ΜΑΘΗΤΕΣ

Ν Κεραμέως: Ενδεχομένως με μάσκες οι μαθητές στα σχολεία από 7 Σεπτεμβρίου

Δεν μπορεί τα παιδιά να μην πηγαίνουν στο σχολείο-Τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν να ζουν με τον ιό.
Δημοσίευση: 28/07/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η  υποχρεωτική χρήση μασκών από τους μαθητές,  , ήδη εξετάζονται ως ένα από τα επικρατέστερα σενάρια των αυξημένων μέτρων από 7 Σεπτεμβρίου για να αναοίξουν τα σχολεία κανονικά με όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ειδικότερα η υπουργός Παιδείας δήλωσε τα εξής:

  • Ο σχεδιασμός είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου . Είμαστε σε συνεχείς συζητήσεις με την Επιτροπή των ειδικών του ΕΟΔΥ.
  • Δύο είναι τα βασικά σενάρια που συζητούνται.
  • Το  ένα έχει να κάνει με το να ανοίξουν τα σχολεία σε πλήρη  σύνθεση. Άρα θα πάνε όλα τα παιδιά στο σχολείο αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας , ενδεχομένως να φορούν μάσκες.
  • Το δεύτερο σενάριο είναι η εκ περιτροπής διδασκαλία, κατά κάποιον τρόπο , όπως έγινε τον περασμένο Μάιο.
  • Ωστόσο οφείλω να επισημάνω ότι μετά από συζήτηση με την Επιτροπή  και με βάσει τα τωρινά δεδομένα το επικρατέστερο σενάριο είναι τα σχολεία να ανοίξουν με πλήρη σύνθεση  και με αυξημένα μέτρα προστασίας.
  • Περιμένουμε, ενδεχομένως,  νέα πρωτόκολλα από τον ΕΟΔΥ.
  • Οι αποφάσεις θα ληφθούν τον Αύγουστο όταν θα έχουμε τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.
  • Δεν μπορεί τα παιδιά να μην πηγαίνουν στο  σχολείο.
  • Τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν να ζουν με τον ιό.
Ετικέτες: 
Νίκη Κεραμέως

Σχόλια (34)

 
Θα πέσει πολύ ξύλο!!!
22 Αυγ 2020 22:50

Πρέπει να μας κάνουν να δεινοπαθησουμε ,εμείς και τα παιδιά μας για να δεχτούμε χωρις δεύτερη σκέψη την λύτρωση, ......τις ουσίες που ετοιμάζουν.... που τις έχουν έτοιμες δηλαδή από καιρό...απλά παίζουν θέατρο.
Δυστυχώς γι αυτους ...ΔΕΝ θα προλάβουν ......

 
Εφη
01 Αυγ 2020 12:34

Εάν ο μαθητής δεν συμορφωνεται θα αποβάλλεται;
Εάν πάθει υποξία από την μάσκα ποιος θα έχει την ευθύνη; Το υπουργείο η ο εκπαιδευτικός;

 
dimhtra
31 Ιουλ 2020 10:23

@βλέποντας και κάνοντας: Στην Αμερική εκ περιτροπής
εγώ μάσκα στο παιδί μου 6 χρονών δεν βάζω, κατ' οίκον μαθήματα από δάσκαλο και να πάνε να πνιγούν όλοι. Θα μείνουν τα παιδιά μισά στο ύψος, ανεγκέφαλα χωρίς οξυγόνωση και με ψυχολογικά προβλήματα, αφού θα βάλουν και έναν μπαμπούλα στην τάξη να φωνάζει και να τσιρίζει σε όποιο παιδί τολμήσει να ακουμπήσει το πρόσωπό του.
Αντε γειά!!

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
30 Ιουλ 2020 13:39

Σε λίγες μέρες ξεκινάνε σε όλη τη χώρα μαθήματα τα φροντιστήρια κάθε είδους. Δεν θα δοθούν οδηγίες από το ΥΠΑΙΘ ; Οι υποψήφιοι των ΑΕΙ θα κάνουν φροντιστήριο με μάσκες ;

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
30 Ιουλ 2020 13:32

κ. Χαρά, τα λύκεια ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ να λειτουργήσουν πρωί-απόγευμα. Ούτε και τα γυμνάσια, εδώ που τα λέμε. Διότι το πρωινό ωράριο είναι 8.15 με 14.10. Το απογευματινό ωράριο ποιο θα είναι ; 14.10 με 22.00 ;; Και αν κάποιος καθηγητής έχει κώλυμα για το απόγευμα ; Ή μήπως θα γίνουν οι ώρες 20λεπτες ; Μόνο με την εκ περιτροπής διδασκαλία όλοι θα είναι ικανοποιημένοι.

 
Χαρα
30 Ιουλ 2020 09:41

Επειδή είμαι 26 χρόνια στην εκπαίδευση το λέω κατηγορηματικά η μόνη λύση για να λειτουργήσει ομαλά το σχολείο είναι πρωινή απογευματινή ζώνη με υποτμηματα η τηλεκπαίδευση απέτυχε όπως και η εκ περιτροπής εκπαίδευση όσο για μάσκες ο χειρουργός τη φορά αλλά δεν είναι αναγκασμένος να μιλά επί 30 και πλέον λεπτά είναι εξουθενωτικό ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους εκπαιδευτικούς που είμαστε πάρα πολλοί

 
Αποπροσανατολισμός
30 Ιουλ 2020 00:31

Η τηλεργασία έρχεται

 
Αννα
29 Ιουλ 2020 21:50

Ας περιμενουμε να δουμε πως οι αριστοι διαχειριζονται την παιδεια ...την εκπαιδευση ...

 
foros1
29 Ιουλ 2020 20:55

@Μήπως να γίνουν και 5λεπτες οι διδακτικές ώρες;

διοριστήκαμε να δουλεύουμε σαν εκπαιδευτικοί και όχι σαν χειρούργοι.
Ο χειρούργος επέλεξε ότι θα δουλεύει με μάσκα όταν διορίστηκε, εμείς όχι.
Και προσωπικά μιλώντας, αν το υπουργείο δεν μου εξασφαλίσει ασφαλείς συνθήκες εργασίας ανάλογες με τις υπόλοιπες υπηρεσίες, θα κινήσω κάθε νόμιμη διαδικασία για την προστασία της υγείας μου, ότι και αν σημαίνει αυτό!

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
29 Ιουλ 2020 12:11

Μάσκες στα σχολεία = ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ => Θα διδάσκω εγώ πχ Νεοελληνική Λογοτεχνία την 1η ώρα στο Γ2 και Ιστορία την 2η ώρα στο Α3 κ.ο.κ. και θα έχω απέναντί μου 25 μαθητές με μάσκες να ακούνε.
Ερώτημα 1ο = Εγώ θα φοράω μάσκα ; Αν ναι, πώς θα μιλάω ; Κι αν μιλάω πώς θα ακούγομαι ; Έχεις κάνει μάθημα φορώντας μάσκα ; Και στο διάλειμμα θα την βγάζω προσεκτικά για να πάρω ανάσα ΧΩΡΙΣ να την πιάσω από μπροστά ; Αν είναι μιας χρήσεως πρέπει να την πετάξω. Πόσες μάσκες θα ξοδεύω την ημέρα ; Χιλιάδες πρακτικές λεπτομέρειες τις οποίες δεν τις σκέφτονται οι εγκέφαλοι του ΥΠΑΙΘ. Ας έρθουν ΑΥΤΟΙ να διδάξουν με μάσκα.
Ερώτημα 2ο = Αν εγώ δεν φοράω μάσκα, δεν κινδυνεύω ;
Ερώτημα 3ο = Στα μεγάλα σχολεία, ποιος θα επιβλέπει τους μαθητές αν φοράνε σωστά τη μάσκα, αν τη βγάζουν στο διάλειμμα αν, αν, αν ...

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
29 Ιουλ 2020 12:01

"Πρόσληψη αναπληρωτών" = ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ => ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. Τι δεν καταλαβαίνετε ;
"μάθημα σε υποτμήματα πρωινή και απογευματινή ζώνη" = Ποιος μόνιμος καθηγητής θα κάνει μάθημα το απόγευμα ; Και τα φροντιστήρια πότε θα δουλέψουν ; Ενώ στα μαθήματα εκ περιτροπής, τις ενδιάμεσες μέρες, το ΠΡΩΙ θα δουλεύουν αξιοπρεπώς τα φροντιστήρια. Και όχι μέχρι τις 11.00 το βράδυ.
Για τα ταμπλετ, ας μην συζητήσουμε καλύτερα. Μόνο όσοι είναι μάχιμοι εκπαιδευτικοί, μέσα στις τάξεις των ελληνικών σχολείων, γνωρίζουν την πραγματικότητα !
"Όσοι δεν έχουν γνώση, δεν πρέπει να έχουν και γνώμη" όπως είπε και ο φίλος μας ο Πλάτων πριν πολλά πολλά χρόνια.

 
Χαρα
29 Ιουλ 2020 10:22

Πρόσληψη αναπληρωτών μάθημα σε υποτμηματα πρωινή και απογευματινή ζώνη ή άνοιγμα των κλειστών σχολείων το κόστος θα μου πείτε ότι είναι μεγάλο ας είναι τα λεφτά που θα δώσει για ταμπλετ οι άδειες στους γονείς αφού είναι σίγουρο ότι τα σχολεία θα κλείσουν με τόσο μεγάλο αριθμό παιδιών ανά τμήμα η μάσκα όταν δε χρησιμοποιείται σωστά είναι πιο επικίνδυνη από αν δεν τη φοράς αναπληρωτές τώρα για να μπορέσουμε να έχουμε σχολικό έτος

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
29 Ιουλ 2020 07:48

Τι ακριβώς σημαίνει : "τα σχολεία να ανοίξουν με πλήρη σύνθεση και με αυξημένα μέτρα προστασίας" ; Πώς θα αποφευχθεί ο συγχρωτισμός δηλ. το κυριότερο μέτρο προστασίας ; Και με τα κυλικεία τι θα γίνει ;

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
29 Ιουλ 2020 07:45

Μικρότερα τμήματα = περισσότεροι εκπαιδευτικοί = περισσότερα χρήματα = ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ("Είναι η οικονομία !")
Η μόνη λύση = Αποφυγή συγχρωτισμού, απαγόρευση εκδρομών, εκδηλώσεων (γιορτές 28/10, 17/11, 25/30, Τριών ιεραρχών, εκκλησιασμοί κλπ), συγκεντρώσεων, εκ περιτροπής διδασκαλία με αυξημένη δουλειά για το σπίτι, απαγόρευση συνεδριάσεων Συλλόγου Διδασκόντων.

 
Τρελές σφαίρες
28 Ιουλ 2020 21:51

@Μήπως να γίνουν και 5λεπτες οι διδακτικές ώρες;
Ε να τα φορέσουμε τότε και κράνος, όπως οι πιλότοι των F16.... Για παιδιά από 6 ετών μιλάμε αγαπητέ μου, όχι για ενήλικες επαγγελματίες.

 
Eleni
28 Ιουλ 2020 21:08

Η κα Κεραμεως (κ ενδεχομενως κ αλλοι ιθυνοντες) ή δεν φοραει σωστα τη μασκα της ή την φοραει για πολυ λιγο. Σε προσφατο αεροπορικο ταξιδι μου διαρκειας 3,5 ωρων φορεσα μασκα n95 κ ειχα συνεχεια πονοκεφαλο κ σημασια στην μυτη κ πισω απο τα αυτια για 2 μερες. Ας μην αναφερω πως ημουν σε πιο «δυσκολο» ταξιδι με μασκα 3M...
Εκτος κ αν πιστευουν οτι στο σχολειο θα φοραμε αυτες τις υφασματινες μασκες που κρεμονται χαλαρα μεταξυ στοματος κ λαιμου...

 
Ελεύθερος
28 Ιουλ 2020 20:44

Ντροπή! Αδικαιολόγητο το κλείσιμο των σχολείων, αδικαιολόγητες και οι μάσκες. ΔΕΝ υπάρχει καμμία πανδημία, ούτε καν επιδημία.

 
Γονέας
28 Ιουλ 2020 19:42

Το μάθημα της μουσικής πώς θα γίνεται ;θα τραγουδούν με μάσκα τα παιδιά ; Τα πρωτάκια πώς θα βελτιώσουν τη σωστή άρθρωση; Με τη μάσκα; Θα βάζουν και στη γυμναστική μάσκα;.Είμαστε σοβαροί ;οι δάσκαλοι θα φορούν και αυτοί μάσκες ; Πώς θα γίνεται η επικοινωνία με τα παιδιά; Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και η μη λεκτική επικοινωνία και όταν ακυρώνεται το πρόσωπο αυτή καταργείται .
Λίγη σοβαρότητα λοιπόν.

 
Γιώργος Σκ.
28 Ιουλ 2020 18:22

Από τώρα το λέω.... καλύτερα να μην πάει σχολείο παρά να φορέσω φίμωτρο στο παιδί μου. Κάνω μια ερώτηση σε όποιον ειδικό θέλει να απαντήσει.
Τα μάτια πως θα προστατευτούν με τη μάσκα; Ή μήπως να βάλουν και ασπίδα προσώπου ταυτόχρονα;;;;;

 
βλέποντας και κάνοντας
28 Ιουλ 2020 18:13

νομίζω στην Αμερική ξεκινάνε σε λίγο τα σχολεία...για να δούμε....

 
Αναστασία
28 Ιουλ 2020 17:56

1. Μετά το πρώτο θρανίο κανείς δεν θα καταλαβαίνει τι λέει ο καθηγητής. Αν σκεφτούμε κι αυτούς που έχουν πρόβλημα στην άρθρωση.,.
2. Οι μαθητές που δεν θα φοράνε ή θα την έχουν στο πηγούνι θα έχουν συνέπειες;
3. Η μάσκα θα βγαίνει στο διάλειμμα, θα μπαίνει στην τσέπη και θα φοριέται πάλι την επόμενη ώρα, αφού θα έχουν αγκαλιαστεί τα παιδιά.
Ο Μάιος έδειξε ότι δεν γίνεται να κρατάνε αποστάσεις τα παιδιά στο διάλειμμα ή έξω από το σχολείο. Κοροϊδευόμαστε.
Θερμομέτρηση, απολυμαντικά και μικρότερα τμήματα.

 
ΓΟΝΙΟΣ
28 Ιουλ 2020 16:57

ΣΩΣΤΑ .ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ.ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΣ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ.Η ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ.ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ. ΗΖΩΝΤΑΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ.

 
Νικόλαος Σεμ.
28 Ιουλ 2020 16:36

Αυτό με τη μάσκα στην εκπαίδευση...
Έλεος,δηλαδή!!!!
Είναι σαν να είσαι οδηγός με δεμένα χέρια

 
Δυστυχώς
28 Ιουλ 2020 16:12

μέχρι να βγει εμβόλιο, πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση. Οπωσδήποτε μείωση χρόνου διδακτικής ώρας, αύξηση διαλειμμάτων και πολύ σοβαρή οργάνωση?

 
Σωστα,
28 Ιουλ 2020 16:07

@επισημάνσεις, καλύτερα ας χαθεί η χρονιά , αφού με εξ αποστάσεως εκπαιδεύσεις θα μάθουν περισσότερα οι γιαγιάδες και οι παππούδες...

 
μαθητής
28 Ιουλ 2020 15:54

Είναι πρακτικά αδύνατο να φορούμε μάσκες εμείς οι μαθητές για 7 ώρες συνεχόμενα.

 
Μαρίνα
28 Ιουλ 2020 15:51

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ.....ΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΝΗΠΙΑΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΑΣΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΛΕΠΤΑ;;;;ΜΙΛΑΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ;;;;ΞΕΡΕΤΑΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ;;;ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΛΟΗΜΕΡΟ;;;;8 ΩΡΕΣ ΜΕ ΜΑΣΚΑ;;;ΠΩΣ ΘΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΝ;;;;ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ...ΟΧΙ ΟΛΟΗΜΕΡΟ!!!ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙ 8 ΩΡΕΣ!!

 
Ποιες μασκες;
28 Ιουλ 2020 14:40

Σοβαρά, περιμένει κάποιος τους μαθητές να κάνουν μάθημα φορώντας μασκα και μάλιστα σωστά; Πάνω από τη μύτη, να πιάνει το πιγούνι, όχι κρεμασμένη από το αυτί και άλλα τόσα που βλέπουμε; Παρατηρώ γύρω μου όσους φορούν μασκα, ζήτημα οι μισοί να τη φορούν σωστά και για οσο οφείλουν να τη φορούν - κι ας μη μιλήσουμε για όσους φορούν καλύμματα προσώπου αντί μάσκας (ο Θεός να τα κάνει!) Σοβαρά, περιμενουν στο υπουργείο τα παιδιά να φοράνε μασκα ως μέσον προστασίας; Ως "τη φορώ γιατί μου το επιβαλλουν" ισως. Κοροϊδευομαστε...

 
Μήπως να γίνουν και 5λεπτες οι διδακτικές ώρες;
28 Ιουλ 2020 14:35

Όταν σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο οι διδακτικές ώρες είναι από 45 λεπτά και πάνω, κάποιοι εδώ έχουν φαεινές ιδέες για 30λεπτες ώρες με σημαία τον κορωνοϊό και την χρήση μάσκας. Η έκπτωση της έκπτωσης κι από το κακό στο χειρότερο. Οι γιατροί στα χειρουργεία πόσες ώρες εργάζονται με την μάσκα; ή μήπως κάνουν τις εγχειρήσεις 30λεπτες για να κάνουν διάλειμμα και να πάρουν αέρα;

 
επισημάνσεις...
28 Ιουλ 2020 14:12

το μπουλούκι με 25 άτομα και μάσκες 45 λεπτά είναι αδύνατον να βγει. τα τμήματα έπρεπε να είναι μικρότερα , οι ώρες λιγότερες (με λιγότερα παιδιά καλύτερο μάθημα) και εξορθολογισμένο το πρόγραμμα. έτσι όπως είμαστε ό,τι και να γίνει καραγκιοζιλίκι θα είναι.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ