Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Απίστευτο: "Χάθηκαν" οι αιτήσεις των μαθητών από το σύστημα εγγραφών;

Οι μαθητές πρέπει να ξανακαταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτηση η οποία είχε γίνει το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου, αλλά πλέον δεν εμφανίζεται στο σύστημα;
Δημοσίευση: 01/07/2020
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αναστάτωση προκάλεσε στα σχολεία ένα απίστευτο μήνυμα σχετικά με τις αιτήσεις εγγραφών μαθητών.

Χωρίς να δίνεται καμία εξήγηση εάν τελικά χάθηκαν οι αιτήσεις των μαθητών δύο ημερών ή συμβαίνει κάτι άλλο, από το υπουργείο Παιδείας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


 Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος θα ειδοποιήσει τους μαθητές για να ξανακαταθέσουν ηλεκτρονικά  την αίτηση η οποία είχε γίνει το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου, αλλά  πλέον δεν εμφανίζεται στο σύστημα;

Η ειδοποίηση πρέπει να γίνει εντός δύο ημερών καθώς αύριο Πέμπτη 2 Ιουλίου λήγει η προθεσμία εγγραφών.

Παράταση

Σήμερα αργά το βράδυ το υπουργείο Παιδείας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Σχόλια (27)

 
Εκπαιδευτικός
05 Ιουλ 2020 15:30

...ούτε ένα back up δεν είναι ικανοί να σκεφτούν ότι χρειάζεται ή να το κάνουν σωστά.

Λάθη στα θέματα των Πανελληνίων (Μαθηματικά Θετ. Γ Λυκείου παλαιού τύπου, Φυσική Γ Λυκείου παλαιού τύπου, εκτός ύλης (!!) δυο ερωτήματα στη Βιολογία Γ' Λυκείου παλαιού τύπου κλπ) , λάθη στα θέματα των εξετάσεων στα Πρότυπα. Ανικανότητα, προχειρότητα, επιπολαιότητα.

Αν γινόταν λιγότερο από το 1/10 από αυτά επί ΣΥΡΙΖΑ θα είχαν πιάσει τα στασίδια στα κανάλια και θα τσίριζαν από το πρωί ως το βράδυ «παραιτηθείτε» και ίσως να είχαν οργανώσει και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την Παιδεία. Τώρα απλώς είναι Κυριακή.

Και ααα και ουουου και σκόϊλ ελικίκου...

 
προβληματική πλατφόρμα
02 Ιουλ 2020 01:00

σε πολλά επίπεδα. δυσλειτουργική, αντί να βοηθά με τη γραφειοκρατία την επιτείνει. μπάχαλο. ούτε ξεκάθαρη εικόνα. άλλα αντί άλλων δικαιολογητικά, άλλοι με ελλιπή , ενώ ξεκάθαρα θα έπρεπε κανείς να τικάρει τι ΠΡΕΠΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ να έχει και πότε να το προσκομίσει. Για τους αλλοδαπούς ακόμα χειρότερα. θολούρα και "έλα μωρέ, βάλε εκεί να προχωρήσει". πρόβλημα μεγάλο ! Απλά και αποτελεσματικά ΔΕΝ μπορείτε;

 
Χρηστος
01 Ιουλ 2020 22:38

Ο στοχος της καταστροφεος ειναι η απαξιωση οσο γινεται περισσοτερο της δημοσιας παιδειας.

 
Esp
01 Ιουλ 2020 20:45

Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει πως θα ξέρουμε στα εσπερινά λύκεια ποιοι γράφτηκαν ; Δεδομένου ότι εγγράφονται απόφοιτοι και μαθητές ποπυ δεν ανήκουν στη δύναμη του σχολείου.

Αν έχουμε ολιγομελή τμήματα τί θα γίνει;

Ή θα πρέπει να ανοίξουν άμεσα το σύστημα ώστε να φαίνονται οι εγγραφές...

Ή τα τμήματα να οριστικοποιηθούν το Σεπτέμβρη...

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
01 Ιουλ 2020 19:46

Μόλις πήραμε στα σχολεία μήνυμα:
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω τεχνικού προβλήματος που διαπιστώθηκε στην εφαρμογή e-eggrafes, το οποίο προέκυψε κατά την προσπάθεια βελτίωσης απόκρισης του συστήματος, παρακαλείσθε να αποστείλετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο στους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών οι οποίοι/ες είναι ανήλικοι/ες ή στους ίδιους/ες αν είναι ενήλικοι/ες, το κάτωθι κείμενο προς ενημέρωσή τους:
«Λόγω τεχνικού προβλήματος που διαπιστώθηκε στην εφαρμογή e-eggrafes, κατά την προσπάθεια βελτίωσης απόκρισης του συστήματος, είναι απαραίτητο να υποβληθούν εκ νέου οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν από την Κυριακή 28-06-20 και ώρα 00:01 έως και την Τρίτη 30-06-20 και ώρα 08:30».
Επιπλέον, δίνεται παράταση των Ηλεκτρονικών Αιτήσεων Εγγραφής, Ανανέωσης εγγραφής και Μετεγγραφής σε ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. έως και την Παρασκευή 03 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59».
Οι γονείς αγανάκτησαν με την αίτηση γιατί το σύστημα δεν δούλευε. Ειδικά την Δευτέρα πήραμε δεκάδες τηλέφωνα από αγανακτισμένους γονείς που δεν μπορούσαν να κάνουν την αίτηση εγγραφής γιατί δεν δούλευε το σύστημα. Και τώρα θα τους πούμε να την ξανακάνουν; Φυσικά αστειεύονται στο υπουργείο. Αν ήμουν γονιός δεν θα ξαναέμπαινα στη διαδικασία. Αν δεν μπορούν να υποστηρίξουν ένα σύστημα γιατί ταλαιπωρούν τους πολίτες; Είναι απίστευτοι οι Άριστοι!!!

 
παιδεία-εκπαίδευση (απόλυτη καταστροφή)
01 Ιουλ 2020 18:52

Φέτος τα είδαμε ΟΛΑ και εννοώ ΟΛΑ, οι φοιτητές παίρνουνε βιβλία ενώ ξεκίνησαν οι εξετάσεις, σε κάθε μάθημα των πανελλαδικών λάθη και ασάφειες, υποβάθμιση της λειτουργίας των ΑΕΙ και των μονάδων της δευτεροβάθμιας και η λίστα συνεχίζεται. Μιλάμε για την απόλυτη αποτυχία να κυλίσει ομαλά η λειτουργία της εκπαίδευσης από την αρχή της χρονιάς (πριν το lockdown)!!!
Το καλύτερο είναι ότι τους πήρε μόνο ένας χρόνος για να γίνει όλο αυτό!!! αξιοζήλευτο!!!

 
Jozef
01 Ιουλ 2020 18:29

Πολύ εύκολη η κριτική ρε παιδιά και κυρίως η πολιτικοποίηση ενός διαδικαστικού θέματος!!! Γνωρίζουμε γιατί γίνεται η ηλεκτρονική εγγραφή; Σίγουρα όχι!!! Και εγώ λέω ότι έγινε κάποιο λάθος ή παράλειψη ή αβλεψία τέλος πάντων. Ποιος την έκανε; Φυσικά όχι ο υπουργός ή ο γενικός γραμματέας ή κάποιο στέλεχος. Κάποιος υπάλληλος προφανώς θα ευθύνεται για όλο αυτό!!! Βέβαια υπάρχει η πολιτική ευθύνη αλλά δεν φταίει ουσιαστικά ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ!!! Ήμαρτον ρε παιδιά!!! Κάντε και καμιά αυτοκριτική !!!

 
ΕΠΑΛ και ολιγομελή τμήματα
01 Ιουλ 2020 16:32

Πολλά τμήματα κυρίως σε ΕΠΑΛ (Β' και Γ' Τάξη) πιθανόν να κριθούν ολιγομελή, ενώ στην πραγματικότητα δεν θα είναι. Θα πρέπει να δοθεί άμεσα μία λύση για να μην μεταφερθεί το πρόβλημα στην έγκριση ολιγομελών τμημάτων.

 
Μάνος
01 Ιουλ 2020 15:54

Πέρσυ είχαν ανακοινώσει το μεσημέρι αποσπάσεις σε ΙΕΚ και το πρωί τις είχαν πάρει πίσω.Και γενικά υπάρχει μια νοοτροπια

 
Ελένη
01 Ιουλ 2020 14:32

Μετά από τα φετινά χάλια των Πανελληνίων, τα χάλια των εγγραφών , τα χάλια του Νομοσχεδίου για την Παιδεία......ακόμα δεν έχουμε δει καμία παραίτηση.
Αν γινότανε αυτά με την προηγούμενη κυβέρνηση τα κανάλια τρίβανε τα χέρια τους. Τώρα απλά περνάνε κάτω από το χαλί....

 
XAXAXA
01 Ιουλ 2020 13:34

Είστε απίστευτοι, οι σχολιάζοντες εννοώ!

 
Κωνσταντίνος
01 Ιουλ 2020 12:22

Συνάδελφοι...... μία είναι η απάντηση...... όταν έρθουν οι εκλογές να μην δουν ούτε τη ψήφο τους...

 
αδ
01 Ιουλ 2020 10:28

καλυτερα να καταργηθει το υπουργειο ... τουλαχιστον απο μονα τους τα σχολεια μπορουν να κανουν τη δουλεια τους χωρις λαθη

 
P.K.
01 Ιουλ 2020 10:05

O ανθρώπινος παράγοντας πρέπει να λαμβάνεται πάντοτε υπόψη και λάθη συμβαίνουν σε όλους τους τομείς ανεξαρτήτως κυβερνήσεων. Το θέμα είναι η διαχείριση της εκάστοτε κρίσης και όχι η άγονη κριτική.
Οι αιτήσεις δεν χάθηκαν και σε μία εφαρμογή δεν δίνονται οι εξηγήσεις στους χρήστες, αλλά τονίζεται η λύση.
Οι απαραίτητες εξηγήσεις και το σχέδιο δράσης δίνονται στην ηγεσία.
Ενδεχομένως με Δελτίο τύπου να ενημερωθούμε όλοι.
Καλό μήνα!

 
Σ.Β.
01 Ιουλ 2020 10:02

ΛΥΣΗ: Να μην είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική εγγραφή για τη φετινή χρονιά. Να μην οριστικοποιηθούν τα τμήματα και οι εγγραφές πριν τις 8/9.

 
Ασχετος
01 Ιουλ 2020 09:57

Μηπως ειναι απλα γκαντεμηδες; γιατι ανικανοι δεν μπορει να ειναι... αφου ειναι αριστοι!

 
Chaos
01 Ιουλ 2020 09:21

Ευτυχώς που δεν κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αριστεία παντού.

 
Niko
01 Ιουλ 2020 09:19

Αν αυτα συνεβαιναν επι Συριζα η Νικη θα ειχε πιασει στασιδι στο καναλια και θα κατακεραυνωνε τους αχρηστους αριστερους ( τρομαρα τους) για την ανικανοτητα τους!!!!! Τωρα ειναι απλα Τεταρτη... Οσο για το φετινο χαλι στις Πανελληνιες τι να πει κανεις στα ερμα τα παιδια και στους γονεις τους;;;;;

 
Γιώργος Π.
01 Ιουλ 2020 08:50

Το ερώτημα είναι σε τι χρησιμεύει η ηλεκτρονική εγγραφή ώστε να μπαίνουν οι γονείς και τα σχολεία σε όλη αυτή την ταλαιπωρία (το σύστημα να κολλάει, τα στοιχεία κηδεμόνα να μην είναι σωστά κλπ).

 
Στράτος
01 Ιουλ 2020 07:42

Εάν πρόκειται για λάθος του Υπουργείου, όπως φαίνεται πως είναι, πρέπει άμεσα, σήμερα να ανακοινωθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων.

 
Ο Φίλης φταίει...
01 Ιουλ 2020 07:32

Είναι γνωστά αυτά... φταίει ο Φίλης που δεν έχει πτυχίο και ο ΣΥΡΙΖΑ που κατέστρεψε τη χώρα....

 
Έλεος
01 Ιουλ 2020 07:27

Αυτή τη δουλειά κάναμε χθες 30-6-20 ως τις τρεις το μεσημέρι. Καλούσαμε παιδιά και γονείς στο σχολείο για να ξανακάνουν τις αιτήσεις τους. Έλεος!

 
φφ
01 Ιουλ 2020 07:00

η ιστοσελιδα του τουρισμου επεσε λογω μεγαλης επισκεψιμοτητας, οι δηλωσεις με το ζορι λογω μεγαλης επισκεψιμοτητας και το eeggrafes εχασε δηλωσεις ... μα επιτελους ... καθε χρονο τα ιδια.. το υπουργειο ψηφιακης μας μαρανε

 
2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020
01 Ιουλ 2020 04:55

Λήγουν οι εγγραφές στις 2 Ιουλίου.
Πως θα βρεθούν οι μαθητές σε 2 μέρες να ενημερωθούν ότι δεν είναι γραμμένοι?
Τελικά έχει δίκιο που λέει ότι το ίντερνετ είναι του διαβόλου...
Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί με καμία κυβέρνηση!!!

 
Μαρια
01 Ιουλ 2020 01:59

Καλά κρασιά αυτοί μιλάν για εισηγήσεις του ΙΕΠ . Ας κάνουν τη δουλειά τους σωστά μετά τα χάλια που ζήσαμε και με το eclass και μετά να ορίζουν τις ζωές χιλιάδων καθηγητών και μαθητών και αν θέλουν ας κάνουν αρχαιελληνικό όλο το σχολείο. Απορώ πως το ΙΕΠ δεν είπε να βάλουν λατινικά και αρχαία στο δημοτικό. Τις μέρες αυτές όλοι θα κάνουν τις φορολογικές δηλώσεις, οι μαθητές ήδη από τη γέννηση τους θα έχουν ΑΦΜ να
μη ξέρουν λοιπόν τι είναι αυτά, τι είναι εισόδημα τι είναι φόρος τι είναι ομόλογα , μετοχές τι είναι τα δάνεια. Να μη διδαχθούν ούτε μια φορά οικονομία. Πέστε μου ένα επάγγελμα που δε χρειάζεται οργάνωση και διοίκηση οι φιλόλογοι ανοίγουν φροντιστήρια οι αρχαιολόγοι πρέπει να οργανώνουν ομάδες κλπ Αυτοί στο ΙΕΠ μάλλον δεν ξέρουν από οργάνωση και διοίκηση και οργάνωσαν τα ωρολόγια προγράμματα. Για γέλια και για κλάματα..........

 
Κωνσταντίνος
01 Ιουλ 2020 01:06

Του κουτρουλη ο γάμος..... . ΈΛΕΟΣ

 
Νινα
01 Ιουλ 2020 01:01

Μπάχαλο είναι τη μια ανοησία μετά την άλλη!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ