Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Το Συμβούλιο που θα επιλέξει τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Πρόεδορος ορίστηκε ο Παναγιώτης Πανταζάκος, μέλος Δ.Ε.Π. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Δημοσίευση: 06/08/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ορίστηκε, με απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, το Συμβούλιο Επιλογής Προσωρινών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ.

Ειδικότερα το Συμβούλιο έχει ως εξής:

1. Παναγιώτης Πανταζάκος, μέλος Δ.Ε.Π. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως Πρόεδρος, με αναπληρώτριά του την Άννα Σαΐτη, μέλος Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

2. Αλέξανδρος – Σταμάτιος Αντωνίου, μέλος Δ.Ε.Π. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ,ως μέλος με αναπληρώτριά του την Σοφία Λαμπροπούλου, μέλος Δ.Ε.Π. του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

3. Ιωάννα Μάνου, Σύμβουλο Α ́ του Επιστημονικού Γραφείου Συμβούλων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως μέλος με αναπληρωτή της τον Δημήτριο Μπαμπίλη, Σύμβουλο Α ́ του Επιστημονικού Γραφείου Συμβούλων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

4. Παναγιώτη Πασσά, Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως μέλος, με αναπληρώτριά του την Καλομοίρα Μαρούγκα, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

5. Μαρία Παπαδανιήλ, Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, ως μέλος, με αναπληρωτή της τον Αλέξανδρο Κόπτση, Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε περίπτωση που ο Πρόεδρος έχει κώλυμα συμμετοχής, προεδρεύει ο αναπληρωτής του και αν και αυτός έχει κώλυμα συμμετοχής, προεδρεύει μέλος του Συμβουλίου που έχει την ιδιότητα μέλους Δ.Ε.Π. Α.Ε.Ι.

Σχόλια (13)

 
Σταύρος
06 Αυγ 2020 16:16

Είθε ο πρόεδρος της επιτροπής, καθηγητής της Ηθικής στο Τμήμα Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ κ. Πανταζάκος, να διδάξει "ηθική" στην επιλογή των προσωρινών διευθυντών εκπαίδευσης. Ίδωμεν...

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
06 Αυγ 2020 16:24

Αναρωτιέμαι... Γιατί θα ταλαιπωρηθούν τόσοι άνθρωποι;
Άλλωστε, όπως ακούγεται.... η κα Υπουργός μας έχει υποκύψει στις απαιτήσεις των συνδικαλιστικών οργάνων...
Ελπίζω να το σκεφτεί πιο συνετά και να τοποθετήσει ικανά και αξιόλογα στελέχη και όχι τους γνώριμους συνδικαλιστές ψηφοφόρους... Οι εκλογές κα Κεραμέως είναι πολύ μακριά ακόμη...!!!

 
ΒΑΣΙΛΗΣ
06 Αυγ 2020 16:34

Το γνωστικό αντικείμενο του κυρίου Πανταζάκου είναι η Ηθική. Συνεπώς περιμένουμε από αυτόν ως πρόεδρο του Συμβουλίου "να πράξει ηθικά" σχετικά με τις επιλογές των Διευθυντών Εκπαίδευσης.

 
Κώστας
06 Αυγ 2020 19:12

Όποιος συμμετέχει στη διαδικασία αυτόματα αποδέχεται τους όρους και δεν μπορεί να διαμαρτυρηθεί για οποιαδήποτε επιλογή...Θυμάμαι το 2005, εξαιρετικό καθηγητή , με γνωστικό αντικείμενο τη Διοίκηση και την Ιστορία της Εκπαίδευσης, σε αμφιθέατρο να διατυπώνει ευθαρσώς τη θέση του: "
Δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί για αυτά τα πράγματα, πρώτιστα ευθυνόμαστε εμείς που με τη συμμετοχή μας νομιμοποιούμε τέτοιες διαδικασίες".

 
Μαρία
06 Αυγ 2020 19:30

Δημοσίευση κριτηρίων επιλογής στελεχών
Να δοθούν στη δημοσιότητα- διαύγεια τα κριτήρια επιλογής κ τα πρακτικά.
Ας τα ζητήσουν οι αιρετοί.

Ας δοθεί κ το βιογραφικό των υπολοίπων μελών
Ευτυχώς υπάρχει κ στέλεχος από την ΕΣΔΔ

Λάθος ο αποκλεισμός αιρετών , χρειάζεται ισορροπία κ γείωση με τη ζώσα πραγματικότητα.

 
Poyet
06 Αυγ 2020 19:33

Δλδ εσείς τώρα πιστεύετε ότι θα γίνουν όλα αξιοκρατικά, ε ; Χωρίς μετρήσιμα, χωρίς τίποτα. Στον τόπο μου πάντως μαλώνουν οι βουλευτές της ΝΔ από τώρα για το ποιος ημέτερος θα επιλεγεί. Οι υπόλοιποι εκτός ΝΔ ούτε καν λαμβάνονται υπόψη.

 
Γιάννης
06 Αυγ 2020 20:46

Κώστα το αντιγράφω..: "Όποιος συμμετέχει στη διαδικασία (στημένο παιχνίδι) αυτόματα αποδέχεται τους όρους και δεν μπορεί να διαμαρτυρηθεί για οποιαδήποτε επιλογή..Δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί για αυτά τα πράγματα, πρώτιστα ευθυνόμαστε εμείς που με τη συμμετοχή μας νομιμοποιούμε τέτοιες διαδικασίες".

 
Η ηθική της εύνοιας των «ημετέρων»
06 Αυγ 2020 20:48

Το Συμβούλιο Επιλογής Προσωρινών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας
και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα επιλέξει τους κομματικά αρεστούς παραμερίζοντας υποψηφίους με αυξημένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα;

Μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη, διαφάνεια και αξιοκρατία χωρίς τη δημοσιοποίηση της μοριοδότησης όλων των υποψηφίων και την υποβολή ενστάσεων;

Ο έλεγχος της διοίκησης από κύκλους της ευνοιοκρατίας είναι η απάντηση στην αποκομματικοποίηση του κράτους που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός;

Αυτή είναι η «ανυπόκριτη ηθική» της άλωσης του κρατικού μηχανισμού από τους «ημετέρους»!

 
Αυτογκόλ από τα αποδυτήρια
06 Αυγ 2020 22:15

Μόνο έτσι θα μπορούσα να χαρακτηρίσω την απόφαση της κας Υπουργού, για προσωρινούς αντικαταστάτες ΔΕ 1ος έτους.
Με αυτή και μόνον την απόφαση, δίνει από μόνη της το δικαίωμα σε όλους(ακόμα και στους δικούς της), να της "το χτυπάνε" δια βίου για αδιαφενείς(sic) επιλογές.
Οι δε επιλεχθέντες, πέρα από τις ικανότητές τους ή όχι, δεν ξέρω εάν θα έχουν την αποδοχή και τον σεβασμό των εκπαιδευτικών.
Κάτι τελευταίο για την επιτροπή.... Τους 12 Απόστολους* να βάλεις, αν οι οδηγίες χρήσεως είναι γραμμένες στην Αραβικήν...... (*αφού περί ηθικής ο λόγος!)

 
Το έργο της επιτροπής θα είναι πανεύκολο αν...
07 Αυγ 2020 08:48

θα είναι εύκολα τα πράγματα για την επιτροπή αν χρησιμοποιήσει τις 3 θεμελιώδεις ερωτήσεις των περιφερειακών συμβουλίων επιλογής των Σ.Ε.Ε. (επί Γαβρόγλου)
α. Είστε υπέρ της αξιολόγησης;
β. Να γίνονται ή όχι μαθητικές παρελάσεις;
γ. Ποια είναι η γνώμη σας για το περιεχόμενο του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία;

και μια ακόμη ως bonus
δ. εξηγήστε το δόγμα "κοντά στο μαθητή" σε συνδυασμό με το "όχι στη εξ αποστάσεως διδασκαλία" και το "κλειστά σχολεία για τη διαφύλαξη της υγείας των εκπαιδευτικών".
οι ίδιες ερωτήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στις επερχόμενες επιλογές Στελεχών χωρίς αποδοχή πρόσφατων αλλαγών/ανασκευών σε βιογραφικά, ιστοσελίδες, συνεντεύξεις κ.ά εκ μέρους των υποψηφίων

 
Τάκης
07 Αυγ 2020 12:20

2004 - 2020 = 16 χρόνια με τις ίδιες οπισθοδρομικές ιδέες. Ας υποθέσουμε ότι έχουμε δύο υποψηφίους. Ο Α με άριστο βιογραφικό και ο Β κομματικός και χωρίς τυπικά προσόντα. Επιλέγεται ο Β από την κυρία Νίκη. Τι πρέπει να κάνει ο Α; Πάντως αν ήμουν στη θέση του Α θα έκανα με ασφαλιστικά μέτρα ακύρωση της απόφασης.

 
@Τάκης
07 Αυγ 2020 18:58

Αν δεν ξέρεις μην παραμυθιάζεις τον κόσμο.Σε προσωρινές τοποθετήσεις χωρίς συγκεκριμένη και νομοθετημένη μοριοδότηση δεν μπορούν να υπάρξουν τα δικαστικά μέτρα που γράφεις.Όλοι εκφερετε γνώμη επί παντός επιστητού χωρίς να ξέρετε το αντικείμενο.Τοσο χαζοί δεν είναι να κάνουν προσωρινές τοποθετήσεις χωρίς νομική κάλυψη.Μην υποβαθμιζετε τα σχολια

 
Παναγιώτης Παναγ.
09 Αυγ 2020 18:10

Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ