Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Αυστηρή η τιμωρία σε φοιτητές που δέχονται “ντελίβερι” εξετάσεις

Γ. Ξυδόπουλος: Έχει ήδη καταγγελθεί ότι υπήρξαν φοιτητές του Τμήματός μας που επιχείρησαν να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους ανάθεση επ’ αμοιβή
Δημοσίευση: 21/06/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η  οποιαδήποτε εμπλοκή φοιτητών σε   δοσοληψίες διεκπεραίωσης των εξ αποστάσεως εξετάσεων   για λογαριασμό τους επ’ αμοιβή  με   φροντιστήριο ή με μεμονωμένα άτομα (π.χ. απόφοιτος) που αναλαμβάνουν να συμμετάσχουν παράνομα σε εξ αποστάσεως εξέταση με τη χρήση κωδικών εν ενεργεία φοιτητών στις πλατφόρμες exams.eclass.upatras.gr ή να εκπονήσουν εργασία/απαντήσεις για λογαριασμό τους συνιστά σοβαρότατο πειθαρχικό παράπτωμα και τιμωρείται αυστηρότατα, σύμφωνα με τον νόμο και τους πανεπιστημιακούς κανονισμούς, ενώ συνιστά και ποινικό αδίκημα με απρόβλεπτες συνέπειες για τ@ς εμπλεκόμενος.

Την επισήμανση αυτή κάνει ο Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Ι. Ξυδόπουλος, με επείγουσα επιστολή προς τους φοιτητές και αποφοίτους  του τμήματος:

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Αγαπητοί  φοιτητές και απόφοιτοι

Όπως ίσως έχετε πληροφορηθεί από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο, κατατέθηκε σήμερα, από τον Υφυπουργό Παιδείας αρμόδιο για θέματα ΑΕΙ κο Διγαλάκη, μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μετά από την αποκάλυψη ότι «πανεπιστημιακό φροντιστήριο« διαφήμιζε και προσέφερε υπηρεσίες διεκπεραίωσης των εξ αποστάσεως εξετάσεων φοιτητών για λογαριασμό τους επ’ αμοιβή εκμεταλλευόμενο τις ειδικές συνθήκες εξετάσεων από απόσταση λόγω της πανδημίας. Ανάλογη αναφορά κατατέθηκε και από την Πρύτανη του ΠΠ κα Κυριαζοπούλου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών και αναμένεται εισαγγελική έρευνα και άσκηση ποινικών διώξεων για το θέμα.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η οποιαδήποτε εμπλοκή φοιτητών σε τέτοιου είδους δοσοληψίες με το συγκεκριμένο ή άλλο φροντιστήριο ή με μεμονωμένα άτομα (π.χ. απόφοιτους) που αναλαμβάνουν να συμμετάσχουν παράνομα σε εξ αποστάσεως εξέταση με τη χρήση κωδικών εν ενεργεία φοιτητών στις πλατφόρμες exams.eclass.upatras.gr ή να εκπονήσουν εργασία/απαντήσεις για λογαριασμό τους συνιστά σοβαρότατο πειθαρχικό παράπτωμα και τιμωρείται αυστηρότατα, σύμφωνα με τον νόμο και τους πανεπιστημιακούς κανονισμούς, ενώ συνιστά και ποινικό αδίκημα με απρόβλεπτες συνέπειες για τους εμπλεκόμενους.

Από τη στιγμή που το θέμα παραπέμπεται σε εισαγγελική έρευνα, θελω να γνωρίζετε ότι θα διερευνηθούν όλες οι τέτοιου είδους δοσοληψίες μέσω των εντύπων και ηλεκτρονικών αρχείων που τηρούν τα εμπλεκόμενα φροντιστήρια και τα μεμονωμένα άτομα και όσοι/ες έχουν τυχόν εμπλακεί θα ανακαλυφθούν και θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη.

Επειδή μού έχει ήδη καταγγελθεί ότι υπήρξαν φοιτητές του Τμήματός μας που επιχείρησαν να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους ανάθεση επ’ αμοιβή θα ήθελα να συστήσω σε όλους σας να αποφύγετε πάση θυσία τέτοιου είδους ενέργειες ζήτησης ή προσφοράς παράνομων υπηρεσιών διεκπεραίωσης εξετάσεων διότι διακυβεύονται οι σπουδές σας στο πανεπιστήμιο και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ποινικών κυρώσεων σε βάρος σας.

Αν αντιμετωπίζετε δυσκολίες με τις εξετάσεις σας, οι μόνοι αρμοδιοι να σας βοηθήσουν, να σας υποστηρίξουν και και να σας συμβουλέψουν είναι οι διδάσκοντες, το τεχνικό και διοικητικό προσωπικό του Τμήματος και εγώ προσωπικά.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή συμβουλή  παραμένουμε στη διάθεσή σας

Γιώργος Ι. Ξυδόπουλος
Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας

Σχόλια (12)

 
Νέστορας
21 Ιουν 2020 20:01

Το δε λαλιστατο για τις ανοιχτές υπόλοιπες βαθμίδες.πεταει χαρταετό.

 
η παραπαιδεία είναι εδώ, δυνατή μπροστά τραβά
21 Ιουν 2020 17:11

Η παραπαιδεία είναι συνομιλητής από το δημοτικό στην εκπαίδευση της χώρας. Γονείς, σχολεία και κυβερνήσεις ωθούν σε ένα σύστημα 'βοηθού' και μας πειράζει η εφαρμογή σε επίπεδο εξετάσεων...Γιατί χρειάζονται την αντιγραφή οι φοιτητές??
Ευθύνες έχουν όλοι, ας γίνεται σωστή επιλογή κατεύθυνσης από τον μαθητή, ας φροντίζει στην συνέχεια ως φοιτητής να τηρεί τα βασικά της μελέτης και αξιολόγησης, ας φροντίσουν τα ιδρύματα να διδάσκουν και το υπουργείο να παρέχει υποδομές, συγγράμματα, επάνδρωση κτλ κτλ...

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
21 Ιουν 2020 16:09

Απάντηση για το Πανεπιστήμιο Της Πάτρας το οποίο αναφέρθηκε σε προηγούμενο σχόλιο. Το συγκεκριμένο φροντιστήριο δεν δραστηριοποιείται στη Πάτρα. Η καταγγελία έγινε από καθηγητή του Πανεπιστημίου Της Πάτρας. Το φαινόμενο της αντιγραφής στη χώρα μας γενικά (και όχι μόνο σε μια πόλη) και σε οποιαδήποτε βαθμίδα είναι διαχρονικό και θα έπρεπε να μας προβληματίζει προς όλες τις κατευθύνσεις!!!!!!

 
Εξετάσεις με φυσική παρουσία
21 Ιουν 2020 14:09

Πρέπει τον Σεπτέμβριο η εξεταστική να γίνει με ανοικτά πανεπιστήμια και να επιστρέψουν οι καθηγητές και οι φοιτητές στους χώρους διδασκαλίας.

Σε όλα τα πανεπιστήμια στον κόσμο υπάρχουν φαινόμενα αντιγραφής. Απλώς με την πρόχειρη εισαγωγή διαδικτυακών εξετάσεων, χωρίς προετοιμασία, εμφανίζονται τώρα αρκετά παρόμοια κρούσματα.

 
Φοιτητής
21 Ιουν 2020 12:53

Αφήστε τις εξ' αποστάσεως εξετάσεις της πλάκας και οργανωθείτε σε σοβαρή δια ζώσης εξετάσεις από Σεπτέμβριο. Έχετε εξαντλήσει τις αστοχίες σας!

 
στη Μεγ. Βρετανία...
21 Ιουν 2020 12:49

...στα περισσότερα πανεπιστήμια αν πιαστείς να αντιγράφεις την πρώτη φορά μηδενίζεται το γραπτό σου και σου δίνεται η δυνατότητα να ξαναδώσεις το μάθημα _μια_ ακόμα μόνο φορά. Κατά τη δεύτερη ευκαιρία, όσο και να γράψεις θα πάρεις τη βάση. Αν πιαστείς δεύτερη φορά διαγράφεσαι από το ίδρυμα την ίδια στιγμή.

 
ΧΡ. ΠΑΠΑΣΤ.
21 Ιουν 2020 12:46

Όλα τα εξ' αποστάσεως είναι για το θεαθήναι και αποδεικνύεται ότι είναι άκρως επικίνδυνα, αφού παραβιάζουν την αρχή της ισότητας για τους ενδιαφερόμενους. Αφήστε τα εξ' αποστάσεως για λίγο στο περιθώριο και κάντε τις εξετάσεις κανονικά, αλλά χαλαρά. Εξ΄άλλου, σύμφωνα με την Υπουργό, επανήλθαμε στην κανονικότητα!!!!!! Τα εξ αποστάσεως θα εφαρμοσθούν το Σεπτέμβριο σε Σχολεία απομακρυσμένων περιοχών, μετά την καταμέτρηση των κενών και τους αναπληρωτές να βρίσκονται στην αναμονή!!!!!!

 
xyz
21 Ιουν 2020 11:23

Ο τρόπος πραγματοποίησης εξ αποστάσεως εξέτασης θα έπρεπε να εξασφαλίζει ταυτοπροσωπία και επιτήρηση του συμμετέχοντος φοιτητή. Αν αυτά δεν μπορούν να εξασφαλιστούν έπρεπε να διενεργούνται εξετάσεις με φυσική παρουσία, όπως επέτρεψε η πολιτεία με τήρηση των όρων υγειονομικής ασφάλειας.

 
φοιτητης
21 Ιουν 2020 11:10

Απίστευτο, τέτοια απάθεια από το υπουργείο;;; Εδώ μιλάμε για αντιγραφές!!! φανταστείτε σε αλλά παν/μια!!!

 
Γιάννης Πλατάρος
21 Ιουν 2020 10:57

Αν μπορεί να γίνει κάτι εύκολα, χωρίς φόβο έλεγχου του νόμου και υπάρχει και σοβαρό κίνητρο, τότε θα... γίνει!
Όλα τα υπόλοιπα είναι απολύτως περιττά, ανωφελα, άνευ νοηματος.
Όταν θεσπιζεις μια διαδικασία εξέτασης, ξέρεις πολύ καλά τα αδύνατα σημεία της....

 
Μουρικης
21 Ιουν 2020 10:37

Δεύτερη φορά που εμπλέκεται το Πανεπιστήμιο Πατρών σε υποθέση ομαδικής αντιγραφής.
Κάλιο να σου βγει το μάτι παρά το όνομα που λένε...
50 χρόνια ιστορίας να αμαυρωνονται από τέτοιες καταστάσεις. Απλά θλιβερό

 
Μαρια
21 Ιουν 2020 09:42

Φαντάζομαι τι θα γινόταν αν συνέβαινε αυτό σε εξεταστική ξένων πανεπιστημιων (δηλαδή κολλεγιων)
Αλλά τώρα που συνέβη σε ελληνικά ΑΕΙ, απλά είναι Κυριακη....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.