Placeholder

ΙΕΚ

Τι απάντησε ο Γ. Βούτσινος σε 11 θέματα των ΙΕΚ που έθεσε Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ.

Δημοσίευση: 05/08/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Απαντήσεις σε 11  βασικά ζητήματα που απασχολούν τους Εκπαιδευτές Δημοσίων Ι.Ε.Κ., έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης Γ. Βούτσινος, στη συνάντηση με το ΔΣ  του Σωματείου Εκπαιδευτών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. & Λοιπών Δομών Δια Βίου Μάθησης (Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ.).
 
Σχετικά με το τις απαντήσεις του Γ. Βούτσινου το ΔΣ του Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ.), μας ενημερώνει::

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ:

Υπενθυμίσαμε ότι έχουμε καταθέσει Έγγραφες Προτάσεις, οι οποίες ζητήσαμε να ληφθούν υπόψη καθώς και έχουμε λάβει την υπόσχεση ότι θα υπάρξει Διαβούλευση επί αυτών που θα καταλήξει το Υπουργείο. Μας είπε ότι ακόμη δεν είναι έτοιμη η τελική πρόταση του Υπουργείου, αλλά η βασική αλλαγή είναι ότι θα δοθεί μεγάλο βάρος στην Επαγγελματική Εμπειρία.

1.    ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ

Η Πολιτική Ηγεσία έχει σκοπό το Μητρώο να εφαρμοστεί από φέτος. Το Μητρώο αποτελούσε πάγιο αίτημα του Σωματείου εδώ και πολλά χρόνια, ώστε να σταματήσουμε κάθε χρόνο να καταθέτουμε όλο αυτό το «χαρτομάνι». Φαίνεται ότι υλοποιείται άμεσα! Οι Αιτήσεις και η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνει ηλεκτρονικά. Χρονικά το τοποθετούν αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο. Ο έλεγχος των δικαιολογητικών θα γίνει σε κεντρικό επίπεδο. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ: Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχετε προετοιμάσει όλα τα δικαιολογητικά σας σε Ηλεκτρονική Μορφή.

2.    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η Προκήρυξη θα ακολουθήσει μετά τη δημιουργία του Μητρώου και η διαδικασία θα είναι ηλεκτρονική αφού τα δικαιολογητικά θα τα έχουμε ήδη καταθέσει στο Μητρώο.

3.    ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ

Συζητήσαμε τρόπους επίτευξης μεγαλύτερης Διαφάνειας και Δίκαιων Αναθέσεων. Έγινε αποδεκτό το αίτημά μας να φαίνονται τα Ονόματα στους Πίνακες Κατάταξης και στις Αναθέσεις και ο κ. Βούτσινος εξέφρασε την πρόθεσή του να ζητήσει επί τούτου άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Επίσης, έχουμε ζητήσει η κατάταξη σε πίνακες και οι Αναθέσεις να μη γίνονται σύμφωνα με το Βασικό Πτυχίο όπως γίνεται στη Δευτεροβάθμια, αλλά να λαμβάνεται υπόψη και η Ειδίκευση και η Επαγγελματική Εμπειρία όπως γίνεται με τα ΣΤΕΠ στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Ο κ. Βούτσινος συμφώνησε με την πρόταση αυτή και θα εξετάσει πώς μπορεί να εφαρμοστεί.

4.    ΟΔΗΓΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ

Για άλλη μια φορά συμφωνήσαμε ότι πρέπει να αλλαχθούν οι Οδηγοί Σπουδών και να δημιουργηθούν νέοι για όλες τις Ειδικότητες. Η διαδικασία για τη σύνταξή τους έχει ξεκινήσει με την εξασφάλιση σχετικού κονδυλίου (5 εκ. ευρώ) και τη δημιουργία Πρότυπου Οδηγού Σπουδών. Θα ακολουθήσει η δημιουργία αμειβόμενων Ομάδων Εργασίας για κάθε Οδηγό, οι οποίες θα προκύψουν μετά από Προκήρυξη.

5.    ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Έχει εξασφαλιστεί το κονδύλι για τις πληρωμές μας και στη γραφειοκρατική διαδικασία που ακολουθεί ο κ. Βούτσινος μας διαβεβαίωσε ότι θα έχουμε τη βοήθειά του όπου χρειαστεί, όπως έχει πράξει μέχρι τώρα με κρίσιμες παρεμβάσεις του.

6.    ΕΝΣΗΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Επισημάνθηκαν η μη εμφάνιση Ενσήμων για Οκτώβριο – Δεκέμβριο 2019, οι δραματικές καθυστερήσεις και οι κίνδυνοι να μένουν Συνάδελφοι Ανασφάλιστοι και να χάνουν ή να καθυστερούν να λάβουν Επίδομα Ανεργίας. Μας ενημέρωσε για τις έγκαιρες ενέργειες που έγιναν φέτος ώστε να υπάρξει συνεννόηση με τον Ο.Α.Ε.Δ., για τις οποίες είχαν ενημερωθεί τα Ι.Ε.Κ. Επισημάναμε ότι θα έπρεπε να είχε γνωστοποιηθεί με κάποιο τρόπο στους Εκπαιδευτές (την ίδια μέρα βγήκε ανακοίνωση από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.). Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα με τα Ένσημα, υπήρξε επιτόπου επικοινωνία με το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ώστε να δουν πώς μπορούν να το επιλύσουν.

7.    ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Δεν έχουν ακόμη καταλήξει τι ακριβώς θα γίνει σε περίπτωση νέου κύματος. Αναφέρθηκε το παράδειγμα των Ι.Ε.Κ. του Ο.Α.Ε.Δ. για σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση. Για τη σύγχρονη μας είπαν ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση και με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

8.    ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ

Δεν το εξετάζουν καν, με κύριο επιχείρημα τη μεταβλητότητα των Προγραμμάτων Σπουδών. Εξετάζεται όμως η δημιουργία μόνιμων θέσεων Διοικητικών Υπαλλήλων.

9.    ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Επισημάναμε ότι το Ι.Κ.Α. στις εκθέσεις του αναφέρει ότι η εργασία μας είναι εξαρτημένη και θα έπρεπε οι Συμβάσεις μας να είναι Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου, όπως και παλιότερα. Ο κ. Βούτσινος μας υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας.

10.    ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Υπήρξε άρνηση λόγω διαφορετικότητας, αφού τα Ι.Ε.Κ. είναι Κατάρτιση. Βεβαίως επισημάναμε ότι η προϋπηρεσία στη Δευτεροβάθμια μοριοδοτείται για να εργαστεί κανείς στα Ι.Ε.Κ. αλλά το αντίστροφο δε γίνεται.

11. ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΑ Ι.Ε.Κ. ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

Συμφώνησε μαζί μας και θα εξετάσει το ενδεχόμενο.

        

Σχόλια (3)

 
Πετρος
15 Αυγ 2020 01:16

Πολύ παράλογη η νέα μοριοδοτηση. Πετάει την εκπαίδευση ενηλίκων στα σκουπίδια.

 
Ατάκα, "συνάδελφε δεν το ξέρω το μάθημα"
06 Αυγ 2020 13:22

Το ότι η μηδενική επαγγελματική εμπειρία του πίνακα των ιδιωτών τους βάζει μπροστά από τους συναδέλφους του δημοσίου που έχουν τα διπλάσια και τριπλάσια μόρια με διψήφιο αριθμό ετών επαγγελματικής και διδακτικής εμπειρίας δεν είδα να προβληματίζει το σύλλογο. Καλό θα ήταν να μας ξεκαθαρίσουν τελικά τι είναι το βασικό για αυτούς, να δουλεύουν τα μέλη τους ή οι καταρτιζόμενοι να λαμβάνουν το βέλτιστο από τους εκπαιδευτές τους;

Την παραπάνω ατάκα αρκετοί από εμάς την έχουμε ακούσει ΠΟΛΛΕΣ φορές

 
εγώ!
06 Αυγ 2020 09:07

το θέμα 11 (απασχόληση καθηγητών δευτεροβάθμιας) απαντά στο θέμα 10 (προσμέτρηση προϋπηρεσίας ΙΕΚ στη Δευτεροβάθμια) καθώς και τα στελέχη των ΔΙΕΚ (διευθυντές υποδιευθυντές κα) ανήκουν στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μοιάζει Λεόντιος συμφωνία αν δεν γίνει το αντίστροφο

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ