Α. Τσίπρας: Ο νόμος “Κεραμέως” για την ιδιωτική εκπαίδευση θα καταργηθεί όταν ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέψει στην Κυβέρνηση

Ο Α. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στο πλευρό των ιδιωτικών εκπαιδευτικών μέσα και έξω από τη Βουλή

08/07/2020

Ενημερώθηκε: 08/07/2020, 16:04

Άκουσε το άρθρο

Ο  νόμος για την ιδιωτική εκπαίδευση που προωθεί η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως   θα καταργηθεί άμεσα με την επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση.

Αυτό δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στη σημερινή συνάντηση με το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ, παρουσία του πρώην υπουργού παιδείας και νυν Συμβούλου του . Τσίπρα για θέματα παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου και της Αν Τομεάρχου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τζούφη.

Ο Α. Τσίπρας διατύπωσε την  άποψη ότι είναι πλέον ανάγκη μέσα από έναν κοινωνικό διάλογο να προκύψει μια σύγχρονη πρόταση για την ιδιωτική εκπαίδευση που θα είναι ενταγμένη μέσα στο συνολικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Μια πρόταση που, όπως είπε,  θα έχει διπλό στόχο: α) την αναβάθμιση της ποιότητας των εκπαιδευτικών υπηρεσιών που παρέχουν τα ιδιωτικά σχολεία και β) την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Τόνισε ότι δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών δεν έδειξαν κανένα σημάδι κοινωνικής συναίνεσης και ότι στόχος τους ήταν να ισοπεδώσουν πλήρως το καθεστώς λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων, ώστε να επωφελούνται από την αδήλωτη εργασία και τη φοροδιαφυγή.

Ο Α. Τσίπρας τόνισε ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στο πλευρό των ιδιωτικών εκπαιδευτικών μέσα και έξω από τη Βουλή στο δύσκολο διάστημα που έρχεται όχι μόνο για τους εκπαιδευτικούς αλλά και για το σύνολο του κόσμου της εργασίας.

Το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ, έκαναν λόγο για προσχηματικό διάλογο της υπουργού Παιδείας και , ανέλυσεσημεία του σχεδίου νόμου, τονίζοντας ότι “με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις διαλύεται πλήρως η εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας με ανυπολόγιστες συνέπειες στη νόμιμη λειτουργία των σχολείων, αλλά και της δημόσιας εκπαίδευσης”.

Εξήγησε ότι “με πλήρως απορρυθμισμένες τις εργασιακές σχέσεις ο εκπαιδευτικός θα πιέζεται να νοθεύσει βαθμολογίες και ενδοσχολικές εξετάσεις και ταυτόχρονα θα απειλείται να εργάζεται από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς να αμείβεται για τις εκτός διδακτικού ωραρίου υπηρεσίες του”.

Τούτο, τονίστηκε θα έχει δραματικά αποτελέσματα στην ισονομία ανάμεσα σε μαθητές νόμιμα λειτουργούντων σχολείων και σχολείων που λειτουργούν υπό καθεστώς πλήρους απορρύθμισης.

Υπογραμμίστηκε , δε, ότι το σχέδιο νόμου “παραβιάζει τις ευρωπαϊκές οδηγίες για την ύπαρξη σαφούς ρυθμιστικού πλαισίου για την ιδιωτική εκπαίδευση και ότι η συντριπτική πλειονότητα των ιδιωτικών σχολείων στην Ε.Ε. είναι πλήρως κρατικά εποπτευόμενα, εκτός από μια ισχνή μειονότητα «ελεύθερων» σχολείων που δεν μπορούν όμως να χορηγούν κρατικά απολυτήρια”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (13)

@ComeBack
|

Για τον Κυριάκο δεν ξέρω ούτε και με ενδιαφέρει. Αλλά για να μπορέσει να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας πρέπει να είναι εκτός. Είναι πλέον το βαρίδι του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν πολλά, ικανά και πολύ μορφωμένα στελέχη της Αριστεράς για να ηγηθούν του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελλάδας.

Τελικά έχει δίκαιο ο Τσίπρας
|

Θα έρθει στην εξουσία συνκυβερνώντας με τον Μητσοτάκη.Το είπε ευθέως σε συνέντευξη πριν ένα μήνα ότι είναι πρόθυμος να συνεργαστεί.Κανείς του δεν θα πάρει αυτοδυναμία είτε στις πρώτες εκλογές με απλή αναλογική,είτε στις δεύτερες με ενισχυμένη.Και επειδή η Μέρκελ,η ΕΕ,το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ θέλουν συνκυβέρνηση θα γίνει.Συνεπώς και οι όποιες εθνικές υποχωρήσεις με την Τουρκία και τα νέα μνημόνια θα είναι συναινετικά.

Νίκος
|

Θα το κάνει με δημοψήφισμα.

ComeBack
|

Χαχαχαχαχαχαχα....γελάω με ορισμένους που ακόμα πιστεύουν ότι θα μακροημερεύσει ο θίασος του Κυριάκου. Χαχαχαχαχαχαχα....Άλλωστε η καθημερινότητα μας έχει βελτιωθεί πολύ, μα πολύ όμως, με τον Κυριάκο εδώ και ένα χρόνο! Αμετροέπεια και υπεροψία, ότι ακριβώς θα φάει τη σημερινή κυβέρνηση.

Εκπαιδευτικός
|

@Στρατος.Ο άνθρωπος ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ότι είναι Υπουργος,στην δήλωση του ότι αποσύρεται κόλλησες;Θα αποσυρθεί όταν σταματήσει να πιστεύει ότι ακόμα είναι.Υπουργος Παιδείας.

Ε.Λ.
|

Να θυμίσω σε μερικούς ότι κυβερνά η ΝΔ.
Κι εσείς αντιπολιτεύεστε...την αντιπολίτευση?????
Τι εμπάθεια κι αυτή! Να το κοιτάξετε...

Ακης
|

Με ένα νόμο και ένα άρθρο όπως και ο ΕΝΦΙΑ.

Στράτος
|

Ερώτημα: Ο κ. Γαβρογλου δεν είχε πει ότι αποσύρεται από την πολιτική;

TK9
|

Κατάλαβα,δεν πρόκειται να καταργηθεί ποτέ.

Nonmae
|

Όταν ξαναεπιστρεψει χαχαχαχχααχχαχαχαχαχαχαχαχχαχα

Ερτ
|

Εντάξει μέχρι το 2045 έχουμε καιρό.

Λογική και αυτονόητη συναντηση
|

Ο κ.Τσιπρας στέλνει τα παιδιά του στο ακριβότερο ίσως ιδιωτικό σχολείο.Λογικο λοιπόν ο άνθρωπος να ενδιαφέρεται για τα προβλήματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης.Το αυτό ισχύει για σχεδόν όλο το πολιτικό προσωπικό όλων των ιδεολογιών και χρωμάτων.Η δημόσια παιδεία είναι για το πόπολο και αυτοί όλοι τους δεν ανακατεύονται με αυτό.

Μαίρη Σ.
|

Ενδιαφέρεται ο άνθρωπος για τα παιδιά του που φοιτούν σε πανάκριβα ιδιωτικά σχολεία...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ