Placeholder

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠ/ΣΗ

Ν. Κεραμέως: Έρχεται νέος νόμος για την Ιδιωτική Εκπαίδευση

"Θεσπίζουμε νέο πλαίσιο για την ιδιωτική εκπαίδευση με μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας και προστατεύουμε τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών"
Δημοσίευση: 03/07/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νέο νόμο πλαίσιο που θα διέπει τη λειτουργία των Ιδιωτικών Σχολείων έχει ετοιμάσει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Πριν τεθεί το Σχέδιο Νόμου  σε δημόσια διαβούλευση, η υπουργός Παιδείας έχει καλέσει σε συνάντηση για τη Δευτέρα 6 Ιουλίου τους εμπλεκόμενους φορείς, την ΟΙΕΛΕ, τον Σύνδεσμο  Ιδιωτικών Σχολείων  και Συλλόγους Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται  το Σχέδιο Νόμου να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, με στόχο να γίνει νόμος του Κράτους πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Οπως ήδη έχει δηλώσει η υπουργός Παιδείας”Θεσπίζουμε νέο πλαίσιο για την ιδιωτική εκπαίδευση με μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας, για παράδειγμα όσον αφορά στην εκπόνηση πρόσθετων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, και προστατεύουμε τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών”.

Σχόλια (10)

 
Κάσσης Μιχάλης
05 Ιουλ 2020 09:39

Η παιδεία είναι δημόσιο αγαθό και παρέχεται από το κράτος υπό την εποπτεία του για να έχουν όλα τα παιδιά ισότιμα απολυτήρια. Τα ιδιωτικά σχολεία έχουν απόλυτη ελευθερία στα πρόσθετα προγράμματα αρκεί να τηρούνται οι νόμοι και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων εκπαιδευτικών , ξέρετε υπάρχουν και αυτά-αυτοί. H πρωτοβουλία και η καινοτομία κινδυνεύουν από την εντατικοποίηση για το μέγιστο κέρδος και όχι από την κρατική εποπτεία και το άρθρο 16.

 
Εκπαιδευτήρια Ζηρίδ
04 Ιουλ 2020 15:12

Όλοι είδαν που οδηγούν οι ελλιπείς έλεγχοι, και πώς με ψευδείς υποσχέσεις για κατά προτεραιότητα κατάταξη στους πίνακες διορισμού στον ΑΣΕΠ τόσες δεκάδες εργαζόμενοι κινδυνεύουν να εξαπατηθούν.

Τα ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα πρέπει να αξιολογούνται όπως και τα Δημόσια.

@ Teacher
04 Ιουλ 2020 00:10

 
kallis konstantinos
04 Ιουλ 2020 13:55

Καλό θα είναι να υπάρχει κρατικός έλεγχος στα ιδιωτικά έτσι ώστε να ακολουθούνται τα προγράμματα σπουδών Τώρα, ότι αφορά ομίλους, δράσεις, εκδηλώσεις ας υπάρχει ελευθερία κινήσεων. Νομίζω στη σωστή κατεύθυνση κινείται το υπουργείο

 
Γιώργος
04 Ιουλ 2020 13:04

Επιτέλους!
Ως πότε θα υπήρχε κρατικός έλεγχος;;;

Το επόμενο βήμα δεν πρεπει να είναι τίποτα άλλο από την κατάργηση του κατάπτυστο άρθρου 16....

Επιτέλους, τολμήστε το Κα Υπουργέ!

 
liakos
04 Ιουλ 2020 12:50

Προς teacher να σου δίνει τοτε και ένα απολυτηριο που δεν θα αναγνωρίζεται απο το ελληνικό κράτος εκτός και αν θα συμμετέχει ο μαθητής σε κρατικές εξετάσεις για την απόκτηση κρατικού απολυτηρίου

 
ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΗΣ 3ΤΟ-ΒΑΘΜΙΑΣ
04 Ιουλ 2020 12:32

Ας εκδώσει πρώτα η κυρία Υπουργός τα επαγγελματικά δικαιώματα στα νέα τμήματα των Πανεπιστημίων Μηχανικών και Γεωπονικών και μετά να ασχοληθεί με την Ιδιωτική Εκπαίδευση.

 
@Teacher
04 Ιουλ 2020 11:10

Η διασφάλιση της πραγματοποίησης των ορισμένων από την πολιτεία γνωστικών αντικειμένων και ΠΣ δεν μπορεί να είναι υπό διαπραγμάτευση, εκτός και αν θέλουν τα ιδιωτικά σχολεία να χαρακτηρίζονται και πειραματικά και να το δηλώνουν επίσημα. Μιας και η τεχνογνωσία που αποκτάται πρέπει να μεταφέρεται στην κοινωνία. Εκ του ασφαλούς μάγκες... Παίρνουν το έτοιμο πρόγραμμα σπουδών που με υπερπροσπάθεια στήνεται και έρχεται μετά και σου λέει θα το αλλάξω.... Εύκολο... Θα ήθελα να βρείτε ιδιωτικά σχολεία που έχουν τα δικά τους ΠΣ...
By the way ποιος θα τα φτιάξει αυτά τα ΠΣ στα ιδιωτικά σχολεία; Οι σχολάρχες, οι καθηγητές, οι γονείς, όλοι μαζί;

Κατά τα άλλα, η ελευθερία επιλογής πρόσθετων δράσεων και δραστηριοτήτων ισχύει ήδη.

Οι μέθοδοι διδασκαλίας επαφίονται στον εκπαιδευτικό. Άρα και εδώ το θέμα έχει λήξει.

Συνεπώς, τα πρόσθετα προγράμματα και οι υπηρεσίες είναι κάτι που προσφέρουν όλα τα σχολεία σε διαφορετικό βαθμό. Τυχαίο;

 
Χρονοδιάγραμμα κατάθεσης νομοσχεδίων
04 Ιουλ 2020 03:04

Για τις δομές εκπαίδευσης ούτε φωνή ούτε ακρόαση , αλλά ούτε ένα «θα»!!

 
Teacher
04 Ιουλ 2020 00:10

Πρέπει να τελειώνει η ιστορία με τον κρατικό έλεγχο στα ιδιωτικά σχολεία.
Ελεύθερα και ανεξάρτητα να αποφασίζουν τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και μεθόδους διδασκαλίας.
Ελεύθερη επιλογή προγραμμάτων σπουδών.
Ο κάθε ένας από μας που θέλει να πάει το παιδί του σε ιδιωτικό να μπορεί συγκρίνει και να αξιολογεί με βάση τα προγράμματα και τις υπηρεσίες που αυτά προσφέρουν.

 
Ιδιωτικά εκπαιδευτήρια
03 Ιουλ 2020 21:21

Μετά το κλείσιμο μεγάλης μονάδας ιστορικού ιδιωτικού σχολείου της Αττικής πρέπει να αλλάξει το πλαίσιο ελέγχου των επιχειρήσεων. Δεν μπορεί μαθητές και εργαζόμενοι να βρίσκονται ξαφνικά μέσα στο καλοκαίρι χωρίς εναλλακτική - και οι μαθητές θα βρουν τελικά θέση σε ένα σχολείο, τόσοι άνθρωποι (πάνω από 200) που θα μείνουν άνεργοι πού θα απασχοληθούν;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ