Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Σήμερα: Συνάντηση με υφ. Παιδείας για τα Ωρολόγια Προγράμματα

Δημοσίευση: 03/07/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με την υφ. Παιδείας Σ. Ζαχαράκη θα συναντηθούν σήμερα , στις 2 το μεσημέρι, εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ και των Ενώσεων Εκπαιδευτικών που θίγονται από τα νέα ωρολόγια προγράμματα.

Την ίδια ώρα με πρωτοβουλία της  ΟΛΜΕ , θα πραγματοποιηθεί , έξω από το υπουργείο Παιδείας, συγκέντρωση των εκπαιδευτικών.

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου το ΔΣ της ΟΛΜΕ τόνισε ότι  τα νέα Ωρολόγια Προγράμματα του Γυμνασίου και Λυκείου αποτελούν αιφνιδιαστικό χτύπημα για τον κλάδο των εκπαιδευτικών.

Παράλληλα το ΔΣ της ΟΛΜΕ έκανε λόγο για αρνητικές συνέπειες για χιλιάδες εκπαιδευτικούς από την εφαρμογή των νέων Ωρολογίων Προγραμμάτων.

Ετικέτες: 
ΟΛΜΕ

Σχόλια (12)

 
Χρυσουλα
03 Ιουλ 2020 08:02

Γιατί με τη ζαχαρακη; η υπουργός που θα είναι;εκείνη πρεπει να δώσει απάντηση! Νομίζω ότι η ανακοίνωση έλεγε συνάντηση με Κεραμέως τιποτα δεν θα βγει από τη ζαχαρακη θα παραπεμψει το θέμα στην νέα συνάντηση ΟΛΜΕ υπουργου ποτε;μας δουλεύουν!!!!

 
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ
03 Ιουλ 2020 08:41

Η ζημιά έγινε ήδη. Εδώ και καιρό πριν από την ανακοίνωση των νέων ΩΠ ήταν γνωστό από διαρροές ότι τα μαθήματα των κοινωνικών επιστημών θα καταργουνταν. Η ΟΛΜΕ, η ένωση κοινωνιολόγων, οι πρόεδροι των τμημάτων των Κοινωνικών σπουδών οι ίδιοι οι καθηγητές ΠΕ 78 που υπηρετούν σε δημόσια και ιδιωτικη εκπαίδευση, ΑΔΡΑΝΗΣΑΝ . Τώρα και εκ των υστέρων προσπαθούν (??) ώστε να αποφευχθούν οι όποιες διαθεσιμοτητες και απολύσεις θα προκύψουν. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα βρεθεί κάποιος τρόπος ώστε να μην απολυθεί κανένας δημόσιος εκπαιδευτικος ΠΕ 78. Δυστυχώς δε θα συμβεί το ίδιο για τους ΠΕ 78 της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Δυστυχώς οι προσλήψεις αναπληρωτων ΠΕ 78 θα μηδενιστούν και λόγω συναναθεσεων θα πληγουν και οι αναπληρωτές οικονομίας ΠΕ 80 των οποίων οι προσλήψεις θα είναι οριακά πάνω από το μηδέν. Εκτός κι αν γίνει ένα θαύμα..........

 
Παύλος
03 Ιουλ 2020 09:31

Η ζημιά δεν έγινε τώρα αλλά είχε γίνει όταν η διοίκηση του Υπουργείο ανακάλυψε ότι όλοι οι Εκπαιδευτικοί είναι "ωρομίσθιοι" και άρχισε να αυξομειώνει τις ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων κάθε χρόνο.
Αλλά δεν είναι μόνο οι Εκπαιδευτικοί είναι κατά πρωτίστως οι Μαθητές.
Για παράδειγμα ο κ. Γαβρόγλου μέσα στο Καλοκαίρι του 18 άλλαξε τα έτη φοίτησης στα Εσπερινά ΓΕΛ - ΕΠΑΛ από 4 που ήταν σε 3.
Θα μου πείτε αυτό δεν είναι καλό, ΟΧΙ διότι οι μαθητές δεν έχουν την δυνατότητα (λόγω εργασίας) να παρακολουθήσουν όλο το ημερήσιο ωράριο.
Επίσης στην Επαρχία τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν καλύπτουν όλο το ωράριο με δρομολόγια (δεν έχουν δρομολόγια μετά τις 22:30) με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τις τελευταίες ώρες.
Και το πιο σημαντικό οι μαθητές είναι αδύνατο να παρακολουθήσουν ένα εξάωρο συνεχόμενο και μάλιστα μόνο με δύο διαλείμματα.
Ωστόσο κανένας δεν γκρίνιαξε γιατί μάλλον δεν εφαρμόζεται το ωρολόγιο πρόγραμμα !!!
Τα σχόλια δικά σας...

 
Μαρία
03 Ιουλ 2020 09:33

Είμαι εκπαιδευτικός δβθμ απαράδεκτη η στάση του υπουργείου όπως και των ενώσεων των φιλολόγων κόντρα στη κόντρα με τους κοινωνιολογους δεν βγαίνει πουθενα αυτή η κατάσταση χρειάζεται αλληλεγγύη τωρα αυτοί αυριο ποιοι;αν αδρανησουμε θα πληγει όλος ο κλάδος αργότερα μη κοιτάτε το δέντρο συνάδελφοι και χάνεται το δάσος!

 
Θεμις
03 Ιουλ 2020 09:38

Είμαι φιλόλογος αλλά υποστηρίζω τους συναδέλφους που χάνουν τις θέσεις εργασίας τους αναπληρωτές και μόνιμους η ιστορία Β ανάθεση δεν είναι λυση δημιουργεί νέες κόντρες στις ειδικότητες πρεπει να τους δοθεί μάθημα ας ανάθεσης γενικής παιδειας και ένα κατεύθυνσης αλλιώς υπάρχει περιπτωση διαθεσιμότητας ξεκάθαρα τ αλλά είναι μπαλώματα.

 
Ηλιας
03 Ιουλ 2020 09:46

Ειναι γεγονός ότι το υπουργείο εξοβελιζει τις κοινωνικές επιστήμες από το λυκειο τι περιμενουν οι συνδικαλιστές σημερα;αλλαγή στάσης;ψευτικες ελπίδες! Για τη κάμψη αντιδράσεων γινεται η συνάντηση η ΟΛΜΕ πρεπει όλο το καλοκαίρι ναναι σε κινητοποίηση το ίδιο και οι πε78 και πε80 v με κιόσκι φυλλάδια συνεντευξεις πορειες και τον Σεπτέμβριο απεργίες δε γίνεται αλλιώς παρτε το χαμπάρι!

 
ΟΛΜΕ
03 Ιουλ 2020 10:54

όταν καταρρακώθηκαν τα μαθήματα Πληροφορικής στο σχολείο, όταν καταργήθηκαν μαθήματα όπως Βιολογία και Φυσική στη γενική παιδεία στο λύκειο (υποβαθμίζοντάς την), όταν καταργήθηκαν τα Λατινικά
που ήταν η ΟΛΜΕ;;
Πράγματα, το ενδιαφέρον είναι όψιμο και συντεχνιακό...

 
ΠΕ 78
03 Ιουλ 2020 11:05

Θαύματα δεν γίνονται. Αλλά μπορούμε να πιέσουμε μαζί με όλες τις άλλες πλητομεννες ειδικότητες την Κεραμεως η οποία απαξιει και να μας δεχτεί. Και το τρελλό είναι ότι και αυτή και ο πρωθυπουργός ανήκουν στον κλάδο μας ΠΕ 78 με βάση τις σπουδές τους. Χρειάζεται περαιτέρω αγώνας. Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω με τίποτα. Έχω 32 χρόνια στο λύκειο και έχω ζήσει κι αλλες φορές αυτόν τον εξοβελισμό των μαθημάτων μας. Αλλά πάλι επανέφερε κάποιος άλλος υπουργός η κυβέρνηση την κοινωνιολογία στην Γ τάξη και την πολιτική παιδεία στην Β λυκειου . Έχουν πρόβλημα με τον κοινωνικό στοχασμό γιατί θέλουν μαθητές με δεξιότητες και κατάρτιση μόνο, χωρίς κρίση, φαντασία και συμμετοχή. Αλλά αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές. Διεκδικούμε την επαναφορά των αντικειμένων μας και όχι να είμαστε καθηγητές Β κατηγορίας για τα εργαστήρια δεξιοτήτων που θέλουν αυτοί. VENSEREMOS!

 
Νάντια
03 Ιουλ 2020 14:42

Δεν υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ ειδικοτήτων. Είμαι καθηγήτρια Γαλλικής, είχα οργανική σε Λύκειο, και βρέθηκα ξαφνικά πριν κάποια χρόνια με 6 ώρες, να ψάχνω να βρω ώρες σε άλλα τρία σχολεία. Η ΟΛΜΕ και οι άλλες ειδικότητες αδιαφόρησαν. Η συνάδελφος αγγλικής έχασε έν μια νυκτί τις ώρες της, όταν της αφαιρέθηκαν ώρες το 2013 και δόθηκαν στην Πολιτική παιδεία, και το μάθημα της έγινε από υποχρεωτικό επιλογής. Από 28 ώρες που είχε το σχολείο έμεινε με 12. Η ΟΛΜΕ αδιαφόρησε, οι άλλες ειδικότητες επίσης. Οι συνάδελφοι κοινωνιολόγοι του σχολείου μας πανηγύριζαν για τις ώρες που κέρδιζαν. Ζητούν συμπαράσταση τώρα. Θα το κάνουμε, γιατί εμείς τιμούμε την έννοια "συνάδελφος" . Και πιστεύω ότι τώρα καταλαβαίνουν πως νιώθαμε όταν χάναμε τις οργανικές μας και όλοι αδιαφορούσαν.

 
Καλά τώρα...
03 Ιουλ 2020 16:27

@Παύλος, Τα περισσότερα νυχτερινά μετά τις 9 το βράδυ χτυπάνε λήξη .... ασυρμάτου!

 
Νικη
03 Ιουλ 2020 17:45

Είμαι γυμναστρια η Νάντια έχει δίκιο αλληλεγγύη δεν υπήρξε πλην εκείνη στα ΕΠΑΛ όμως άλλαξε η κατάσταση και με το κορωνοιο φέτος ειναι πιο δυσκολο τωρα για όλους θα ζήσουμε απ το Σεπτέμβριο όλοι διαφορα πχ τηλ εκπαίδευση κάμερες αξιολόγηση κλπ ενότητα!!!!!

 
NIΡ
04 Ιουλ 2020 01:06

Παίζουν με τις ώρες και τις ειδικότητες... Ο ένας κλάδος εις βάρος του άλλου . Πρέπει να υπάρχει σταθερό πρόγραμμα, ώστε να μην υπάρχουν ξαφνικά κενά ή πλεονάσματα καθηγητών και να διασφαλίζεται η οργάνωση των σχολείων, με στόχο την καλλιέργεια μέσα από όλα τα μαθήματα - με ΜΕΤΡΟ ΠΑΝΤΟΥ!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ