Η ΕΟΔΕ για την αντικατάσταση των Διευθυντών Εκπαίδευσης

Κατατέθηκε από την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, προς ψήφιση, τροπολογία, με την οποία προβλέπεται η αντικατάσταση των Διευθυντών Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με προσωρινούς Διευθυντές Εκπαίδευσης.
Δυστυχώς, επαναλαμβάνεται μια «πρακτική ασυνέχειας και κομματικής μεροληψίας» στην επιλογή των στελεχών της διοίκησης στην Εκπαίδευση. Μάλιστα, η άστοχη αυτή παρέμβαση γίνεται την ίδια στιγμή που η Υπουργός Παιδείας δηλώνει πως το «Σχέδιο Νόμου για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης, θα κατατεθεί, προς ψήφιση, στη Βουλή Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο με στόχο τον Μάρτιο του 2021 να έχουν ολοκληρωθεί η επιλογή των Διευθυντών Σχολείων και Διευθυντών Εκπαίδευσης».
Οι συνολικά λιγότερες των δέκα περιπτώσεις Διευθυντών/ντριών Εκπαίδευσης αποχώρησης, είτε λόγω συνταξιοδότησης και αναπλήρωσής τους είτε λόγω δικαίωσης από δικαστική προσφυγή, δεν καθιστούν επιτακτική και αναγκαία την άμεση αντικατάστασή τους, μέσω τροπολογίας.
Σε κάθε περίπτωση, παρόμοιες μεθοδεύσεις δηλητηριάζουν τη σχέση εμπιστοσύνης και αμεροληψίας στις διαδικασίες επιλογής των στελεχών, που οφείλει να δημιουργεί και να συντηρεί ως κόρη οφθαλμού η εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της.
Η ΕΟΔΕ καλεί την Υπουργό να αποσύρει την εν λόγω τροπολογία και να προχωρήσει, εφόσον το κρίνει αναγκαίο, στην κατάθεση ενός νέου νόμου - πλαισίου για τα στελέχη της εκπαίδευσης, επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη δυνατή σύγκλιση όλων των εκπαιδευτικών φορέων, αλλά και των πολιτικών δυνάμεων.
Για το ΔΣ της Εταιρείας Οργάνωσης και Διοίκησης της Εκπαίδευσης (ΕΟΔΕ)
Ο Πρόεδρος
Γ. Παπακωνσταντίνου
Καθηγητής ΕΚΠΑ
Σχολιάστε το άρθρο
Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.
Δημοφιλή Άρθρα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΛΕΓΙΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ
- Πανελλαδικές 2023: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση
- Μεταπτυχιακό στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών
- Μεταπτυχιακό στη Γλωσσική Τεχνολογία
- Μεταπτυχιακό στην Πληροφορική
- Διάβημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τον υπουργό Παιδείας
- Ν. Κεραμέως: Μόνο αρρωστημένα μυαλά θα μπορούσαν να οργανώσουν μία τέτοια επίθεση
- ΝΔ: Ο Γρ. Ψαριανός δεν στοχοποίησε ανθρώπους, δεν στοχοποίησε κλάδους. Στοχοποίησε συγκεκριμένες συμπεριφορές
- Πανελλαδικές ΕΠΑΛ: Οδηγίες στα Εξεταστικά και Βαθμολογικά Κέντρα
- Οδηγίες για την εξέταση του μαθήματος: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο
- Μήνυμα του υπουργού Παιδείας Χρ. Κίττα ενόψει της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Σχόλια (3)
Στου κουφού την πόρτα ...πάρε την πόρτα και φύγε. Ώτα μη ακουόντων.
Κοιτάτε μονόπλευρα.Οι δικαστικές αποφάσεις που δημοσίευσε το έσος πριν δύο περίπου χρόνια δεν εφαρμόστηκαν από το κράτος ,όπως ήταν υποχρεωμένο να κάνει.Οι δικαιωθεντες ΔΕ δεν επέστρεψαν ΠΟΤΕ στην θέση τους όπως όριζε η δικαστική απόφαση.Για αυτήν την περιφρόνηση του νόμου δεν βγάλατε ποτέ σχετική ανακοίνωση.
Παραβλέπετε επίσης την αντισυνταγματικότητα τοποθέτησης τους το 2016.Και για αυτό ποτέ δεν βγάλατε ανακοίνωση.
Παραβλέψετε την αντίδραση όλων των κομμάτων της τότε αντιπολίτευσης,των βουλευτών,των τομεαρχων παιδείας,συνδικαλιστικών φορέων,δημοσιεύματα εφημερίδων κλπ.Ανατρεξτε στο έσος της περιόδου 12/2015-01/2016 για να τα θυμηθείτε.Και τότε λαμψατε δια της απουσίας σας συμφωνώντας προφανώς με την διαδικασία των τότε επιλογών.
Για τους παραπάνω λόγους θεωρώ την ανακοίνωση σας μονόπλευρη που υποστηρίζει τις τότε αντισυνταγματικές και καταγγελομενες άκρως κομματικές επιλογές .Είστε Πρόεδρος της Εταιρείας Οργάνωσης της Εκπαίδευσης και δεν τοποθετήθηκατε ποτέ επισημα σχετικά με την παγκόσμια πρωτοτυπία της ψηφοφορίας για στελέχη της εκπαίδευσης.
Όσο και να διαφωνεί κάποιος με τις παρατάσεις,που δεν ευθύνονται η ιδιοι έχουν δίκαιο.Πας σε επιλογές από την άνοιξη με σειρά και δημοκρατικά και όχι μεσούσης του θέρους απλώς για να ικανοποιήσεις τον κομματικό μηχανισμό και κομματικούς συνδικαλιστές( έπαθαν αφωνία όλοι τους ΟΛΜΕ-ΔΟΕ) για να βολευτούν κάποιοι κομματικοί.Λάθος σας κ.Κεραμέως..Κηλιδώσατε το όνομά σας με επαναφορά πρακτικών του 50 ! ! !