Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

20.000 αναπληρωτές θα προσληφθούν σε α’ φάση το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου

Μέχρι 7 ή 10 Αυγούστου οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Δημοσίευση: 29/07/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Οι προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν από τους προσωρινούς πίνακες που θα ανακοινωθούν από το Α.Σ.Ε.Π. ή μέχρι   7    ή   10 Αυγούστου.Θα ακολουθήσει η δήλωση περιοχών προτίμησης στο opsyd.

B. Για το χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων αναπληρωτών  προγραμματίζονται να γίνουν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου έτσι ώστε όσοι/-ες προσληφθούν να γνωρίζουν πολύ νωρίτερα τις περιοχές τοποθέτησης και να εξασφαλίσουν έγκαιρα τις ιατρικές γνωματεύσεις.

Γ.  Εκτιμάται ότι ο αριθμός της α’ φάσης θα περιλαμβάνει 20.000 (α/θμια & β/θμια) αναπληρωτές.

Δ. Λόγω των συνθηκών της πανδημίας και της αποφυγής συνωστισμού/συγχρωτισμού στις ΔΔΕ, οι αναπληρωτές θα παρουσιαστούν στα σχολεία που θα τοποθετηθούν και θα καταθέσουν εκεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα, τα οποία θα διαβιβαστούν στις ΔΔΕ.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Σίσυ Γκίκα στη συνάντηση με το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Σχετικά με την εξέλιξη της 2ΓΕ/2019, μετά την εκδίκαση των ενστάσεων και την έκδοση των τελικών πινάκων,η κ. Γκίκα είπε ότι  προγραμματίζονται οι μόνιμοι διορισμοί.

Σχόλια (13)

 
αναγνώστης
29 Ιουλ 2020 23:51

Ποιες ενστάσεις για τη 2γΕ/2019; αφού δεν βγήκαν οι προσωρινοί πίνακες ακόμα

 
Γιάννης Μ.
30 Ιουλ 2020 00:21

"Σχετικά με την εξέλιξη της 2ΓΕ/2019, μετά την εκδίκαση των ενστάσεων και την έκδοση των τελικών πινάκων...προγραμματίζονται οι μόνιμοι διορισμοί." ό,τι γίνεται δηλαδή σε όλες τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ....

 
20.000 αναπληρωτές
30 Ιουλ 2020 01:11

Αυτό είναι απαράδεκτο, να λειτουργούν τα σχολεία με χιλιάδες αναπληρωτές αντί για νέο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.

 
εργάτης
30 Ιουλ 2020 02:25

πρωτη χρονια στην ιστορια όπου καποιοι εκπαιδευτικοί τακτικού θα χουν προβλημα ανάληψης στο εργανη. υπαρχει και ουρα στην αχλαδα...
μακαρι να ξεπεραστει.
για να δουμε και το ΕΣΠΑ-ΠΔΕ. παλι 2 ταχυτητων τους βλεπω

 
Q...akis
30 Ιουλ 2020 08:02

Απαράδεκτο είναι να υπάρχουν 150.000 πτυχιούχοι παιδαγωγικών και καθηγητικών τμημάτων που δεν πρόκειται να διοριστούν ποτέ και εντελώς παράλογο το γεγονός που συνέβη πριν από λίγες ημέρες, όπου χιλιάδες παιδιά δήλωσαν τα ίδια τμήματα! Θα ακολουθήσει μάλιστα και το σχετικό τραπέζι στο τέλος του Αυγούστου για να γιορτάσουν τη μεγάλη επιτυχία του παιδιού!
Ο θεός Αύγουστος βοήθειά μας, οι άλλοι Άγιοι έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά με τα καμώματά μας!...

 
Σταθερό προσωπικό
30 Ιουλ 2020 09:36

Η σταθερότητα κ η εμπιστοσύνη είναι τα στοιχεία που χρειάζεται η εκπαίδευση για να ορθοποδήσει.
Όσο για το άνοιγμα των παιδαγωγικών σχολών, όλοι το επιζήτησαν κ γνώριζαν τις επιπτώσεις στα εργασιακά: πτώση επιπέδου σπουδών, αύξηση της προσφοράς, ελαστικές σχέσεις εργασίας, αναλώσιμοι εκπαιδευτικοί, αλληλοεξόντωση.
Κανένα κίνητρο: αύξηση μισθού στα ακριτικά, ή επιδότηση μεταπτυχιακών.

Καμία οικονομική βοήθεια για μετακόμιση, εύρεση σπιτιού.
Ενώ η Κύπρος...

 
NA ΚΛΕΙΣΟΥΝ TMHMATA.....
30 Ιουλ 2020 09:41

Για να υπάρχει δουλειά στα καθηγητικά επαγγέλματα θα πρέπει να περιοριστούν και τα καθηγητικά τμήματα τα οποία έχουν διασπίρει παντού οι εκάστοτε κυβερνήσεις, για πολιτικούς αν μη τι άλλο λόγους.

 
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ
30 Ιουλ 2020 10:27

Η κυβέρνηση εκλέχτηκε τον Ιούλιο του 2019, έβγαλε την προκήρυξη τον Φεβρουάριο του 2020, δλδ έχασε 7 ολόκληρους μήνες με ψέματα περί αλλαγής συστήματος και χαρτογράφησης κενών... και τώρα επειδή δεν προλαβαίνει να βγάλει οριστικούς πίνακες, θα κάνει προσλήψεις από προσωρινούς πίνακες. Η απόλυτη ξεφτίλα για τον κλάδο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Το υπουργείο θα πρέπει να δώσει απαντήσεις με νόμο για το τι θα γίνει με αυτούς που θα αδικηθούν, δλδ με την προϋπηρεσία, τους μισθούς, τα ένσημα κτλ, καθώς και για αυτούς που θα ευνοηθούν. Είναι δεδομένες οι αδικίες και οι εύνοιες, οι οποίες θα αποδειχθούν με την έκδοση των οριστικών πινάκων κάποια στιγμή στο μέλλον.
Η κυβέρνηση παίρνει μια πολιτική απόφαση για εφαρμογή του προσοντολογίου, του νόμου Γαβρόγλου δλδ, τον οποίο δεν ψήφισε όταν ήταν αντιπολίτευση και ξαφνικά βιάζεται να το εφαρμόσει έστω και με προσωρινούς πίνακες, δλδ πίνακες με λάθη.

 
Βούλα
30 Ιουλ 2020 10:47

Οι αναπληρωτές πολλών ετών αυτόματα να μονιμοποιούνται κάποια στιγμή μετά από αξιολόγηση. Να υπάρχει πρόνοια για στέγη και Μεταφορικά ιδίως σε δυσπρόσιτες και μακρινές περιοχές. Ας μην ταλαιπωρούνται κάθε χρόνο .

 
Ert
30 Ιουλ 2020 12:09

Χωρίς να γίνουν οι διαθέσεις, οι τοποθετήσεις αποσπασμένων, κλπ; Ως συνήθως ότι ναναι.

 
Πέτρος
30 Ιουλ 2020 20:28

Επιτέλους. Να αποσυμφορηθούν οι ΔΔΕ που πρέπει σε μία ημέρα να τα κάνουν όλα
Ας πάνε οι εκπ/κοί στα σχολεία να παρουσιαστούν και μετά ηλεκτρονική αίτηση στον ΟΑΕΔ (Εργάνη) με το πρακτικό παρουσίασης και τα δικαιολογητικά από το σχολείο μέσα σε 4 ημέρες

Φτάνει πια η εικόνα με τις ατελείωτες ουρές στις ΔΔΕ και κάποιους δύστυχους υπαλλήλους να δουλεύουν οκτάωρο χωρίς διάλειμμα για τουαλέτα και κάνοντας λάθη έχοντας πίεση να καταχωρήσουν 100 άτομα την ίδια ημέρα

 
Απόστολος
31 Ιουλ 2020 10:37

Από ότι φαίνεται η 2ΓΕ/2019 θα βγάλει τα προσωρινά αποτελέσματα κατά τον Νοέμβριο και τα οριστικά κάποια στιγμή το 2021 επομένως οι μόνιμοι διορισμοί μάλλον θα γίνουν για το έτος 2021-22.

 
Μείωση δασκάλων και καθηγητών
31 Ιουλ 2020 23:28

Τα Παιδαγωγικά τμήματα και τα τμήματα Προσχολικής Αγωγής πρέπει να περιορίσουν στο μισό τους εισακτέους τουλάχιστον για τα επόμενα 5 χρόνια. Είναι αδιανόητο να εισάγονται 200 ή 250 νέοι φοιτητές κάθε χρόνο σε οκτώ τμήματα (συνολικά περίπου 1.200) που σε μία τετραετία δε θα έχουν ευκαιρία απασχόλησης στα σχολεία.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ