Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Live/Βουλή : Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων για Ιntergrated master, κατάργηση καλλιτεχνικών μαθημάτων και εξεταστική στο ΠΑΔΑ

Το esos συνδέθηκε με τη Βουλή για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση
Δημοσίευση: 29/06/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τρεις επίκαιρες ερωτήσεις για την παιδεία περιλαμβάνει το “μενού” της σήμερινής (6 μ.μ.) συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής που αφορούν την αναγνώριση του ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (intergrated master) σε πτυχιούχους εξωτερικού, την κατάργηση  των καλλιτεχνικών μαθημάτων και εξεταστική εαρινού εξαμήνου στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Το esos συνδέθηκε με τη Βουλή   για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΒΕΛΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Ειδικότερα πρόκειται για την επίκαιρες ερωτήσεις

1. Του Βουλευτή   του ΜέΡΑ25   Κλέωνα Γρηγοριάδη, με θέμα: «Κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων από το πρόγραμμα σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ

2. Του Βουλευτή Ηρακλείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος   Μανώλη Συντυχάκη, με θέμα: «Την αναγνώριση του ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (intergrated master)».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ

3. Του Βουλευτή    του Κουμμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος  Γιάννη Δελή, με θέμα: «Άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με την διεξαγωγή της εξεταστικής».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ

Ετικέτες: 
Βουλή Παιδεία

Σχόλια (12)

 
Νικόλαος
29 Ιουν 2020 01:46

Τα γκρεκομάστερ είναι μια μοναδική περίπτωση τίτλου σπουδών που δεν χορηγείται από ακαδημαϊκό ίδρυμα αλλά απ τον Υπουργό! Επομένως δεν χρειάζεται ακαδημαϊκή αιτιολογία για την αναγνώριση της σχετικής ισοτιμίας .

 
Apostolos
29 Ιουν 2020 08:26

Τα λεγόμενα greckomaster είναι τα αντίστοιχα MEng της Αγγλίας που δίνονται με 4 έτη σπουδών εκεί. Επιπέδου μαστερ.

 
Ελλάδα άλλο κράτος
29 Ιουν 2020 09:23

Σε όλη την ΕΕ το integrated master ισοδυναμεί με επίπεδο προσόντων 7 και φυσικά από τις αντίστοιχες αυξημένες αποδοχές.
Εδώ δόθηκε με 20 χρόνια καθυστέρηση (έχασαν προσόντα στις κρίσεις όταν σπάνια κάποιος είχε μεταπτυχιακό τη δεκαετία του 1990) και δόθηκε και χωρίς αντίκρυσμα οικονομικό

Ελλάδα που μια είσαι Ευρώπη και μια Βατικανό με δικούς του Νόμους

 
Πέτρος
29 Ιουν 2020 10:01

Μετά από 20 χρόνια και χωρίς οικονομικό αντίκρυσμα όπως γίνεται στην Ευρώπη εναρμονιζόμαστε;;;;; με την Ευρωπαϊκή Ένωση;

 
Ανδρέας
29 Ιουν 2020 10:16

Παιδιά πως κάποιος θεωρείται ότι έχει master αλλά δεν του δίνεται οικονομική αναβάθμιση;

 
ό,τι να 'ναι!
29 Ιουν 2020 10:39

Το integrated master/ενιαίος & αδιάσπαστος τίτλος σπουδών ισχύουν στην ΕΕ για πανεπιστημιακού επιπέδου φοίτηση, δεν είναι "γκρέκο". Επίσης, χορηγούνται παλαιόθεν από ακαδημαϊκό ίδρυμα, το Υπουργείο δεν το αναγνώριζε!

Για παράδειγμα, πτυχιούχος ΓΠΑ από τα 90ς με πιστοποιητικό πτυχίου που αναγράφεται και το "θεωρείται ισοδύναμο των αγγλοσαξονικών πτυχίων MSc in Agricultural Engineering και MSc in Agricultural Science". Το αυτό από τα 80ς! Ουδέποτε πτυχιούχοι ΓΠΑ χαρακτήριζαν ως "BSc" το πτυχίο 5ετούς διάρκειας με >110 μαθήματα (>340 ECTS στο σήμερα, ποσοτικά) και πτυχιακή ερευνητικού τύπου και πρακτική άσκηση υποχρεωτική και ετήσιο "αγροτικό" (προαιρετικό).

Μάλιστα, στην Ελλάδα το integrated master χορηγείται, μετά από κρίση και πάντα βάσει της σχετικής νομοθεσίας, εφόσον πληρούνται και οι κάτωθι προϋποθέσεις ακαδημαϊκού, επίσης, χαρακτήρα:
α) 5ετής διάρκεια (10 εξάμηνα)
β) μαθήματα κορμού ειδικότητας σε όλο το εύρος του γνωστικού αντικειμένου
γ) μαθήματα εμβάθυνσης και εμπέδωσης σε υψηλό επίπεδο
δ) διπλωματική/πτυχιακή υποχρεωτική τουλάχιστον 6 μηνών

 
@ελλαδα άλλο κράτος
29 Ιουν 2020 12:00

Γιατί νομίζεις ότι τώρα θα μετρήσει στις επόμενες κρίσεις; Θα σου πουν ότι είναι προσόν διορισμού και δεν μετραει...

 
Αποφοιτος
29 Ιουν 2020 12:14

@ο,τι να ναι! Στην Ελλάδα δυστυχώς μόνο με integrated master δυστυχώς μπορείς να αποκτήσεις όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα Πχ στις σχολές μηχανικών αν έχεις τελειώσει από Ελληνικό ΑΕΙ. Δηλαδή Πολυτεχνείο. Στις άλλες χώρες δεν λειτουργεί έτσι. Αν εχεις Bsc+Msc αναγνωρίζονται κανονικά και μπορεις να εξελιχθεισ Οικονομικά και επαγγελματικά. Γιαυτο και λέγεται «Γκρέκο» μάστερ. Ελληνική πατέντα

 
Τριετείς και τετραετείς προπτυχιακές σπουδές
29 Ιουν 2020 12:43

Στην Ευρώπη (Ολλανδία, Γερμανία, Αγγλία) τα πτυχία διαρκούν 3 χρόνια και οι σπουδές μηχανικών είναι τετραετής. Αυτή είναι η σημαντική αλλαγή που πρέπει να γίνει στα πανεπιστήμια ώστε να εναρμονιστούν με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά: δεν έχει νόημα ένα ενιαίο πτυχίο με 300 ECTS, καθώς οι φοιτητές είναι αδύνατον να εξειδικευτούν σε όλο το εύρος της σχολής και απλώς είναι υποχρεωμένοι να εξεταστούν σε 50 ή παραπάνω μαθήματα που δεν τους ενδιαφέρουν, χωρίς κανένα όφελος για την εκπαίδευση τους.

Αυτού του τύπου τα μονολιθικά πτυχία δεν ανταποκρίνονται στη σύγχρονη κοινωνία, ούτε ακαδημαϊκά ούτε επαγγελματικά. Στην επόμενη δεκαετία, η μετεκπαίδευση θα θεωρείται δεδομένη για τους μισούς αποφοίτους.

Το πρότυπο είναι 3 χρόνια (ή 4) για το προπτυχιακό + 3 εξάμηνα για το μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών, ώστε να επανασχεδιαστούν με σωστό τρόπο τα προγράμματα σπουδών και να μείνουν τα απαραίτητα μαθήματα, υποχρεωτικά και επιλογής.

Τα δίδακτρα για τα μεταπτυχιακά πρέπει να καθοριστούν σε λιγότερο από 2000 ευρώ, όπως ακριβώς συμβαίνει στην Ολλανδία.

 
Acis
29 Ιουν 2020 12:59

Και όσοι έχουν Μάστερ μετά από Πενταετείς Σπουδές (Πολυτεχνεία-Γεωπονική...) τι πρέπει να λένε: έχουμε 2 Μάστερ; 1 κατόπιν Μεταπτυχιακών Σπουδών και 1 Ψηφοθηρικό Γιαβρόγλου;

 
Μάκης
29 Ιουν 2020 14:02

Μήπως απευθείας στο διδακτορικό; integrated κι αυτό. Δεν υπάρχει σωτηρία τελικά !

 
4ετη integrated masters
29 Ιουν 2020 16:10

πρεπει να εξεταστει και η δυνατοτητα των 4ετων σπουδων για integrated master

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.