Ελλάδα - Κύπρος: Συμμαχία και στην Παιδεία

02/07/2020

Ενημερώθηκε: 02/07/2020, 15:30

Άκουσε το άρθρο

Την περαιτέρω εμβάθυνση των αγαστών σχέσεων Ελλάδας - Κύπρου αναγνώρισαν από κοινού η υπουργός Παιδείας  Νίκη Κεραμέως, και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗ.ΣΥ.) Κύπρου, Αβέρωφ Νεοφύτου, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο, στην οποία συμμετείχαν, επίσης, ο  Τάσος Χατζηβασιλείου, Βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας και ο  λέξανδρος Σίνκα, Γραμματέας Διεθνών σχέσεων του ΔΗ.ΣΥ.

Η  Νίκη Κεραμέως ενημέρωσε τους συνομιλητές της για την άριστη συνεργασία των υπουργείων Παιδείας των δύο χωρών και την τακτική επικοινωνία της με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου,   Πρόδρομο Προδρόμου, καθώς και για τις πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας, όπως η ψήφιση του νόμου για την αναβάθμιση του σχολείου και οι μεταρρυθμίσεις που επιφέρει το νέο θεσμικό πλαίσιο, μεταξύ άλλων με τα εργαστήρια δεξιοτήτων που εισάγονται πιλοτικά από φέτος, την ενίσχυση Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων, την εισαγωγή δραστηριοτήτων στα αγγλικά από το νηπιαγωγείο, την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών πανεπιστημίων.

Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο ρόλο της Ελλάδας για την Κύπρο, κυρίως σε θέματα Παιδείας μέσω συνεργειών για τη μεταρρύθμιση των εκπαιδευτικών συστημάτων, την ανταλλαγή καλών πρακτικών και εκπαιδευτικού υλικού, καθώς και στους δεσμούς εγγύτητας των δύο χωρών. Ευχαρίστησε, δε, την Υπουργό για τη δωρεάν παραχώρηση για προβολή από την Κυριακή τηλεόραση όλων των επεισοδίων της εκπαιδευτικής τηλεόρασης, που δημιουργήθηκαν από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, με στόχο τη διατήρηση της στενής επαφής των μαθητών με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η κ.Κεραμέως δήλωσε: «Καλωσορίζουμε τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού της Κύπρου, με ιδιαίτερη χαρά, στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η συνεργασία μας με την Κυπριακή Δημοκρατία έχει υπάρξει διαχρονικά απρόσκοπτη, και, εν μέσω πανδημίας, καταφέραμε να την εμβαθύνουμε ακόμη περισσότερο, ειδικά σε θέματα Παιδείας.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (1)

ΠΑΠΑΣ
|

Πάρτε τη νομοθεσία της Κύπρου για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπως είναι και ψηφίστε την στη Βουλή.....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ