Συνάντηση Ν. Κεραμέως με φορείς για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

14/07/2020

Ενημερώθηκε: 13/11/2020, 19:30

Άκουσε το άρθρο

Για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την αξιοποίηση της μέχρι σήμερα σημαντικής πορείας της και τις προκλήσεις του αμέσως επόμενου διαστήματος, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως πραγματοποίησε ευρεία συνάντηση με εμπλεκόμενους φορείς, στην οποία συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής  Σίσσυ Γκίκα.

Στη συζήτηση που διήρκησε πάνω από 3 ώρες , όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας "συμμετείχαν εκπρόσωποι εκπαιδευτικών, γονέων και φορέων ιδιωτικής εκπαίδευσης σε έναν ανοικτό διάλογο χωρίς στεγανά".

Ακούστηκαν πολλές και διαφορετικές απόψεις για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η εκπαιδευτική κοινότητα τον καιρό της πανδημίας και συγκεκριμένα την περίοδο αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων αλλά και κατά την επαναλειτουργία αυτών.

Ειδική αναφορά έγινε στις ανάγκες των σχολείων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και στις απαιτήσεις των μικρότερων ηλικιών και δη των μαθητών νηπιαγωγείου και δημοτικού.

Η  Νίκη  Κεραμέως τόνισε ότι η μέχρι σήμερα επιτυχημένη – παρά τις σημαντικές προκλήσεις και δυσκολίες – υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, οφείλεται εν πολλοίς στην καίρια συμβολή των εκπαιδευτικών, διευθυντών και στελεχών εκπαίδευσης, τη θερμή υποδοχή των μαθητών και τη στήριξη των γονέων.

Υπογράμμισε, δε, ότι σε καμία περίπτωση η μέθοδος της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση, αλλά είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στην πρωτοφανή αυτή περίοδο κρίσης εξαιτίας της πανδημίας, ώστε οι μαθητές να διατηρήσουν στενή επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Και βεβαίως, πρόσθεσε η υπουργός,  η κρίση αυτή έδωσε και το έναυσμα για να προχωρήσει πιο γρήγορα η ψηφιοποίηση διαδικασίων στην εκπαίδευση (για παράδειγμα, πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά ηλεκτρονικές εγγραφές στα νηπιαγωγεία της χώρας) ενώ αναδείχθηκαν ψηφιακά εργαλεία που μπορούν να είναι εξαιρετικά χρήσιμα και να βελτιώσουν και την ουσία του εκπαιδευτικού έργου (για παράδειγμα η πιο εκτεταμένη χρήση εργαλείων ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης).

Στη διαδικασία περαιτέρω αξιοποίησης αυτής της εμπειρίας, σημείωσε η Ν. Κεραμέως, ο διάλογος κατέχει κεντρικό ρόλο για το υπουργείο και για το σκοπό αυτό θα ακολουθήσουν και επιμέρους συναντήσεις με μεμονωμένους φορείς.

 

Σχόλια (1)

Μαρία
|

Ωραία αασαααααααααααα
Πάλι όμως χωρίς κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης πόσο πια οι ίδιοι και οι ίδιοι! Προσωρινούς έστω;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ