ΔΟΑΤΑΠ: Διεκπεραιώθηκαν 750 φάκελλοι για να μπορέσυν οι εκπαιδευτικοί να λάβουν μέρος στην προκήρυξη για διορισμό στην Ειδική Αγωγή

17/06/2020

Ενημερώθηκε: 17/06/2020, 13:34

Άκουσε το άρθρο

Μετά την εγκατάσταση του νέου Δ.Σ. του ΔΟΑΤΑΠ ,στις 14 Φεβρουαρίου και μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, διεκπεραιώθηκαν 750 φάκελοι, προκειμένου οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί να μπορέσουν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους για να συμμετάσχουν στις διαδικασίες διορισμών, καλύπτοντας εμπρόθεσμα το σύνολο των υποψηφίων που είχαν καταθέσει αίτηση επίσπευσης, που ήταν και το συντριπτικό ποσοστό των αιτούντων πρόσληψης εκπαιδευτικών Α’θμιας και Β ́θμιας Γενικής Εκπαίδευσης μέσω ΑΣΕΠ.

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από τον ΔΟΑΤΑΠ, ενώ σημειώνονται  τα εξής:

Α. Οι άνθρωποι του οργανισμού, τα 21 μέλη του νέου Δ.Σ., οι ειδικοί εισηγητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι εργάστηκαν, μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες. Υλοποιώντας και τη γενική κατεύθυνση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, όπως αυτή προκύπτει από τις δημόσιες δηλώσεις της. Με διαφάνεια, ίση μεταχείριση, τήρηση της νομιμότητας και με τα υψηλά στάνταρ του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. για την αναγνώριση τίτλων.

Β. Το νέο Δ.Σ. κλήθηκε να διαχειριστεί ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα μέσα σε λίγες ημέρες. Κινήθηκε τάχιστα προκειμένου σταδιακά να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών και τις πολύμηνες, και σε ορισμένες περιπτώσεις πολυετείς, καθυστερήσεις απόδοσης της αναγνώρισης ακαδημαϊκής ισοτιμίας και αντιστοιχίας. Προτεραιότητά μας, η επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος, που οφείλεται αφ’ ενός σε πρακτικά ζητήματα, όπως η υποστελέχωση και η μεγάλη γραφειοκρατία, αφ’ ετέρου στο θεσμικό πλαίσιο που χρήζει άμεσα επικαιροποίησης. Σε κάθε περίπτωση, δέσμευση και στόχος του νέου Δ.Σ. είναι να επισπευσθεί η εξέταση όλων των φακέλων σε εκκρεμότητα. Για έναν Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. φιλικό στον πολίτη. Η διαχείριση του μεγάλου όγκου των αιτήσεων για τον ΑΣΕΠ είναι το πρώτο δείγμα γραφής προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (9)

Απογοήτευση
|

Περιμέναμε από τον κύριο Καλογήρου να φέρει κάποια αλλαγή στον δοαταπ, αλλά δυστυχώς μια από τα ιδια! Εδώ και 1 χρόνο περιμένω την αναγνώριση του πτυχίου μου από βρετανικό πανεπιστήμιο πρώτης τάξης με ηλεκτρονική αίτηση! Την πάτησα και επέστρεψα Ελλάδα και τώρα περιμένω πότε θα αξιωθεί κάποιος να ελέγξει τα χαρτιά μου.

ΕΛΕΝΗ
|

Περιμένω την επόμενη ανακοίνωση του ΔΟΑΤΑΠ, με αγωνία, λόγω και της δικής μου αίτησης, στην οποία θα αναφέρει πόσα πτυχία 4ετή ή με συνεκτίμηση μεταπτυχιακού, από πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της ΕΕ αναγνώρισε. Με πολύ αγωνία πραγματικά, για να δούμε τελικά αν το κύριο βάρος του ΔΟΑΤΑΠ είναι τα Μάστερ για διορισμό εκπαιδευτικών. Μια αναλυτική ανακοίνωση θα έλυνε πολλές απορίες, γιατί ακούω για αναγνωρίσεις αστραπή, σε λίγα μόνο 24ωρα, ενώ το δικό μου πτυχίο έχει κολλήσει στο ίδιο στάδιο, από τον Σεπτέμβριο του 2019. Αυτή η πολιτική των δυο μέτρων και δυο σταθμών είναι τυχαία ή κρύβεται κάτι άλλο από πίσω;

ΔΟΑΤΑΠ
|

Δεν είναι επιτυχία η αναγνώριση τίτλων σπουδών από την Κύπρο, πρέπει οι διαδικασίες να καλύπτουν τα πτυχία όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επώνυμος
|

Πολύ σωστά τα λένε οι προηγούμενοι, αλλά δεν φταίει ούτε ο κ.Καλογήρου ούτε οι υπάλληλοι, αλλά το άθλιο σύστημα του ΔΟΑΤΑΠ που καθυστερεί τα πάντα λόγω των πτυχίων των ιατρικών και των πολυτεχνικών σχολών. Έτσι κολλάνε όλα μαζί με αυτά δηλαδή μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Πτυχίο με Μάστερ συνεκτίμηση διαβάζω ότι κάνει να εξεταστεί πάνω από τον ένα χρόνο. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλει πια ο νομοθέτης, να είναι ένα προς ένα τα μαθήματα; Δεν γίνεται αυτό, ούτε μεταξύ των Ελληνικών ΑΕΙ, δεν τους φτάνουν τα 180 + 90 = 270 ECTS για αντιστοίχηση με αυτά των Ελληνικών ΑΕΙ; Αδικία μεγάλη να δίνουν μόνο ισοτιμία με 30 τουλάχιστον παραπάνω ΠΜ. Ας τα δει ο Πρόεδρος με τους ιθύνοντες του ΔΟΑΤΑΠ και να διορθώσει αυτά τα προβλήματα. Ευχαριστώ το ΕΣΟΣ για την φιλοξενία!

ανώνυμος
|

Πολύ σωστά τα λένε οι προηγούμενοι, αλλά δεν φταίει ούτε ο κ.Καλογήρου ούτε οι υπάλληλοι αλλά το άθλιο σύστημα του ΔΟΑΤΑΠ και που καθυστερεί τα πάντα λόγω των πτυχίων των ιατρικών και των πολυτεχνικών σχολών. Αλλά κολλάνε όλα μαζί με αυτά δηλαδή μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Πτυχίο με Μάστερ συνεκτίμηση διαβάζω ότι κάνει να εξεταστεί πάνω από τον ένα χρόνο. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλει πια, να είναι ένα προς ένα τα μαθήματα

Γιάννης
|

Δεν ξερω τι αναγνώρισε ο ΔΟΑΤΑΠ παντως το δικο μου το πτυχιο ειναι στον ειδικο εισηγητη κοντα στους 10 μηνες, και απο οτι καταλαβαινω δεν φταιει ουτε αυτος, απλα ειναι τοσα τα δικαιολογητικα και τοση η γραφειοκρατια που σε πνιγει! Ας κοιταξει ο κυριος Καλογηρου να βελτιωαει το συστημα, ειναι η ευκαιρια να μεινει στην ιστορια σαν ο ανθρωπος που διορθωσε το ΔΟΑΤΑΠ και εσωσε τις καριερες χιλιαδων ανθρωπων.

Ελένη
|

Δυστυχώς ο ΔΟΑΤΑΠ συνεχίζει την κακή και καταστροφική παράδοση των πολυετών και γενικά αργών αναγνωρίσεων των βασικών πτυχίων. Αυτα που λέει είναι για υποψήφιους εκπαιδευτικους που όπως γράφει ο από πάνω είναι στη συντριπτική πλειοψηφία μεταπτυχιακά των πανεπιστημίων εξ αποστάσεως από Κύπρο. Για τα βασικά πτυχία από ΕΕ κάνει όπως και παλαιότερα πάνω από ενάμιση χρόνο. Αυτά πρέπει να διορθώσει ο άξιος πρόεδρος του ΔΟΑΤΑΠ και όχι τα τυποποιημένα μεταπτυχιακά απο την Κύπρο. Ας ρωτήσει τον ειδικό εισηγητή πόσα βασικά πτυχία βλέπει σε σχέση με τα βασικά.

Σάκης
|

Αυτό που δεν λέει η ανακοίνωση είναι ότι αναγνωρίστηκαν μόνο μεταπτυχιακά και σε ποσοστό 90% από Κύπρο. Εγώ και πολλοί άλλοι με αίτηση από τον Οκτώβριο του 2019 ακόμα περιμένω.

Κύπριος
|

ευχαριστούμε, τελικά αν υπάρχει λογος και πλάνο ολα γινονται

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ