ΜΑΘΗΤΕΣ

Ο τιμοκατάλογος όλων των σχολικών βιβλίων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σχ. έτους 2020-21

Δείτε τον κατάλογο των βιβλίων ανά τάξη
Δημοσίευση: 14/06/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το esos δημοσιεύει τον  κατάλογο με τις αντίστοιχες τιμές όλω των βιβλίων  , ανά τάξη  Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου του νέου σχολικού  έτους 2020-21.

Ειδικότερα ο τιμοκατάλογος έχει ως εξής (σ.σ. Με πορτοκαλί χρώμα επισημαίνονται τα νέα βιβλία):

Α' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Γ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Δ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Ε' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΣΤ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Α΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Β΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Γ΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΛΥΚΕΙΟ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ


ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ


ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ


ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

 

Σχόλια (16)

 
Αναστασία
15 Ιουν 2020 14:30

Συμπεράσματα:
1. Όποιο μάθημα προωθεί τη σκέψη και τη συζήτηση πάνω στους θεσμούς και την κοινωνία (οικιακή οικονομία, πολιτική παιδεία, κοινωνιολογία, σύγχρονος κόσμος) πάει περίπατο .
2. Η Διαχείριση Φυσικών Πόρων (επιλεγόμενο της Α' λυκείου) πάει κι αυτό περίπατο. Μην και ανοίξουν τα μάτια των παιδιών και μπορέσουν και κρίνουν το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα.
3. Το ωράριο στο γυμνάσιο μένει σττις 32 ώρες, ενώ στα δημοτικά στις 35 όπως πέρασε η προηγούμενη κυβέρνηση, γιατί βολέυει (οικονομία στους καθηγητές).
Το σχολείο πάει πίσω πολιτισμικά. Αλλά είπαμε: Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια.

 
@Πάρης
15 Ιουν 2020 12:21

οι κοινωνικές επιστήμες φούντωσαν με ώρες με περίεργο τρόπο την τελευταία 8ετία. Με τον ίδιο τρόπο τις χάνουν..

 
Πάρης
15 Ιουν 2020 09:40

Η κοινωνιολογία στο απόσπασμα και φταίει η ίδια και όχι αυτή που διέταξε την εκτέλεση. Τα ίδια έλεγαν και το 1943 και είχαν μάλιστα τοπικούς συνεργούς που αναλάμβαναν την προπαγάνδα και πόσο καλοί είναι οι εκτελεστές και το κάνουν για το καλό του τόπου. Παλιό βιβλίο δεν έχει μόνο η κοινωνιολογία έχουν τα μαθηματικά, (πχ άλγεβρα β λυκείου, 1991) τα αρχαία (γραμματική, 1971) αυτό δεν σημαίνει ότι το βιβλίο δεν έχει μορφωτική αξία. Η λογική λέει ότι θα γινόταν μια επανέκδοση στη Γ λυκείου όπως γίνεται με όλα τα βιβλία της μέσης εκπαίδευσης. Αλλά εδώ έχουμε την περίπτωση "πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι" και ένας ολόκληρος εκπαιδευτικός κλάδος οδηγείται στην ανεργία. Όμως συνάδελφοι με κομματικές παρωπίδες αντί να καταδικάσουν ψάχνουν για δικαιολογίες. Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα τρέχεις να σβήσεις τη φωτιά γιατι αν δεν το κάνεις μπορεί αυτή να φτάσει και στο δικό σου σπίτι.

 
Παναγιώτης
15 Ιουν 2020 08:26

Γιατί έχουν τιμή τα βιβλία ; δεν θα έπρεπε να διανέμονται δωρεάν από το υπουργείο ;

 
Σπύρος
15 Ιουν 2020 00:08

Κοινωνικές Επιστήμες...δυστυχώς τετέλεσται. Φταίνε όμως και οι κοινωνιολόγοι:
ΚΠΑ Γ' Γυμνασίου, Πολιτική Παιδεία Α', Πολιτική Παιδεία Β', Κοινωνιολογία Γ' ακούγαμε συνέχεια για την κοινωνικοποίηση και τον κοινωνικό έλεγχο. Ευτυχώς που το καταλάβανε κάποια στιγμή και κάποια κεφάλαια γινόντουσαν περιληπτικά. Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών Β' και Ιστορία Κοινωνικών Επιστημών Γ': ένα μοντέρνο και ενδιαφέρον βιβλίο απέναντι σε ένα κακογραμμένο απομεινάρι του παρελθόντος. Ρικάρντο, Καρλ Μαρξ και Κέυνς διδασκαλία εις διπλούν. Το αποκορύφωμα ήταν: νέο ολοκαίνουργιο βιβλίο για το μάθημα του Σύγχρονου Κόσμου (κάτι σαν project) vs βιβλίο εικοσαετίας για το νέο εισερχόμενο πανελλαδικό μάθημα της Κοινωνιολογίας. Δυστυχώς..πολλά λάθη.

 
Ανέστης
14 Ιουν 2020 19:49

Στη θέση του πρότζεκτ στην Α Λυκείου οι υπολογιστές και στη Β η Γυμναστική.

 
Ανέστης
14 Ιουν 2020 19:45

Δεν φαίνονται πουθενά Αγγλικά στη Γ Λυκείου, ούτε επιλογές. Πιθανόν τις ώρες των επιλογών να πάρει το κόντρα μάθημα και να μείνουν τα 7ωρα.

 
Γεωεπιστήμονας
14 Ιουν 2020 18:48

Που είναι η Γεωλογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων; Δεν θα υπάρχει η επιλογή από 3 μαθήματα;

 
Ανέστης
14 Ιουν 2020 17:32

Από ότι φαίνεται η επιλογή στην Α' Λυκείου θα είναι μεταξύ Γαλλικών και Γερμανικών. Το ίδιο και στην Β' Λυκείου στη θέση του Σύγχρονου Κόσμου. Λατινικά στη Β' Λυκείου στη θέση των ΒΑΚΕ. Κόντρα μάθημα Ιστορία στη Θετική και στο Οικονομίας-πληροφορικής στην Γ' Λυκείου.

 
Σπάρτακος
14 Ιουν 2020 16:03

ΓΕΩΡΓΙΟΣ@ Τέλος το ΒΑΚΕ και ο Σύγχρονος Κόσμος της Β' τάξης,κατεύθυνσης και Γενικής Παιδείας αντίστοιχα! Λατινικά στην Δευτέρα Λυκείου είναι οφθαλμοφανές! Επιλογής στη Γ' τάξη γερμανικά και γαλλικά!

 
η συντεχνία
14 Ιουν 2020 14:36

έχει πρόβλημα με τη μείωση των ωρών της , τον πλεονασμό και τις επικαλύψεις με τα ίδια και τα ίδια (χωρίς αντίκρισμα και επενέργεια σοβαρή στους μαθητές με την επανάληψη) στη γ' γυμν, α' , β' λυκείου δεν τον βλέπει πρόβλημα; 1-2 μαθήματα με καλύτερα βιβλία και όξω από την πόρτα.

 
Στράτος
14 Ιουν 2020 14:31

Από τον (τιμο)κατάλογο των βιβλίων βγαίνουν συμπεράσματα.

Για τους Κοινωνιολόγους είναι μάλλον τα πιο δυσοίωνα νέα. Καταργούνται (;) ΒΑΚΕ και Σύγχρονος Κόσμος στη Β΄ Λυκείου και από του χρόνου Κοινωνιολογία στη Γ΄ Λυκείου. Πιθανόν η Πολιτική Παιδεία στην Α΄ Λυκείου χάνει μία ώρα (από 3ωρο γίνεται 2ωρο).

Για τους Φιλολόγους καλά νέα. Επανέρχονται Λατικινά στην Ανθρωπιστικών Β΄ από φέτος και στη Γ΄ από του χρόνου. Στη Γ΄ από φέτος Ιστορία Γενικής Παιδείας (πρόκειται για το παλιό βιβλίο) άγνωστο αν θα το διδάσκονται όλοι οι μαθητές ή μόνο αυτοί των Θετικών Σπουδών.

Άγνωστο που είναι τα Μαθηματικά Γενικής Γ΄ Λυκείου ως "κόντρα μάθημα" για τους Ανθρωπιστικών Γ΄.

Οι Πληροφορικοί κερδισμένοι. Στην Α΄ Λυκείου από επιλογής γίνονται υποχρεωτικό γενικής, στη Β΄ Λυκείου από 1ωρο γίνονται 2ωρο. Και στην Α΄ Γυμνασίου με βεβαιότητα (δημοσιεύτηκε το Ωρολόγιο Πρόγραμμα στο ΦΕΚ) από 1ωρο γίνονται 2ωρο.

Οι Γυμναστές κερδίζουν σίγουρα 1 ώρα στη Β΄ Λυκείου (από 1ωρο γίνονται 2ωρο).

Οι Αγγλικών κερδίζουν ως εξής: Υποχρεωτικό γενικής σε όλες τις τάξεις του Λυκείου αντί επιλογής μεταξύ άλλων Ξένων Γλωσσών.

Χαμένοι οι Οικιακής: Χάνουν μία ώρα στη Α΄ Γυμνασίου.

Χαμένοι οι εκπαιδευτικοί "μικρών" (σε ώρες) ειδικοτήτων: Χάνονται στην Α΄ και Β΄ Λυκείου ώρες (ή εξολοκλήρου;) Ερευνητικής Εργασίας. Ασαφές προς το παρόν εάν θα διατηρηθούν και ποιες ώρες. "Έξυπνη" επιλογή κατάργησης μαθήματος που δεν υπάγεται σε μία μόνο ειδικότητα ώστε να μην υπάρχουν συντεταγμένες αντιδράσεις.

Για τα Θρησκευτικά (Θεολόγοι) εκκρεμεί η εκτύπωση καθώς θα υπάρξουν νέα βιβλία. Οπότε η απουσία των βιβλίων δεν σημαίνει κάτι. Στο Γυμνάσιο σίγουρα διατηρούν 2ωρο σε όλες τις τάξεις.

Όλα τα παραπάνω με βάση δηλώσεις της Υπουργού στη συζήτηση του ψηφισθέντος Πολυνομοσχεδίου, τον κατάλογο των βιβλίων που μας έδωσε το esos και άλλες πληροφορίες. Ακριβέστερη πληροφόρηση όταν δούμε τα τελικά Ωρολόγια Προγράμματα Λυκείου (και ΕΠΑΛ) στο ΦΕΚ, πιθανόν εντός της εβδομάδος.

 
Βασίλης
14 Ιουν 2020 13:53

Τώρα το κατάλαβες; Οι κοινωνικές επιστήμες, τελείωσαν!!!
Η ιδεοληψία της φιλελεύθερης (κατ' επίφαση Δεξιάς) μας πάει στο 1920!!!

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
14 Ιουν 2020 13:53

Βιολογία Γ Λυκείου μόνο το τεύχος Β... (καμία! προσθήκη από την παλιά ύλη της Β Λυκείου). Δηλαδή πόσες ώρες θα διδάσκεται;

 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
14 Ιουν 2020 13:41

Πού είναι τα επιλεγόμενα της Γ και το ΒΑΚΕ της Β ; Μήπως αυτό σημαίνει κάτι ; Λατινικά στη Β ;

 
Χρυσουλα
14 Ιουν 2020 13:17

Άρα βακε συγχρονος κόσμος εκτός λυκείου! Και δεν έχει ξεσηκωθεί ακόμη η πανεπιστημιακη κοινότητα;και η κοινωνιολογία εκτός από την επόμενη χρονιά τελικά όλοι οι πε 78 περισσευουν!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ