Placeholder

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

Μεταπτυχιακό: Οικονομική της Εκπαίδευσης και Διαχείριση Εκπαιδευτικών Μονάδων

Δημοσίευση: 01/07/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης προσκαλεί υποψηφίους φοιτητές για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ) «Οικονομική της Εκπαίδευσης και Διαχείριση Εκπαιδευτικών Μονάδων », που διοργανώνει για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Αντικείμενο του Προγράμματος είναι να παρέχει στους εκπαιδευόμενους τις απαραίτητες γνώσεις για να κατανοούν το οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι στο χώρο της εκπαίδευσης και να είναι ικανοί να διοικούν εκπαιδευτικές μονάδες, να ερευνούν, να σχεδιάζουν και να αξιολογούν εκπαιδευτικά προγράμματα και πολιτικές. Με την ολοκλήρωση του  Π.Μ.Σ «Οικονομική της Εκπαίδευσης και Διαχείριση Εκπαιδευτικών Μονάδων» οι απόφοιτοί του θα κατανοούν το ρόλο του ανθρώπινου κεφαλαίου στο σύγχρονο περιβάλλον, την έννοια της ηγεσίας σε εκπαιδευτικό πλαίσιο, την χρηματοοικονομική αξιολόγηση των πόρων για την εκπαίδευση, την οικονομική διαχείριση εκπαιδευτικών μονάδων και την μελέτη και το σχεδιασμό αποτελεσματικών εκπαιδευτικών πολιτικών και προγραμμάτων σε εθνικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα γίνονται δεκτοί, πτυχιούχοι Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.  της  ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

Η χρονική διάρκεια σπουδών για την απονομή του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ορίζεται σε πλήρους φοίτησης, που χαρακτηρίζεται ως εντατικό, ενός έτους (δύο εξάμηνα μαθήματα και η θερινή περίοδος για την εκπόνηση διπλωματικής εργασίας) και σε μερικής φοίτησης δύο ετών. Για την απόκτηση του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών απαιτούνται συνολικά εβδομήντα πέντε (75) πιστωτικές μονάδες (ECTS) από τις οποίες οι εξήντα (60) αφορούν τα μαθήματα των δύο εξαμήνων και οι δέκα πέντε (15) αφορούν τη διπλωματική εργασία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις  έως και 17.07.2020 στη Γραμματεία του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

•    Αίτηση υποβολής υποψηφιότητας
https://www.msc-econedu.gr/images/aitisi_edu_2019.pdf
•    Αντίγραφο πτυχίου ή Βεβαίωση Περάτωσης Σπουδών  
•    Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (με ακριβή μέσο όρο)  
•    Αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ για υποψηφίους που έχουν τίτλους σπουδών από ΑΕΙ της αλλοδαπής
•    Αποδεικτικό επαρκούς γνώσης της Ελληνικής γλώσσας (για αλλοδαπούς υποψηφίους)
•    Δύο συστατικές επιστολές οι οποίες είτε αποστέλλονται ταχυδρομικώς σε σφραγισμένους φακέλους μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά στη Γραμματεία του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης είτε αποστέλλονται απευθείας από τους συντάκτες ηλεκτρονικά στη διεύθυνση : msc-econedu@unipi.gr

Υπόδειγμα Συστατικής Επιστολής:  https://www.msc-econedu.gr/images/sistatiki_epistoli.pdf

•    Υπεύθυνη δήλωση του Ν1599/86 για όσους είναι τελειόφοιτοι στην οποία θα δηλώνουν ότι σε περίπτωση αποδοχής/εισαγωγής τους στο πρόγραμμα δέχονται ότι θα εγγράφουν μόνον εφόσον γίνουν πτυχιούχοι μέχρι την περίοδο Σεπτεμβρίου του αντίστοιχου έτους. Η βεβαίωση περάτωσης σπουδών τους θα πρέπει να κατατεθεί το αργότερο μέχρι και την 31η Οκτωβρίου του αντίστοιχου έτους
•    Αποδεικτικό καλής γνώσης της Αγγλικής γλώσσας επιπέδου Β2 (δεκτό ευκρινές φωτοαντίγραφο με επικύρωση από δικηγόρο ή την εκδούσα αρχή)
•    Βεβαιώσεις και λοιπά αποδεικτικά επαγγελματικής και ερευνητικής δραστηριότητας (εάν υπάρχουν).
•    Βεβαιώσεις για επιπρόσθετα προσόντα, υποτροφίες, ειδικά σεμινάρια, μαθήματα σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, μελέτες, μεταπτυχιακοί τίτλοι, πτυχία συμπληρωματικής εκπαίδευσης κλπ. (εάν υπάρχουν)
•    Δύο πρόσφατες, έγχρωμες φωτογραφίες, τύπου διαβατηρίου, με το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου οπισθογραφημένο
•    Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας

Οι υποψήφιοι, εφόσον πληρούν τα παραπάνω κριτήρια, θα κληθούν σε συνέντευξη η οποία θα πραγματοποιηθεί είτε μέσω skype είτε δια ζώσης

Για την παρακολούθηση του Π.Μ.Σ. προβλέπεται η καταβολή τελών φοίτησης που ανέρχεται σε 3.500 ευρώ και τα οποία καταβάλλονται σε τρεις ισόποσες δόσεις (Σεπτέμβριος – Ιανουάριος – Μάιος). Οι διαλέξεις των μαθημάτων, διάρκειας 3 ωρών,  θα γίνονται κάθε Παρασκευή (16:00 – 22:00) και Σάββατο (8:30 – 16:00)

Η αίτηση και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά ή με courier ή με συστημένη επιστολή στη γραμματεία του Τμήματος στην παρακάτω διεύθυνση,:

Πανεπιστήμιο Πειραιώς - Γραμματεία Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης
Καραολή- Δημητρίου 80, 18534 Πειραιάς (Κεντρικό κτήριο, ημιώροφος, γραφείο 110)
Τηλ.: 210 4142081, 210 4142159, 210 4142077,  Fax: 210 4142346
email: msc-econedu@unipi.gr
Δευτέρα έως Παρασκευή: 09.00 – 14.00.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του προγράμματος (http://www.msc-econedu.gr) ή στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ, (5ος Όροφος, Γραφείο 518, Δευτέρα και Τετάρτη 13:00-18:30, (e-mail : despoinanimo@unipi.gr, τηλ. 2104142291, κιν. 6972831319) ή στον Διευθυντή του Π.Μ.Σ, Καθηγητή κον Μιχάλη Χλέτσο (e-mail : mchletsos@unipi.gr)

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.