Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Εγκύκλιος: Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε λειτουργικά κενά

Να ολοκληρώσουν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης τις τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά των εκπαιδευτικών μέχρι την Παρασκευή 14 Αυγούστου
Δημοσίευση: 31/07/2020
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Να ολοκληρώσουν   τις τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά των εκπαιδευτικών οι οποίοι είτε είναι λειτουργικά υπεράριθμοι, είτε βρίσκονται στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, καθώς και των αποσπασμένων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ - ΕΒΠ, όπως επίσης και των προς απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ εκπαιδευτικών και εντός περιοχής μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, μέχρι την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020, ζητά το υπουργείο Παιδείας , με εγκύκλιο, από τις Διευθύ σεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΥΚΛΙΟ

Για το σκοπό αυτό, το υπουργείο Παιδείας ζητά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, όπως ενημερώσουν  άμεσα με κάθε πρόσφορο τρόπο τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ της περιοχής ευθύνης σας έτσι ώστε:

α) οι λειτουργικά υπεράριθμοι, οι ευρισκόμενοι στη διάθεση και οι προς απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ εκπαιδευτικοί και εντός περιοχής για τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, να παρακολουθούν την ιστοσελίδα της Διεύθυνσής σας όπου θα αναρτήσετε τα λειτουργικά κενά των σχολικών μονάδων προκειμένου να δηλώσουν προτιμήσεις για τοποθέτηση,

β) οι αποσπασμένοι σε άλλο ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ εκπαιδευτικοί και τα αποσπασμένα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ να παρακολουθούν την ιστοσελίδα της Διεύθυνσης απόσπασης / τοποθέτησης όπου θα αναρτηθούν αντίστοιχα τα λειτουργικά κενά των σχολικών μονάδων προκειμένου να δηλώσουν προτιμήσεις για τοποθέτηση.

Αυτονόητο , τονίζεται στην εγκύκλιο, είναι ότι, ο προσδιορισμός των λειτουργικών αναγκών γίνεται σύμφωνα με τα ισχύοντα ωρολόγια προγράμματα και τις αναθέσεις μαθημάτων για το σχολικό έτος 2020-2021.

Ιδιαίτερη προσοχή, ζητά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης το υπουργείο Παιδείας, “να δοθεί στην ΥΑ αποσπάσεων εκπαιδευτικών από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ αρ. πρωτ. 93856/Ε2/15-07-2020, καθώς οι εκπαιδευτικοί που σημειώνονται με βαθμίδα τοποθέτησης «Α/ΘΜΙΑ», αναλαμβάνουν μεν υπηρεσία στις Δ/νσεις Δ.Ε. της περιοχής απόσπασης, ωστόσο με απόφαση του οικείου Δ/ντή ΔΕ διατίθενται στην Πρωτοβάθμια Εκπ/ση, όπου και τοποθετούνται σε λειτουργικά κενά”.

Σε ό,τι αφορά τυχόν εναπομείναντα κενά των κοινών κλάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά την ανωτέρω διαδικασία, αναφέρεει η εγκύκλιος, αυτά θα καλυφθούν με διάθεση για συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου των πλεοναζόντων εκπαιδευτικών στην άλλη βαθμίδα.

Σχόλια (10)

 
Οι Δνσεις
05 Αυγ 2020 11:47

Αν σήκωναν και τηλεφωνα ή δούλευε η ιστοσελίδα τους θα ήταν καλύτερα!

 
Gianis
03 Αυγ 2020 12:06

@XO
Τι εννοείς "ποιες γίνονται δεκτές"; Όλες οι ανακλήσεις πρέπει να γίνουν δεκτές γιατί προφανώς κάποιο πρόβλημα προέκυψε στον εκπαιδευτικό, που δεν το είχε υπολογίσει όταν ζήτησε την απόσπαση.

 
@ΧΟ και λοιποί
03 Αυγ 2020 01:21

δίκιο έχεις για τις ανακλήσεις. γιατί πρέπει να γίνει ολόκληρη ιστορία και δεν γίνεται άμεσα δεκτή σε πλατφόρμα και αντικατάσταση του εκπαιδευτικού. δεν είναι εύκολο ; γιατί δεν επιτρέπεται ανάκληση μέσα στο καλοκαίρι και υπάρχουν περιορισμοί στη διεκδίκηση θέσεων με ειδική μοριοδότηση που βγαίνουν πολύ αργά; προφανώς κανείς δεν θέλει να υπερασπιστεί τη γκρίνια των συνδικαλιστών (ατελέσφορη και άγονη), αλλά πραγματικά πιστεύει κανείς ότι δεν υπάρχει τρόπος όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές και οργάνωση να γίνει πολύ καλύτερα και λογικά και δίκαια και με διαφάνεια και σύμφωνα με τις επιθυμίες των εκπαιδευτικών , ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες πιο ικανοποιητικά (και των σχολείων πρωτίστως); κοροϊδευόμαστε ; δεν ξέρουμε λεπτομέρειες και υποπεριπτώσεις;

γιατί , στράτο, να εξαρτώνται από τους διευθυντές εκπαίδευσης δε βλέππεις στρέβλωση καμμία; παρά μόνο τους συνδικαλιστές;

 
Στράτος
02 Αυγ 2020 23:03

Εγκύκλιος προς τη σωστἠ κατεύθυνση. Τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά, υπολογισμός υπόλοιπων λειτουργικών κενών, προσλήψεις αναπληρωτών εντός Αυγούστου.
Αν τελικά γίνει, θα αποτελεί πρωτοφανή επικράτηση της λογικής πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Η γκρίνια των συνδικαλιστών, μέχρι και ανακοινώσεις κλπ, δεν έχει καμία βάση. Αλλαγές σε τμήματα, μετεγγραφές μαθητών κλπ γίνονται και αργότερα αλλά δεν θα πρέπει να περιμένουμε το Νοέμβριο για να αρχίζουν τα σχολεία να λειτουργούν.

Μόνο πρόβλημα, κατά τη γνώμη μου, ότι καλούνται να εφαρμόσουν την εγκύκλιο Διευθυντές ΔΠΕ και ΔΔΕ που ξέρουν ότι εντός ολίγων ημερών θα πρέπει να αφήσουν τη θέση τους. Γιατί να το κάνουν διευκολύνοντας το Υπουργείο που τους "διώχνει"; Απαιτείται λοιπόν έλεγχος από το Υπουργείο για την ολοκλήρωση των ζητουμένων ενεργειών από την εγκύκλιο εντός των προθεσμιών που τέθηκαν.

 
ΧΟ
02 Αυγ 2020 15:32

Η προσθεσμία για αίτηση ανάκλησης απόσπασης από το υπουργείο έληγε στις 31/7. Δεν ειναι λογικό το υπουργείο να ανακοινώσει και άμεσα μέσα στις 2 επόμενες μέρες ποιες γίνονται δεκτές για να δοθούν τα σωστά λειτουργικά κενά;

 
Κίκατζου
01 Αυγ 2020 19:02

Το θέμα δεν είναι αν θα δουλέψουν κάποιοι αυγουστιάτικα ή όχι. Είναι πως ό,τι και να κάνουν, στη Δευτεροβάθμια τουλάχιστον, θα αναγκαστούν αμέσως οι επόμενοι να το ξεκάνουν. Σε λίγες ημέρες θα αλλάξουν οι Δ/ντές εκπ/σης και κατά 2/3 τα ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΠΕ και το πρώτο που θα αντιμετωπίσουν θα είναι μία βροχή ενστάσεων. Τα έχω γράψει και αλλού. Ποιος αποφασίζει αν είμαι υπεράριθμος ή όχι; Οι υπάλληλου των Διευθύνσεων ή τα Συμβούλια; Αν πάρει ο συνάδελφος Γαλλικών Ιστορία με 2η ανάθεση ως παλιότερος από εμένα των Αγγλικών, τότε είμαι υπεράριθμος. Αν προτιμήσει τα Γαλλικά σε άλλο σχολείο τότε δεν είμαι. Στο άλλο σχολείο τα Γαλλικά τα δικαιούται άλλος σε συστεγαζόμενο αλλά ποιος ξέρει αν θα τα προτιμήσει; Την Κοινωνική Αγωγή στη Γ΄ Γυμνασίου την δικαιούται σε 2η ανάθεση ο ΠΕ80 (πρώην Οικιακής Οικ) και ο Φιλόλογος. Ο φιλόλογος μπορεί να είναι παλαιότερος αλλά να μην το θέλει για να κάνει φιλολογικά σε παρακείμενο σχολείο. Ποιος μπορεί να συνεννοηθεί με όλους αυτούς; Μόνο με συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων μπορεί να έχει αυτά τα δεδομένα το ΠΥΣΔΕ. Με υπολογισμούς των ΠΥΣΔΕ ερήμην των συλλόγων διδασκόντων θα γεμίσουμε το νερό με τρύπες. Αν πχ τοποθετηθεί (με προτεραιότητα φυσικά) ο υπεράριθμος, ο οποίος θα αποδειχθεί μη υπεράριθμος, ακυρώνεται όλη η διαδικασία για τον κλάδο. Ακόμα χειρότερα, το ΠΥΣΔΕ δεν με θεωρεί υπεράριθμο και δεν με ειδοποιεί να κάνω αίτηση, κάνει τοποθετήσεις και το Σεπτέμβριο εγώ περισσεύω. Δικαιούμαι να τοποθετηθώ όπου θέλω κατά προτεραιότητα, συνεπώς άκυρες οι προηγηθείσες τοποθετήσεις. ΟΛΕΣ οι τοποθετήσεις, ΟΛΩΝ των ΠΥΣΔΕ, ΟΛΩΝ των πολυπληθών κλάδων θα ανακληθούν και θα επανεξεταστούν. Ποιος δεν το καταλαβαίνει; όποιος είναι άσχετος με τον χώρο της Δευτεροβάθμιας τουλάχιστον και αρχίζουμε να λέμε για διακοπές και ραθυμία υπαλλήλων, λες και τις τοποθετήσεις τις κάνουν οι υπάλληλοι των ΔΔΕ. Οι νόμιμοι αναπληρωτές των αιρετών που γράφει κάποιος, δεν είναι και αυτοί σε άδεια; Η αβεβαιότητα των τμημάτων είναι άλλο ζήτημα. Ένα τμήμα πάνω ή κάτω στο Γυμνάσιο είναι μισός και βάλε φιλόλογος. Άλλαξε όλο το τοπίο σε ένα σχολείο, άκυρες όλες οι τοποθετήσεις φιλολόγων κλπ κλπ
Αν υπάρχει πρόταση για άνοιγμα και συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων τον Αύγουστο, αυτό είναι άλλη συζήτηση, είναι όμως το μόνο ενδεχόμενο που δίνει λογική στο εγχείρημα. Ο αριθμός αναπληρωτών έχει ζητηθεί πριν αρκετές ημέρες με άλλη εγκύκλιο το αργότερο μέχρι 11 Αυγούστου. Κανένας αιρετός ή υπάλληλος ΔΔΕ δε διαμαρτυρήθηκε γι' αυτό ως υπερβολική απαίτηση του Υπουργείου. Το ποιο ακριβώς κενό θα καλύψει κάθε υπεράριθμος ή αποσπασμένος από αλλού δεν μεταβάλλει τις ανάγκες σε αναπληρωτές, άρα δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

 
Το σωστό να λέγεται
01 Αυγ 2020 10:39

Είναι λογικό το υπουργείο να θέλει να είναι έτοιμο όσο το δυνατόν νωρίτερα και πρέπει να υπάρχει προετοιμασία ώστε να ανοίξει η χρονιά με όσο το δυνατόν λιγότερα κενά.

Αυτό όμως δεν γίνεται με εγκυκλίους 'αποφασίζουμε και διατάζουμε', αλλά με σωστή οργάνωση και προετοιμασία από το υπουργείο.
Για παράδειγμα: Στην κεντρική σελίδα του myschool αναφέρεται ότι η δημιουργία τμημάτων είναι δυνατή από 17-07-20. Για ποιο λόγο αυτό δεν ήταν έτοιμο στις 17-06;
Για ποιο λόγο καθυστέρησαν τόσο οι e-εγγραφές;
Είναι ενημερωμένο ακόμα και τώρα το myschool με τα σωστά ωρολόγια προγράμματα για όλους τους τύπους σχολείων (ακόμα και των ειδικών πχ. μουσικά); Έχουν βγει σε ΦΕΚ αυτά;

Δεν συμφωνώ με τους συνδικαλιστές σε πολλά, αλλά εδώ έχουν δίκιο.
Δεν υπήρχε κανένας λόγος αυτή η προεργασία να μην έχει γίνει εδώ και ένα μήνα.
Ας το αναλογιστούν αυτό όσοι υπερασπίζονται το υπουργείο μάλλον για κομματικούς λόγους και ας σκεφτούν ότι αν δεν υπάρχει αντίδραση στην προχειρότητα και την ανοργανωσιά του υπουργείου και τρέχουμε πάντα ως κορόιδα να διορθώσουμε τα λάθη του την τελευταία στιγμή, δεν υπάρχει κανένα κίνητρο για βελτίωση και καλύτερη οργάνωση των διαδικασιών.

 
X
01 Αυγ 2020 09:34

ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ Η ΓΚΡΙΝΙΑ .Ο ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ -ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ-ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ Η ΜΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΙΕΡΑ ΒΙΒΛΟΣ .ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ. ΑΥΤΟ ΛΟΓΟΔΟΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ.Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ. ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΕΣ ΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΕΝΑ ΚΤΛ.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΟΜΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ.ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΟΤΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΔΕΙΑ ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΤΟΥΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΡΟΛΑ.

 
Δημόσιος Υπάλληλος
01 Αυγ 2020 08:18

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν παίρνουν άδεια το καλοκαίρι κ. Nick και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν κάνουν προγραμματισμό αδειων; Έχετε ιδέα πόσο απαιτητικές και χρονοβόρες είναι οι διαδικασίες που ζητούν να γίνουν μέσα σε 10 μέρες, εκτός χρονοδιαγράμματος και απροειδοποίητα; Το υπουργείο Παιδείας φέρεται λες και είναι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τις τελευταίες ημέρες. Μόνο που το Εθνικής Άμυνας έχει να αντιμετωπίσει τις πραγματικές απειλές της Τουρκίας ενώ το Παιδείας την "ασύμμετρη απειλή" των προσωρινών διευθυντών εκπαίδευσης. Πρέπει να ετοιμαστούν όλα πριν αναλάβουν, μη δυσκολευτουν (και τα κάνουν μαντάρα) τον Σεπτέμβριο, τον πιο απαιτητικό μήνα διοικητικά όλης της σχολικής χρονιάς.

 
Nick
01 Αυγ 2020 07:00

Έμπλεξε το Υπουργείο. Άντε να τα βάλει με τους δημόσιους υπαλλήλους. Δεν έχει καμία τύχη.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.