Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

300 αναπληρωτές θα προσληφθούν για το μάθημα της κολύμβησης- μέσω ΕΣΠΑ

Δημοσίευση: 19/06/2020
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εγκρίθηκε από την υπουργό Παιδείας  Νίκη Κεραμέως και την αρμόδια υφυπουργό  Σοφία Ζαχαράκη η εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ, για την κάλυψη τριακοσίων (300) θέσεων καθηγητών ΠΕ 11 Φυσικής Αγωγής, οι οποίοι πρόκειται να απασχοληθούν ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι για τη διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής στη Γ΄ και όπου δύναται και στη Δ΄ Τάξη των Δημοτικών σχολείων της χώρας κατά το σχολικό έτος 2020-2021, μέσω της Δράσης «Υποστήριξη διδασκαλίας της Κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση».

Η Δράση προϋπολογισμού ύψους 4.956.000,00 ευρώ και δικαιούχο την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Τομέα Παιδείας θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα (έναρξη του μαθήματος έγκαιρα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αύξηση του αριθμού των μαθητών/τριών  και καθολική εφαρμογή του μαθήματος σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας)

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής προχώρησε στην ανωτέρω εισήγηση έχοντας προηγουμένως καταγράψει, σε συνεργασία με τους συντονιστές κολύμβησης και του υπεύθυνους Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όλα τα προβλήματα τα οποία ανέκυψαν κατά τα τέσσερα έτη της εφαρμογής της διδασκαλίας της κολύμβησης. Διαπιστώνοντας την έλλειψη σε πλεονάζον μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής, η Διεύθυνση προέβη στη σχετική εισήγηση, την οποία η Πολιτική Ηγεσία του Υ.Π.ΑΙ.Θ. απεδέχθη, ενέκρινε και ενίσχυσε προχωρώντας σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την υποβολή της πρότασης ένταξης προς τις αρμόδιες υπηρεσίες ΕΣΠΑ Τομέα Παιδείας.

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διδασκαλία της κολύμβησης η οποία αποτελεί καινοτομία όχι μόνο για την ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή κοινότητα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην  έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Το μάθημα πέραν των ευεργετικών οφελών στην υγεία και την απόκτηση κολυμβητικής παιδείας –επάρκειας για την αποφυγή πνιγμού, προσφέρει επιπλέον στους μαθητές την απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφάλειας, υγιεινής και εξοικείωσης στο υδάτινο στοιχείο, ενώ χαίρει και της καθολικής αποδοχής τόσο από την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τις τοπικές κοινωνίες.

Σχόλια (4)

 
Αναστασία Μπλαντή
21 Ιουν 2020 02:35

Διδάσκω αυτό το αντικείμενο 37 χρόνια. Έχω βγάλει πολλούς φοιτητές με ειδίκευση στην κολύμβηση.Πάντα πίστευα ότι θα έρθει αυτή η ώρα που οι υπεύθυνοι του υπουργείου θα αναγνωρίσουν την αξία της ανθρώπινης ζωής και θα καθιερώσουν το μάθημα αυτό στα δημοτικά σχολεία. Περιμένουμε όμως και το επόμενο βήμα για την βελτίωση των αθλητικών χώρων-κολυμβητηρίων.Στην όμορφη πόλη μου υπάρχει μόνο ένα κολυμβητήριο 25 μ.και φιλοξενεί ένα από τα καλύτερα Τ.Ε.Φ.Α.
Α στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια στις πρωινές ώρες που θα κάνουν τώρα και όλα τα δημοτικά σχολεία του νομού. Θερμά συγχαρητήρια για την έμπρακτη απόδειξη του σημαντικότερου για μένα μαθήματος Φυσικής Αγωγής από το Υπουργείο Παιδείας.

 
Θύμιος
20 Ιουν 2020 21:27

Δεν είναι καλό επειδή προσφέριε εργασία, αλλά μπας και επιτέλους δεν θα πνίγονται οι Έλληνες τα καλοκαίρια.

Μα αν κλείσουν ξανά (όπως φέτος) τα κολυμβητήρια από τον Κορωνοϊό;

 
εκπαιδευτικοs
20 Ιουν 2020 11:13

ΘΕΤΙΚΟ. Ο,ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ.

 
Kassandra
20 Ιουν 2020 09:32

Εντάξει με τους εκπαιδευτές, το θέμα προχωρά, με τη μεταφορά των μαθητών τι θα γίνει; Θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ