Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΔΟΕ: Να αποσυρθεί η εγκύκλιος για τις υπηρεσιακές μεταβολές

Δημοσίευση: 03/08/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ) , με ανακοινωθέν, ζητά  από το υπουργείο Παιδείας να αποσύρει άμεσα την εγκύκλιο για τις υπηρεσιακές μεταβολές, διότι όπως υποστηρίζει   “παραβιάζει την εκπαιδευτική νομοθεσία και τα κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα”.

Παράλληλα η  ΔΟΕ καλεί ολους τους αιρετούς του κλάδου να καταγγείλουν τη συγκεκριμένη διαδικασία και να απαιτήσουν με κάθε τρόπο από τα  Π.Υ.Σ.Π.Ε. και  “να μην την εφαρμόσουν και να μη νομιμοποιήσουν με τη συμμετοχή τους αυτές τις απαράδεκτες λειτουργίες που θέλει να επιβάλει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας”.

Επίσης η ΔΟΕ ζητά από τα διορισμένα μέλη των Π.Υ.Σ.Π.Ε. “να μη συναινέσουν στην εσπευσμένη πραγματοποίηση συνεδριάσεων”.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ

Με μια εσπευσμένη και παράλληλα απαράδεκτη εγκύκλιο (102027/ΓΔ5/30-7-2020) , στις 30/7/20,  η Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. καλεί τα υπηρεσιακά συμβούλια να ολοκληρώσουν τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών μέχρι τις 14 Αυγούστου. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ζητά με κλειστά σχολεία, χωρίς να δύνανται να συνεδριάσουν οι σύλλογοι διδασκόντων, χωρίς να εξασφαλίζεται η δυνατότητα να ενημερωθούν ισότιμα όλοι οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, με αντικειμενικά προβλήματα λειτουργίας των Π.Υ.Σ.Π.Ε., να πραγματοποιηθούν όλες οι τοποθετήσεις στα λειτουργικά κενά, που εμφανίζονται μέχρι σήμερα, μέσα σε δύο (2) εβδομάδες. Κι όλα αυτά ενώ γνωρίζουν ότι λόγω των μακροχρόνιων αδειών που θα προκύψουν μέχρι τέλος Αυγούστου και σύμφωνα με τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις του Ν.4692/2020, οι αλλαγές που θα επέλθουν στις θέσεις των εκπαιδευτικών θα είναι τεράστιες.

Αγνοεί, πως η διαδικασία αυτή έχει, πάγια, ως προϋπόθεση τα σχολεία να έχουν ανοίξει ώστε με βάση τις  αναλήψεις υπηρεσίας να διαπιστώνονται οι διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί, οι σύλλογοι διδασκόντων να έχουν πραγματοποιήσει τις απαραίτητες συνεδριάσεις σύμφωνα με τις οποίες ορίζονται οι εκπαιδευτικές κ.α. ανάγκες που με την κάλυψή τους μπορούν να λειτουργούν στοιχειωδώς οι σχολικές μονάδες (καθορισμός τμημάτων μαθητών, καταγραφή των πραγματικών αναγκών  σε εκπαιδευτικούς μετά από άδειες κύησης, επαπειλούμενες, ανατροφής, μακροχρόνιας ασθενείας, δηλώσεις υπεράριθμων εκπαιδευτικών κλπ).  Αγνοεί, επίσης, ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι φάσεις αποσπάσεων από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. (οι ανάγκες πάντα οδηγούν σε δεύτερη, τουλάχιστο, φάση) και δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση των τμημάτων των Νηπιαγωγείων για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.  

Την ίδια στιγμή που δε λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για το άνοιγμα των σχολείων, με όρους υγιεινής και ασφάλειας (δημιουργία υποδομών, χρηματοδότηση, καθαριότητα κ.α), το Υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να ξεκινήσει την εφαρμογή του νέου αντιεκπαιδευτικού νόμου 4692/2020, που ψήφισε πρόσφατα και συμπληρώνεται, ως προς τις πολιτικές του στοχεύσεις, από τις ρυθμίσεις του νόμου 4713/2020 περί ιδιωτικής εκπαίδευσης. Στοχεύει ξεκάθαρα στην κατάργηση της δυνατότητας αποτύπωσης όλων των αναγκών των σχολικών μονάδων μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες των συλλόγων διδασκόντων (συνεδριάσεις συλλόγων διδασκόντων στις αρχές του Σεπτέμβρη), επιδιώκει τη συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου, την αποφυγή όλων των μορφών συλλογικής αντίδρασης του εκπαιδευτικού κινήματος και κινείται στο πλαίσιο της ισοπεδωτικής αντίληψης που χαρακτηρίζει όλες τις αποφάσεις της ηγεσίας του Υπουργείου, σύμφωνα με την οποία τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών περιφρονούνται και η διοίκηση δεν μεριμνά αλλά δεσποτικά επιβάλλει και ελέγχει.

Στοχευμένα και μεθοδικά προσθέτει κομματάκια στη μαγική εικόνα μιας «κανονικότητας» με ελάχιστα κενά, τεχνητά «πλεονάζοντες» και τις λιγότερες δυνατές προσλήψεις αναπληρωτών. Η απαράδεκτη αυτή εγκύκλιος προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στην ομαλή λειτουργία των σχολείων αλλά και στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει και απαιτεί από το Υπουργείο Παιδείας:

•    Να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη εγκύκλιο που παραβιάζει την εκπαιδευτική νομοθεσία και τα κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα.

•    Να ακολουθηθεί η νομιμότητα που επιβάλλει την κάλυψη των λειτουργικών κενών τον Σεπτέμβριο.

Το Δ.Σ της Δ.Ο.Ε. καλεί:

•    Όλους τους αιρετούς του κλάδου να καταγγείλουν τη συγκεκριμένη διαδικασία και να απαιτήσουν με κάθε τρόπο από τα  Π.Υ.Σ.Π.Ε. να μην την εφαρμόσουν. Ταυτόχρονα, να μη νομιμοποιήσουν με τη συμμετοχή τους αυτές τις απαράδεκτες λειτουργίες που θέλει να επιβάλει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

•    Τα διορισμένα μέλη των Π.Υ.Σ.Π.Ε. να μη συναινέσουν στην εσπευσμένη πραγματοποίηση συνεδριάσεων για τον καθορισμό των λειτουργικών κενών, να μην αποδεχτούν τον καθορισμό με βάση τις αντιεκπαιδευτικές και παράνομες μεθοδεύσεις του Υπουργείου  Παιδείας. Το ίδιο καλούμε και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να πράξουν.

•    Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών να είναι σε ετοιμότητα ώστε να παρέμβουν σε κάθε προσπάθεια επιβολής τέτοιων αντιεκπαιδευτικών  αποφάσεων και ρυθμίσεων.

Ετικέτες: 
ΔΟΕ

Σχόλια (9)

 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ
05 Αυγ 2020 15:48

Η εγκύκλιος αυτή , 30/7/2020, δείχνει την έλλειψη προγραμματισμού του Υπουργείου.
Μπορεί να γίνουν θεσμικές αλλαγές και όλα να τελειώνουν στο τέλος Ιουνίου.
Αλλά επειδή ξαφνικά θυμήθηκαν ότι είναι η ώρα για επικοινωνιακά παιχνίδια σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της λειτουργίας των σχολείων, δε μπορεί να βρίσκει σύμφωνο κανένα.
Μήπως θέλει η κ. Κεραμεως αυτοί που θα ΔΙΟΡΙΣΕΙ ως προσωρινούς Δ/ ντες Εκπαίδευσης να τα βρουν όλα τακτοποιημένα;
Νομίζω ότι η ίδια δεν κατάλαβε ότι θα είναι η πιο αποτυχημένη υπουργός των τελευταίων 30 χρόνων.

 
Τσολ.Αναστασία
04 Αυγ 2020 14:25

Θα πρεπει δηλαδή τα σχολεία να ανοίξουν και οι αναπληρωτές να μην είναι στη θέση τους για να έχει η ΔΟΕ να καταγγέλλει το υπουργείο για ολιγωρία. Οι διευθύνσεις εκπαίδευσης ξέρουν από τον Ιούνιο τα κενά. Μπορεί με αυτό τον τρόπο να γίνουν γρηγορότερα προσλήψεις και τα σχολεία να έχουν προσωπικό να λειτουργησουν. Τα έκτακτα κενά μπορούν να αντιμετωπιστουν από Σεπτέμβριο. Μην κρίνουμε λοιπόν αρνητικά μια απόφαση αν δεν δούμε πρώτα τα αποτελέσματά της. Επιπλέον η ΔΟΕ δεν έχει το αλάθητο του Παπα. Ας μην καταστροφολογει κι ας μην βιάζεται να κατακρίνει

 
εκπαιδευτικοs
03 Αυγ 2020 19:20

ΠΡΟΣ ΠΑΛΙΟΝ ΑΙΡΕΤΟΝ.ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΣΥΓΧΑΡΩ ΣΤΕΙΛΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΣΤΗ ΔΟΕ ΚΑΙ ΚΕΙΝΗ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΤΩΝ ΠΥΣΠΕ.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝΤΑ.ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΙΚΑΖΩ ΠΩΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΘΕ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΞΗΝΥΧΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΜΕ.ΕΛΕΟΣ .ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΜΕ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ;

 
AGELIKH
03 Αυγ 2020 13:02

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τα ποσοστά στις απεργίες πλησιάζουν τα ποσοστά του Βαρουφάκη;

 
ΠΑΠΑΣ
03 Αυγ 2020 12:43

Όλες αυτές οι διαδικασίες έπρεπε να γίνονται μέσα στο Καλοκαίρι. 1 Σεπτεμβρίου κύριοι συνδικαλιστές τα πάντα έπρεπε να λειτουργούν στο 99% . Έχετε πρόταση για κάτι τέτοιο....ΚΑΛΩΣ....αν δεν έχετε.... ....ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.....ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ......

 
παλιός αιρετός
03 Αυγ 2020 11:34

σίγουρα υπήρξε αιφνιδιασμός, όμως τα επιχειρήματα της ΔΟΕ έωλα, εφόσον για τον υπολογισμό των λειτουργικών μπορούν να τοποθετηθούν προσωρινά οι συνάδελφοι και να γίνουν οι οριστικές τοποθετήσεις προς το τέλος Αυγούστου, άρα δεν αδικούνται, αντίθετα επισπεύδονται οι διαδικασίες για την έγκαιρη πρόσληψη αναπληρωτών. Επίσης στα υπηρεσιακά συμβούλια με εγκύκλιο που είναι σε ισχύ λόγω του covid δεν απαιτείται δια ζώσης παρουσία μπορούν να γίνουν και εξ αποστάσεως και έτσι να λυθεί το πρόβλημα απαρτίας.

 
Ντροπη
03 Αυγ 2020 11:17

Που είναι το κακό να βγουν τοποθετήσεις υπεράριθμων κ αποσπασμενων 2 βδομαδες πριν το άνοιγμα, ώστε να ξέρουν που θα πάνε αντί να το μαθαίνουν στον Αγιασμό ;

 
ΓΟΝΙΟΣ
03 Αυγ 2020 10:34

Καταγγελλουμε,απαιτουμε.Τα γνωστα ρηματα για ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.Βγαλτε τα συμπερασματα γιατι δεν παει μπροστα η παιδεια.

 
ΓΟΝΙΟΣ
03 Αυγ 2020 10:34

Καταγγελλουμε,απαιτουμε.Τα γνωστα ρηματα για ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.Βγαλτε τα συμπερασματα γιατι δεν παει μπροστα η παιδεια.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.