Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Να παρέμβει η Ν. Κεραμέως για να μη γίνουν “ρουσφετολογικές” επιλογές Διευθυντών Εκπαίδευσης

Ήδη πριν την κατάθεση αιτήσεων κυκλοφορούν ονόματα που θα τοποθετηθούν Διευθυντές Εκπαίδευσης
Δημοσίευση: 31/07/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εδώ και μια εβδομάδα κυκλοφορούν ονόματα εκπαιδευτικών προσκείμενων στη ΝΔ και σε ένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης , τους οποίους “βαφτίζουν” ως τους επόμενους προσωρινούς Διευθυντές  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα ονόματα αυτά είναι γνωστό ότι πρόσκεινται ιδεολογικά  στη ΝΔ και σε ένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Εάν τελικά επαληθευθούν οι φήμες τότε θα πρέπει απολύτως και χωρίς επιφυλάξεις να μιλάμε για “στημένες” διαδικασίες.

Για το λόγο αυτό πρέπει άμεσα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως να το ξεκαθαρίσει δημοσίως αλλά και να δώσει συγκεκριμένες οδηγίες στα  μέλη των δύο υπό σύσταση Συμβουλίων Επιλογής των προσωρινών   Διευθυντών Εκπαίδευσης να λειτουργήσουν με αντικειμενικότητα και όχι με κομματικά κριτήρια και να διαψεύσει στην πράξη εκείνους που διακινούν τέτοιου είδους φήμες .

Επίσης  οι Πανεπιστημιακοί που θα ορισθούν από την υπουργό ως μέλη των δύο Συμβουλίων δεν πρέπει να  υποκύψουν σε ενδεχόμενες πολιτικές πιέσεις και να δεχθούν   μεροληπτική επιλογή υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης  διότι κάτι  τέτοιο θεωρείται βέβαιο  ότι θα προστεθεί άτυπα στο βιογραφικό τους.

 

Σχόλια (53)

 
Στράτος
31 Ιουλ 2020 11:06

Η κ. Κεραμέως παρενέβη προς την αντίθετη κατεύθυνση με την ψήφιση της τροπολογίας, την άμεση έκδοση εγκυκλίου και την επικείμενη άμεση επιλογή. Τι ζητάτε τώρα; Και φυσικά είναι λογικό να κυκλοφορούν ονόματα. Αφού η επιλογή δεν στηρίζεται σε κάποια μοριοδότηση αλλά στην απλή απόφαση ενός Συμβουλίου.

 
ΟΙ
31 Ιουλ 2020 11:18

έχουν ξεψαχνίσει τους φακελους των παλαιων υποψηφιων. το παιχνίδι ειναι χαμένο από τα αποδυτήρια....

 
steven
31 Ιουλ 2020 11:19

Ντροπή σας κ. Κεραμέως..Γυρίσατε την εκπ/ση στην δεκαετία του 50..Σώστε την υστεροφημία σας....Βάλτε αντικειμενικά κριτήρια ..Ράβουν κουστούμια και έχουν ήδη ανακηρυχτεί Δ/ντές Εκπ/σης διάφοροι κομματικοί .

 
ΠΕ 13
31 Ιουλ 2020 11:22

Δευτεροβάθμιο όργανο για την εξέταση ενστάσεων δεν υπάρχει;;;

 
Επιλογες
31 Ιουλ 2020 11:38

Και στις προηγούμενες επιλογές κυκλοφορούσαν ονόματα, ασχέτως τυπικών προσόντων. Η συνέντευξη έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την επιλογή των αρεστων. Δεν ζητήθηκε τότε η παρέμβαση του Υπουργού....

 
θεοδώρα
31 Ιουλ 2020 11:59

βρε παιδιά τί λέτε τι ίδιο δεν γίνεται με όλες τις κυβερνήσεις και καλά κάνουν έτσι δεν έκανε και ο Σύριζα εδώ όλες οι επιτροπές ηταν από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου τί λέτε τώρα

 
kallis konstantinos
31 Ιουλ 2020 12:20

Η διαδικασία επιλογής διευθυντών είναι ίδια τα τελευταία έτη. Αν έγιναν με τη προηγούμενη αξιοκρατική κυβερνηση ρουσφετολογικές τοποθετήσεις έτσι θα γίνουν και τώρα@

 
ας χαρούν
31 Ιουλ 2020 12:54

μωρέ και τα δικά τους παιδιά για κάτι μήνες, αφού θα γίνουν κρίσεις άμεσα για τους νέους διευθυντές (να το βουλώσουν κιόλας - που έχουν πρήξει βουλευτές , υπουργείο και esos με τηλέφωνα, μηνύματα, σχόλια κλπ) . πώς κάνετε έτσι; λες και είναι το μόνο εξόφθαλμα στρεβλό ! πφφφφφφφφ.......... μεγαλοψυχία, ρεεεεε. όλοι να πάρουν (ε, ρε τι έχει να γίνει με τους διευθυντές σχολείων , ΤΟ σύστριγγλο ! χαχααχαχα. παίρνω ποπκόρν και περιμένω. και τα καλύτερα έρχονται στα μπαχαλοσχολεία που θα τα κάνουν καλοκαιρινά όλα τα νέα στελέχη με τον αέρα νικητή)

 
1 Αυγούστου
31 Ιουλ 2020 12:56

και όχι 1 Απριλίου είναι σήμερα αν δείτε ένα ημερολόγιο....

 
Διεθνής ενημέρωση
31 Ιουλ 2020 13:00

Είναι ώρα να ενημερωθεί η Κομισιόν συνολικά για τα τεκταινόμενα στο χώρο της Παιδείας.

 
Μ.Π.
31 Ιουλ 2020 13:06

Αγαπητοί μου συνάδελφοι/διευθυντές,
μα τι λέτε τώρα...βέβαια κάτι πρέπει να πούμε, αλλά είναι προφανές πως όλο το σενάριο είναι καλά στημένο... και είναι ντροπή για μας να υπηρετούμε την εκπαίδευση τόσα χρόνια, να πασχίζουμε για αρχές και ηθικές αξίες και να έχουμε τέτοιους πολιτικούς που μας προσβάλλουν καθημερινά με τις τακτικές αυτές του θράσους και της υποτίμησης της αξιοπρέπειας. Στις 12/6/2020 ορίζει με νόμο η υπουργός την παράταση θητείας στελεχών της εκπ/σης και λίγες αργότερα ξεφουρνίζει αυτό το σενάριο...τι να πει κανείς; και οι αιτήσεις που είχαν γίνει τον Μάρτιο του 2018, θα πει κανείς πού έχουν πεταχτεί και γιατί αγνοήθηκαν παντελώς και από τους προηγούμενους και τους μετέπειτα; Αν έτσι συμπεριφέρονται οι κυβερνώντες γιατί να περιμένουν αξιοπρεπή συμπεριφορά από τους εργαζόμενους και το σεβασμό των πολιτών; Η μαγκιά κ. υπουργέ είναι στο να κάνεις τα πράγματα σωστά και να είσαι παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή ...σίγουρα δεν μας εμπνέετε να πλεύσουμε σε θετικά μονοπάτια...

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
31 Ιουλ 2020 13:09

Προφανώς τους ξέρουν ήδη..όταν δεν υπάρχουν αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει και βάζει όποιον θέλει..δυστυχώς η κ. Κεραμέως αντί να τελειώσει με αυτές τις πρακτικές του παρελθόντος, τις διαιωνίζει..κρίμα!
Θα μπορούσε τόσους μήνες να είχε ψηφίσει έναν νόμο επιλογής στελεχών με δίκαια κριτήρια (όπως αυτά για την επιλογή εκπαιδευτικών σε πειραματικά σχολεία, που είναι εξαιρετικά) και τώρα να έκανε επιλογές αμερόληπτες και πέραν πάσης υποψίας και αμφισβήτησης!

 
Μπαμπης ο δίκαιος
31 Ιουλ 2020 13:10

Μην ακούτε διάφορα και μην παρασύρεστε. Θα γίνουν οι καλύτεροι ίσως και κάποιοι από αυτούς που είναι τώρα. Δικαίωμα τους να δηλώσουν συμμετοχη , μη το κάνουμε όπως σε παλιότερες εποχές που αποκλείονταν οι διευθυντές και υποδιευθυντές από διαδικασίες αποσπάσεων εξωτερικού επειδή ήταν στελέχη ! Το ζήσαμε κι αυτό !

 
@ Μπαμπης ο δικαιος
31 Ιουλ 2020 14:40

Δεν θελουμε τους ίδιους και τους ίδιους!!!! Θελουμε εναλλαγή στην εξουσία και στη διοίκηση...έλεος πια με ορισμένους, φοβούνται να ζήσουν χωρίς εξουσία!!!!???

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
31 Ιουλ 2020 14:45

Ματαίως, αγαπητοί φίλοι, διαμαρτύρεστε και καταγγέλλετε στημένες μεθοδεύσεις! Το βλέπετε ήδη πως αρκετοί σχολιαστές τα βρίσκουν όλα μια χαρά και λογικά! Ίσως νιώθουν ότι επιτέλους ικανοποιείται το κοινό περί δικαίου αίσθημα! Να υποθέσω ότι είναι οι ίδιοι που μέχρι πέρσι κατήγγελλαν ασταμάτητα τις αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις των συριζαίων και πρσέφευγαν μαζικά στο ΣτΕ; Πόσο εύστοχα το είχε γράψει πριν από 30 χρόνια ο Ρασούλης: "Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν..."!

 
Dinos
31 Ιουλ 2020 15:53

Μπράβο κ. Υπουργέ!!!
Θα ήσασταν όμως πιο συνεπής ιδεολογικά και πιο αντικειμενική αν το μέτρο της αντικατάστασης περιείχε την ίδια διαδικασία και για τους Διευθυντές σχολείων. Να είστε σίγουρη ότι τότε θα είχατε 100% την αποδοχή όσων ψηφίσαμε ΝΔ.

 
arte
31 Ιουλ 2020 16:07

'Ήταν μια εντελώς άστοχη κίνηση, χωρίς ουσία και περιεχόμενο με εκπαιδευτικούς όρους..Μακριά από το ήθος και το ύφος του πρωθυπουργού και της αλλαγής νοοτροπιών που κόμισε με το λόγο του..Είναι ,επίσης, άκαιρη η χρονική στιγμή όταν επίκειται νέο πλαίσιο επιλογής Στελεχών...Δεν αλλάζει τίποτα έτσι, οι στρεβλώσεις της προηγούμενης κυβέρνησης αντικαθίστανται από άλλες..Και η αφωνία της ΟΛΜΕ- και της ΔΑΚΕ..- ξεκουφαίνει.. Είναι απογοητευτικά όλα αυτά. Τι κρίμα...

 
Προβοκάτορας
31 Ιουλ 2020 17:35

Και που να έβγαινε τώρα λέει η ΔΑΚΕ και να καταδίκαζε την τροπολογία, ζητώντας την απόσυρσή της!

 
ΓΙΑΝΝΗΣ
31 Ιουλ 2020 18:17

Συνάδελφοι, μην συγχύζεστε! Διακοπές έχουμε, απολαύστε το ελληνικό καλοκαίρι, τον ήλιο και τη θάλασσα! Χαλαρώστε επιτέλους!

 
Μίνα
31 Ιουλ 2020 19:41

Μας δουλεύετε τώρα; Οι επόμενοι προσωρινοί Δ/ντές Εκπ/σης είναι κομματικοί της ΝΔ, η επιλογή θα γίνει χωρίς κριτήρια χωρίς πίνακες, χωρίς συνέντευξη από το 5/μελές Συμβούλιο Επιλογής που είναι απόλυτα ελεγχόμενο από την Υπουργό και χωρίς την συμμετοχή των αιρετών. Ήδη κυκλοφορούν τα ονόματα και κάποιοι ράβουν κοστούμια και τουαλέτες. Ίσως για ξεκάρφωμα αφήσουν και μερικούς από τους νυν διευθυντές και κυκλοφορεί η φήμη να είναι και μερικοί του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ). Επιστροφή στο 2012-2014. Ο ορισμός της απόλυτης αναξιοκρατίας. Είχε η κ. Κεραμέως όλο το χρόνο να φέρει νόμο για τις επιλογές. Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή!

 
Q...takis
31 Ιουλ 2020 19:52

« Δεν υπάρχουν θεσμοί. Υπάρχει μόνο λαός».

 
@Προβοκάτορας
31 Ιουλ 2020 20:20

Μα προφανώς η ΔΑΚΕ είναι σε διακοπές!!!!

 
@Προβοκάτορας
31 Ιουλ 2020 21:16

Χαχαχα εδώ η ΠΑΣΚ δεν βγήκε αγαπητέ μου.... γιατί άρεγε?....

 
Νυν δντης
31 Ιουλ 2020 23:15

Αγαπητέ Γιάννη, το ελληνικό καλοκαίρι είναι μάλλον για τους επόμενους που το απολαμβάνουν - και καλά κάνουν - και όχι για τους νυν που τράβηξαν και τραβούν το κουπί χωρίς ούτε μια μέρα άδεια σε ... άδειες ΔΠΕ...

 
Γιώργος
01 Αυγ 2020 00:44

Προς Dinos. Η υπουργός φίλε μου είναι υπουργός όλων των Ελλήνων κ όχι όσων ψήφισαν ΝΔ. Τόση πορωση κ κάψα για εξουσία έχεις?

 
@Γιώργος
01 Αυγ 2020 10:51

Άσε να ανακοινωθούν τα ονόματα και θα διαπιστώσεις τι σημαίνει ρουσφέτι μέχρι αηδίας. Αν ήθελε η κ. Κεραμέως αξιοκρατικές προσλήψεις θα είχε ψηφίσει νόμο για την επιλογή στελεχών. Ο κορονοϊός είναι το άλλοθι για διορισμό των "δικών μας παιδιών". Να μην τρέφουν αυταπάτες κάποιοι περί αξιοκρατικών προσλήψεων.
Βουλευτής "επαναστατικού" κόμματος είχε πει: "και εμείς όταν έρθουμε στην εξουσία τα δικά μας παιδιά θα διορίζουμε για να υποστηρίζουν την πολιτική μας". Γιαυτό δεν παίρνουν ποτέ θέση για τέτοια θέματα.

 
Για να λέμε την αλήθεια
01 Αυγ 2020 11:50

Είναι, κατά την γνώμη μου, αλήθεια ότι η Υπουργός δεν συμφωνούσε με μια τέτοια εξέλιξη. Οι πούροι "κομματικοί" το ζητούσαν από την πρώτη μέρα, ίσως από το πρώτο λεπτό. Δυστυχώς οι διάφορες πρωτόγνωρες εξελίξεις οδήγησαν σε αυτό το σημείο την ηγεσία του Υπουργείου. Μια ερμηνεία να έχει να κάνει με το ενδεχόμενο εκλογών στο μεσοδιάστημα και την ανάγκη κινητοποίησης των στελεχών.

Επίσης νομίζω πως οι "εσωκομματικές" εντάσεις μετά την επιλογή θα είναι διαχειρίσιμες αρκεί όλοι οι προσωρινοί να είναι ακραιφνώς κυβερνητικοί.

Για αυτό δεν προβλέπω να ανήκουν σε άλλο κόμμα και κυρίως σε αυτό της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

 
@Γιώργος
01 Αυγ 2020 12:16

"Κάψα"... όλων των Ελλήνων μάλλον! Πωπω τί μας είπατε 1 Αυγουστιάτικα? Μπα σε καλό σας... και χάλασε και το κλιματιστικό σήμερα... πάω να βουτήξω το κεφάλι μου στον πάγο...

 
Πατρινός
01 Αυγ 2020 12:30

Είναι οξύμωρο να ζητείται από το πολιτικό πρόσωπο που θεσμοθέτησε τη συγκεκριμένη διαδικασία για αυτόν ακριβώς το λόγο (για να γίνουν “ρουσφετολογικές” επιλογές Διευθυντών Εκπαίδευσης), να παρέμβει ώστε να μην γίνουν. Ήδη σε πολλές περιοχές κυκλοφορούν τα ονόματα των αιρετών της ΔΑΚΕ ως φαβορί έως σίγουρα/"κλειδωμένα" για Προσωρινοί Διευθυντές Εκπαίδευσης. Δηλ. θα συνεχίσουν να είναι μέλη των ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, απλώς υπό διαφορετική ιδιότητα: αυτή του (Προσωρινού) Διευθυντή Εκπαίδευσης. Κοντός ψαλμός αλληλούια και θα φανεί πολύ σύντομα τι "γραμμάτια" θα εξοφληθούν.

 
VIP
01 Αυγ 2020 13:01

Χααααααχαχαχαχαχαχαχα! Να παρεμβει η Κεραμεως; Μα η Κεραμεως αυτο θελει. Ρουσφετολογικο και κομματικο κρατος ΚΑΙ στην εκπαιδευση!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ