Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Παρατείνεται η προθεσμία διανομής συγγραμμάτων στους φοιτητές

Δημοσίευση: 18/06/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Παρατείνεται η προθεσμία για τη διανομή των συγγραμμάτων εαρινού εξαμήνου 2019-2020 με κατ’ οίκον παράδοση αυτών προς τους δικαιούχους φοιτητές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.), και με ευθύνη των εκδοτικών οίκων μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών (courier) έως την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020.

Αυτό προβλέπει απόφαση την οποία υπέγραψε ο υφ. Παιδείας Β. Διγαλάκης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 έως την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020, ο κάθε εκδοτικός οίκος θα μπορεί να αποστείλει τη Συγκεντρωτική Λίστα που περιλαμβάνει καταχωρημένα όλα τα διδακτικά συγγράμματα τα οποία παραδόθηκαν στους δικαιούχους φοιτητές, αναρτώντας το εν λόγω αρχείο μέσω της Εφαρμογής Εκδοτών (https://service.eudoxus.gr/publisherapp/) και συγκεκριμένα από την καρτέλα «Αναφορές».

Το αρχείο της Συγκεντρωτικής Λίστας θα πρέπει να έχει τη μορφή υπολογιστικού φύλλου (xls), να φέρει ως ονομασία τον «Κωδικό Εκδότη» στο ΠΣ Εύδοξος και να περιλαμβάνει τις εξής στήλες: Κωδικός μοναδικής επιλογής, Κωδικός Βιβλίου στο ΠΣ Εύδοξος, Τίτλος Βιβλίου στο ΠΣ Εύδοξος, ISBN συγγράμματος, Κωδικός Εκδότη στο ΠΣ Εύδοξος, Κωδικός Φοιτητή στο ΠΣ Εύδοξος, Όνομα Φοιτητή/Φοιτήτριας, Επώνυμο Φοιτητή/Φοιτήτριας, Επωνυμία Εταιρείας ταχυμεταφοράς και Κωδικός αποστολής ταχυμεταφοράς (voucher no). Υπόδειγμα του σχετικού αρχείου μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://eudoxus.gr/Files/Ypodeigma_arxeiou_katagrafis_paradosewn_eudoxus...

Στη συνέχεια, ο κάθε εκδοτικός οίκος θα πρέπει να ανεβάσει και τη συνοδευτική Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία θα δηλώνεται ότι τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη Συγκεντρωτική Λίστα είναι ορθά, αληθή και ακριβή. Η υπεύθυνη δήλωση μπορεί να εκδοθεί ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα https://dilosi.services.gov.gr

Μετά την ανάρτηση των δυο υποχρεωτικών αρχείων, ο κάθε εκδοτικός οίκος μέσω της σχετικής λειτουργικότητας «Έλεγχος Αρχείου Συγκεντρωτικής Λίστας» οφείλει να ελέγχει το αρχείο για τυχόν λάθη, προκειμένου να γίνει εκ νέου ανάρτηση της λίστας χωρίς λάθη και παραλείψεις.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε αναλυτικές οδηγίες για την ανάρτηση της Συγκεντρωτικής Λίστας https://eudoxus.gr/files/anartisi_arxeiou_dianomon.pdf

Επισημαίνεται ότι η ορθή ολοκλήρωση της διαδικασίας αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των εκδοτών και μετά την καταληκτική ημερομηνία, καμία απολύτως αλλαγή δεν θα είναι εφικτή.

Περαιτέρω διευκρινίσεις ή απορίες, θα παρέχονται από το Γραφείο Αρωγής Χρηστών του Ευδόξου (http://eudoxus.gr/OnlineReport.aspx).

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι κατά το διάστημα από Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 έως και Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020, θα επιτρέπεται στους εκδοτικούς οίκους η ολοκλήρωση της διαδικασίας παράδοσης των παραγγελθέντων από τις βιβλιοθήκες των Α.Ε.Ι. διδακτικών συγγραμμάτων, για τις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί από τις βιβλιοθήκες κατά το χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 και είναι σε εκκρεμότητα.

Σχόλια (3)

 
φοιτητής
19 Ιουν 2020 15:13

Επειδή αυτό ΔΕΝ είναι αστείο, πρέπει να το δούμε σοβαρά αν είναι δυνατόν φέτος να δίνουν εξετάσεις στα ΑΕΙ χωρίς βιβλία και με ελλειπή μαθήματα λόγω κακής σύνδεσης! Πάντως το υπουργείο πάντοτε κατανοώντας την κατάσταση αποφάσισε να μην κάνει τίποτα(!!!). Γιατί να κάνει άλλωστε κάτι σάμπως δουλειά τους είναι ο συντονισμός της εκπαίδευσης;

 
παραδοση βιβλιων
19 Ιουν 2020 14:10

και μετά τις εξετάσεις μπορείτε να τα στείλετε

 
Εξετάσεις με βιβλία που δεν έχουν αποσταλεί
18 Ιουν 2020 13:57

Ωστόσο, οι εξετάσεις έχουν οριστεί κανονικά.
Εξαιρετικός συγχρονισμός.
Θαυμάσια εξέλιξη!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.