ΒΟΥΛΗ

Το πολυνομοσχέδιο με όλες τις διορθώσεις, όπως ψηφίστηκε στη Βουλή

Δημοσίευση: 11/06/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αύριο, Παρασκευή, αναμένεται  να αποσταλεί, το πολυνομοσχέδιο  "Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις”, που ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή,  στο Εθνικό Τυπογραφείο, για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Το esos δημοσιεύει το πολυνομοσχέδιο με όλες τις διορθώσεις και υπουργικές και Βουλευτικές τροπολογίες, όπως ψηφίστηκε στη Βουλή.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΈΔΙΟ

Ετικέτες: 
Βουλή Παιδεία

Σχόλια (5)

 
Θεσσαλία
13 Ιουν 2020 10:26

Με τη Θεσσαλία, τι γίνεται; Τι συμβαίνει; Για ποιον λόγο απουσιάζουν από μια τόσο μεγάλη περιφέρεια; Θα διορθωθεί αυτή η παράλειψη;

 
Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία
13 Ιουν 2020 02:22

Τα νέα πρότυπα-πειραματικά θα έπρεπε να λειτουργούν κατά προτεραιότητα στην περιφέρεια, κατανεμημένα σε κάθε νομό, ώστε να επωφεληθούν οι μαθητές των περιοχών εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη όμως αποφασίστηκε να λειτουργεί μόνο 1 (Πειραματικό, Δημοτικό), κανένα σε Θεσσαλία και κανένα στα Ιόνια Νησιά. Αντιθέτως, λειτουργούν 25 στην περιφέρεια Αττικής, 10 σε Θεσσαλονίκη, 7 στην Πάτρα και 4 στην Κρήτη.

Συνολικά, για το σχολικό έτος 2020-2021, θα λειτουργήσουν: 24 Πειραματικά Σχολεία Α'βάθμιας εκπαίδευσης, 10 Πειραματικά Σχολεία Β'βάθμιας εκπαίδευσης και 28 Πρότυπα Σχολεία Β'βάθμιας εκπαίδευσης.

Θεωρούν στο Υπουργείο λογικό να ιδρύονται πανεπιστημιακά τμήματα σε κάθε πόλη και νησί της Ελλάδας αλλά να μην προσφέρεται η ευκαιρία σε μαθητές Γυμνασίου και Δημοτικού να έχουν πρόσβαση σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία;

 
Ανώνυμος76
12 Ιουν 2020 19:35

Γιατί η Θεσσαλία δεν έχει πειραματικά και πρότυπα σχολεία;;;;

 
Μαθητης
11 Ιουν 2020 17:55

Και ακόμη δεν γνωρίζουμε το ωρολόγιο πρόγραμμα της Γ' Λυκείου...

 
Στράτος
11 Ιουν 2020 17:46

Το ενδιαφέρον τώρα εστιάζεται στις Υ.Α. που θα καθορίσουν το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων του Λυκείου. Θα υπάρξει αλλαγή των ωρών σε κάποια μαθήματα αλλά και αλλαγές ως προς τον χαρακτήρα τους (επιλογής, υποχρεωτικά, γενικής παιδείας, προσανατολισμού).

Ήδη για μερικά έχει μιλήσει η Υπουργός ή υπάρχουν πληροφορίες (ασαφείς):
- Η Πληροφορική από επιλογής στην Α΄ τάξη γίνεται 2ωρο υποχρεωτικό. Τα άλλα επιλογής (μουσική, ευρωπαϊκός πολιτισμός κλπ.) τι θα γίνουν;
- Τα Λατινικά αντικαθιστούν την Κοινωνιολογία (από την μεθεπόμενη χρονιά).
- Η Φυσική Αγωγή από 1ωρο στη Β΄ τάξη γίνεται 2ωρο.
- Η Ερευνητική Εργασία στην Α΄ και Β΄ τάξη είναι άγνωστο αν θα διατηρηθεί και για πόσες ώρες.
- Τα Αγγλικά γίνονται υποχρεωτικό και όχι επιλογής μεταξύ άλλων γλωσσών.
- Ο Σύγχρονος Κόσμος της Β΄ Λυκείου είναι άγνωστο εάν θα διατηρηθεί και για πόσες ώρες.
- Στη Γ Λυκείου αλλάζουν οι ώρες των μαθημάτων προσανατολισμού.Εισάγεται "κόντρα" μάθημα, γενικής παιδείας, επομένως μειώνονται οι ώρες των μαθημάτων προσανατολισμού, άγνωστο πόσο;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.