Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Μέτρα για την επαναλειτουργία των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών

Δημοσίευση: 03/08/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, προβλέπει νέα κοινή Υπουργική Απόφαση.

Ειδικότερα:

1. Για την ασφαλή επαναλειτουργία των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών λαμβάνονται τα ακόλουθα μέτρα:

α. Μέτρα για την αποτροπή εισαγωγής του κορωνοϊού COVID-19 στον χώρο του βρεφικού, βρεφονηπιακού ή παιδικού σταθμού.

β. Μέτρα τήρησης αποστάσεων και περιορισμού των στενών επαφών μεταξύ των παιδιών, του προσωπικού και των γονέων/κηδεμόνων.

γ. Μέτρα τήρησης κανόνων ατομικής υγιεινής.

δ. Μέτρα καθαριότητας χώρων και καθαρισμού ή/και εφαρμογής απολυμαντικού σε επιφάνειες, αντικείμενα και εξοπλισμό.

2. Τα μέτρα  και η διαχείριση υπόπτων κρουσμάτων εξειδικεύονται στις από 23.5.2020 οδηγίες του ΕΟΔΥ με τίτλο «Λοίμωξη από τον νέο κορωνοϊό SARS- COV-2 (COVID-19) - Οδηγίες για νηπιαγωγεία, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς», οι οποίες είναι διαθέσιμες στον σύνδεσμο: https://www.ypes.gr/odigies-gia- nipiagogeia-paidikoys-kai-vrefonipiakoys-stathmoys/

3. Η άδεια ειδικού σκοπού εξακολουθεί να χορηγείται στους υπαλλήλους του Δημοσίου που είναι δικαιούχοι αυτής, των οποίων τα τέκνα δεν προσέρχονται στους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς κατόπιν υποβολής υπεύθυνης δήλωσης, σύμφωνα με την οποία το τέκνο ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από κορωνοϊό COVID-19, όπως αυτή ορίζεται στην υπ’ αρ. ΔΙΔΑΔ/Φ.64/346/9011/14.5.2020 κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας και Εσωτερικών (Β’ 1856) ή έρχεται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος που ανήκει στην πα- ραπάνω ομάδα αυξημένου κινδύνου ή ήδη νοσεί. Για τη χορήγηση της άδειας απαιτείται βεβαίωση από την οικεία δομή, από την οποία προκύπτει ότι το τέκνο δεν προσέρχεται στον βρεφικό, βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό, κατόπιν υποβολής της ως άνω προβλεπόμενης υπεύθυνης δήλωσης.

4. Στα φυσικά και νομικά πρόσωπα που δεν τηρούν τους κανόνες των παρ. 1 και 2, επιβάλλεται για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) και χιλίων (1.000) ευρώ, αντίστοιχα, και σε περίπτωση υποτροπής χιλίων (1.000) και τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, αντίστοιχα.

 

Σχόλια (1)

 
foros1
03 Αυγ 2020 13:29

Τα παιδιά νοσούν, μεταδίδουν και στατιστικά θα έχουμε και "δυσάρεστα" ακόμη και για τα ίδια αν οι φορείς γίνουν πολλοί. Δεν μπορεί στην Ελλάδα να ισχύουν αλλά επιδημιολογικά δεδομένα σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο.
Συνεπώς, οργανώστε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για ένα χρόνο ακόμη, μέχρι να βγει το εμβόλιο.
Μπορεί να έχει τα μειονεκτήματα της, αλλά μπροστά σε πιθανόν χιλιάδες νεκρούς όπως σε άλλες χώρες, είναι η μοναδική λύση για την φετινή χρονιά.
Ήταν μεγάλο το λάθος από τον κο Τσοδρα που περνούσε μηνύματα ανοσίας για τους νέους.
Τώρα πλέον οι περισσότεροι λοιμωξιολογοι, ακόμη και στην Ελλάδα, παραδέχονται το επικοινωνιακό αυτό λάθος και προσπαθούν να το διορθώσουν.
Η κα υπουργός μας, αντί να αναφέρεται δογματικά στα δύο σενάρια για το φθινόπωρο, μήπως θα έπρεπε να οργανώσει και το τρίτο της εξ αποστάσεως?

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ