Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ν. Φίλης: Η ΝΔ έχει “παγώσει” τους 10.500 διορισμούς εκπαιδευτικών

“Η ΝΔ προσπαθεί να οικειοποιηθεί με αλλεπάλληλες δηλώσεις της υπουργού Παιδείας την επιτυχία των 4.500 διορισμών”
Δημοσίευση: 06/08/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Μετά από 11 ολόκληρα χρόνια μνημονιακής απαγόρευσης διορισμών στην εκπαίδευση ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την πρόσληψη 4.500 νέων εκπαιδευτικών καθώς και μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ στην Ειδική Αγωγή. Πρόκειται για δικαίωση του αγώνα των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ολόκληρου του εκπαιδευτικού κινήματος. Αγώνα, που υποχρέωσε τελικώς την κυβέρνηση ΝΔ, παρά τις καθυστερήσεις, να πραγματοποιήσει τους πρώτους διορισμούς”.

Τα παραπάνω τονίζει ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Νίκος Φίλης, με αφορμή τους μόνιμους διορισμούς 3.345 που ανακοινώθηκαν χθες και υπογραμμίζει ότι η  Νέα Δημοκρατία που:

  •     δεν ψήφισε στη Βουλή το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τους διορισμούς,
  •     είχε ως προεκλογικό της πρόγραμμα το «5 φεύγουν - 1 προσλαμβάνεται» αντί του 1:1 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε εγγράψει στον προϋπολογισμό του 2019 το σχετικό κονδύλι,
  •     καθυστέρησε έναν ολόκληρο χρόνο εσκεμμένα και αδικαιολόγητα τους προγραμματισμένους 4.500 διορισμούς στην Ειδική Αγωγή,
  •     έχει παγώσει ουσιαστικά τη διαδικασία πρόσληψης 10.500 εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση, που επίσης είχε προγραμματίσει η προηγούμενη κυβέρνηση με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου,

... προσπαθεί να οικειοποιηθεί με αλλεπάλληλες δηλώσεις της υπουργού Παιδείας αυτή την επιτυχία, χωρίς να λέει λέξη για το πώς, πότε και από ποιους προγραμματίστηκαν και εξασφαλίστηκαν οι αναγκαίοι πόροι. Οι εκπαιδευτικοί και οι περισσότεροι γονείς γνωρίζουν, αλλά η κα υπουργός ποντάρει στο μήνυμα που θα μεταδώσει η πληθώρα των φιλικών στην κυβέρνηση ΜΜΕ.

Ο Ν. Φίλης εύχεται “στους νέους εκπαιδευτικούς, καλή επιτυχία στο δύσκολο αλλά τόσο όμορφο αγώνα ζωής που συνεχίζουν από μια νέα θέση” και σημειώνει:

  •  Οι περισσότεροι έχουν υπηρετήσει αναπληρωτές σε σχολεία σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας”.
  • Τώρα, τους δίνεται η δυνατότητα να κάνουν ακόμα πιο ουσιαστική δουλειά σε ένα σταθερό πλαίσιο εργασίας, τόσο πολύτιμο για την Ειδική Αγωγή. Να βλέπουν τους μαθητές τους να μεγαλώνουν, να εξελίσσονται, να προοδεύουν και να προκόβουν στην κοινωνία, απολαμβάνοντας καλύτερη ποιότητα ζωής. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση για τους εκπαιδευτικούς. Εμείς θα είμαστε πάντα πλάι τους.

Σχόλια (13)

 
Ηλίας
09 Αυγ 2020 06:33

@ανωνυμος
Μου κάνει εντύπωση που γνωρίζετε ότι με την προκηρυξη μπήκαν και στον προϋπολογισμό τα κονδύλια. Τότε γιατί ελεχθη ότι δεν υπήρχε σχέδιο και κονδύλι υλοποίησης; Εσεις πάντως είστε σίγουρος.

 
Μαρία
07 Αυγ 2020 10:33

Έχει δίκιο ο κος Φίλης.
Ψάξτε στα δημοσιεύματα κ στα έγγραφα. Κοιτάξτε τις ρυθμίσεις ανά υπουργό.
Από τους πιο ουσιαστικούς υπ. Παιδείας.
Δεν είναι τυχαίο ότι η κ Κεραμέως συνεχίζει τις ρυθμίσεις του κ Γαβρόγλου.

 
Δον Κιχώτης
07 Αυγ 2020 08:29

Αναμένοντας το επόμενο βήμα προς το δεύτερο σκαλί, κάθομαι στην αυλή, ακούω τον κότσυφα που γλυκομιλεί στο ταίρι του και τραγουδώ:
Κελαϊδήστε, ωραία μου πουλάκια κελαϊδήστεεε...
Σε λίγο θα έρθει η συνήθης παρέα και πίνοντας τον πρωινό καφέ θα λύσουμε άλλη μια φορά τα μεγάλα προβλήματα της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης!..
Έχουμε έρθει στο χωριό αρκετές ειδικότητες, σχεδόν απ' όλες τις μεγάλες παρατάξεις...
Σήμερα, εγώ θα είμαι ο Πρόεδρος!

 
Ανώνυμος
07 Αυγ 2020 00:42

Ως διορισμένος πλέον στην ειδική αγωγή ευχαριστώ τον Συριζα και μόνο τον Σύριζα για την πραγματοποίηση των διορισμών μας! Επί Σύριζα βγήκε η προκήρυξη, επι Σύριζα μπήκαν στον προϋπολογισμό. Μόλις βγήκαμε από τα μνημόνια προγραμματίστηκαν διορισμοί αυτό ξέρω εγώ.

 
Αδαής πλην όμορφος
07 Αυγ 2020 00:30

@ξέρουν αυτοί....
Μπορούσαν δηλαδή να γίνουν διορισμοί το 2010-2019? Με ποιό νόμο ρε παιδιά? Πείτε και σε εμένα να ξέρω! Γιατί με τα μαξιλάρια άλλων και εκτός μνημονίων, μπορώ κι εγώ να κάνω το γόη (sic)....

 
Εκπαιδευτικος
07 Αυγ 2020 00:25

Έχει δίκιο οΦιλης.Αυτοι υπέγραψαν τους διορισμούς.Ο καλύτερος υπουργός Παιδείας Εκπαιδευτικοί της πράξης είμαστε,ξέρουμε να κρίνουμε Και ας μην είμαστε ΣΥΡΙΖΑ.

 
Εκπαιδευτικος
06 Αυγ 2020 23:25

Αυτά που λέτε κ Φ ιλη δεν μας πείθουν μήπως θυμάστε ποιος στην ουσία κατάργησε το ολοήμερο; ποιος μείωσε τις ώρες των αγγλικών από το δημοτικό 1 ώρα για κάθε τάξη;ποιος κατάργησε τα επίπεδα στο γυμνάσιο; και γιατί δεν κάνατε εσείς, εστω για δείγμα, έναν διορισμό; όταν βρίσκεστε στην αντιπολίτευση όλοι μας θυμάστε.

 
ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ
06 Αυγ 2020 23:21

Περισεύει το θράσος.Σήμερα έγιναν οι πρώτοι διορισμοί μετά από 10 χρόνια!5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ απόλυτο μηδέν!

 
Λογοτέχνης
06 Αυγ 2020 21:21

Πάλι το ποίημα !

 
Δον Κιχώτης
06 Αυγ 2020 19:35

Είναι παρήγορο το γεγονός που ο καθ' ύλην αρμόδιος βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αξιολογεί - έστω και αυθαιρέτως - το εκπαιδευτικό έργο των ανα-πληρωτών εκπαιδευτικών και προβλέπει - «να κάνουν ακόμα πιο ουσιαστική δουλειά». Από την απόλυτη άρνηση, στην αυθαίρετη αξιολόγηση τώρα και αύριο στην τεκμηριωμένη για το καλό της ελληνικής Παιδείας. Ανεβήκαμε το πρώτο σκαλί, έχω την αίσθηση ότι ήταν ένα αυθόρμητο βήμα, γιατί ορισμένες αξίες τις έχουμε πρωτίστως στο πετσί μας και δευτερευόντως σε κάποιες προσωπικές θεωρίες!

 
Αμερόληπτος
06 Αυγ 2020 18:47

Άσε Φίλη, εσύ κάθε χρόνο έκανες εξαγγελία για 10.000 διορισμούς εκπαιδευτικών και πουλούσε φρούδες ελπίδες και έχεις το θράσος και μιλάς;

 
Ekpaideytikos
06 Αυγ 2020 17:03

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΡΩΡΑ
ΕΙΧΑΤΕ 4 ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ
ΑΝΤΙΘΕΤΑ
ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΕ
ΟΥΤΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ
ΟΥΤΕ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΜΕΝΑ
ΑΣΤΕ ΤΩΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ
ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ
Α ΞΕΧΑΣΑ
ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ...ΠΡΟΛΑΒΑΤΕ

 
Γιώργης Παπας
06 Αυγ 2020 16:12

Από την ανακοίνωση μέχρι την υλοποίηση απέχει παρασάγγας. Ωραίες οι ευχές καλοί οι διορισμοί στην ειδική αλλά οι διορισμοί έπρεπε να ξεκινήσουν με τη γενική αγωγή και μετά με ειδική. Θα έχει διοριστεί ο/η εκπαιδευτικοσ Της παράλληλα και θα περιμένουμε το /τη δάσκαλο τάξης. Είναι απλό να αραδιάζονται αριθμοί αλλά πρέπει να υπάρχουν μελέτες και κονδύλια να υλοποιηθούν . Επισης το καθηκοντολογιπ των παράλληλων πρέπει να αλλάξει. Όταν απουσιάζει ο/η μαθητής -τρία να αναλαμβάνει τάξη για να ενσωματωθεί στο σύνολο κι όχι αποστασιοποιημένα .

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ