Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Ν. Κεραμέως: Οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα επανέλθουν και θα το δείτε σε λίγο καιρό

Δημοσίευση: 28/07/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα επανέλθουν. Το έχουμε πει και θα το δείτε σε λίγο καιρό".

Αυτό είπε σήμερα στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως,μετά την επισήμανση του Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γ. Μπουλκιώτη ότι η Ν. Κεραμέως  δεν  επανέφερε  τον θεσμό του Σχολικού Συμβούλου, παρότι αποτελεί κυβερνητική δέσμευση.

Σχόλια (28)

 
@ΑΝΝΕΤ
16 Αυγ 2020 10:47

Αν μας έλεγε κανείς πριν από 1 μήνα, ότι θα έβαζε μέσα σε 7 μέρες προσωρινούς ΔΕ χωρίς μόρια.... αν δε γελούσαμε, τί θα λέγαμε? "Υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο";

 
ΑΝΝΕΤ
15 Αυγ 2020 00:17

Υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο;

 
Midnight expess
14 Αυγ 2020 10:24

ΑΝΝΕΤ
Με προσωρινούς.... και σε μια βδομάδα γίνεται....

 
ΑΝΝΕΤ
14 Αυγ 2020 03:17

Υπάρχει πιθανότητα να γίνουν σύντομα οι επιλογές των Συμβούλων;

 
@ΣΚ
30 Ιουλ 2020 12:04

Άλλη δουλειά δεν είχαμε να χάσουμε το καλοκαίρι μας για να ετοιμάζουμε φάκελο για συμβουλοι εκπαίδευσης για να είμαστε κάτω από τον διευθυντή διεύθυνσης να του βγάζουμε όλη τη λάντζα και την αξιολόγηση και με σχεδόν μηδενικό επίδομα.Αληθεια λοιπον τόσο πολύ σας αρέσει αυτός ο νόμος και τόσο πολύ θέλετε να σας κάνει μπαλάκι ο διευθυντης διεύθυνσης;Πιυ είναι η αυτονομία και το κύρος της θέσης;Θυσιαστεί λοιπον το καλοκαίρι σας διαβάζοντας μελέτες περίπτωσης και ετοιμάζοντας το φάκελο σας.Εμεις θα προτιμήσουμε να χαρούμε τον Αύγουστο γιατί τα καλοκαίρια τελειώνουν αγαπητέ ΣΚ.Και ύστερα στο σχολείο μας επτά μήνες σε τάξη και εύκολη κριτική σε όλους και όλα τέσσερις μήνες διακοπές και ένα ταξιδάκι Erasmus και όλα οκ.Και να σας κάνω και μια πρόβλεψη.Θεσεις στην ειδικότητα σας θα μείνουν κενές γιατί απλα η νέα θέση του συμβούλου εκπαίδευσης είναι η χειρότερη θέση και απορώ εσεις με τόση εμπειρία σε θέσεις ευθύνης την υποστηρίζετε φανατικα

 
23
29 Ιουλ 2020 19:09

Θα τελειώσει η δική σας θητεία το πολύ το 23 και δεν θα έχετε υλοποιήσει μια υπόσχεση του 2018. Μην λέτε ότι δεν μπορείτε να κάνετε.Αν μπορούσατε θα το κάνατε ήδη.

 
νικος
29 Ιουλ 2020 15:44

Με αυτό το όνειρο ζω κάθε μέρα.

 
Τζίμης
29 Ιουλ 2020 13:26

είναι δίκαιο και ναι ... θα γίνει πράξη

 
Alekos Salonikios
29 Ιουλ 2020 13:24

Με το θέμα των δύο διετών παρατάσεων των πρώην Σχ. Συμβούλων που στη πράξη σήμανε δεύτερη (και για κάποιους τρίτη, τέταρτη, κλπ, κλπ), νέα θητεία ΧΩΡΙΣ νέα ΚΡΙΣΗ, όλα καλά; Είν' απλώς ημέρα του Θεού Τετάρτη;..

 
Σχολεία
29 Ιουλ 2020 12:17

Τα σχολεία πρέπει να επανέλθουν, κανέναν δεν ενδιαφέρουν οι σχολικοί σύμβουλοι ή όπως αλλιώς ονομάζονται, προσωρινοί ή μόνιμοι.

Τα σχολεία χρειάζονται νέα δομή και ενίσχυση σε μόνιμο προσωπικό. Νέα ωρολόγια προγράμματα και νέα σχολικά βιβλία. Επέκταση της υποχρεωτικής Δημόσιας Γενικής Εκπαίδευσης ώστε να συμπεριλάβει και την Α' Λυκείου, σε πρώτη φάση.

 
TIRANTAKIAS THE UNEDUCATED
29 Ιουλ 2020 11:52

Εννοεί σε ένα χρόνο από τώρα, ώστε τον Οκτώβρη του 2021 να αναλάβουν υπηρεσία οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης αρεστοί στην ΝΔ.

 
ΤΩΡΑ
29 Ιουλ 2020 11:41

Η εκπαίδευση χρειάζεται καθοδήγηση επιστημοσύνη που μόνο οι ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ έχουν.Δεν χρειάζεται στείρο διοικητισμό από Διευθυντάδες.Δεν θα χαθεί ο κόσμος που θα μπουν άλλοι στη θέση τους μια χαρά θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

 
ΖΗΣΗΣ
29 Ιουλ 2020 11:03

Μα αυτό το λέτε χρόνια!

 
Σ.Κ.@'Το μέλλον είναι πάντα κάτι το άδηλον" πάλιωσε κι αυτό
29 Ιουλ 2020 11:01

Είχε πει κάποιος παλαιόθεν ότι το θερινό της Βουλής είναι very hot.Στη Β Αθήνας η θέση του ΔΔΕ είναι κενή.Αν,λ.χ.,στις 7 ΔΔΕ της ΠΔΕ Αττικής τοποθετηθούν 4 ή 5 ΔΔΕ με περισσότερα τυπικά προσόντα από τους ήδη υπηρετούντες θα πει κάποιος ότι αυτοί οι ΔΔΕ που θα γυρίσουν στις οργανικές του θ΄σεις αδικήθηκαν? Υπάρχει μια φράση του Οδ.Ελύτη η εξής "Ντύνεται μοίρα η εξουσία και σου σφυρίζει AD LIBITUM.Τα πράγματα στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης γίνονταν πάντα σύμφωνα με τις επιθυμίες της πολιτικής ηγεσία και στο περίπου.Στο περίπου λοιπόν ο κόσμος που ενδιφέρεται για καταλάβει θέση σχολικού συμβούλου ας επιστρέψει από τις διακοπές του και ας αχίσει να φτιάχνει το φάκελο της υποψηφιότητάς του γιατί είναι πιθανό να κληθεί να τον υποβάλλει μέσα στον Αύγουστο ή το πολύ μέσα στον Σεπτέμβρη.Οι ΔΔΕ που θα μαζέψουν τη χαρτούρα θα έχουν αρλετή δουλειά.Το συγγραφικό θα το κρίνουν οι επιτροπές που θα συγκροτηθούν σε 4 ή και στις 13 ΠΔΕ και με 4 συμβούλια επιλογής στις ΠΔΕ,Αττικής,Πάτρας,Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων πάει καθαρίσαμε.Θέλω να δώ αν το νομοσχέδιο που είχε δημοσιεύσει το ESOS πριν καιρό με τη κατά 95% δίκαιη μοριδότηση του αν θα το ψηφίσουν περισσότερα κόμματα.Ο εκπαιδευτικός σχεδιασμός της κ.Κεραμέως είναι ήδη ολοκληρωμένος επί αυτών των δύο κατηγοριών στελεχών της εκ/σης.Ξέρει τί θέλει να κάνει και θα το κάνει.Και ο Σύριχα ήξερε τι ήθελενα κάνει.Να ξεπατώσει τον θεσμό των Σχολικών Συμβούλων και το έκανε.Ετοιμάστε οι ενδιαφερόμενοι τους φακέλους σας.Μέχρι 31-12 του τρέχοντς έτους αν δεν μπερδευτούν τα πράγματα με νέο κύμα Covid 19 οι νέοι Σχολικοί Σύμβουλοι θα έχον εκλεγεί.Εδώ δε χωράνε προσωρινοί.Ο νόμος είναι έτοιμος εδώ και 6 μήνες..Καλό υπόλοιπο άδεια σε όλους.Αγαπητέ μου Πλαταρε ξεσκόνισε λίγο κείνο το παλιόσου αρχεί με τις μελέτες πείπτωσης.Τίποτα δε πρέπει να πετάμε.

 
10...9...8...7...
29 Ιουλ 2020 10:57

@ΑντιΣτρατος
[αφήστε την εκπαίδευση να πάει μπροστά].... με την επαναφορά των ΣΣ ???
Ε ας επαναφέρει τότε και τους Επιθεωρητές, να την πάει στον πλανήτη Άρη την εκπαίδευση. Αμάν το πληκτρολόγιο βγάζει καπνούς... μάλλον ετοιμάζεται να εκτοξευθεί...

 
εκπαιδευτικοs
29 Ιουλ 2020 10:42

ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΟΙ ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΔΕΚΑΛΕΠΤΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΟΥΣΙΑ.ΕΝΑ ΡΗΤΟΡΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ .ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ.ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ.ΜΗΠΩΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΥΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.ΤΟΕΡΓΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ.ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΑΝ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣΠΙΣΤΙΚΕ.ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ.Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΚΤΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

 
ΑΝΔΡΕΑΣ
29 Ιουλ 2020 10:27

Πριν απο εναν χρονο ελεγε αμεσα τωρα σε λιγο καιρο. Αν οι πρωην σχολικοι συμβουλοι που δεν εγιναν συντονιστες τοποθετηθουν καποιοι απο αυτους διευθυντες διευθυνσης,καποιοι εχουν παει ηδη στο ΙΕΠ ως συμβουλοι Α και καποιοι προεδροι οργανισμων, μαλλον παει για καταργηση ο θεσμος γιατι και η ΠΕΣΣ ειναι σε αποσυνθεση και δεν διεύρυνε τα μελη της.

 
ΑντιΣτρατος
29 Ιουλ 2020 10:20

ΕλΑ βρε αγαπητέ μου Στράτο. Περάσαν τόσα χρόνια με Μπαλτα Κουρακη Φιλη Γαβρογλου. Η ισοπέδωση προς τα κάτω της εκπαίδευσης την ζήσαμε και ήταν μεγάλη. Πόσο πιο πολύ τα πράγματα θα γίνουν άκρως επικίνδυνα, οπως λες. Αφήστε πια τα πληκτρολόγια τρολ της πρώτης φοράς και αφήστε την εκπαίδευση να πάει μπροστά. Έλεος με τα αποφθέγματα και τα συμπέρασματα πολέμαρχοι του πληκτρολογιου.

 
Προσωρινοί Σχολικοί Σύμβουλοι
29 Ιουλ 2020 09:30

Όλοι προσωρινοί τελικά , για να έχει πίστωση χρόνου να φτιάξει το ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕ ΔΙΟ το οποίο έλεγε ότι το έχει έτοιμο προεκλογικά!!! Ευτυχώς που υπάρχει και η κυρία Κεφαλίδου αλλιώς ακόμα στις υποσχέσεις θα ήταν η κυρία Παρακμέως .

 
Quixotakis
29 Ιουλ 2020 08:58

Θα επανέλθουν, θα εισέρχονται στις αίθουσες για να παρακολουθήσουν και να συμβουλεύσουν, θα διοργανώνουν συναντήσεις σε χώρους «5x5» - οι συναντή-σεις τύπου «Γουέμπλεϊ» θα είναι μια γλυκιά ανάμνηση!
Θα αρχίσει η στοχευμένη επιμόρφωση!
Γιατί δεν τα λέμε αυτά;
Άλλαξε κάτι;

 
Στράτος
29 Ιουλ 2020 08:04

Ελπίζω να αναφέρεται σε επαναφορά μέσω του νέου πλαισίου επιλογής στελεχών εκπαίδευσης και όχι σε επαναφορά (προσωρινή) ίδια με εκείνη των Διευθυντών Εκπαίδευσης. Διαφορετικά τα πράγματα θα γίνουν άκρως επικίνδυνα.

 
Δημήτρης
29 Ιουλ 2020 07:39

Ελπίζουμε οτι με τον νέο για την επιλογή στελεχών, θα θεσπιστεί, ή θα επικαιροποιηθεί καλύτερα και το καθηκοντολόγιο όλων όσων εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τα καθήκοντα του Συλλόγου διδασκόντων, του Διευθυντή και του Σχολικού συμβούλου καθορίζονται με βάση νόμο του 2002 χωρίς να έχει αλλάξει το παραμικρό από τότε. Μήπως έφτασε η ώρα, ή ακόμα ... ;

 
Σπάρτακος
29 Ιουλ 2020 07:16

Επιτέλους! Είχα μεγάλη αγωνία! Θα επανέλθουν? Δεν θα επανέλθουν? Είναι ουσιώδες ζήτημα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία συνολικά! Μπράβο κ. Υπουργέ! Αφουγκράζεστε τα κοινωνικά προβλήματα!

 
ΘΑ
29 Ιουλ 2020 04:19

Αχ αυτό το «ΘΑ» πόσες φορές θα το ακούσω πια!!

 
Νεα προσωπα
29 Ιουλ 2020 00:51

χρειάζεται η εκπαίδευση...γιατί τόση ανησυχία που παύει από τα καθήκοντα τους τους υπό καθεστώς παράτασης Διευθυντές? Έλεος!!!!

 
Νεα προσωπα
29 Ιουλ 2020 00:51

χρειάζεται η εκπαίδευση...γιατί τόση ανησυχία που παύει από τα καθήκοντα τους υπό καθεστώς παράτασης Διευθυντές? Έλεος!!!!

 
Κων-νος
29 Ιουλ 2020 00:49

Δούλεμα πέφτει συνεχώς προς τους σχολικούς συμβούλους!!
Μάλλον θα φτιάξουν μια επιτροπή με φωτογραφική σύνθεση όπως στους προσωρινούς διευθυντές για να επιλέξει τους άριστους!!!

 
Μεγάλη επιτυχία βλέπω
29 Ιουλ 2020 00:12

Προσωρινοί? Ομοίως όπως κάνετε τώρα με τους προσωρινούς διευθυντές εκπ/σης??? Τόση αριστεία δεν θα την αντέξουμε κ. Υπουργέ....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ