ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ίδρυση του ευρωπαϊκού τμήματος του αμερικανικού φορέα «Εκπαιδευτικοί Ηγέτες Χωρίς Σύνορα» και Διεθνές Συνέδριο του στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Δημοσίευση: 13/07/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Tην πραγματοποίηση της Διετούς Συνάντησης (Biennial Meeting)/Συνεδρίου του αμερικανικού φορέα «Εκπαιδευτικοί Ηγέτες Χωρίς Σύνορα» (“Educational Leaders Without Borders/ELWB”), κατά το χρονικό διάστημα 2-4 Ιουνίου 2021, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής , όπως και την επιθυμία του εν λόγω φορέα για τη δημιουργία του ευρωπαϊκού τμήματός του στο Πανεπιστήμιο, ανακοίνωσε ο  Πρύτανης του   Καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής.

Ειδικότερα, μετά από συνεργασία με την κ. Άννα Σαϊτη, Καθηγήτρια Διοίκησης και Οικονομικών της Εκπαίδευσης στο Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής και με τους συνιδρυτές του παραπάνω αναφερθέντος φορέα κ.κ. Rosemary Papa, International Professor of Comparative Leadership at Soka University of America in Southern California, USA και Fenwick W. English, Professor and Department Chair of Educational leadership at Ball State University in Muncie, Indiana, USA υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό την ίδρυση του ευρωπαϊκού τμήματος (branch) του ELWB, το οποίο αποσκοπεί:

•    στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την ανάπτυξη ακαδημαϊκών προγραμμάτων
•    στη διεξαγωγή κοινών ερευνητικών προγραμμάτων
•    στη διεξαγωγή κοινών επιστημονικών συνεδρίων
•    στην οργάνωση και λειτουργία κοινών ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων

O ELWB είναι ένας παγκόσμιος φορέας εκπαιδευτικής ηγεσίας, αναγνωρισμένος για το κύρος, τη δυναμική του και τη διεθνή εξωστρέφειά του, στις εργασίες του οποίου συμμετέχουν καταξιωμένες ακαδημαϊκές προσωπικότητες. Έχει δε ως πρωτεύοντα στόχο τη διεύρυνση της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, με απώτερο σκοπό την πρόσβαση όλων στην εκπαίδευση (http://www.educationalleaderswithoutborders.com/).

Αναφορικά με τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, τον Ιούνιο του 2021, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες το επόμενο διάστημα, ενώ η ανακοίνωση του συνεδρίου από τον ELWB βρίσκεται στο σύνδεσμο: http://www.educationalleaderswithoutborders.com/events.html.

Η Καθηγήτρια κ. Άννα Σαϊτη, η οποία πρόσφατα μετακινήθηκε από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, αναλαμβάνει την ευθύνη του ευρωπαϊκού τμήματος του ELWB, όπως και τη διοργάνωση της σχετικής Διετούς Συνάντησης (Συνεδρίου). Για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, οι εν λόγω διαδικασίες, συνεισφέρουν στη βελτίωση της συνεχούς διεθνοποίησης των ακαδημαϊκών προσπαθειών του.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.