ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Πανελλαδικές: Τι ισχύει σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσοτέρων υποψηφίων

Δημοσίευση: 13/07/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

α. Ηεπιλογή των υποψηφίων γίνεται μόνο για τις Σχολές ή τα Τμήματα που έχουν δηλώσει προτίμηση εισαγωγής και κατά φθίνουσα σειρά μορίων, μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων εισακτέων σε κάθε Σχολή ή Τμήμα κατά περίπτωση.

β. Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσοτέρων υποψηφίων στη θέση του τελευταίου εισαγόμενου σε Σχολή ή Τμήμα, εισάγεται ο/η υποψήφιος/α που έχει μεγαλύτερο βαθμό στο Α ́ μάθημα της παρακάτω περίπτωσης γ.

Αν πάλι υπάρχει ισοβαθμία, εισάγεται ο/η υποψήφιος/α με μεγαλύτερο βαθμό στο μάθημα Β ́ της παρακάτω περίπτωσης γ.

Αν πάλι υπάρχει ισοβαθμία, εισάγεται ο/η υποψήφιος/α με μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών στα δύο μαθήματα Γ ́ και Δ ́ της παρακάτω περίπτωσης γ.

Αν και μετά την εξάντληση όλων των παραπάνω κριτηρίων, εξακολουθούν να υπάρχουν ισοβαθμούντες, εισάγονται με την επιφύλαξη της παρακάτω περίπτωσης δ, όλοι οι ισοβαθμούντες.

γ. Για κάθε επιστημονικό πεδίο τα μαθήματα που υπολογίζονται για τα κριτήρια ισοβαθμίας είναι τα ακόλουθα:

αα) για το πρώτο (1ο) Επιστημονικό Πεδίο: Α ́ Αρχαία Ελληνικά, Β ́ Ιστορία, Γ ́ Κοινωνιολογία, Δ ́ Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

ββ) για το δεύτερο (2ο) Επιστημονικό Πεδίο: Α ́ Μαθηματικά, Β ́ Φυσική, Γ ́ Χημεία, Δ ́ Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία,

γγ) για το τρίτο (3ο) Επιστημονικό Πεδίο: Α ́ Βιολογία, Β ́ Χημεία, Γ ́ Φυσική, Δ ́ Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία,

δδ) για το τέταρτο (4ο) Επιστημονικό Πεδίο: Α ́ Μαθηματικά, Β ́ Οικονομία, Γ ́ Πληροφορική, Δ ́ Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

δ. Στην περίπτωση ισοβαθμίας με τον τελευταίο εισαγόμενο σε σχολή των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπ/ κών Ιδρυμάτων, των Σχολών Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σχολών της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. και Λιμενοφυλάκων, καθώς και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και μετά την εξάντληση των κριτηρίων της προηγούμενης περίπτωσης β, εισάγεται ο/η υποψήφιος/α που δήλωσε τη σχολή αυτή με προγενέστερη σειρά προτίμησης. Αν πάλι υπάρχει ισοβαθμία, εισάγεται ο υποψήφιος με μεγαλύτερο βαθμό στο μάθημα Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

ε. Για κάθε Σχολή της περ. δ  και εφόσον προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις, συντάσσονται πίνακες επιλαχόντων υποψηφίων, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν τους υποψηφίους που έχουν κριθεί ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις και την έχουν δηλώσει στο Μηχανογραφικό Δελτίο (ΜΔ) σε σειρά προγενέστερη από τη σχολή επιτυχίας τους. Η σύνταξη αυτών των πινάκων γίνεται κατά φθίνουσα σειρά μορίων και σύμφωνα με τα κριτήρια των ανωτέρω περιπτώσεων β ,γ και δ τ.

Σχόλια (6)

 
Μαρια
28 Αυγ 2020 22:54

Αν υπάρχει ισοβαθμία 2 μαθητών αλλά ένας εξ αυτών ανήκει σε μονογονεϊκή οικογένεια (απώλεια γονέα ) μπορεί να επηρεάσει με κάποιον τρόπο την εισαγωγή του;

 
20+20+20+20 διά 4 = 20
13 Ιουλ 2020 15:36

- Πριν χρόνια βγάζαμε τους Μ.Ο. μαθημάτων με το κομπιουτεράκι κ με το χέρι στις καρτέλες.
- Ένας μαθητής είχε παντού 20, προφορικά και γραπτά.
- Όλοι, τυφλοσούρτης, τότε γράψαμε 20 τελικό
- Μία συνάδελφος, για να μην κάνει λάθος έπαιρνε το συνηθισμένο κομπιουτεράκι και έκανε προσθέσεις διαιρέσεις ως εξής.
- 20 στο α΄τρίμηνο + 20 στο β΄+ 20 στο γ΄ = 60 και 20γραπτά επί 2 =40, 60+40 =100 διά 5 =20 τελικός.
- και μάλιστα το επαναλάμβανε 2 φορές για να είναι σίγουρη.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ ΤΩΝ 2 ΠΡΩΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ, ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ Μ.Ο. ΤΩΝ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ.
- ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: "Ελένη, αν με ακούς, καλό καλοκαίρι."

 
lily
13 Ιουλ 2020 15:07

Μήπως ξέρει κάποιος εάν για τους υποψηφίους με το παλαιό σύστημα θα βγούν διαφορετικές βάσεις?

 
Ζαμπέλης Γιάννης
13 Ιουλ 2020 14:21

Μπορεί να έχουμε ισοβαθμία στα μόρια και στο Α και Β μάθημα και να μην έχουν ίδιο άθροισμα στα Γ και Δ. Αυτό συμβαίνει όταν έχουμε και ειδικό μάθημα μαζί.

 
@ΚΑΝΕΝΟΠΟΥΛΟΣ
13 Ιουλ 2020 13:27

Στις σχολές με ειδικά μαθήματα, ναι.

 
ΚΑΝΕΝΟΠΟΥΛΟΣ
13 Ιουλ 2020 11:06

Άμα ισοβαθμούν δύο υποψήφιοι στο Α' και Β' μάθημα και ο μέσος όρος των βαθμολογιών τους είναι ίσος, είναι ποτέ δυνατόν το άθροισμα των Γ' και Δ' να είναι διαφορετικό;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ