Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα Λύκεια και τον ιστότοπο https://results.it.minedu.gov.gr/

Στα Λύκεια αναρτήθηκαν καταστάσεις που περιλαμβάνουν ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

10/07/2020

Άκουσε το άρθρο

Σήμερα,  Παρασκευή 10 Ιουλίου,θα ανακοινωθούν οι βαθμολογικές επιδόσεις  των υποψηφίων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ , ημέρα κατά την οποία θα λειτουργήσουν» όλα τα ΓΕΛ και όλα τα ΕΠΑΛ.

Οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα αναρτηθούν σήμερα Παρασκευή 10-7-2020, μετά τις 12 το μεσημέρι, σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας,ανακοινώθηκε  από το υπουργείο Παιδείας. 

Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν  στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα  https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Την ίδια ημέρα θα ανακοινωθούν στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2020.

Από το Σάββατο 11-7-2020 μέχρι και την Παρασκευή 17-7-2020, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν πλέον να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας, κανείς υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό του δελτίο. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (εκτός από την προγραμματισμένη τους εφημερία) θα λειτουργήσουν μία επιπλέον ημέρα, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

Κωδικοί

Στη περίπτωση που κάποιος υποψήφιος δεν έχει τον κωδικό του,  οι (Υπο)Διευθυντές των Λυκείων καλούνται από το υπουργείο Παιδείας να γνωστοποιούν τα βαθμολογικά αποτελέσματα στον υποψήφιο με βάση τις αναλυτικές βαθμολογικές καταστάσεις που τους έχουν αποσταλεί και οι οποίες περιλαμβάνουν και τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων.

Προσοχή

Το υπουργείο Παιδείας εφιστά προς τα Λύκεια  ιδιαίτερα την  προσοχή να μην κοινοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο τα αποτελέσματα πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους, η οποία θα γίνει  σήμερα Παρασκευή 10-7- 2020, μετά τις 12.00 μ.μ.

Οι βάσεις

Οι βάσεις εισαγωγής εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Πακετάρισμα-δεματοποίηση των αποκομμάτων

Ηδη την Τετάρτη το  βράδυ ολοκληρώθηκε το  πακετάρισμα-δεματοποίηση των αποκομμάτων μαζί με τις «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» και «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ»  και χθες το πρωί  να ξεκινήσει η διακίνηση από τα ΕΛΤΑ. (ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ : τα 2 Β.Κ. της Κρήτης και τα Β.Κ. των Σερρών και της Καβάλας).

Η αποστολή- διακίνηση ξεκίνησε από τα Βαθμολογικά Κέντρα  νωρίς χθες το πρωί , ώστε τα δέματα να έχουν φτάσει στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σήμερα  Παρασκευή 10-7-2020.

Πιθανόν να υπάρξουν κάποιες ώρες καθυστέρησης στις νησιωτικές περιοχές.

Οι «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» με τους βαθμούς που θα αποσταλούν στα Λύκεια θα περιέχουν τα στοιχεία κάθε υποψηφίου, το βαθμό του 1ου βαθμολογητή, του 2ου βαθμολογητή και του 3ου -αν υπάρχει- καθώς και τη συνολική βαθμολογία, χωρίς να περιέχονται οι κωδικοί των βαθμολογητών. Αντίθετα οι «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» δεν αναγράφουν τα ονομαστικά στοιχεία, αλλά μόνο τον κωδικό των υποψηφίων, και αυτές θα αναρτηθούν στα Λύκεια.

Σήμερα   Παρασκευή  το πρωί ως το μεσημέρι, οι Διευθυντές Δ.Ε. θα παραδώσουν αμέσως στα Λύκειά τους τα ανάλογα δέματα, ώστε το μεσημέρι οι βαθμοί να αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ.

 

Σχόλια (8)

Κλεοπάτρα
|

Έχετε γνώση ποτέ θα ανακοινωθούν οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων ;; Την Παρασκευή τελειώνει η προθεσμία Υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου δεν είναι άδικο αυτό για τα παιδιά που δώσαν ειδικά μαθήματα πότε θα προλάβουν να τα συμπληρώσουν;;

Μανος
|

Φέτος θα κατρακυλήσουν οι βάσεις για άλλη μια χρονια. Θα προλάβετε και θα πετύχουν όλοι.

beast
|

Αντε ρε συνάδελφοι ασχοληθείτε με κάτι σοβαρότερο!
Ποιος κοιτάζει την ώρα τώρα; Εγώ μπήκα στο site 11:45 και είδα τους βαθμους της κόρης κανονικά και χωρίς απρόοπτα (server down κλπ)

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

@papatzhs
Δύο μέρες ορίστηκαν και όχι μία. Δηλαδή στις 7 και στις 10 Ιουλίου. Το θέμα είναι ότι είναι απαραίτητο να οριστεί και μία ακόμη, τη μέρα που λήγει η προθεσμία και πρέπει να ελεγχθεί το σύστημα, ώστε να ειδοποιηθούν τυχόν ξεχασμένοι.

foros1
|

Ευτυχώς σταθήκαμε πολύ τυχεροί και κύλησαν όλα ομαλά.
Στο Χονγκ Κονγκ ξανακλεινουν τα σχολεία και μάλιστα αναφέρονται πολλά κρούσματα μεταξύ μαθητών και γονέων. (Ευτυχώς που δεν μεταδίδεται από τα παιδιά!!!)

Tasos
|

Αφού η επιπλέον ημέρα λειτουργίας θα είναι η τελευταία, δηλαδή 17/7/2020, γιατί δεν το ανακοινώνουν να τελειώνουμε;;;Ποιος ο λόγος να ανακοινώνουν τις ημέρες παραμονής μία-μία, εκδίδοντας διαφορετικές εγκυκλίους κάθε φορά;

Οικονομολόγος
|

Η εγκύκλιος που ήρθε στα σχολεία λέει ότι τα αποτελέσματα πρέπει να ανακοινωθούν μετά την 13.00 και όχι μετά τις 12.00

papatzhs
|

Μια μέρα φέτος για υποστήριξη υποβολής του μηχ/κού; Δεν έχει λεφτά το ταμείο για 2η; Μας κρατάνε μέχρι μέσα Ιουλίου πλέον και αποζημίωση 0. Κάνουμε 3-4 εφημερίες μέσα στη βδομάδα για να βοηθήσουμε τα παιδιά αλλά μου φαίνεται τελευταία χρονιά που θα συμβεί αυτό...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ