ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠ/ΣΗ

Επτά στα 10 Ιδιωτικά Νηπιαγωγεία και 5 στα 20 Ιδ. Δημοτικά δεν δήλωσαν τους μαθητές τους στο myshool

Νηπιαγωγείο λειτουργούσε με μία αναπληρώτρια εκπαιδευτικό η οποία έκανε παράλληλα και τη συνοδό στο λεωφορείο.
Δημοσίευση: 04/08/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στοιχεία που προκαλούν ερωτηματικά  ως προς τα “αντανακλαστικά” των ελεγκτικών μηχανισμών  περιλαμβάνονται σε έγγραφο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, προς της ΟΙΕΛΕ,  όσον αφορά τον  αριθμό των δηλωθέντων μαθητών  στο   myshool από τα ιδιωτικά Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία.

Σύμφωνα με το έγγραφο, που φέρει ημερομηνία  16 Ιουνίου 2020,  δεν έχουν καταχωρίσει το μαθητικό δυναμικό τους στο myshool:

Α. Το 25% των Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων, και,

Β. Το 74% των Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων.

Συνήθως μια ιδιωτική σχολική μονάδα δεν δηλώνει το μαθητικό δυναμικό προκειμένου να μην φανεί ο πραγματικός αριθμός των απασχολούμενων εκπαιδευτικών.
 
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Νηπιαγωγείου στο οποίο  φέρεται , σύμφωνα με σχετική καταγγελία, να λειτουργούσε με μία αναπληρώτρια εκπαιδευτικό η οποία έκανε παράλληλα και τη συνοδό στο λεωφορείο.Δηλαδή φέρεται να εργάζονταν πάνω απο 40  ώρες την εβδομάδα, χωρίς να έχει λάβει την αντίστοιχη αποζημίωση των υπερωριών.

Στο έγγραφο η ΔΠΕ Αν Αττικής τονίζει ότι ο έλεγχος είναι διαρκής και διατυπώνει την ελπίδα ότι όλες οι ιδιωτικές σχολικές μονάδες να καταχωρίσουν τα στοιχεία που απαιτούνται στο myshool στο προσεχές διάστημα.

Τα στοιχεία αυτά πρέπει να ενεργοποιήσουν άμεσα τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να δημοσιοποιούνται οι παρανομίες, προκειμένου να ενημερώνονται οι γονείς που καταβάλλουν τα δίδακτρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Σχόλια (6)

 
Πρώην ιδιωτικός εκπαιδευτικός
06 Αυγ 2020 12:52

Απίστευτο! Το υπουργείο ανακάλυψε ΤΩΡΑ τι συμβαίνει στα ιδιωτικά σχολεία εδώ και δεκαετίες!!! Έλεος με την υποκρισία!!!
Απαιτούμε πραγματικούς ελέγχους σε όλα τα ιδιωτικά. Να δημοσιευτούν και τα αποτελέσματα αυτών!!!
Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας.

 
Συνήθισαν...
05 Αυγ 2020 10:27

Τόσα χρόνια ατιμωρησία, κινήματα δεν πληρώνω, μηδενικοί έλεγχοι...

 
Κομανέτσος....
05 Αυγ 2020 10:21

@Νίκος
Σωστά! Όμως το ν/σ της Κεραμέως για την ιδιωτική εκπαίδευση, "έχει σημαία" τη μεγαλύτερη ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ των ιδιωτικών από το Υπουργείο. Και ότι για ΟΛΑ, αποφασίζει ο ιδιοκτήτης(μπορεί ούτε καν εκπαιδευτικός)! Άρα?

 
Νίκος
04 Αυγ 2020 23:39

Δυστυχώς υπαρχουν αυτά τα φαινόμενα, ειδικά σε μικρά συνοικιακά ιδιωτικά. Πρέπει να προστατευτεί ο εκπαιδευτικός στα ιδιωτικά σχολεία από το υπουργείο και όχι να γίνει εργαζόμενος λάστιχο. Έλεγχος σε όλα τα ιδιωτικά, από τα προγράμματα μέχρι τις αμοιβές και τα ωραρια των εκπαιδευτικών.

 
Προφήτης μ.Χ
04 Αυγ 2020 19:44

Όλα αυτά είναι γνωστά χρόνια τώρα. Νηπιαγωγοί που δεν δηλώνονται ως τέτοιοι ή κάνουν τους συνοδούς στα σχολικά ή άλλες δουλειές χωρίς να πληρώνονται, τμήματα που δεν χωριζονται στον προβλεπόμενο αριθμό προκειμένου να μην προσληφθεί επιπλέον προσωπικό.

Το περίεργο; Γι' αυτά κανένας γονέας δεν φωνάζει ενώ αν τα ίδια συνέβαιναν σε δημόσιο σχολείο θα ήταν αιτία "πολέμου".

 
Ουπς
04 Αυγ 2020 18:57

Τι έγινε, ρε παιδιά; Στα σχολεία της "αριστείας" και της "καινοτομίας" γίνονται τέτοια πράγματα; Σκέψου τι έχουν να κάνουν τώρα που "ξέφυγαν" από τον εναγκαλισμό του κράτους!
Καμιά συνέπεια θα έχουν οι υπεύθυνοι; Γιατί σε εμάς, αν λείπει καμιά ώρα ώρα στο Myschool μας παίρνουν αμέσως τηλέφωνο να τη δηλώσουμε σωστά, μήπως και καταρρεύσει το σύστημα. Εκεί, δεν τρέχει τίποτα;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.