Placeholder

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Από 07-07- 2020 μέχρι 15-07-2020 και ώρα 15.00
Δημοσίευση: 07/07/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καλεί τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι επιθυμούν να αποσπαστούν από το σχολικό έτος 2020-2021 και από το ημερολογιακό έτος 2021 για το Νότιο Ημισφαίριο σε σχολικές μονάδες εξωτερικού, να υποβάλουν αίτηση απόσπασης.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίστηκε: από 07-07- 2020 μέχρι 15-07-2020 και ώρα 15.00.

Η αίτηση υποβάλλεται  ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή πύλη https://dipode-aitisi.sch.gr.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ  ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σχόλια (25)

 
Μαρία Μωυσίδου
10 Ιουλ 2020 17:23

Επιμένω. Έχεις άγνοια των καταστάσεων και της νομοθεσίας. Δεν είναι η δουλειά μου να σε επιμορφώσω. Ρώτα και μάθε. Ξεσκόνισε τον Ν. 4415/2016 όπως και τον παλιότερο 2417 και θα μάθεις για ποιους λόγους επιτρέπει το υπουργείο τις παρατάσεις αποσπάσεων. Ούτε παράπονο εξέφρασα ούτε νοιώθω δυσαρεστημένη με την κατάσταση. Ψάξε επίσης να μάθεις το αριθμό μας. Είναι γελοία μικρός.

 
Νεφέλη
10 Ιουλ 2020 14:34

Άρθρο 16 παραγράφος 4γ (ββ) του 4415/16
Κατ΄ εξαίρεση εκπαιδευτικοί οι οποίοι διανύουν το έκτο (6ο
) και άνω έτος απόσπασης
μπορούν να ζητήσουν, με αίτησή τους, την παράταση της απόσπασης για ένα (1) ακόμη σχολικό
έτος χωρίς επιμίσθιο. Η παράταση πραγματοποιείται κατόπιν αξιολόγησης του εκπαιδευτικού από
τον οικείο Συντονιστή/Αναπληρωτή Συντονιστή Εκπαίδευσης και τη σύμφωνη γνώμη της
Διεύθυνσης Παιδείας Ομογενών, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Ευρωπαϊκών και Μειονοτικών
Σχολείων ΔΙ.Π.Ο.Δ.Ε.Ε.Μ.Σ. (παρ. 3 περίπτ. γ του άρθρου 16 του ν.4415/2016), όπως ισχύει.
3
Οι ως άνω αιτήσεις θα εξεταστούν ύστερα από την εξάντληση των κυρωμένων πινάκων
απόσπασης εκπαιδευτικών στο εξωτερικό, μόνον εφόσον εξακολουθούν να υπάρχουν κενά,
βάσει των υφιστάμενων κενών σε συνδυασμό με τα κάτωθι κατά σειρά κριτήρια:
(1) το επίπεδο γνώσης της γλώσσας της χώρας υποδοχής
(2) σε χηρεία με παιδιά
(3) μονογονεϊκή οικογένεια
(4) σε διάζευξη με παιδιά υπό την επιμέλεια του εκπαιδευτικού
(5) αριθμός τέκνων
(6) συνολική υπηρεσία από ΦΕΚ διορισμού.

 
Γιώργος
10 Ιουλ 2020 09:27

Καλημέρα αγαπητή Μαρία Μωυσίδου
Γράφεις στο κείμενο σου ότι οι συνάδελφοι που είναι δεκαετίες αποσπασμένοι στο εξωτερικό έχουν χάσει την οργανική τους στην πατρίδα και ότι δουλεύουν άνευ επιμίσθιου
Το χαρακτηρίζεις μάλιστα ταλαιπωρία
Αφού αγαπητή Μαρία όλη αυτή η κατάσταση είναι ταλαιπωρία για τους συναδέλφους γιατί κάθε χρόνο ζητούν παράταση της απόσπασης ;
Μήπως γιατι απλά αυτό είναι το συμφέρον τους ;;;;
Το θεωρείς εσυ λογικό να υπάρχουν αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί για δεκαετίες κάνοντας κατάληψη θα μπορούσα να πω στις θέσεις του εξωτερικού αφαιρώντας το δικαίωμα από πολλά νέα παιδιά την ευκαιρία που είχαν οι παλιοί να την ζήσουν και οι νέοι συνάδελφοι ;;
Το θεωρώ αχαριστία να είσαι αποσπασμένος για δεκαετίες και κάθε χρόνο που βγαίνει η εγκύκλιος για τις αποσπάσεις να χτυπάει το φυλλοκάρδι σου μην έρθεις κάποιος νέος συνάδελφος και σου πάρει την θεση και να προσπαθείς με οποιοδήποτε τρόπο να παραμείνεις
Στον έλληνα εκπαιδευτικό του δινει το δικαίωμα το ελληνικό κράτος να αποσπαστεί το ανώτερο για έξι χρόνια , εάν τώρα υπάρχουν συνάδελφοι που χρησιμοποιούν τα κενά του νόμου και παραμένουν 10 15 20 και ακόμα παραπάνω χρόνια και πάλι δεν τους φτάνουν, αυτό δυστυχώς για εμένα είναι παρακμή

 
Μαρία Μωυσίδου
10 Ιουλ 2020 02:29

Αγαπητέ συνάδερφε Γιώργο! Κάνεις πάρα πολύ μεγάλο λάθος ως προς τους εκπαιδευτικούς που παίρνουν παράταση απόσπασης. Η πλειοψηφία αυτών των εκπαιδευτικών τα τελευταία χρόνια χάνει το σχολείο του. Αυτό σημαίνει ότι περιμένουν να τοποθετηθούν οι αποσπασμένοι συνάδερφοι και να τοποθετηθούν έπειτα οι ίδιοι στα σχολεία που απόμειναν. Όλη αυτή η ταλαιπωρία γίνεται μάλιστα άνευ επιμισθίου. Όποιος συνάδερφος τοποθετηθεί σε ένα σχολείο με κάποιον ή κάποια συνάδερφο που παίρνει παράταση θα καταλάβει το πόσο τυχερός είναι. Θα επωφεληθεί από την μακρόχρονη πείρα τους με τους μαθητές διότι στην αλλοδαπή σε κάθε τμήμα θα συναντήσετε τόσα γλωσσικά επίπεδα όσοι είναι και οι μαθητές. Η άριστη γνώση τους της γλώσσας θα σας βοηθήσει επίσης διότι αυτοί οι συνάδερφοι είναι πολύ εξυπηρετικοί. Πραγματικά εκπλήσσομαι να ακούω συνάδερφο να μιλάει έτσι χωρίς να έχει γνώση των πραγμάτων και στην ουσία να συκοφαντεί συναδέρφους που ούτε καν γνωρίζει. Κρίμα! Συνάδερφοι εμείς χαιρόμαστε όταν δουλεύουμε με νέους συναδέρφους διότι και εμείς μαθαίνουμε νέα πράγματα.

 
skd
09 Ιουλ 2020 18:46

Από πρώην αποσπασμένος:

1. Σίγουρα τα αμιγή είναι καλύτερα ως προς την εμπειρία και τις γνώσεις που μπορείς να αποκομίσεις, την οργάνωση και τη συναδελφικότητα. Τα ΤΕΓ τις περισσότερες φορές είναι σχολεία στη μέση του πουθενά όπου οι γονείς κάνουν ό,τι τους καπνίσει. Ακόμα χειρότερα όταν το σύλλογο γονέων σιγοντάρουν Συντονιστές.

2. Συμφωνώ με τους συναδέλφους για έρευνα συνθηκών της χώρας, σχολείου και -ΚΥΡΙΩΣ -Συντονιστικού Γραφείου. Ύψος επιμισθίου και κόστος ζωής, ευκολία ανεύρεσης σπιτιού πρέπει να ληφθούν υπόψη, κυρίως γιατί το πρώτο επιμίσθιο αργεί 3 μήνες, οπότε ουσιαστικά ΕΣΥ χρηματοδοτείς το σχολείο από τις οικονομίες σου τους πρώτους μήνες.

3. Η προκήρυξη βγήκε τόσο αργά, που αν δεν κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες, πρέπει να είσαι έτοιμος να φύγεις γύρω στα μέσα φθινοπώρου, να πληρώνεις ξενοδοχεία και να ψάχνεις σπίτια. Καλύτερα είναι να πας σε χώρα ή πόλη που έχεις ένα δίκτυο βοήθειας για τους πρώτους μήνες.

4. Συμφωνό ότι το επιμίσθιο είναι αρκετό για 1 άτομο και για τα ταξίδια κτλ. Σκεφτείτε όμως αεροπορικά και άλλα έξοδα, για οικογένεια λίγο δύσκολο.

 
Ανδρονίκη
09 Ιουλ 2020 15:40

Καλησπέρα σε όλους,
πάω στο 3ο έτος απόσπασης στην Βεστφαλία-Ρηνανία (περιοχή Βερολίνου) και συμφωνώ απόλυτα με τον Δημήτρη. Η περιοχή εδώ έχει αρκετά σχολεία (Ντίσελντορφ, Ντόρτμουντ, Βούπερταλ, Κολωνία, Μπίλεφελντ). Τα ενοίκια είναι χαμηλότερα από την περιοχή του Μονάχου (μόνο στο Ντίσελντορφ και Κολωνία είναι πιο τσιμπημένα αλλά και πάλι σαφώς χαμηλότερα από την Νότια Γερμανία). Να μην ξεχνάμε τα 200 ευρώ ανά παιδί που δίνει το γερμανικό κράτος και την δωρεάν ιατρική φροντίδα μέσω της Αοκά. Χρήματα μένουν και οι ευκαιρίες για διακοπές άπειρες (Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γαλλία κλπ ακόμα και σε ένα Σαββατοκύριακο). Να μην πω για το πιο εύκολο σύστημα πρόσβασης στα πανεπιστήμια για τα παιδιά των εκπαιδευτικών πού φοιτούν οποιαδήποτε 3 χρόνια στην δευτεροβάθμια ή τα δύο τελευταία (Β και Γ λυκείου) στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού.
Δεν το μετανιώνω, είναι εμπειρία ζωής.
Καλή απόφαση σε όλους

 
Δημήτρης
09 Ιουλ 2020 15:37

@Μ.Γ.
Πάμε πάλι να κάνουμε τον υπολογισμό για να μην τρομοκρατούμε τους νέους ενδιαφερόμενους με λάθος εντυπώσεις : 1100 περίπου € μισθός Ελλάδας + 1350€ επιμίσθιο = 2450 €
Αν με αυτό το μισθό πιστεύει κάποιος ότι χρειάζεται και τα 480 € από τη λάντζα που ανέφερε ο χρήστης Μ.Γ., τότε τι να πω..

Ζεις δηλαδή με 2500€ περίπου σε μία χώρα (Γερμανία) με τα φθηνότερα καταναλωτικά αγαθά σε όλη τη δυτική Ευρώπη, με δωρεάν σύστημα ασφάλισης και με φυσιολογικά ενοίκια ειδικά στα προάστια των πόλεων.
Προς αποφυγή παρεξήγησης το immoscout24 και τα immowelt είναι τα μεγαλύτερα σάιτ αγγελιών ακινήτων στη Γερμανία. Όποιος θέλει να κάνει έρευνα τιμών για του λόγου το αληθές.

@tom
Η άποψη μου είναι ότι το Συντονιστικό Γραφείο του Βερολίνου είναι καλύτερη επιλογή για πρώτη, γιατί σε σχέση με του Μονάχου έχει πολύ λιγότερα σχολεία υπό την εποπτεία του και όλα σε μεγάλες και ενδιαφέρουσες πόλεις (Ντύσελντορφ, Αμβούργο, Ανόβερο κτλ). Έτσι δεν κινδυνεύεις να βρεθείς σε καμιά βιομηχανική κωμόπολη ή χωριό όπου βρίσκονται πολλά από τα σχολεία του γραφείου του Μονάχου.

Σε κάθε περίπτωση συμβουλεύω τον καθε νέο ενδιαφερόμενο να κανει προσωπική έρευνα πόλεων και κόστους και να μην ακούει κανέναν που προσπαθεί με (σκόπιμες;) υπερβολές να αποθαρρύνει νεοαποσπασμένους να φύγουν από την Ελλάδα των 1000€ και να ζήσουν και αυτοί μία εμπειρία όπως έκαναν τόσοι εκπαιδευτικοί στο παρελθόν.

 
Γιώργος
09 Ιουλ 2020 12:27

Σε κάθε υποψήφια χώρα υπάρχουν παλιοί αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί που μερικοί από αυτούς διανύουν την δεύτερη και ίσως και τριτη δεκαετία απόσπασης στο εξωτερικό
Ίσως ακούγεται υπερβολικό αλλά μπορεί οποιοσδηποτε να το ελέγξει στους συμπληρωαματικους πίνακες απόσπασης
Αυτοί λογικό είναι να έχουν τις καλύτερες θέσεις με αποτέλεσμα οι νέοι να τραβάνε το ζόρι
Επειδή με τον COVID 19 έχει διαμορφωθεί μια καινούργια κατάσταση χρειάζεται πιο πολύ σκέψη διότι σε πολλές χώρες απόσπασης οι Έλληνες εκπαιδευτικοί δεν έχουν δωρεάν ιατρική και νοσηλευτική περίθαλψη όπως η Νότια Αφρική

 
Τom
09 Ιουλ 2020 01:56

@ΔΗΜΗΤΡΗ
Καθ' αρχήν ευχαριστώ....για τις πληροφορίες κ ακόμη που έβαλες τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Από τα συντονιστικά γραφεία της Γερμανίας, πού θα έλεγες ότι είναι καλύτερα;
Και τέλος, Γερμανία ή Αυστρία;
Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά!

 
πρώην αποσπασμένος
08 Ιουλ 2020 21:23

Μερικά πράγματα για τους/τις συναδέλφους που επιθυμούν να αποσπαστούν: 1) κοιτάξτε ποια είναι η εξέλιξη της πανδημίας κορωνοιού στη χώρα που θέλετε να αποσπαστείτε, 2) να υπάρχει αξιοπρεπές σύστημα υγείας και κυρίως δυνατότητα πρόσβασης σαυτό, 3) να γνωρίζετε καλά τη γλώσσα της χώρας σε περίπτωση που χρειαστεί να διαβείτε το κατώφλι νοσοκομείου/ιατρείου, 4) να υπάρχουν επαρκείς και απευθείας αεροπορικές συνδέσεις με Ελλάδα για άμεση αναχώρηση σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά, 5) το ενοίκιο όντως είναι υψηλό και το επιμίσθιο φτάνει για να το καλύψεις μαζί με τα ψώνια σούπερ μάρκετ. Λεφτά δεν κάνεις. Μόνο κέρδος οι εκπαιδευτικές και άλλες εμπειρίες. Καλή επιτυχία σε όλους/όλες. Φέτος θέλει (περί)σκεψη!

 
Πρώην Αποσπασμένος
08 Ιουλ 2020 21:17

Συναδελφε Δημητρη ,
Για ποια εποχη μιλας ;Σιγουρα πριν 20 χρονια .Οι ανακλησεις εχουν παρει φωτια τα τελευταία χρονια ,γιατι αρραγε; Αυξηση του επιμισυιου στις 2500 ευρω ,το αξιζει ο ελληνας εκπαιδευτικος.

 
Δημήτρης
08 Ιουλ 2020 18:23

Καλησπέρα,
Συνάδελφοι ας μην παραπληροφορούμε και ας μην αποτρέπουμε τους νέους συναδέλφους να κάνουν ένα βήμα στη ζωή τους και να διεκδικήσουν απόσπαση για το εξωτερικό.
Ήμουν αποσπασμένος στη Γερμανία για 4 χρόνια και επέστρεψα πέρυσι.
Παρόλο που τα ενοίκια ήταν ήδη ανεβασμένα σε σχέση με τα προηγούμενα (π.χ. δέκα χρόνια) οι συνολικές απολαβές μαζί με το επιμίσθιο της χώρας φτάνουν και περισσεύουν. Με την έννοια ότι θα ζεις σε ένα αξιοπρεπές σπίτι σε καλή γειτονιά, θα έχεις χρήματα για αποδρασεις και ταξίδια σε δεκάδες χώρες και πόλεις τριγύρω και μία καθημερινότητα φυσιολογική, με τον καφέ σου, το ποτό σου , τα ψώνια σου κτλ. Βεβαίως αν θέλεις να μένεις στο κέντρο του Βερολίνου ή του Μοναχου θα πληρώσεις για 35 τμ 700 ευρώ ενοίκιο. Δεν υπάρχει όμως κατά τη γνώμη μου λόγος να το κάνει κάποιος αυτό. Οι γερμανικές πόλεις έχουν όμορφα προάστια με εξαιρετικές συγκοινωνίες και πολύ καλύτερες τιμές ενοικίασης. Στην περίπτωση δε που είστε ζευγάρι οι απολαβές και η αποταμίευση είναι ακόμα πιο συμφέρουσες. Ακόμη, το γερμανικό σύστημα υγείας είναι πολύ αξιόπιστο. Με τη γερμανική ασφάλιση (Αοκά) έχεις πρόσβαση σε όλες τις ειδικότητες γιατρών δωρεάν.

Έχοντας μιλήσει με πολλούς αποσπασμένους συναδέλφους αυτά τα χρόνια και σε άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης (Βέλγιο, Ολλανδία κτλ) όλοι καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα: Ότι η Γερμανία είναι η καλύτερη επιλογή από τη δυτική Ευρώπη σε αναλογία κόστους ζωής / μισθού. Έχει επίσης πάρα πολλά σχολεία σε πάρα πολλές πόλεις και έτσι ο νεοαποσπάσμένος μπορεί να επιλέξει.
Από εκεί και πέρα είναι τι θέλει να κάνει ο καθένας, ποια χώρα νιώθει ότι του ταιριάζει καλύτερα κτλ.

Ελπίζω να βοήθησα όσους συναδέλφους σκέφτονται να κάνουν αίτηση απόσπασης. Καλή επιτυχία σε όλους!

 
JOHN PAP
08 Ιουλ 2020 17:32

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΧΩΡΕΣ ΝΟΤΙΟΥ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟΥ ΟΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ COVID 19 ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ ΝΟΣΗΛΕΥΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ ΕΝΑ ΜΗ ΕΥΚΑΤΑΦΡΟΝΗΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ. ΑΥΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ. ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΓΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ 20 ΜΑΡ

 
Μ.Γ.
08 Ιουλ 2020 14:05

Νοτια Γερμανια ,κυριος στην περιοχη της Στουτγαρδης οι ανακλησεις των τελευταιων ετων εφτασαν σ το 30 % . Ο λογος ενας και μοναδικος : το επισθιο = με το μισθο της καθαρίστριας του σχολειου που θα τοποθετηθητε. Ο επιστατης δε γυρω στις 2000 .
Εχει ομως αρκετα εστιατορια που χρειαζονται συνεχως προσωπικο για πλυσιμο πιατων 480 ευρω. Παμε λοιπον 1350 + 480 = 1830 !!!

 
Εκπαιδευτικός
08 Ιουλ 2020 11:27

Εάν τα κριτήρια επιλογής για την χώρα απόσπασης είναι καθαρά και μόνο οικονομικά υπάρχουν κενά δασκάλων και γυμναστή στην Κορυτσά Αλβανίας.Η Κορυτσά είναι μία ασφαλής ,όμορφη πόλη η οποία απέχει 20 λεπτά από τα Ελληνικά σύνορα, και 50 λεπτά από την Καστοριά.Αποτελεί μία οικονομική λύση (ενοίκιο/εστιατόρια)σε περίοδο κρίσης και με σωστή διαχείρηση μπορεί κάποιος να μαζέψει χρήματα, ή να επιστρέψει Ελλάδα έαν χρειαστεί άμεσα.Τα αρνητικά είναι ότι δεν έχει καλό σύστημα υγείας ( αν χρειαστεί πας Καστοριά ή ακριβό ιδιωτικό Κορυτσά) απατείται προσεκτική οδήγηση, και η θέρμανση τον χειμώνα γίνεται με ξύλα σε αρκετά σπίτια σε περίπτωση που δεν έχουν air condition.Καλή επιτυχία σε όσους κάνουν αίτηση απόσπασης στο εξωτερικό, σε όποια χώρα και να είναι αυτή.

 
bougdani
08 Ιουλ 2020 09:11

Για Ντίνα.
Νομίζω ότι απάντησες μόνη σου. Υπάρχει θέση επειδή φεύγεις, αν όμως μετακινηθεί κάποιος δεν υπάρχει! Τι απαντάς στο συνάδελφο που σε ρωτάει, δεν ξέρω ή πιθανόν να υπάρχει. Κανείς Συντονιστής δεν θέλει να έχει κενά στην περιοχή του. Σήμερα, στο χ. Συντονιστικό Γραφείο δεν υπάρχει κενό της χ. ειδικότητας. Ρωτάει ο/η συνάδελφος του λένε όχι. Δεν το βάζει στις προτιμήσεις του. Αύριο δημιουργείται κενό πχ εγκυμοσύνη, ανάκληση. Δημιουργείται κενό και σε μένα απάντησαν δεν υπάρχει. Τι σκέπτομαι, μου το κρύψαν για κάποιον άλλο. Αυτό που γράφει ο Γιάννης ο Μαλλιαρός νομίζω ότι είναι και το πιο σωστό.

 
Thank you, no more
07 Ιουλ 2020 23:57

Ψάχνουν ακόμα για κορόιδα ; Ευχαριστώ δεν θα πάρουμε . Την φάγαμε για τα καλά την τετραετή απόσπαση και το νιώσαμε το παραμύθι .

 
ΠΕ04.05
07 Ιουλ 2020 23:57

Γιατί τέτοια αντιμετώπιση στους ΠΕ04.05 (Γεωλόγων); αν πιστεύετε ότι δεν χρειάζονται στα σχολεία του εξωτερικού, καταργήστε μας και από τα σχολεία της χώρας. [(Τώρα που δώσατε και δεύτερη ανάθεση τη Γεωλογία στους Οικονομολόγους!!!). Εγώ που έχω ΜΒΑ μπορώ να έχω δεύτερη ανάθεση οικονομικά μαθήματα;]. Όλοι οι ΠΕ04 ΠΡΕΠΕΙ να αντιμετωπίζονται ενιαία!!!!

 
επιμίσθιο!!
07 Ιουλ 2020 18:21

Το επιμίσθιο των εκπαιδευτικών είναι 10%-20% των συνολικών αποδοχών αλλοδαπής που λαμβάνουν ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι (διπλωματικοί, αστυνομικοί, στρατιωτικοί). Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να το σκεφθούν πολύ (και λόγω κορονοϊού) γιατί δεν παρέχεται παντού δωρεάν περίθαλψη όπως στην Ελλάδα. Για όσους έχουν παιδιά ακόμη περισσότερη περίσκεψη. Δεν είναι τυχαίες οι ανακλήσεις κάθε χρόνο , οι οποίες θα περιοριστούν με γενναία αύξηση του επιμισθίου και όχι με τιμωρητικά μέτρα.

 
Αντώνης
07 Ιουλ 2020 17:00

Βασική Γλώσσα στην ουκρανία ειναι πλεον τα ουκρανικά και δεν εχουν καμία σχεση τα Ρωσικά με βαση την ουκρανική νομοθεσία αλλα και με το νέο πολυνομοσχεδιο Γλωσσα υποδοχής ειναι τα ουκρανικά .γιατι οι υποψήφιοι να προσκομισουν Ρωσική Γλώσσα?????

 
Ντίνα
07 Ιουλ 2020 16:43

@Χρήστος. Αυτό ήταν το μεγάλο μου πρόβλημα πριν 3 χρόνια που έκανα την αίτηση για απόσπαση στο εξωτερικό. Τηλεφωνούσα μόνη μου στα Συντονιστικά Γραφεία και ρωτούσα για τα σχετικά κενά. Κάποιοι συντονιστές δεν μου απαντούσαν είτε γιατί δεν ήθελαν είτε γιατί δεν ήξεραν. Κάποιοι όμως μου έδωσαν επαρκείς πληροφορίες. Επίσης ανέτρεξα στους πίνακες των προηγουμένων ετών για να βρω ποιοι συνάδελφοι συμπλήρωναν τριετία, οπότε πιθανόν θα έφευγαν. Κατόπιν τους έψαχνα στο facebook. Μία εξ αυτών με κατατόπισε πλήρως για την χώρα που με ενδιέφερε. Φυσικά και είναι απαράδεκτο να πάμε ψάχνοντας. Το Υπουργείο έπρεπε να ανακοινώνει τα κενά. Εξάλλου εμείς που είμαστε ήδη αποσπασμένοι ήδη έχουμε εγγράφως ενημερώσει αν θα κάνουμε χρήση της παράτασης πλέον της 3/ ετίας ή όχι, οπότε τα κενά είναι γνωστά. Εγώ πάντως δηλώνω για κάθε ενδιαφερόμενο ότι η θητεία μου στη Μολδαβία έληξε. Αν δεν γίνει κάποια εσωτερική μετακίνηση σε εκπαιδευτικό που είναι ήδη αποσπασμένος στο Συντονιστικό Γραφείο Μαριούπολης, η θέση θα είναι κενή. Τηλεφωνήστε στο Συντονιστικό Μαριούπολης για περισσότερη πληροφόρηση. Οι συνθήκες στη Μολδαβία είναι πολύ καλές, οι άνθρωποι εξυπηρετικοί και απολύτως συνεργάσιμοι και το επιμίσθιο από τα καλύτερα. Σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές που "τρέχουν" στη Μολδαβία μπορείς και να αποταμιεύσεις χρήματα. Το μόνο πιθανόν πρόβλημα είναι ότι χρειάζονται μόνο έναν δάσκαλο οπότε δεν θα υπάρχουν άλλοι συνάδελφοι για παρεούλα.

 
Πάνος
07 Ιουλ 2020 16:25

@Χρήστος : στην πρόσκληση σελ. 4 αναφέρεται "Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων, οι οποίες έχουν την έννοια εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόσπαση, ικανοποιούνται μόνον εφόσον υπάρχουν ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό στις σχολικές μονάδες του εξωτερικού. ".
Επομένως αν δηλώσεις χώρες που δεν έχουν κενά τότε δεν πας πουθενά.

 
Γιάννης Μαλλιαρός
07 Ιουλ 2020 16:11

Αγαπητέ (κι ας μη σε γνωρίζω) Χρήστο
Δυστυχώς όλα τα χρόνια το ίδιο γίνεται. Δηλώνεις πρόθεση εσύ κι όταν έρθει η ώρα σου λένε πού σε πήρανε με βάση τα μόρια, τα κενά και τη σειρά που δήλωσες τις χώρες. Παρόμοιο με τις θέσεις για αναπληρωτές. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πας στατιστικά: πού παίρνουν συνήθως. Αλλά η στατιστική δημιουργεί και αυταπάτες. Προσοχή!

 
Χρήστος
07 Ιουλ 2020 15:44

Χωρίς να γνωρίζουμε τα κενά τι να δηλώσουμε;
Αν δηλώσω χώρες που δεν έχουν κενά δε θα πάω πουθενά;

 
Dimitrios
07 Ιουλ 2020 14:13

Τα επιμίσθια αυτά δεν φτάνουν ούτε για το ενοίκιο. Να μη φανταστούμε το ενδεχόμενο κάποιος να αρρωστήσει και να χρειαστεί γιατρό ή κάποια δομή υγείας, ειδικά σε κράτη όπως Αγγλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Αυστραλία κ.λπ. Καλή τύχη και καλά ξεμπερδέματα σε όσους φύγουν...!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ