Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΠΟΣΥΠ: Να αποσυρθεί η εγκύκλιος για τις υπηρεσιακές μεταβολές

Δημοσίευση: 03/08/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μετά από σειρά διοικητικών αστοχιών,  η Γενική Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ κ. Γκίκα επανέρχεται και  με το 102504/Ν4/31-07-2020 έγγραφο της αναστατώνει για ακόμη μία φορά τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, διότι θυμήθηκε στις 31 Ιουλίου να ενδιαφερθεί για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών μας και καλεί σε προγραμματισμό αδειών με τον καλύτερο τρόπο (!), την τελευταία δηλαδή εργάσιμη ημέρα πριν την καλοκαιρινή άδεια εκατοντάδων συναδέλφων μας, με το αιτιολογικό των επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών που θα προκύψουν κατά το εν λόγω διάστημα και αφορούν σε εκπαιδευτικές διαδικασίες (!).

Βέβαια η Γενική Γραμματέας αναφέρεται στις υπηρεσιακές ανάγκες οι οποίες προκύπτουν από το 102027/ΓΔ3/30-07-2020 έγγραφο της και αφορούν στις ¨Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ- ΕΒΠ σε λειτουργικά κενά¨,  οι οποίες σχεδιάζονται αρχές Αυγούστου και όχι αρχές Σεπτεμβρίου κατά παρέκκλιση της κανονικότητας και της νομιμότητας!

Είναι σίγουρο ότι ο ανωτέρω σχεδιασμός θα αποτύχει παταγωδώς διότι αφενός αρχές Αυγούστου δεν μπορείς να τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά, έχει γίνει το πείραμα και παλαιότερα και ναυάγησε και αφετέρου εγείρονται σοβαρότατα θέματα νομιμότητας της διαδικασίας!

Ρωτάμε λοιπόν την κ. Γκίκα πως θα γίνουν οι τοποθετήσεις:

-    Θα λειτουργήσουν και θα συνεδριάσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων;
-    Θα ειδοποιηθούν οι χιλιάδες υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί, εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών,  από την κ. Γκίκα;
-    Θα υπάρξει πρόβλημα αν κάποιοι προσβάλουν την διαδικασία, διότι δεν ενημερώθηκαν και δεν υπέβαλλαν αίτηση τοποθέτησης;
-    Θα ανακληθούν οι άδειες διοικητικών υπαλλήλων και εκπαιδευτικών των ΠΥΣΠΕ- ΠΥΣΔΕ;
-    Θα ανακληθούν οι άδειες διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται στο τμήμα προσωπικού;
-    Θα δεχτούν εκπαιδευτικοί μέλη των ΠΥΣΠΕ – ΠΥΣΔΕ να συμμετέχουν στην διαδικασία, όταν γνωρίζουν ότι σε λίγες μέρες θα έχουν αντικατασταθεί;
-    Θα ερωτηθεί η Πυθία για το πώς θα υπολογιστούν τα λειτουργικά κενά αφού μεταβάλλονται από τις μεταγραφές του Σεπτεμβρίου και τι γίνεται με τα χιλιάδες έκτακτα που θα προκύψουν αρχές Σεπτεμβρίου από ασθένειες, εγκυμοσύνες, γονικές άδειες, κ.α.;
-    Θα ξανατρέξουμε το σύστημα και αν ναι, έχουν υπολογιστεί οι παρενέργειες;
-    Θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών, όπως αυτές στις Ομοσπονδίες;

Ρωτάμε επίσης την κ. Γκίκα,  οι τοποθετήσεις εκπαιδευτικών αποτελούν εκπαιδευτική διαδικασία, όπως ισχυρίζεται στο έγγραφο της ή αμιγώς διοικητική διαδικασία; Χαρακτηριστικό και αυτό της αντίληψης των διοικητικών διαδικασιών!

Η ΠΟΣΥΠ καταγγέλλει και τις δύο ανωτέρω εγκυκλίους της Γενικής Γραμματέως, ως άστοχες, ανεδαφικές και αλλοπρόσαλλες!
Είναι δε  χαρακτηριστικό ότι και στις δύο εγκυκλίους δεν υπάρχει το όνομα υπηρεσιακού παράγοντα για πληροφορίες!

Ζητάμε την άμεση απόσυρση τους και δηλώνουμε ότι  αν η Γενική Γραμματέας επιμείνει στον ανεδαφικό της σχεδιασμό η ΠΟΣΥΠ θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις της!
Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Υφυπουργού κας Ζαχαράκη, διότι είναι πλέον εκτεθειμένη και η ίδια!
Φτάνει πια, υπάλληλοι και Υπηρεσίες έχουμε καταναλώσει όρια και αντοχές!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (Π.Ο.Σ.Υ.Π.)

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                            ΓΙΩΡΓΟΣΠΕΓΚΑΣ

 

Ετικέτες: 
ΠΟΣΥΠ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ