ΜΑΘΗΤΕΣ

Ν. Κεραμέως: Πρώτο ¨κουδούνι” με αυξημένα μέτρα κι ενδεχομένως με μάσκες, με όλους τους μαθητές κι εκπαιδευτικούς το επικρατέστερο σενάριο

"Δεν έχω δεδομένα που να δείχνουν ότι τα σχολεία δεν θα ανοίξουν 7 Σεπτεμβρίου"
Δημοσίευση: 29/07/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με αυξημένα μέτρα κι ενδεχομένως με μάσκες, με όλους τους μαθητές κι εκπαιδευτικούς το επικρατέστερο σενάριο που θα εφαρμοστεί στις 7 Σεπτεμβρίου που θα ανοίξουν τα σχολεία, δήλωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Ειδικότερα η Ν. Κεραμέως , μιλώντας στον  ρ/φ 104,6, είπε τα εξής

 • Υπάρχουν δύο βασικά σενάρια τα οποία   εξετάζονται  και τα οποία συζητούμε με τους ειδικούς του ΕΟΔΥ.
 • Το πρώτο σενάριο προβλέπει λειτουργία των σχολείων  από τις 7 Σεπτεμβρίου και μετά σε  πλήρη σύνθεση , δηλαδή να πηγαίνουν όλοι οι μαθητές, αλλά ενδεχομένως με κάποια αυξημένα μέτρα προστασίας και πρόληψης.
 • Έχει συζητηθεί και το  θέμα της χρήσης της μάσκας  για όλους τους μαθητές, χωρίς να έχει ληφθεί καμία απόφαση.
 • Το δεύτερο σενάριο είναι  να γίνεται εκ περιτροπής διδασκαλία , Κάποιες ημέρες οι μισοί μαθητές και κάποιες άλλες οι άλλοι μισοί μαθητές.
 • Αυτή τη στιγμή και με βάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα  το επικρατέστερο σενάριο  είναι το πρώτο  , δηλαδή η πλήρης λειτουργία των σχολείων  με αυξημένα μέτρα προστασίας και πρόληψης.
 • Γιατί; Για δύο βασικούς λόγους.
 • Πρώτον έχουμε δεδομένα από όλο τον πλανήτη  αναφορικά με την πανδημία  και το πως αυτή επιδρά σε μικρές ηλικίες . Εκεί τα δεδομένα δείχνουν ότι  τα μικρά παιδιά σε γενικές γραμμές αρρωσταίνουν  πολύ λιγότερο και μεταδίδουν  πολύ λιγότερο. Δηλαδή είναι πολύ πιο πιθανό να κολλήσει ένας ενήλικας  ένα παιδί , παρά ένα παιδί  έναν ενήλικα.
 • Δεύτερον  είναι γεγονός  όπως βλέπουμε τα πράγματα  ότι ο ιός  μπορεί να είναι κοντά μας  , όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά  διεθνώς για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό. Πρέπει να μάθουμε να προφυλασσόμαστε. Πρέπει να μάθουμε να βάζουμε όρια . Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με αυτή  τη νέα πραγματικότητα.
 • Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσει η ζωή μας . Όπως εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας  έτσι και για τα παιδιά δεν μπορεί να αναστέλλεται η εκπαιδευτική διαδικασία.
 • Τον Αύγουστο θα ληφθούν οι αποφάσεις
 • Δεν έχω δεδομένα που να δείχνουν ότι  τα σχολεία δεν θα ανοίξουν 7 Σεπτεμβρίου.

Σχόλια (8)

 
Μάσκα
31 Ιουλ 2020 16:20

Μπορούν τα μικρούλια του Δημοτικού να χρησιμοποιήσουν σωστά τη μάσκα; Να μαθαίνει το πρωτάκι ανάγνωση φορώντας μάσκα! Στις μεγαλύτερες τάξεις θα γελάνε, θα σχολιάζουν κάτω από τη μάσκα και άντε να βγάλει άκρη ο εκπαιδευτικός. Σε μαθήματα πως π.χ. η Φυσική Αγωγή, η Φυσική, η Πληροφορικη κλπ τα κοινόχρηστα όργανα θα επιτρέπονται ή θα γίνουν όλα τα μαθήματα θεωρητικά;
@Ψευτοδιλήμματα Έχεις απόλυτο δίκιο

 
Μαρια
31 Ιουλ 2020 00:48

Τα σχολεία είναι επικίνδυνο να ανοίξουν. Εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος με απουσίες εξ αποστάσεως μέχρι να ξεκαθαρίσει υγειονομικά με φάρμακα το τοπίο. Θα θρηνησουμε θύματα...

 
Ανακατανομή, εξορθολογισμός ύλης
30 Ιουλ 2020 09:27

Αντί το πρόταγμα να είναι η επιλογή στελεχών προσωρινού τύπου, το υπουργείο ας προβεί σε εξορθολογισμό ύλης, σε αντιστοιχία με την ύλη των υπολοίπων χωρών της ΕΕ.
Ας ζητήσει από τα Πανεπιστήμια παραγωγή ψηφιακού υλικού κ δειγματικών μαθημάτων για τάμπλετ.
Επιμόρφωση όλων σε εργαστήρια, πρακτικά.

 
Ψευτοδιλήμματα
30 Ιουλ 2020 00:25

για να παγιωθεί η τηλεκπαίδευση-τηλεργασία.
Κυριακή κοντογιορτή, που λέμε.

 
foros1
29 Ιουλ 2020 17:12

Οι νέοι είναι μεν λιγότεροι μεταδοτικοί και η πιθανότητα να νοσήσουν βαριά είναι μικρότερη, ωστόσο μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε ευάλωτες ομάδες.
Μέσα σε μία τάξη υπάρχουν και μαθητές με υποκείμενα νοσήματα, γονείς μαθητών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και φυσικά εκπαιδευτικοί που απαιτούν η πολιτεία να τους προστατεύσει στον χώρο εργασίας τους όπως όλους τους άλλους εργαζόμενους.
Επομένως, αν κα Κεραμέως, στις υπόλοιπες υπηρεσίες εξυπηρετούνται οι πολίτες χωρίς κανένα συνωστισμό, με μάσκες και ραντεβού, ενώ στα σχολεία σκέφτεστε να ζητήσετε από τους εκπαιδευτικούς να πάνε σε συνωστισμό σαν πρόβατα επί σφαγή, συγγνώμη, αλλά δεν θα ακολουθήσουν.
Ειδικά όσοι είναι ηλικιωμένοι και με προβλήματα υγείας, θα κινήσουν κάθε νόμιμη διαδικασία για να μην μπουν σε τέτοιες τάξεις.

 
μαθητής
29 Ιουλ 2020 14:43

Να δούμε αν θα τηρούνται οι αποστάσεις! Ποιός θα είναι υπεύθυνος για τη χρήση μασκών; Ο διευθυντής; Αυτός θα επιβλέπει; Και όποιος μαθητής δεν φοράει μάσκα θα αποβάλλεται από το σχολείο με ή χωρίς απουσίες;

 
Νικος
29 Ιουλ 2020 14:31

Απλά να μας δώσουν και σαφείς οδηγίες - εντολές για το τι θα κάνουμε όταν απουσιάζει εκπαιδευτικός με συμπτώματα ίωσης

 
Ολγα
29 Ιουλ 2020 12:19

Είναι τόσο σίγουρη για όλα η Υπουργός που αύξησε και τους μαθητές στην τάξη .

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.