ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Σ. Γκίκα στο esos: Γιατι εκδώσαμε την εγκύκλιο υπηρεσιακών μεταβολών

“Η επίσπευση των διαδικασιών για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών είναι απολύτως αναγκαία, αν πραγματικά επιθυμούμε να έχουμε σχολεία στελεχωμένα και να προσφέρουμε μάθηση στα παιδιά μας από την πρώτη εβδομάδα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς "
Δημοσίευση: 04/08/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα (σ.σ. με την εγκύκλιο των  υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών) διαμορφώθηκε μετά από επανειλημμένες συσκέψεις με υπηρεσιακούς παράγοντες της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΥΠΑΙΘ, καθώς και με Διευθυντές και Προϊσταμένους Προσωπικού Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. Στη συνέχεια, το θέμα ετέθη σε σύσκεψη με τους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία έλαβε χώρα την Πέμπτη 30-7-2020, οπότε, μετά από διαβούλευση, ελήφθη η τελική απόφαση.

Αυτό δήλωσε στο esos  η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Σίσσυ Γκίκα, απαντώντας σε ερωτήσεις μας, σχετικά με τις αντιδράσεις της ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΠΟΣΥΠ, στην εγκύκλιο  «Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε λειτουργικά κενά», που απεστάλη στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας,ενώ μας τόνισε τα εξής:

Ενημερώνουμε νωρίτερα τους αναπληρωτές για τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Με τον τρόπο αυτό, προετοιμάζουμε βήμα-βήμα την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των σχολείων, επισπεύδουμε τις διαδικασίες και ενημερώνουμε νωρίτερα τους αναπληρωτές για τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όπου θα υπηρετήσουν, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών, που δικαίως ζητούν να γνωρίζουν εγκαίρως τον τόπο εργασίας τους.

Σεβόμαστε τα αιτήματα του εκπαιδευτικού προσωπικού

Αλλάζουμε νοοτροπία, σεβόμαστε τα αιτήματα του εκπαιδευτικού προσωπικού και προχωρούμε σε έγκαιρη υλοποίηση των υπηρεσιακών μεταβολών και πληροφόρηση των εκπαιδευτικών την κατάλληλη στιγμή, έτσι ώστε οι σχολικές μονάδες και το ανθρώπινο δυναμικό τους να είναι σε ετοιμότητα για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, για να προσφέρουμε στους μαθητές μας την εκπαίδευση που τους αξίζει, από την πρώτη μέρα του σχολείου.

Αν πραγματικά επιθυμούμε να έχουμε σχολεία στελεχωμένα

Η επίσπευση των διαδικασιών για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών είναι απολύτως αναγκαία, αν πραγματικά επιθυμούμε να έχουμε σχολεία στελεχωμένα και να προσφέρουμε μάθηση στα παιδιά μας από την πρώτη εβδομάδα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και όχι κατά το τέλος Σεπτεμβρίου.

Οι διαδικασίες

Οι διαδικασίες στις Διευθύνσεις πραγματοποιούνται προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά ενός μικρού, σχετικά, αριθμού εκπαιδευτικών που είναι λειτουργικά υπεράριθμοι, βρίσκονται στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ ή είναι προσφάτως αποσπασμένοι.

Οι αναπληρωτές θα υποβάλουν αιτήσεις στις Διευθύνσεις περίπου στα μέσα Αυγούστου

Η ολοκλήρωση των ανωτέρω αναφερόμενων τοποθετήσεων έχει ως κύριο στόχο να καταστεί δυνατό οι αναπληρωτές να υποβάλουν αιτήσεις στις Διευθύνσεις περίπου στα μέσα Αυγούστου για να αρχίσει, κατ΄ αυτόν τον τρόπο, η ροή προσλήψεων των αναπληρωτών μέσα στο 3ο δεκαήμερο του Αυγούστου, ώστε οι εκπαιδευτικοί να γνωρίζουν νωρίτερα σε ποιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα τοποθετηθούν και σε ποια σχολεία τελικά θα υπηρετήσουν.

Σχόλια (43)

 
ΟΡΕΙΝΟΣ
07 Αυγ 2020 20:24

Καιρός ήταν μερικά πράγματα να γίνονται στην ώρα τους!
Η κα Γκίκα είναι μαχόμενη καθηγήτρια και γνωρίζει από πρώτο χέρι τις προτεραιότητες των σχολείων.

 
alex
07 Αυγ 2020 19:04

Με όλα τα παραπάνω που κάνει το υπουργείο ή που προτείνουν οι καθηγητές μαθαίνουν τα παιδιά γράμματα;

 
Σόλων Ανδρεόπουλος
06 Αυγ 2020 18:35

Αντί να πουμε μπράβο στην κίνηση της κυρίας Γκίκα να εκδόσει την εγκυκλιο αυτή ώστε να ξεκινήσουν τα σχολεία πληρως στελεχωμενα, ορισμένοι διευθυντές εκπαίδευσης και αιρετά μέλη υπηρεσιακών συμβουλίων αρνούνται να την εφαρμόσουν μόνο και μόνο για να κάνουν μικροπολιτικα παιχνιδια δείχνοντας εμπάθεια απέναντι στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς!

 
Μάριος
06 Αυγ 2020 16:56

Τελικά η ΓΓ ήταν υποψήφια στο ΚΥΣΔΕ με τη ΔΑΚΕ. Καλό είναι να μας πει πόσες ψήφους πήρε. Πού και πότε ανέπτυξε τις θέσεις της για το συμβούλιο που θέλησε να εκλεγεί. Ποτέ δεν μπόρεσε να εκλεγεί αιρετός σε υπηρεσιακό συμβούλιο. Και μη γνωρίζοντας πως λειτουργεί το υπηρεσιακό συμβούλιο αποφασίζει να ακυρώσει την παρουσία των αιρετών.

 
αντι-ιδιωτης
05 Αυγ 2020 23:59

το μονο που βλεπω ειναι ότι το μπαχαλο στρεφει τον κοσμο στα ιδιωτικα σχολεία που ειναι ηδη οργανωμενα και γι αυτα δεν θα υπαρχει ουτε κορονοιος, παρα μονο συνθήκες τυπου "υιός πρωην π/θ"

 
εκπαιδευτικοs
05 Αυγ 2020 20:21

ΣΥΝ ΣΠΙΡΟ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΟΛΜΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ.

 
Μάνος
05 Αυγ 2020 18:59

Με τους εκπαιδευτικούς που έχουν υποβάλλει αίτηση ανάκλησης απόσπασης τι θα γίνει;

 
Spiros
05 Αυγ 2020 17:50

Δεν ξέρω τι λέτε ,αλλα θα σας πω τι συνέβη περσι στο δικό μου σχολείο. Ο τελευταίος τοποθετημένος μαθηματικός ήταν λειτουργικά υπεράριθμος.Είχε μονο 8 ώρες ενώ έπρεπε να έχει 20. Η τελευταια τοποθετημένη φιλόλογος της έλειπαν 7 ωρες.Στην πρώτη συνεδρίαση η διευθύντρια του σχολείου αντι να ενημερώσει αναλυτικά πως συμπληρώνει ο καθένας ωράριο ,αρχισε να ενημερώνει επιλεκτικά για καποια πραγματα. Επισης δεν έγινε πρακτικό ανάθεσης μαθημάτων. Αμέσως αρχισα να υποψιάζομαι . Συνειδητοποίησα πως λειτουργικα υπεράριθμος δεν ήταν κανείς ενω ήμουν σίγουρος πως ήταν. Οταν βγήκε το τελίκο πρόγραμμα αποκαλύφθηκαν όλα. Οι δυο υποδιευθυντες που ήταν και αυτοι μαθηματικοί εκαναν 8 ώρες λιγότερες ο καθένας αντι 4 όπως ορίζει ο νόμος και ο ένας έκανε και 3 ώρες πρότζεκτ . Ενω έπρεπε να συμπληρώνει μόνο με μαθηματικά αφου υπήρχαν ώρες.Ετσι βρέθηκε ο τελευταίος μαθηματικός να συμπληρώνει ωράριο. Αρκετοι εκπαιδευτικοί του σχολέιου έκαναν λιγότερες ώρες για να μην π'ανε σε άλλο σχολέιο συγκεκριμένοι( προστατευόμενοι της διευθυνσης του σχολείου). Ολα αυτά έγιναν με την κάλυψη του ΠΥΣΔΕ και του Διευθυντη εκπαίδευσης. Εγώ που δεν άνηκα στους προστατευόμενους όπως και αλλοι συνάδελφοι πήγαμε σε αλλο ή άλλα σχολεία για να συμπληρώσουμε. Αυτα το υπουργείο τα ξέρει όλα .Εχω κάνει καταγγελίες και γίνεται έρευνα απο την αρχή διαφάνειας. Να ενας λόγος που το υπουργέιο ζήτα νωρίς τοποθετήσεις .

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΑΞΗΣ
05 Αυγ 2020 17:33

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΕΙ Η Γ.Γ. ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΟΡΙΟ ΣΤΙΣ ΘΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΘΗΤΕΙΕΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ.

 
LINA
05 Αυγ 2020 15:46

Κάποιοι περιμένουν απόσπαση κατά προτεραιότητα γιατί οι μεταθέσεις των στρατιωτικών βγήκαν τον Ιούλιο. Δυστυχώς θα τοποθετηθούν σε όποιο κενό μείνει.....

 
Μπάμπης
05 Αυγ 2020 14:52

Χρονοδιάγραμμα: κατάλογος ή πίνακας προθεσμιών της κάθε φάσης ενός έργου, ενός σχεδίου, κλπ.
Η περιβόητη εγκύκλιος (102027/ΓΔ5/30-07-2020) αναφέρει μία μόνο ημερομηνία: Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020. Το να ανακοινώνεις απλώς μια καταληκτική ημερομηνία (deadline) στην οποία επιθυμείς να έχει ολοκληρωθεί μια μακρά αλληλουχία ενεργειών, δεν αποτελεί χρονοδιάγραμμα ούτε καν στόχο, παρά μόνο ευσεβή πόθο.
Υπάρχουν προθεσμίες που προβλέπονται από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, οι οποίες οφείλουν να τηρηθούν και αν τηρηθούν δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας των τοποθετήσεων σε λειτουργικά κένα στις 14 Αυγούστου.
Εάν είχατε αποστείλει από τέλη Ιουνίου ένα χρονοδιάγραμμα που ξεκινούσε από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου και κατέληγε να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 14 Αυγούστου, θα ήταν κάτι πολύ πιο ρεαλιστικό (παρά το γεγονός ότι και πάλι θα υπήρχε θέμα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει την έναρξη όλων αυτών των διαδικασιών από 1 Σεπτεμβρίου).
Είχατε όλο το χρόνο εδώ και 13 μήνες να κάνετε διάλογο για την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου με στόχο την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών τοποθετήσεων εκπαιδευτικών. Δεν το πράξατε, διότι ενδεχομένως σας "κατατρώει" η αδυσώπητη καθημερινότητα της λειτουργίας του Υπουργείου. Κατ' αυτόν τον τρόπο, όμως, δεν πραγματοποιείται κάποια ουσιαστική και σημαντική αλλαγή, διότι καταλήγετε να ασχολείστε μόνο με τα επείγοντα και όχι με τα σημαντικά (παρά μόνο όταν αυτά γίνουν επείγοντα).

 
SL^2
05 Αυγ 2020 13:29

Εσείς οι πρόθυμοι που σπεύσατε να δώσετε συγχαρητήρια στη ΓΓ γνωρίζετε ότι η εγκύκλιός της αντιβαίνει πλήρως την κείμενη νομοθεσία; Αν έκανε και συσκέψεις με ανώτερους υπηρεσιακούς παράγοντες, όπως δηλώνει, τότε τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα επειδή κάποιος έπρεπε να τις πει τα εξής αυτονόητα: α) ναι μεν κάποιες ενέργειες πρέπει να γίνονται έγκαιρα αλλά προς τούτο χρειάζεται θεσμοθέτηση δηλ. να νομοθετηθούν. Και αυτό δεν έχει γίνει παρότι θαπρεπε β) αυτή τη στιγμή η κείμενη νομοθεσία ορίζει ότι οι λειτουργικές υπεραριθμίες ρυθμίζονται "... κατά την έναρξη του σχολικού έτους". Αυτή ξεκινάει την 1/9. Δείτε χαρακτηριστικά τι αρθρ άρθρο 14 παραγρ. 9 του ΠΔ 50/96 όπως αντικαταστάθηκε με το 100/97.
Πέραν όμως μιας σειράς ενεργειών που δεν έχουν γίνει σήμερα (δεν έχει οριστικοποιηθεί ο αριθμός των τμημάτων λόγω του ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μετεγγραφές, δεν έχει οριστικοποιηθεί ο αριθμός των μαθητών/τμήμα, δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι επιλογές των κατευθύνσεων ούτε έχει εγκριθεί η λειτουργία ολιγομελών τμημάτων κλπ), που καθιστούν την εγκύκλιο ανεφάρμοστη, υπάρχουν και τα ακόλουθα απολύτως ανθρώπινα: οι περισσότεροι εκπ/κοί βρίσκονται σε νόμιμη άδεια λόγω θερινών διακοπών και υπάρχει ο κίνδυνος να μην ενημερωθούν για να κάνουν αίτηση προτίμησης. Επιπλέον τα μέλη του ΠΥΣΔΕ δεν είναι άνθρωποι να θέλουν και αυτοί να πάνε στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές, όσοι μπορούν; Δηλ αυτοί πρέπει να τις ματαιώσουν ή να τις διακόψουν και ενδεχομένως να χάσουν και προκαταβολές, ενοίκια κλπ κλπ; Και τέλος ζητείται από τα 3/5 των ΥΣ να διακόψουν, ματαιώσουν, αναβάλουν κλπ τις νόμιμες διακοπές τους προκειμένου να ολοκληρώσουν μια διαδικασία, που βέβαια όπως εξηγήσαμε δεν μπορεί να γίνει εκ των πραγμάτων, και μετά να τους αντικαταστήσει με τους κομματικούς! Ή μήπως όχι;

 
Δεν είστε καλά!
05 Αυγ 2020 12:28

Όλοι εσείς οι αναπληρωτές που μοιράζετε συγχαρητήρια στη ΓΓ διότι ΝΟΜΙΖΕΤΕ ότι λύθηκαν τα προβλήματά σας... μην έρχεστε μετά στις Δ.Δ.Ε. για να γκρινιάζετε γιατί δεν δόθηκαν "σωστά" τα κενά!!!
Ιδέα δεν έχετε, ούτε εσείς, ούτε φυσικά και η ΓΓ για το πώς υπολογίζονται τα κενά, πώς υπολογίζονται οι υπεραριθμίες, πόσες παράμετροι υπάρχουν, πόσες ασάφειες, πόσες εκκρεμότητες... οι οποίες φυσικά ξεκινούν από την ανεπαρκή νομοθεσία και φτάνουν μέχρι την ανικανότητα/ανευθυνότητα/αδιαφορία/ασχετοσύνη των πολιτικών - κυρίωςΘ!!

 
Παρωπίδες
05 Αυγ 2020 11:45

Για νστη φορά στενά όρια οπτικής κατά τα προσωπικά δεδομένα του καθενός.
Το δάσος δεν το βλέπουμε, ο καθείς θα ποτίζει μόνο το δικό του δεντράκι κι αν ποτέ ευδοκιμήσει κάτι από τύχη θα το βαπτίσει επιτυχία πάλι προσωπική.
Η εκπ/κη ηγεσία και ακούει και υπολογίζει και αποφασίζει με αρκετή πληροφόρηση κι αυτό οπωσδήποτε είναι θετικό. Μπορούμε συνεχώς να ψάχνουμε για αρνητικά ειδικά αν το βλέπουμε προσωπικά. Φυσικά έπρεπε να έχουν τρέξει νωρίτερα αλλά και το τώρα νωρίτερα είναι από το παρελθόν.

Αυτό ''ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.ΑΥΤΟΙ ΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΤΡΙΑ Η ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ'' ας το αφήσουμε για σχολιασμό στο μέλλον!!! Εκπ/κοι με 20ετη εμπειρία και 10δες χαρτιά καλό θα ήταν να μην αντιμετωπίζονται ως προσωρινοί!
Καλή επιτυχία.

 
Θέμης
05 Αυγ 2020 11:06

Όπως σωστα ειπώθηκε δεν μπορείς να τα θέλεις όλα πιο νωρίς αλλα να αφήνεις τις ανακλήσεις αποσπάσεων πάλι για τέλος καλοκαιριού.
Εμείς δηλαδή που θα δηλώσουμε εκεί που πήγαμε ή εκεί που θα γυρίσουμε τελικά?
Ούτε στο υπουργείο δεν ξέρουν που ρωτάμε...

 
bougdani
05 Αυγ 2020 09:38

Τα υπολογίζουμε όλα από την αρχή με σκοπό να βολευτούμε εμείς δίπλα στο σπίτι μας. Να πάμε δίπλα στο σπίτι μας απαιτούμε, να υπηρετήσουμε εκεί που έχουμε οργανική θέση δεν θέλουμε.

 
Πε19
05 Αυγ 2020 02:09

7 Σεπτεμβρίου 2020 τα κρούσματα ανά ημέρα έχουν μειωθεί στα 30 περίπου και ανοίγουν τα σχολεία. Έχουν τοποθετηθεί οι εκπαιδευτικοί και όλοι δίνουν συγχαρητήρια στην υπουργό. Έχουν βγει οι βάσεις και 5 μαθητές στα μισά σχολεία αποφασίζουν μια και νομίζουν ότι ο Χ προσανατολισμός είναι καλύτερος γι’ αυτούς από το Υ να αλλάξουν έτσι σε κάθε ένα σχολείο από αυτά αλλάζουν οι προσανατολισμοί ±1. Δηλαδή στο Α σχολείο από 2 θετική και 1 υγείας και 2 οικονομίας γίνονται 1 θετικοί 2 υγείας 3 οικονομίας και στην β από 4 θετική 2 ανθρωπιστικών γίνονται 3-3. Ααα και ο μπαμπάς του Κωστάκη και της Μερούλας και 4-5 ακόμα το καλοκαίρι άλλαξαν το Ε1 και πάνε στο 3ο ΓΕΛ αντί στο 7ο με αποτέλεσμα να μειωθούν κατά 1 τα τμήματα της Α’ Λυκείου στο 7ο και να αυξηθούν στο 3ο.
Τι γίνεται τότε ? εγώ σαν πληροφορικός που διαλέγω 8ος έχω πάει στο 7ο ΓΕΛ 5 km μακριά από το σπίτι μου, με την μείωση των ωρών στο 7ο ΓΕΛ περισσεύω κατά 2 ώρες ενώ παράλληλα αφού αυξήθηκαν οι ώρες του 3ου ΓΕΛ που είναι δίπλα από το σπίτι μου εμφανίζεται κενό 18 ωρών (όσο και το ωράριο μου. Τι κάνουμε κυρία Γενικέ ? παίρνουμε τον αναπληρωτή σε σχολείο που θα πήγαινα εγώ 20 χρόνια διορισμένος και εγώ είμαι σε σχολείο που δεν έχω σαν πρώτη προτεραιότητα ? ή τα ξαναυπολογίζουμε από την αρχή όλα ? και αν τα υπολογίζουμε από την αρχή όλα μήπως θα έπρεπε με τα υπάρχοντα δεδομένα κάποιες προσλήψεις έτσι ώστε 7 Σεπτεμβρίου να είναι στις διευθύνσεις οι αναπληρωτές και οι αποσπασμένοι και μέχρι τις 11-12 να καλυφθούν τα κενά και πλεονάσματα που πλέον θα είναι οριστικά ?
Άστοχη ενέργεια 100%

 
Σωκρατης
05 Αυγ 2020 01:03

Ρε παιδιά τι περιμένετε από αυτούς που εκδιωχνουν από τα τμήματα ένταξης, μόνιμους εκπαιδευτικους με 10,12,15 χρόνια προϋπηρεσία σε αυτά και δεν τους αφήνουν καμία ρεαλιστική προοπτική για να μπορέσουν να πάρουν αυτοί αυτές τις οργανικες θέσεις, μολονότι είναι καμία τριάνταρια και δεν θα είχε καμία επίπτωση αυτό στον αριθμό των θέσεων των νεοδιοριστων,
καθότι οι θέσεις είναι περισσότερες από αυτους.
Αυτοί δηλαδή σκέφτονται την συνέπεια και την συνέχεια της ειδικής αγωγής και γενικότερα το καλό της εκπαίδευσης ,όταν ρίχνουν στον καλαθο των αχρηστων γνώσεις και εμπειρίες δεκαετιών και πετάνε έξω από την ειδική αγωγή μόνιμους συναδέλφους με τόσα προσόντα;

Ας σοβαρευτουν επιτέλους και να δώσουν λύση στο θέμα αυτό, διαφορετικα να μην επαναλαμβανουν όπου βρεθούν και σταθούν ότι κόπτονται για τη συνέπεια και τη συνέχεια της ειδικής αγωγής. Ας μην ξεχνάς βέβαια πως ο πολιτισμός μιας κοινωνίας φαίνεται από το πως συμπεριφερεται αυτή η κοινωνία σε αυτά τα άτομα.

 
Μηχανογράφηση
05 Αυγ 2020 00:01

Μηχανογράφηση κ διασταύρωση στοιχείων.
Κατά καιρού βλέπουμε δημοσιεύματα για λειτουργικά κενά που εμφανίζονται εκ των υστέρων.

 
Μάριος
04 Αυγ 2020 23:50

Μια πολύ καλή ιδέα θα ήταν η ΓΓ να μιλήσει δημόσια με έναν εκ των αιρετών που έχουν αρθρογαφήσει για το παράλογο του εγγράφου
Μπορεί; Θέλει; Ξέρει;
Όχι μόνον εκ του ασφαλούς οι τοποθετήσεις της!!

 
Στο δια ταύτα
04 Αυγ 2020 23:20

Δηλαδή πιστεύουμε ότι όλα θα είναι έτοιμα 1η Σεπτέμβρη???.... Άντε και θα δούμε πόσα απίδια βάνει ο σάκος....

 
ΠΕ800
04 Αυγ 2020 23:13

Είναι μια αρχή προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρονικά λανθασμένη κατά την άποψή μου. Αυτός ο διοικητικός προγραμματισμός πρέπει να υλοποιείται στο μεγάλο μέρος του τον Ιούνιο και να ολοκληρώνεται στο 1ο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Μεγάλη συμβολή σε μια τέτοια προσπάθεια μπορεί και πρέπει να δώσει το myschool, το οποίο αν λειτουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη, ενσωματώνοντας υποσυστήματα όπως τις εγγραφές μαθητών, θα αυτοματοποιήσει τη διαδικασία, θα την ολοκληρώνει τάχιστα και θα περιορίσει τον ρόλο των συλλόγων εκπαιδευτικών και των υπηρεσιακών συμβουλίων σε εποπτικό, όπως πρέπει.

 
Observator
04 Αυγ 2020 23:01

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν υπάρχουν διακοπές.

 
Xm
04 Αυγ 2020 22:39

Δεν έχω άμεση σχέση με εκπαίδευση (η κοπέλα μου είναι αναπληρώτρια). Πάντα το είχα απορία, για ποιο λόγο όλες οι εργασίες που κάθε χρόνο γίνονται οι ίδιες, δεν πραγματοποιούνται 2 μήνες νωρίτερα. Π.χ. γιατί δεν μπορεί να γνωρίζει κάθε σχολείο τον Ιούνιο πόσα τμήματα θα έχει την επόμενη σχολική χρονιά.

 
ιωάννα
04 Αυγ 2020 22:22

Εξαιρετικά. Και βέβαια πρέπει να υπάρχει προγραμματισμός αλλά αυτό έπρεπε να γίνεται χρόνια τώρα. Επιτέλους μπας και δούμε τα σχολεία να λειτουργούν κανονικά

 
Aναστασία
04 Αυγ 2020 22:11

Η Γ.Γ πρέπει να ενημερωθεί για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά. Δεν υπάρχει ένας μικρός αριθμός εκπ/κών που είναι λειτουργικά υπεράριθμοι όπως αναφέρει η Γ.Γ . Μικρός αριθμός λειτουργικά υπεράριθμων υπάρχει μόνο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.Σύμφωνα με το Π.Δ 100/97 άρθρο 12 παράγραφο 2, λειτουργικά υπεράριθμος κρίνεται ένας εκπαιδευτικός του οποίου το ωράριό του υπολείπεται έστω κ μιας ώρας. . Άρα υπάρχουν πολλοί εκπ/κοί που χαρακτηρίζονται λειτουργικά υπεράριθμοι. Η Γ.Γ μπορεί να αντιπαρατεθεί δημόσια με κάποιον εκ των αιρετών που έχουν δημόσια τοποθετηθεί για το έγγραφο που υπέγραψε η Γ.Γ;

 
Δημητρης
04 Αυγ 2020 20:39

Πραγματικά απαράδεκτο το μην ληφθούν υπόψη τα πραγματικά λειτουργικά κενά στις τοποθετήσεις υπεράριθμων. Μηδενικός σεβασμός από το υπουργείο προς τους εκπαιδευτικούς..

 
εκπαιδευτικοs
04 Αυγ 2020 20:12

ΠΕΡΣΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΟΤΕ ΡΥΘΜΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΤΛ;ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΥΣΔΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ,ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ ,ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣΚΛ.ΕΔΩ ΤΙ ΕΦΤΑΙΓΕ;ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ;ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ.ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ.ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΕΣ -ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ Η ΜΗ -ΠΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ.ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.ΑΥΤΟΙ ΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΤΡΙΑ Η ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.ΕΠΕΙΤΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;ΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ;ΑΝΤΕΧΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ;ΜΗΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΥΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΗΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ ΤΗ ΖΗΜΙΑ;ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ;ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙΤΟΥΣ ,ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ,ΟΛΜΕ,ΔΟΕ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ.

 
Αντώνης
04 Αυγ 2020 19:53

Συγχαρητήρια στην άξια και δραστήρια Γ.Γ.
Επιτέλους μια φορά θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στην ώρα τους.
Μπράβο σας κυρία Γκίκα

 
ANTONIOS
04 Αυγ 2020 18:07

Αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχουν σχολιαστές που επικροτούν την παραπάνω ανεφάρμοστη εγκύκλιο. Καθηγητές που έχουν συμμετάσχει έστω και μία φορά σε σύλλογοι διδασκόντων ανάθεσης μαθημάτων β' ειδικότητας και έχουν πράγματι αντιληφθεί τι κάνουν εκείνη τη στιγμή πάντως αποκλείεται να είναι.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ