ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

Απάντηση του ΕΑΠ στην Ιατρική του Παν. Θεσσαλίας

Η ανακοίνωση αυτή πέραν των νομικών και άλλων συνεπειών που επισύρει για τον συντάκτη και τον αποστολέα της, προσβάλλει ευθέως το κύρος και την ακαδημαϊκή λειτουργία των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδώ
Δημοσίευση: 02/07/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Παρελήφθη σήμερα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Αντιπροέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με αποστολέα  ηλεκτρονική διεύθυνση με τα στοιχεία «PMS DIACHEIRISI GIRANSIS KAI CHRONION NOSIMATON», ανυπόγραφη και υπό τον τίτλο «Γραμματεία του ΠΜΣ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας» ανακοίνωση, η οποία αμφισβητεί με τρόπο αόριστο και ακατάληπτο την εγκυρότητα των απονεμόμενων από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τίτλων του κοινού διιδρυματικού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών στο γνωστικό αντικείμενο «Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων».

Η ανακοίνωση (Δείτε εδώ την ανακοίνωση) αυτή πέραν των νομικών και άλλων συνεπειών που επισύρει για τον συντάκτη και τον αποστολέα της, προσβάλλει ευθέως το κύρος και την ακαδημαϊκή λειτουργία των συμμετεχόντων, στο ως άνω πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών, Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Παράλληλα, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι, ανάλογου ύφους και περιεχομένου ανώνυμες και ανυπόγραφες ανακοινώσεις, έχουν ως μοναδικό αποτέλεσμα την παραπλάνηση και την πρόκληση πολλαπλής ζημίας σε βάρος του, με επιτυχία εκπονούμενου από το δύο Ιδρύματα, του προγράμματος, απάδουν δε προφανώς σε κάθε έννοια ακαδημαϊκής δεοντολογίας, δεν δικαιολογούνται δε ούτε ως έκφραση πικρίας ή δυσαρέσκειας, του συντάκτη τους.

Σε κάθε δε περίπτωση, οφείλουμε να δηλώσουμε τη σταθερή και απαρέγκλιτη πρόθεση της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π., για την προάσπιση του κύρους και αυτού, όπως και του συνόλου των προγραμμάτων που εκπονεί είτε αποκλειστικά είτε από κοινού με άλλα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματος της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.

Στο πλαίσιο αυτό, με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, δηλώνουμε ρητά ότι η θεσμική και νομική κατοχύρωση του προγράμματος, είναι πλήρως διασφαλισμένη και η διοικητική του λειτουργία καθ’ όλα νόμιμη, οποιαδήποτε δε προσπάθεια για την τρώση του κύρους του, απ’ όπου και αν εκπορεύεται καθίσταται εξ αντικείμενου ατελέσφορη.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του Ε.Α.Π.
Καθηγητής Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας

Σχόλια (1)

 
Observator
03 Ιουλ 2020 15:39

To τι παραλαμβάνει με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ένα ΑΕΙ είναι θέμα του ΑΕΙ να το διαχειριστεί. Πρέπει ομως να πάρει αριθμό πρωτοκόλου.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.