Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

16 Διευθυντές Εκπαίδευσης: Η εγκύκλιος "Α. Γκίκα" θέτει εν αμφιβόλω την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Καταστρατήγηση των θεσμοθετημένων διαδικασιών -Η εγκύκλιος αυτή είναι ανεφάρμοστη".
Δημοσίευση: 06/08/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εν αμφιβόλω  θέτει  εγκύκλιος "Α. Γκίκα" την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θεωρούν  16 Διευθυντές Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (σ.σ. από τους 116)  με κοινή δήλωση που υπογράφουν, με  αφορμή την υπ’ αρ. πρωτ. 102027/ΓΔ5/30-7-2020 εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως Α. Γκίκα για τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, τονίζουν οι 16 Διευθυντές Εκπαίδευσης ,  η εγκύκλιος αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί, καθώς:

1.    Τόσο οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων, όσο και οι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση στα σχολεία βρίσκονται εκτός υπηρεσίας και η επικοινωνία μαζί τους είναι εξαιρετικά δύσκολη έως αδύνατη.  

2.    Όπως προβλέπεται στο άρθρο 3 παρ. 3 περ. (ε) του Π.Δ. 50/96, όπως αντικαταστάθηκε με τη διάταξη του άρθρου 3 του Π.Δ. 100/97, οι τοποθετήσεις των νεοδιοριζομένων και των μετατασσομένων γίνονται μετά την έναρξη του σχολικού έτους κι ακολουθούν όλες οι άλλες τοποθετήσεις των υπεραρίθμων και των αποσπασμένων (βλ. εγκύκλιο  ΥΠΟΠΑΙΘ 137644/Ε1/3-9-2015 με υπογραφή Υπουργού).

3.    Σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 9 του ίδιου Π.Δ. 50/96, όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει,  οι εν λόγω διαδικασίες λαμβάνουν χώρα κατά την έναρξη του σχολικού έτους, ήτοι την 1η Σεπτεμβρίου.

4.    Αντιτίθεται στο άρθρο 33 παρ. 5 του Ν. 4386/16, όπου ορίζεται υποχρεωτικά στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη η κοινή συνεδρίαση των ΠΥΣΠΕ - ΠΥΣΔΕ για τη συμπλήρωση ωραρίου των κοινών ειδικοτήτων από βαθμίδα σε βαθμίδα.

5.    Χωρίς ανάληψη υπηρεσίας των υπηρετούντων εκπαιδευτικών για το νέο σχολικό έτος, χωρίς την ολοκλήρωση των γενικών υπηρεσιακών μεταβολών (κινητικότητα μέσω ΕΣΚ, μετατάξεις από βαθμίδα σε βαθμίδα και από κλάδο σε κλάδο, κλπ), χωρίς τις αναθέσεις ωρών (β΄και γ΄ανάθεση), είναι αδύνατο να προσδιοριστούν οι λειτουργικές ανάγκες και οι λειτουργικές υπεραριθμίες.

6.     Χωρίς την υποβολή και χορήγηση των αδειών ανατροφής τέκνου, άνευ αποδοχών, επαπειλούμενων κυήσεων, μακροχρόνιων αναρρωτικών, κλπ είναι αδύνατο, επίσης, να προσδιοριστούν οι λειτουργικές ανάγκες και οι λειτουργικές υπεραριθμίες.

7.    Χωρίς τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία δεν μπορούν να συνεδριάσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων, ώστε να προβούν στο σύνολο των αναθέσεων κι από εκεί να προκύψουν οι ανάγκες συμπλήρωσης ωραρίου σε άλλες σχολικές μονάδες.

8.    Η υποστελέχωση των υπηρεσιών και η λειτουργία τους με το 50% της δύναμής τους, λόγω των καλοκαιρινών αδειών, δε δίνει τη δυνατότητα της συλλογής και επεξεργασίας των χιλιάδων υπηρεσιακών δεδομένων που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

9.    Τέλος, είναι αντίθετη με την εκπεφρασμένη θέση των δύο Ομοσπονδιών (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ) για την έναρξη των διαδικασιών παρουσία των αιρετών εκπροσώπων και με όλους τους εκπαιδευτικούς εν υπηρεσία, ώστε να διαφυλαχτούν τα εργασιακά και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, θέσεις τις οποίες η διοίκηση δεν μπορεί να αγνοεί.

Από τα παραπάνω προκύπτει, υπογραμμίζουν οι 16 Διευθυντές Εκπαίδευσης, ότι:

α) η εγκύκλιος κινείται εκτός των ορίων του θεσμικού πλαισίου,

β) ανατρέπει αιφνιδίως τον υπηρεσιακό προγραμματισμό, που εφαρμόζεται από το 1996 βάσει του ΠΔ 50 και ΠΔ 100/97,

γ) θέτει υπό αμφισβήτηση τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών,

δ) δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για ευρεία αμφισβήτηση του κράτους δικαίου και τέλος,

ε) θέτει εν αμφιβόλω την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

"Για όλους τους προρρηθέντες λόγους, έχοντας καταθέσει και σε υπηρεσιακό επίπεδο στις αντίστοιχες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης τις αντιρρήσεις και τα ειδικότερα προβλήματα που δημιουργούνται ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης", οι «16»  εκφράζουν ωπλέον και δημόσια την άποψή τους,  "για την καταστρατήγηση των θεσμοθετημένων διαδικασιών, τονίζοντας πως, η εγκύκλιος αυτή είναι ανεφάρμοστη".

Παράλληλα επισημαίνουν  «προς κάθε κατεύθυνση πως, σε όλη μας τη διαδρομή στην εκπαίδευση, και με ιδιαίτερη ευαισθησία από θέσεις ευθύνης, υπηρετήσαμε το δημόσιο σχολείο, τους μαθητές και τη νομιμότητα, προασπίζοντας τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, ακόμα και σε δύσκολες (μνημονιακές) συνθήκες, κι έτσι θα πράξουμε μέχρι τέλους, σε όποια θέση κι αν βρεθούμε».

Τέλος υπογραμμίζουν «Μετά την ψήφιση του Ν. 4713/2020 και έως την άμεση αντικατάστασή μας από τους «προσωρινούς» Διευθυντές, καλούμαστε αιφνιδίως, με την παραπάνω εγκύκλιο, να πραγματοποιήσουμε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές (υπεραριθμίες, τοποθετήσεις αποσπασμένων, αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, συμπλήρωση ωραρίου, κλπ), παραμονές του Δεκαπενταύγουστου, μέσα σε ένα παράτυπο και ασφυκτικό πλαίσιο,  με κλειστά  τα σχολεία και απόντες τους εκπαιδευτικούς».

Το κείμενο της δήλωσης υπογράφουν :

Σχόλια (23)

 
Στράτος
06 Αυγ 2020 16:29

Όταν είσαι σίγουρος ότι δεν θα επιλεγείς εκ νέου για προσωρινός Διευθυντής Εκπαίδευσης...

 
Μάλιστα
06 Αυγ 2020 16:51

Κάποια αντιπρόταση, ώστε να μην υπάρχουν κενά μέχρι τον Ιανουάριο;;;; Να μην συμπληρώνονται τα κενά Νοέμβριο και Δεκέμβριο;;;
Καμία πρόταση!!!

 
Poyet
06 Αυγ 2020 19:37

Οι υπογράφοντες το πήρατε απόφαση ότι δεν θα είστε στις επιλογές της ΝΔ μάλλον

 
Lovato Rossi
06 Αυγ 2020 19:59

Αστεία επιχειρήματα που δεν έπεισαν ούτε τους υπόλοιπους 100 Διευθυντές να συνυπογράψουν το κείμενο.

 
Μαρία
06 Αυγ 2020 20:23

@Στράτος
Μόλις δικαιώσατε την κ Κεραμέως . Για την αποψίλωση των υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Το ζήτημα είναι αν ευσταθεί νομικά κ επί της ουσίας η αντίρρησή τους. Γιατί δε γίνονται διορθωτικές κινήσεις;
Κανείς δεν έχει το αλάθητο του Πάπα.

Προτιμότερη η δημόσια διαφωνία, παρά η πρακτική εκείνων που αντιπολιτεύονται στα μουλωχτά κ σιωπούν περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία, αλλάζοντας συχνά πυκνά θέσεις στο παρά πέντε, ανεξαρτήτως κυβερνήσεως, λοιδωρώντας πάντα τους διαφωνούντες.

 
Δύο χρόνια παράτασης θητείας είναι πολλά
06 Αυγ 2020 21:48

Παραβλέπετε ότι υπερβήκατε τα δύο χρόνια παράτασης της θητείας σας και είστε πια στον 25ο μήνα παράτασης .Ποτέ όμως δεν διαμαρτυρηθήκατε για αυτήν την παράταση και να ζητήσετε να γίνουν επιλογές.Τηρήσατε εκκωφαντική σιγή.Τώρα διαμαρτύρεστε

 
Δημήτρης
06 Αυγ 2020 22:00

Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται.

 
Χ
06 Αυγ 2020 23:31

Οι υπόλοιποι 100 που είναι; μήπως βρίσκονται σε άδεια; γιατί δεν υπογράφουν;

 
Πράκτορ 007
07 Αυγ 2020 01:14

Εξαιρετικά έξυπνοι είναι οι 16!!!
Γιατί 16, είναι λίγοι μπροστά σε 116. Άρα αυτοί οι 16, θα γίνουν σίγουρα ΔΕ σε 3 χρόνια....
Αντίθετα οι 100, είναι πολλοί μπροστά στους 116. Και άρα δεν θα γίνουν ΔΕ ούτε οι μισοί.... ακόμη και τώρα....

 
Ενυπογράφως
07 Αυγ 2020 01:28

"Στου πικραμένου την αυλή"..ά ρε Νίκο Γκάτσο..τΤο κακό είναι ότι μέσα σ' αυτούς τους υπογράφοντες ΔΕ είναι τρεις τουλάχιστον με βάση τα όσα γνωρίζω,με σούπερ προσόντα, και ένας παλιός συμφοιτητής μου από την επαρχία,εξαίρετο άτομο και εξαίρετος στη δουλειά του.Όταν θα σοβαρευτούμε, το 2050 περίπου, και δεν θα παίζεται η διοίκηση της εκπαίδευσης μόνο στα εντός έδρας των δύο βασικών αιωνίων αντιπάλων, δεν θα υπαρχει ούτε η σκόνη από τα κόκκαλά μου./Αυτό δημοσιεύεται κύριοι..Ενυπογράφως, Στέλιος Καραγιάννης ΣΕΕ ΠΕ 83

 
Θέλει αρετή και τόλμη...
07 Αυγ 2020 08:10

Ακόμα κιαν γνωρίζεις ότι δε θα είσαι στους προσωρινούς διευθυντές, θέλει θάρρος, δύναμη και πίστη σ' αυτό που κάνεις για να υπογράψεις ένα τέτοιο κείμενο και να ορθώσεις ανάστημα στις οδηγίες-διαταγές του Υπουργείου, υπερασπίζοντας στην ουσία το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, τα σχολεία, τους μαθητές και φυσικά τους εκπαιδευτικούς. Ακόμα κι αν με κάποιο μαγικό τρόπο γίνουν τώρα οι τοποθετήσεις, ενάντια στο θεσμικό πλαίσιο ξαναλέω, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα φανούν τα αποτελέσματα αυτής της προχειροδουλειάς στα σχολεία, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές και τότε θα χρειαστούν άλλοι "μαγικοί" τρόποι για να ξεπεραστούν, αν ξεπεραστούν. Ξέρετε, 25 μήνες παράταση θητείας σημαίνει 25 μήνες περισσότερη εμπειρία στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που ισχύουν (δε συζητάω για το τις πταίει γι αυτήν την παράταση και πόσο οφελειμένοι ήταν τελικά οι Διευθυντές απ' αυτή). Φυσικά και θα μπορούσε το Υπουργείο να κάνει ένα άλλο χρονοδιάγραμμα, πολύ νωρίτερα, να είχε προετοιμάσει και ενημερώσει εγκαίρως, τα όργανα και τις δομές, τους συνεργάτες του, αν μη τι άλλο, που είναι οι Διευθυντές Εκπαίδευσης και οι Διευθυντές σχολείων και να στε σίγουροι ότι τίποτε απ' όλα αυτά δεν θα χε συμβεί. Γιατί το θέμα δεν είναι προσωπικό ή μόνο πολιτικό, είναι καθαρά υπηρεσιακό, ζήτημα εύρυθμης και εύνομης λειτουργίας των δομών διοίκηση και κυριώτατα των σχολείων. Είναι βέβαιο ότι και οι υπόλοιποι Διευθυντές Εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων και όσοι επανατοποθετηθούν ως προσωρινοί, συμφωνούν επί της ουσίας με το κείμενο αλλά "θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία"...

 
αναπληρωτης
07 Αυγ 2020 09:10

Θα δεχομουν την διαμαρτυρια τους αν υπηρχαν αντιστοιχες και ταπροηγουμενα χρονια για το οτι το υπουργειο εστελνε λιγοτερους αναπληρωτες απ' οτι ζητουσαν,για το οτι φταναμε στον Γεναρη και τα σχολεια ειχαν ελλειψεις, για το οτι οι αναπληρωτες αντιμετωπιζονταν ως εκπαιδευτικοι β κατηγοριας.Δεν ειδα κανενα κειμενο διαμαρτυριας για το οτι ανακοινωνονταν οι προσληψεις ξημερωματα και οι αναπληρωτες θα επρεπε την ιδια σχεδον μερα να βρισκονται στο αλλο ακρο της Ελλαδας.Κανενα κειμενο συμπαραστασης και παρεμβασης οταν αναπληρωτες στα νησια κοιμοντουσαν στις παραλιες.Σε τυχον επιχειρημα οτι οι διευθυντες δεν ειναι συνδικαλιστικο οργανο,απαντω.Το ιδιο ισχυει και για το παρον κειμενο τους.Ειναι οργανα διοικησης και οχι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.Αν η τακτικη της διαμαρτυριας ηταν διαχρονικη,θα τυχαινε διαφορετικης αποδοχης.Τωρα μαλλον ,οσο δικαιο και ναεχουν,υποκρυπτει πικρια και σκοπιμοτητα.

 
Τάσος
07 Αυγ 2020 12:01

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΕΤΉ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΓΆΛΟΥΝ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΞΑΦΝΙΚΌ!!! ΤΙ ΆΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ...!!!

 
THEODOROS
07 Αυγ 2020 13:11

Αντί να γίνεται κριτική στο κείμενο, στην εγκύκλιο συμφωνία-διαφωνία με αυτή, γίνεται δίκη προθέσεων ακόμα και σε ένα θέμα που η ΔΟΕ –ΟΛΜΕ ως ομοσπονδίες αντιτάχτηκαν με καταγγελία. Μάλλον, δεν πολυαρέσει που διευθυντές εκπαίδευσης προβαίνουν σε ανακοίνωση που λένε τα πράγματα με το όνομά τους στο νομικό, στο υπηρεσιακό κομμάτι και σε αυτό που σχετίζεται και με το πρακτικό μέρος της εφαρμογής της εγκυκλίου. Και όσοι λένε αυτά που λένε παραμελώντας το κρίσιμο που κάνει η εγκύκλιος. Με κλειστά σχολεία, χωρίς τον σύλλογο διδασκόντων, χωρίς αιτήσεις εκπαιδευτικών, να δοθούν κενά, να καταστρατηγούνται εργασιακά δικαιώματα και κυρίως στην πράξη να συμβεί το αντίθετο από αυτό που η εγκύκλιος τάχα θέλει να επιτύχει. Να υπάρξει πλασματική εικόνα των αναγκών και τον Σεπτέμβριο με πληθώρα αδικιών και να γίνεται αλλαλούμ σε θέσεις, ώρες, τοποθετήσεις.
Τελικά φτάσαμε τα «αυτονόητα»- αυτά αναφέρονται στην ανακοίνωση- να πειράζουν. Στο βάθος όμως μάλλον των κριτικών που διάβασα εδώ κάτι άλλο κρύβεται. Η εναρμόνιση και με την απόφαση της κυβέρνησης να δι-ορίσει τους διευθυντές εκπαίδευσης με συμβούλιο ειδικού σκοπού πετώντας έξω τους αιρετούς του κλάδου και η συμφωνία με την επιλογή της κυβέρνησης που βλέπει ως κομματική στην ουσία τη θέση του διευθυντή εκπαίδευσης

 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣ.
07 Αυγ 2020 14:34

Αυτοί οι 16 διευθυντές εκπαίδευσης ά/θμιας και β/θμιας τιμούν τον ρόλο τους, την εκπαίδευση και προστατεύουν με καίριες επισημάνσεις τη λειτουργία των σχολείων και την υπηρεσιακή αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών τουλάχιστον κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Δεν κάνουν τίποτα διαφορετικό από το να ακριβολογήσουν για ευνόητα υπηρεσιακά θέματα όπως ακριβώς τοποθετήθηκε η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ...

Εξάλλου είναι κάτι που θα αποδειχτεί άμεσα τις επόμενες εβδομάδες... ότι "Η εγκύκλιος "Α. Γκίκα" θέτει εν αμφιβόλω την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς"

Τα υποβολιμαία σχόλια και οι τοποθετήσεις για τη δημοσιοποιημένη αυτή εύλογη διαφωνία δυστυχώς κινούνται από μικροκομματικά και προσωπικά ελατήρια που ουδεμία σχέση έχουν με την ομαλότητα στα σχολεία.

 
Βασίλης
07 Αυγ 2020 14:58

Οι 16 λοιπόν θέλουν να γίνονται οι λειτουργικές τοποθετήσεις αφού αρχίσει η σχολική χρονιά. Για να υπάρχουν κενά μέχρι τον Δεκέμβριο. Ο εκπαιδευτικός κλάδος επί δεκαετίες έλεγε ότι πρέπει να γίνονται αυτά μέσα στο καλοκαίρι για να τοποθετούνται έγκαιρα οι συνάδελφοι κάνοντας τον προγραμματισμό τους αλλά και να εξυπηρετούνται προ πάντων οι μαθητές παίρνοντας τον (τους) εκπαιδευτικό (-ούς) τους εγκαίρως χωρίς ελλείψεις και προβλήματα. Τώρα προς τι η τόση πρεμούρα; Τελικά πρέπει να πήρανε είδηση ότι έστω και απότομα , η αλήθεια είναι, θα γυρίσουν πίσω στα σχολεία και θα αντικατασταθούν με προσωρινούς. Αλλά μήπως προσωρινοί δεν ήταν κι αυτοί τα τελευταία δύο χρόνια στις θέσεις τους; Παράταση 2 χρόνια. Αν είναι δυνατόν! Όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος σ' αυτή τη ζωή.

 
Όπως θέλω τα γυρίζω
07 Αυγ 2020 15:10

Τα νομικά ζητήματα που επικαλούνται μπορούν να ρυθμιστούν. Όπως είναι γνωστό, μια νεότερη διάταξη καταργεί ή ρυθμίζει μια παλαιότερη. Κι αυτό μπορεί να γίνει οποτεδήποτε. Όσο για το γεγονός ότι επικαλούνται την απουσία των εκπαιδευτικών από τα σχολεία πρέπει να επισημανθεί ότι οι εκπαιδευτικοί, το καλοκαίρι ΔΕΝ βρισκόμαστε σε άδεια αλλά σε θερινές διακοπές. Κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε επαφή τόσο με το σχολείο μας όσο και με τις Προϊστάμενες αρχές. Ακόμη δεν είναι πολύ δύσκολο οι διευθύνσεις εκπαίδευσης να έρθουν σε επαφή με τους εκπαιδευτικούς τους, στον αιώνα της τεχνολογίας. Όλα τα στοιχεία επικοινωνίας τα έχουν! Το ίδιο συμβαίνει και με τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων. Και το καλοκαίρι συνεχίζουν να είναι διευθυντές, και το καλοκαίρι οφείλουν να διεκπεραιώνουν υποθέσεις και ζητήματα των σχολείων τους. Γι' αυτό εξάλλου παίρνουν το επίδομα και τους μήνες του καλοκαιριού!

 
Οδυσσέας
07 Αυγ 2020 16:28

Όταν ο υφιστάμενος αποδεικνύει στον προϊστάμενο ότι παρανομεί. Αξία ανεκτίμητη!

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
07 Αυγ 2020 19:52

Είτε επιλεγούν ξανά, είτε όχι, εκείνο που έχει σημασία είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι δημοσιοποιούν την άποψή τους επώνυμα κι αυτό και μόνο καθιστά την παρέμβασή τους σημαντική. Πολύ περισσότερο βέβαια που έχουν και δίκιο στις επισημάνσεις τους και καλό θα ήταν να τις καλοσκεφτούν όσοι επιπόλαια τις προσπερνούν με πικρόχολους και αβάσιμους χαρακτηρισμούς! Είναι βέβαιο ότι όλη αυτή η πρεμούρα του υπουργείου θα αποβεί εντελώς ανούσια, γιατί θα αναγκαστεί να επαναλάβει τη διαδικασία στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν θα υπάρχουν τα πραγματικά δεδομένα για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων! Αν λοιπόν το υπουργείο αποφάσισε αληθινά να ξεπεράσει τον εαυτό του και να καλύψει έγκαιρα τα κενά, τότε θα είμαστε όλοι ευτυχείς να το δούμε αυτό στο τέλος του Σεπτέμβρη. Θα το δούμε όμως; Πολύ αμφιβάλλω!

 
Δον Κιχώτης
08 Αυγ 2020 08:20

Η καλή πρόθεση του Υπουργείου αλλά και των 16 Διευθυντών, αποκαλύπτει άλλη μία φορά την απαράδεκτη εικόνα της Δημόσιας Διοίκησης που επί 40 χρόνια και μετά από πληθώρα βαρύγδουπων συνθημάτων περί «Αλλαγής», αδυνατεί να νομοθετήσει αποτελεσματικά, ώστε από την αρχή της κάθε σχολικής χρονιάς, τα σχολεία των ολίγων παιδιών της Πατρίδας να λειτουργούν όπως πρέπει!
Τι ντροπή!...

 
Κιχότε μου,
08 Αυγ 2020 11:41

ούτε το υπουργείο θέλει (δεν μπορεί κιόλας , γιατί δεν ξέρουν και πολλά , παρότι κάποια πράγματα απλά και λογικά φαίνονται) , ούτε οι όψιμοι ανησυχούντες διευθυντάδες , ούτε κανένα στέλεχος ! πλάκα έχουν πάντως. έχεις δίκιο, όλα θα είχαν τελειώσει μέσα μάη , αν θέλαμε . και είναι τόσο απλό. αλλά λέμε βλακείες τύπου : αλλάζουν γνώμη, πεδία, κατευθύνσεις τα παιδιά και λοιπές βλακείες. Κανείς να μην αλλάζει τίποτα μετά τον ιούνιο (όποιος θέλει την επόμενη χρονιά , να μάθουν και στην υπευθυνότητα) και όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές σε 15 μέρες με 2-3 κύματα (για ανακλήσεις, επιλογές, προγραμματισμό, ανοιχτές αιτήσεις παντού για όλους , πλατφόρμες αμοιβαίων θέσεων σε σχολεία κλπ με διαφάνεια κλπ) θα είχαν ολοκληρωθεί , θα πήγαινε ο καθένας με καραμπόλες όπου ήθελε ή υπήρχε δυνατότητα φανερή σε όλους. αλλά δεν θέλει κανείς . περαστικά μας.

 
διακοπές
08 Αυγ 2020 18:31

Ίσως χρειαστεί να ανακληθούν οι άδειές τους (κάποιοι ίσως πήραν πολυήμερες, γιατί 6 χρόνια στην 'ηλεκτρική' καρέκλα είναι πολλά και κουράστηκαν), καθώς και των υπαλλήλων του ΠΥΣΔΕ (και γενικά του τμήματος Προσωπικού) αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί ή διοικητικοί της κάθε Δ/νσης και να πρέπει να επιστρέψουν για να περατώσουν τις διαδικασίες.
Και οι μεν Δ/ντές παίρνουν καλά επιδόματα, και γνώριζαν το φόρτο όταν έκαναν (τότε0 την αίτηση. Οι συνάδελφοι,όμως, (που αποσπάστηκαν σε φορέα και όχι σε συγκεκριμένη θέση φορέα, και) που με τις αναγκαστικές υπερωρίες έχουν κάνει τη νύχτα μέρα;;
(Όχι. Δεν είμαι ένας από αυτούς.)

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ