Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Εγκύκλιος προς Διευθυντές Σχολείων: Ανάγκη επανυποβολής αιτήσεων εγγραφών μαθητών- Παράταση προθεσμίας υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Καλούνται οι Διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων να ειδοποιήσουν όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες που δεν φαίνεται να έχουν υποβάλει αίτηση κατά τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, όπως και όσους/ες δεν υπέβαλαν αίτηση έως σήμερα και επιθυμούν να εγγραφούν
Δημοσίευση: 02/07/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των Ηλεκτρονικών Αιτήσεων  Εγγραφής, Ανανέωσης Εγγραφής και Μετεγγραφής σε Γενικά Λύκεια και Επαγγελματικά Λύκεια μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιουλίου και ώρα 23:59 με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

ΠΑΤΗΣΤΕ  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου «η παράταση κρίνεται αναγκαία λόγω τεχνικού προβλήματος που διαπιστώθηκε στην εφαρμογή e-eggrafes κατά την προσπάθεια βελτίωσης απόκρισης του συστήματος και αφορούσε στη διασταύρωση των στοιχείων ταυτοποίησης του/της αιτούντα/αιτούσας».

Κατόπιν ενημέρωσης από το αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, αναφέρει η ανακοίνωση, είναι απαραίτητο να υποβληθούν εκ νέου οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν από την Κυριακή 28-06-20 και ώρα 00:01 έως και την Τρίτη 30-06-20 και ώρα 08:30.

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας:

Α. Λόγω τεχνικού προβλήματος που διαπιστώθηκε στην εφαρμογή e-eggrafes κατά την προσπάθεια βελτίωσης απόκρισης του συστήματος και αφορούσε στη διασταύρωση των στοιχείων ταυτοποίησης του/της αιτούντα/αιτούσας, κατόπιν ενημέρωσης από το αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, είναι απαραίτητο να υποβληθούν εκ νέου οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν από την Κυριακή 28-06-20 και ώρα 00:01 έως και την Τρίτη 30-06-20 και ώρα 08:30.

Β. Οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων, στο εργαλείο που διατίθεται στο διαχειριστικό περιβάλλον της εφαρμογής στην ιστοσελίδα https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/#/school και συγκεκριμένα στο πεδίο «Αναφορές», δεν βλέπουν τους/τις  μαθητές/τριες  που υπέβαλαν αίτηση κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα. Συνεπώς, καλούνται οι Διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων να ειδοποιήσουν όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες που δεν φαίνεται να έχουν υποβάλει αίτηση κατά τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, όπως και όσους/ες δεν υπέβαλαν αίτηση έως σήμερα και επιθυμούν να εγγραφούν για το σχολικό έτος 2020-21.

Επισημαίνεται ότι, όσοι/ες μαθητές/τριες ή οι κηδεμόνες τους, εφόσον είναι ανήλικοι/ες, έχουν υποβάλει αίτηση κατά την προαναφερθείσα περίοδο, δεν βλέπουν πλέον την αίτησή τους στο πεδίο «υποβληθείσες αιτήσεις», ανεξάρτητα από το εάν την είχαν ήδη αποθηκεύσει ή εκτυπώσει. Ως εκ τούτου, οι εν λόγω αριθμοί αίτησης δεν ισχύουν, καθώς ο αύξων αριθμός αρχίζει από την Τρίτη 30-06-20 και ώρα 08:31 από εκεί που είχε σταματήσει το Σάββατο 27-06-20 και ώρα 23:59.

Γ. Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, οι μαθητές/-τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2020 – 2021, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://e-eggrafes.minedu.gov.gr,
έως και την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59.

Δ. Μετά την κατανομή της Α’ φάσης των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφών θα ακολουθήσει Β’ φάση ηλεκτρονικών αιτήσεων από τη 13η Ιουλίου 2020 και ώρα 08:00 έως και τη 14η Ιουλίου και ώρα 23:59.
Μετά την κατανομή της Β’ φάσης, οι ενδιαφερόμενοι/-ες θα ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr
και οφείλουν να οριστικοποιήσουν την εγγραφή τους:

α. Για τα ΓΕ.Λ. μέχρι την έναρξη των μαθημάτων  

β. Για τα ΕΠΑ.Λ. από την 20η Ιουλίου 2020 έως την 24η Ιουλίου 2020

σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφεται στη με αρ. πρωτ. Φ1α/75919/Δ4/17-06-20 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ..

Ε. Στην εξαιρετική περίπτωση κατά την οποία μαθητής/-τρια  δεν κατανεμήθηκε σε κανένα ΕΠΑ.Λ., η διαδικασία κατανομής του/της θα γίνει από την οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οποία απευθύνεται έως την 21η Ιουλίου, όπου ο Διευθυντής/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προτείνει την εγγραφή του/της σε υπάρχοντα τμήματα.

 

Σχόλια (7)

 
Πληττόμενος
04 Ιουλ 2020 10:20

Το αποτέλεσμα:
Από τους 60 μαθητές της τάξης φαίνονται να έκαναν ανανέωση εγγραφής οι 54, άρα δημιουργούνται 2 τμήματα των 27 μαθητών.
Όταν τον Σεπτέμβριο καταλάβουν τι έγινε, θα κάνουν εκπρόθεσμη ανανέωση και οι υπόλοιποι 6 οι οποίοι τότε πρέπει να ενταχθούν σε ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ τμήματα, δηλαδή τα 2 τμήματα θα έχουν από 30 μαθητές το καθένα (αφού ισχύει το + 10%).
Το απόφθεγμα:
«Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση»

 
rialenarialena
03 Ιουλ 2020 21:26

Έχουμε άδεια τον Ιούλιο παιδιά

 
Όχι άλλο κάρβουνο
03 Ιουλ 2020 11:08

Να είναι ανοιχτή η πλατφόρμα να μπει ο Διευθυντής. Τρεις μέρες πεσμένο για τους Διευθυντές το e-eggrafes και μας στέλνουν mail με τον αριθμό των παιδιών που διαγράφηκαν. Τι δάχτυλα να μυρίσει ο Διευθυντής για να πάρει τηλέφωνα; Λίγη σοβαρότητα εκεί στο Υπουργείο; Καμιά παραίτηση έτσι για το θεαθήναι;

 
πλατφόρμα
03 Ιουλ 2020 10:13

εύκολη αλλά προβληματική και όχι πλήρης, αρπακόλλα και σε κάποια σημεία δεν βοηθά ή είναι δομημένη όχι βοηθητικά για το σχολείο. θέλει από την αρχή, για του χρόνου. να συνάπτονται τα δικαιολογητικά (τα πρωτότυπα σεπτέμβριο στο σχολείο) και από σπίτι ή μέσω ΚΕΠ, τα σχολεία έχουν ΤΡΕΛΟ φόρτο ! σε όλα δυσλειτουργικό το υπουργείο.

 
ΠΕ86
02 Ιουλ 2020 20:35

Χαθηκαν οι ηλεκτρονικές εγγραφές για το Λύκειο ?

 
ερωτηση
02 Ιουλ 2020 19:05

πως ειναι δυνατον να εξέρχεται από το Υπουργείο έγγραφο δίχως αριθμό πρωτοκόλλου και το site να το δημοσιεύει.

 
σδ
02 Ιουλ 2020 18:56

το υπουργειο θα πρεπε να επαναξετασει τους μισθους των διευθυντων που ειδικα φετος κινουν ολη την εκπαιδευση

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.