Placeholder

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Απαντήσεις και σχολιασμός (βίντεο) των θεμάτων Χημείας και Οικονομίας

Δημοσίευση: 26/06/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι εκπαιδευτικοί των εκπαιδευτηρίων Πολύτροπη Αρμονία  ετοίμασαν τις απαντήσεις και σχολιάζουν τα θέματα στη Χημεία και Οικονομία που διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΟΙΞΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Χημεία: Ελένη Λαγού - Χημικός

ΑΟΘ: Κώστας Κοτίδης - Καθηγητής Οικονομίας

Σχόλια (2)

 
Εκπαιδευτικός
27 Ιουν 2020 07:20

Τα θέματα στο μάθημα της Χημείας στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις ήταν,
Ασαφή
Ελλιπή
Με κακή διατύπωση χωρίς διαβάθμιση, με ερωτήματα που είναι εκτός ύλης στην Α' και τη Β' Λυκείου όπως π.χ. διαλυτότητα αερίων,καθαρότητα δείγματος κ.τ.λ.
Οι κύριοι της ΚΕΕ γνωρίζουν ότι δεν διδάσκονται στο σχολείο τα τελευταία 10 χρόνια?
Είναι κρίμα για αυτή τη θαυμαστή επιστήμη-μάθημα της Χημείας να καταλήγει σε απεχθής και 'υποβιβασμένο' μάθημα!
Οι κύριοι της ΚΕΕ μόνο υποβιβασμό προσδίδουν με τις πράξεις τους.
Οι κύριοι της ΚΕΕ αυτό προσπαθούν να πραγματοποιήσουν?

 
Τ.Δ.
27 Ιουν 2020 07:58

Γονιός – εκπαιδευτικός σε απελπισία
Τα θέματα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων στα μαθήματα της Φυσικής, και Χημείας ήταν δυσεπίλυτα, απαιτούσαν πάρα πολύ χρόνο και όχι το συγκεκριμένο τρίωρο των εξετάσεων , όπως αποφάνθηκε και στην ΕΤ2 , ο καθηγητής Φυσικής κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τη λύση των θεμάτων αλλά και η Ένωση Ελλήνων Χημικών σε ρεπορτάζ της στην Ηλεκτρονική εφημερίδα για την Παιδεία esos.gr . Χωρίς να ληφθεί υπόψη ο εγκλεισμός των μαθητών και η αποκοπή τους από το σχολικό περιβάλλον και το σχολικό κλίμα της τάξης που σε συνδυασμό με το άγχος των εξετάσεων, απομόνωσαν και άγχωσαν τα παιδιά, τώρα με την πολυπλοκότητα , απαιτητικότητα και τα λάθη κατά τη διατύπωση των θεμάτων ( μάθημα Χημείας) τιμώρησαν τα παιδιά (ειδικά του 3ου Επιστημονικού Πεδίου )και εμάς τους γονείς που όλο αυτό το χρονικό διάστημα αφουγκραζόμασταν τον ψυχικό πόνο που έχουν αυτής της μορφής οι εξετάσεις. Μέσα σε λίγες ώρες ( 3) να ζητούν τόσα πολλά, με τόση ασάφεια και λανθασμένα όπως έγινε στο μάθημα της Χημείας. Ίδιας μορφής εξέταση εδώ και 50 έτη, χωρίς τον κατάλληλο διδακτικό εξοπλισμό ( εποπτικό υλικό) που απαιτούν αυτά τα μαθήματα ( προσομοιώσεις), με λιγοστά σύγχρονα μέσα διδασκαλίας και λογισμικά και με ελλιπή επιμόρφωση εκπαιδευτικών, τα παιδιά μας σήμερα βίωσαν μια άλλη μορφή αποτυχίας για την οποία δεν ευθύνονται αυτά. Η διδακτική μεθοδολογία αυτών των γνωστικών αντικειμένων ειδικά και η διδασκαλία των εννοιών που κάθε επιστήμη απ΄αυτές φέρει, στηρίζεται στην επιστήμη της Ψυχολογίας ( ιδιαίτερα της Γνωστικής ) που δυστυχώς φέτος και λόγω της συγκυρίας δεν λήφθηκε υπόψη , για την επιλογή των θεμάτων από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων , τιμωρώντας μ’ αυτό τον τρόπο τα παιδιά μας. Πως θα ανοίξουν τα φτερά τους για κάτι καλύτερο, αφού προσπάθησαν με ότι ψυχικά αποθέματα είχαν, διαβάζοντας και προσπαθώντας ουσιαστικά μόνα τους, έγκλειστα, χωρίς τη βλεμματική επαφή με τον διδάσκοντα και τους συμμαθητές τους, κοιτώντας απλά σε μια οθόνη, χωρίς την ένταξη στην ομάδα της τάξης και την όλη δυναμική που απορρέει από αυτή και συμβάλλει στην ουσιαστική μάθηση, δημιουργική, κριτική – συνδυαστική σκέψη, που απαιτούσαν τα θέματα αυτά, σε τόσο λίγο χρόνο και με το άγχος να αποδώσεις. Κλαίει η ψυχή μας μ΄ αυτά που συμβαίνουν, εδώ και τόσα χρόνια, για τα παιδιά που προσπαθούν και κοπιάζουν για να πετύχουν μια θέση στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, για να αποκτήσουν και να κατακτήσουν ένα μέρος της ταυτότητας τους ( σύμφωνα με τον Εrikson- εξελικτική ψυχολογία) .
Άς το λάβει κάποιος υπόψη για το δράμα που βιώνουμε και που να βρεις τη δύναμη να συνεχίσεις. Γιατί μας τιμώρησαν τόσο. Κάθε φέτος και χειρότερα όπως αποφάνθηκε η Ένωση Ελλήνων Χημικών στον Eso.gr. Τα μέλη της ΚΕΕ αν έδιναν εξετάσεις φέτος( κάτω από αυτές τις συνθήκες) ίσως να μη βρισκόταν σ΄ αυτή τη θέση, να καθορίζουν τις τύχες μας .Μας τιμώρησαν και μας καταδίκασαν.
Με εκτίμηση
Τ.Δ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.