Οι 23 νομοτεχνικές βελτιώσεις επί του Σχεδίου Νόμου για την Ιδιωτική Εκπαίδευση

28/07/2020

Ενημερώθηκε: 29/07/2020, 09:21

Άκουσε το άρθρο

Το esos δημοσιεύει τις 23 νομοτεχνικές βελτιώσεις επί του Σχεδίου Νόμου για την Ιδιωτική Εκπαίδευση, που κατατέθηκαν σήμερα στη Βουλή από την  υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Ειδικότερα οι νομοτεχνικές βελτιώσεις , έχουν ως εξής:

1. Στο άρθρο 2, ύστερα από τις λέξεις «είναι δυνατή» διαγράφεται η τελεία και προστίθεται η φράση «, εφόσον τα κριτήρια αυτά ορίζονται στον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του σχολείου, που προβλέπεται στην παρ. 1 του άρθρου 11.».  

2. Στην εσωτερική παρ. 3 της παρ. 1 του άρθρου 3:

α) ύστερα από τη λέξη «διδασκαλία» προστίθεται η λέξη «όλων»,

β) διαγράφονται οι λέξεις «της πληροφορικής και των ξένων γλωσσών».

3. Στο πρώτο εδάφιο της περ. α΄ της εσωτερικής παρ. 4 του άρθρου 6, ο αριθμός «3» αντικαθίσταται από τον αριθμό «4».

4. Στο δεύτερο εδάφιο της περ. β’ της εσωτερικής παρ. 4 του άρθρου 6, ύστερα από  τις λέξεις «περί χρονικών ορίων της εργασίας» προστίθενται οι λέξεις «και εργασίας την Κυριακή».

5. Στην εσωτερική παρ. 2 της παρ. 1 του άρθρου 8, η φράση «παρ. 2» αντικαθίσταται από τη φράση «παρ. 3 του άρθρου 34».

6. Στην παρ. 1 του άρθρου 14, ύστερα από τις λέξεις «Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων» προστίθενται τα εξής: «, Λυκείων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.), καθώς και της τέταρτης (Δ΄) τάξης των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων - Λυκείων (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.)».

7. Στην παρ. 2 του άρθρου 14:

α)   ύστερα από τις λέξεις «Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» η λέξη «και» αντικαθίσταται από κόμμα,

β) ύστερα από τις λέξεις «η Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης» προστίθενται οι λέξεις «και η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης»,

γ) ύστερα από τις λέξεις «των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων» προστίθενται τα εξής: «, των Λυκείων Ε.Α.Ε., καθώς και της τέταρτης (Δ’) τάξης των ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.».

8. Στην παρ. 3 του άρθρου 14, η λέξη «προστίθενται» αντικαθίσταται από τη λέξη «προστίθεται».

9. Στο άρθρο 15:

α) στην αρχή του άρθρου διαγράφονται τα εισαγωγικά,

β) στο τέλος του άρθρου διαγράφονται τα εισαγωγικά και η τελεία που ακολουθεί τα εισαγωγικά.

10. Στο άρθρο 5 της από 24.7.20 και υπ’ αριθμ. 420/33 Τροπολογίας, ύστερα από τις λέξεις  «Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων» διαγράφεται η τελεία και  προστίθενται οι λέξεις: «, σύμφωνα με το εγκεκριμένο σε κάθε περίπτωση Τεχνικό Δελτίο Έργου.».

Σχόλια (1)

Προβοκάτορας
|

Γιατί κυρία Υπουργέ μου παιδεύεστε και δεν τους ορίζετε μόνη σας να τελειώνουμε;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ