Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Παρέμβαση υπ. Παιδείας για την απορρόφηση των εκπαιδευτικών των σχολείων «Ζηρίδη» σε άλλα ιδιωτικά σχολεία

Στις 19 Ιουνίου περιήλθε σε γνώση της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας έγγραφο της τράπεζας ALPHA BANK προς τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη»
Δημοσίευση: 27/07/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Είμαστε σε συνεχή και συνειδητή, πρέπει να σας πω, προσπάθεια επικοινωνίας και με τους ιδιοκτήτες των υπολοίπων ιδιωτικών σχολείων, ώστε να υπάρξει απορρόφηση των εκπαιδευτικών των σχολείων «Ζηρίδη»".

  • Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη κατά τη συζήτηση  σχετικής επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή  Γ. Λαμπρούλη και τόνισε:
  • Πρέπει να σας πω ότι οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές.
  • Βέβαια, θα μπορέσουμε να έχουμε καλύτερη εικόνα προς το τέλος Αυγούστου για τη σύναψη συμβάσεων προσλήψεων. Φαίνεται, όμως, ότι θα υπάρξει θετική, ούτως η άλλως, εξέλιξη στο μέτωπο αυτό.

Ως αναπληρωτές ;
Σχετικά με το δικαίωμα πρόσληψης αυτών των εκπαιδευτικών ως αναπληρωτές στα δημόσια σχολεία, η υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι «Η στιγμή ούτως η άλλως είναι μια δύσκολη στιγμή και χρονικά, γιατί αυτοί οι εκπαιδευτικοί, αν αυτό είχε προκληθεί νωρίτερα, πιθανότατα να μπορούσαν να είχαν λάβει μέρος και στην πρόσκληση που είχε γίνει το Δεκέμβριο για αναπληρωτές».

Στις 19 Ιουνίου γνωστοποιήθηκε στο υπ. Παιδείας

«Στις 19 Ιουνίου περιήλθε σε γνώση της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων έγγραφο της τράπεζας ALPHA BANK προς τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη», σύμφωνα με το οποίο έπαυε το δικαίωμα των Εκπαιδευτηρίων να κάνουν χρήση του ακινήτου όπου στεγάζονταν τα σχολεία των Εκπαιδευτηρίων ιδιοκτησίας της τράπεζας αυτής» σημείωσε η υφ. Παιδείας και υπογράμμισε τα εξής:.

  •  Με εξαιρετικώς επείγον έγγραφο της Διεύθυνσης την ίδια ημέρα, 19 Ιουνίου,  ζητήθηκε άμεσα από τη Διεύθυνση Ιδιωτικών Σχολείων προς τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» να γνωστοποιήσουν μέχρι τις 22 Ιουνίου, σε τρεις μέρες, τις ενέργειες στις οποίες είχαν προβεί προκειμένου να λάβει χώρα η μετεγκατάσταση των Εκπαιδευτηρίων σε άλλο ακίνητο για το σχολικό έτος 2020-2021. Στην από 22 Ιουνίου απάντηση της διοίκησης του σχολείου ενημερώθηκε η Διεύθυνση Ιδιωτικών Σχολείων πως είχαν γίνει προσπάθειες μεταξύ της διοίκησης των Εκπαιδευτηρίων και της τράπεζας να βρεθεί μια λύση και πως βρίσκονταν σε διαβουλεύσεις για συμφωνία με την πιστώτρια τράπεζα.
  •  Δυστυχώς, όμως, όπως συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις, μία τέτοια συμφωνία δεν κατέστη εφικτή και περάσαμε στην επόμενη φάση, όπου κατόπιν της από 6 Ιουλίου σχετικής αίτησης της ιδιοκτήτριας το Υπουργείο Παιδείας στις 9 Ιουλίου -είναι σημαντικές οι ημερομηνίες, γιατί οι αντιδράσεις ήταν άμεσες- προέβη στην ανάκληση αδειών λειτουργίας του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου «Ζηρίδη». Έχουν μάλιστα ήδη εκδοθεί και τα ΦΕΚ της ανάκλησης λειτουργίας για το Γυμνάσιο και το Λύκειο και αναμένονται τα ΦΕΚ για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό.
  •  Έννομα αποτελέσματα –προσοχή- για τις ως άνω ανακλήσεις επέρχονται από 1 Σεπτεμβρίου είτε από τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους.

Σχόλια (6)

 
Πικραμένος
28 Ιουλ 2020 10:08

Ένας πικραμένος αναπληρωτής του δημόσιου σχολείου που περιφέρεται στα νησάκια, στα μάτια του υπουργείου δεν έχει καμία αξία αλλά ξαφνικά τους έπιασε πόνος για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων, ταξικό είναι το θέμα.

 
Αναπληρώτρια
27 Ιουλ 2020 23:49

Το πρόβλημα είναι ότι δεν πρόλαβαν την προθεσμία για τις αιτήσεις στο δημόσιο; Και σε ποιων ιδιωτικών εκπαιδευτικών τις θέσεις θα προσληφθούν; Πολύ ωραία τα περιγράφουν οι προλαλήσαντες!
Έχω όμως μία ακόμα απορία...
Το υπουργείο δεν νοιάζεται ποτέ για τους απολυμένους αναπληρωτές κάθε σχολικού έτους! Παρά αλλάζει ωρολόγια προγράμματα για να εξοικονομήσει προσωπικό!!! Τώρα τους έπιασε ο πόνος;

 
Observator
27 Ιουλ 2020 15:50

Απλά μπαινουν στη λιστα των αναπληρωτών. Το πρόβλημα ειναι οτι συνηθως εχουν πολλα χρονια προϋπηρεσία και έτσι είναι ψηλά στη λίστα.

 
Απορία
27 Ιουλ 2020 15:45

Από πότε το υπουργείο Παιδείας λειτουργεί ως γραφείο ευρέσεως εργασίας πιέζοντας τους ιδιοκτήτες να απορροφήσουν τους εκπαιδευτικούς εκπαιδευτηρίου που έκλεισε;Υπάρχει θεσμοθετημένη διαδικασία ή πρόκειται για γκάφα ομολογίας διασύνδεσης υπουργείου -ιδιοκτητων ,οι οποίοι δύο φορείς έχουν αγαστές σχέσεις όπως είδαμε..Βάσει ποιου νόμου παρεμβαίνει το υπουργείο σε ιδιωτικά σχολεία να απορροφήσουν τους συναδέλφους των εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη;Μήπως τώρα που απελευθερώνουν και τις απολύσεις,θέλουν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για να δείξουν ότι τακτοποίησαν και το κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τη χρεωκοπία των εκπαιδευτηρίων Ζηριδη;

 
Κώστας
27 Ιουλ 2020 14:57

Έχει δίκιο ο @Νικος

 
Νίκος
27 Ιουλ 2020 13:52

Εφόσον οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν προσλαμβάνονται στα ιδιωτικά σχολεία μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ, αλλά με απόλυτα προσωπικά κριτήρια και επιλογή από τους ιδιοκτήτες των σχολείων, γιατί όταν απολύονται προσλαμβάνονται στο Δημόσιο; Όταν κλείνει ένα supermarket προσλαμβάνονται οι υπάλληλοι στο Δημόσιο;
Εάν επιθυμεί το Υπουργείο Παιδείας την ένταξη των απολυμένων εκπαιδευτικών των ιδιωτικών σχολείων (για οποιονδήποτε λόγο απόλυσης, εκτός, φυσικά, θέματος ηθικής τάξεως), πρέπει να προσλαμβάνονται από τους επίσημους πίνακες του ΑΣΕΠ και μετά τη λήξη της συνεργασίας τους με τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια να μπορούν να συνεχίσουν την επαγγελματική τους καριέρα στα δημόσια σχολεία. Αλλιώς, υπάρχει μια εύνοια, που παραβιάζει κάθε αρχή ισονομίας.
Όλοι αυτοί οι περίεργοι νόμοι πρέπει να καταργηθούν. Απομεινάρια εποχών που θέλουμε να ξεχάσουμε...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ