Η ΟΛΜΕ προτρέπει σε αποχή τα μέλη των ΠΥΣΔΕ

06/08/2020

Άκουσε το άρθρο

Σε αποχή από τις συνεδριάσεις των ΠΥΣΔΕ για τις υπηρεσιακές μεταβολές στα λειτουργικά κενά, προτρέπει , με ανακοινωθέν, η ΟΛΜΕ  τους αιρετούς αλλά και τα υπόλοιπα μέλη των ΠΥΣΔΕ, τα οποία , όπως σημειώνει η Ομοσπονδία,   πρόκειται σε λίγες ημέρες να αντικατασταθούν  .

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, τονίζεται στο ανακοινωθέν, στις 31/07/2020, είχε καταγγείλει ως απαράδεκτη, πρωτοφανή και παράτυπη (αντίκειται μεταξύ των άλλων και στο Π.Δ. 50/96, άρθρο 14 παρ 9) την εγκύκλιο (102027/ΓΔ5/30-7-2020) της Γενικής Γραμματέως Α. Γκίκα με την οποία ζητά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να ολοκληρώσουν όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές στα λειτουργικά κενά μέχρι την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020.

Ελπίζαμε, σημειώνει η ΟΛΜΕ, ότι το υπουργείο Παιδείας στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε  θα είχε αντιληφθεί τον παραλογισμό της εγκυκλίου και τις συνέπειες που θα έχει τυχόν εφαρμογή της  στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών και στην αποτελεσματική λειτουργία των σχολείων  την νέα σχολική χρονιά.

Δυστυχώς , υπογραμμίζει, διαψευστήκαμε γιατί η Γενική Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ Α. Γκίκα αρνήθηκε κατηγορηματικά, σε πρόσφατη  επικοινωνία που είχε μαζί της μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, να ικανοποιήσει το αίτημα της και να αποσύρει την παραπάνω εγκύκλιο, με επιχειρήματα που κρίνονται  τουλάχιστον αβάσιμα και σαθρά, αποτελούν δε μνημείο επίδειξης αλαζονείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (6)

θολα νερα
|

για αλλη μια φορά συνεχίζεται το παιχνιδάκι με την ΟΛΜΕ να μη βγάζει λέξη για την αντικατασταση των διευθυντών εκπαίδευσης με προσωρινούς χωρίς κριτήρια και φυσικά την συμφέρει να μην υπάρχουν στο συμβούλιο επιλογής αιρετοί. Αυτονόητο. Αποπροσανατολιζει λοιπόν από το ζήτημα αυτό στο οποίο δεν λαμβάνει θέση και βγάζει ανακοίνωση για τις υπηρεσιακές μεταβολές εκ του ασφαλούς, καθώς γνωρίζει ότι εκ των πραγμάτων είναι ανέφικτη και θα επαναληφθεί. Γνωστά παλιά ξεπερασμένα τρικ άνευ περιεχομένου και ουσίας και καταγγελίες επίπεδου καφενείου.

ΣΟΥΡΜΠ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ
|

Οι λειτουργικές υπεραριθμίες προκύπτουν μετά τις αναθέσεις, που γίνονται
με την έναρξη της σχολικής χρονιάς από το σύλλογο διδασκόντων του κάθε σχολείου. Οι υπεραριθμίες που δηλώθηκαν από τους διευθυντές των σχολείων αποτυπώνουν την προσωπική τους άποψη και μια τέτοια διαδικασία ούτε σύννομη είναι ούτε ανεκτή. Το υπουργείο με την εγκύκλιο παρανομεί, τα υπηρεσιακά όργανα αν συνεδριάσουν και προχωρήσουν σε διαθέσεις υπεράριθμων θα παρανομήσουν. Πολύ σωστή η στάση της ΟΛΜΕ που έχει υποχρέωση να διαφυλάξει την νομιμότητα. Όσοι αγνοούν την νομοθεσία ας αφήσουν τα πικρόχολα σχόλια, δεν βοηθούν σε τίποτα.

Στράτος
|

Ακόμη κι αν υπακούσουν στην ΟΛΜΕ οι αιρετοί, τα υπηρεσιακά συμβούλια θα προχωρήσουν με την πλειοψηφία των υπολοίπων 3 μελών. Με τέτοιες κινήσεις πάντως η ΟΛΜΕ οδηγεί την Κεραμέως να κάνει πράξη την σκέψη της για συγκρότηση συμβουλίων (επιλογής στελεχών, υπηρεσιακών κ.α.) χωρίς αιρετά μέλη. Δεν το καταλαβαίνουν στην ΟΛΜΕ;

Μανώλης
|

Γιατί δεν τους προτρέπει σε παραίτηση να πάνε και διακοπές; Έτσι κι αλλιώς ένα μήνα ακόμη εχουν

nik
|

τι άλλο θα έλεγε η ΟΛΜΕ.

εκπαιδευτικοs
|

Στ' αρματα στ' αρματα μπρος στον αγωνα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ