ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Κατατέθηκαν 572 αιτήσεις για τις 116 θέσεις Διευθυντών Εκπαίδευσης

Δημοσίευση: 06/08/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Έληξε σήμερα στις 6 το απόγευμα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την  πλήρωση με επιλογή  Διευθυντών  Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης με προσωρινούς Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos συνολικά  κατατέθηκαν 572 αιτήσεις για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Το Συμβούλιο   Επιλογής Προσωρινών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υπό την προεδρία του Καθηγητή του ΕΚΠΑ Παναγιώτη Πανταζάκου αναμένεται να πιάσει δουλειά από την επόμενη εβδομάδα.

Στόχος είναι πριν το τέλος του Αυγούστου να έχει γίνει η τοποθέτηση των νέων προσωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης.

 

Σχόλια (22)

 
Dad
11 Αυγ 2020 13:34

*ΕΛΛΑΣ
*ΕΛΛΗΝΩΝ
*ΑΡΙΣΤ UHU/ ΩΝ !

 
συνδικαλισμός και διοίκηση
11 Αυγ 2020 10:41

Έμεινα καθαρά στο επίπεδο της λογικής αντίφασης, για τους συναδέλφους που επικαλούνται την επιστημοσύνη.
Να καλύψω και μια άλλη πτυχή. Την περίπτωση που για κάποιον ο συνδικαλισμός είναι ένα ακόμα βήμα στο δρόμο προς την κατάληψη υψηλής διοικητικής θέσης. Ο καθείς ας κρίνει.

 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΛΕΟΝ
11 Αυγ 2020 01:51

Ο κόφτης θα είναι στην ενεργό συμμετοχή του υποψήφιου ως τακτικού μέλους υπηρεσιακών και πειθαρχικών συμβουλίων για το εκπαιδευτικό προσωπικό της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, αν δεν έχεις αυτό δεν επιλέγεσαι που να έχεις του κόσμου τα πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά και τις επιμορφώσεις . Φαίνεται ξεκάθαρα .Φωτογραφική διάταξη.

 
Κώστας
08 Αυγ 2020 18:35

Γιατί δεν ανακοινώνουν απευθείας τα ονόματα και τους ταλαιπωρούν με αιτήσεις;

 
Μιχάλης
08 Αυγ 2020 12:41

Απο τα αποτελεσματα θα φανει αν θη ληφθουν υποψη τα προσόντα ή το μονο κριτήριο θα ειναι η κομματική ταυτότητα... Θα ειναι πολυ κριμα το 2020 να κινουμαστε ακομα με τις τριτοκοσμικες παρακλήσεις σε βουλευτικα γραφεία κ να επιλεγουν ανίκανοι, κομματικοί & χωρις προσόντα άνθρωποι... Συντομα θα μάθουμε!

 
@@Υποψήφια ΔΠΕ
08 Αυγ 2020 11:52

Υπάρχουν πράγματα που τα ξέρεις πριν γίνεις υποψήφιος πχ τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα,το πειθαρχικό δίκαιο,τα ΠΔ λειτουργίας Δημοτικών και Νηπιαγωγείων κλπ.Δεν τα μαθαίνεις όταν γίνεις.Όταν είσαι υποψήφιος τα μαθαίνεις πριν γίνεις.Για αυτό επιμένω στον γραπτό διαγωνισμό .Το κράτος δεν είναι υποχρεωμένο να περιμένει να τα μάθεις,και να σε πληρώνει,όταν γίνεις γιατί θεωρητικά για να διεκδικείς την θέση πρέπει να ξέρεις τουλάχιστον το καθηκοντολόγιο της. Και για αυτό επιμένω.Καημενη Ελλάδα και παιδεία.Δεν υπάρχει σωτηρία.

 
αργησε εναν χρονο
08 Αυγ 2020 10:43

ολα οσα θα μπορουσε να κανει πριν απο εναν χρονο ακριβως τα κανει τωρα εσπευσμενα και τρεχοντας. Προσωρινοι διευθυντες διευθυνσεων, αντικατασταση μελων συμβουλιων, αντικαταστασεις σε διοικησεις οπως ασπαιτε και αλλα πολλα. Γιατι αραγε ολα αυτα γινονται τωρα και τοσο βιαστικα? Τι θα ακολουθησει? Επισης, αυτη η προσεγγιση στην αναλογια ενας προς πεντε δεν προκυπτει. Δεν ισχυει ετσι γενικα μεσος ορος. Μπορει μια διευθυνση να εχει πανω απο 10 υποψηφιους και καποιες δυο εως τρεις. Ολα εξεταζονται ανα διευθυνση. Η χρηση των μαθηματικων ακομα και στα πιο απλα θελει προσοχη.

 
Τα ονόματα!
08 Αυγ 2020 00:47

Για θέσεις που δεν υπάρχει κανένα σαφές κριτήριο αξιολόγησης, η μισή Ελλάδα θα ήταν κανονικά υποψήφιοι.
Βγάλτε έξω μερικές αιτήσεις που θα είναι άκυρες και επίσης κάποιες που με μόρια θα έπερναν από 2.5 εώς 10, άρα και οι 572 πολλές είναι @Στράτο μου.
Όλοι ξέρουν όμως ότι δεν έχουν καμία ελπίδα, εάν δεν είναι όχι μόνο άριστοι αλλά κυρίως, στο στενό κύκλο των αρεστών.
Επίσης, ίσως και @esos και @Κεραμέως, θα έπρεπε να δημοσιοποιηθούν οι υποψηφιότητες. Επίδοξοι προ'ι'στάμενοί μας είναι στο κάτω κάτω. Είναι μυστικά τα ονόματα για κάποιο λόγο? Εδώ για άλλες θέσεις(κατώτερες ιεραρχικά), δημοσιεύονται τα πάντα για τα υπηρεσιακά στοιχεία των υποψηφίων....

 
@ [,@Υποψηφια ΔΠΕ]
07 Αυγ 2020 23:47

Σε ευχαριστώ για το υποτιμητικό σχόλιο αλλά να ξέρεις ότι κανένας δεν έχει γεννηθεί Διευθυντής Εκπαίδευσης και ή άλλο Στέλεχος. Από κάπου αρχίζουν όλοι. Εσείς ήσασταν έτοιμος/η όταν πρωτοπήγες σε τάξη να διδάξεις; Οι Διευθυντές σχολικών μονάδων επίσης, είναι έτοιμοι και καταρτισμένοι για αυτή την θέση; Μάλλον επιβεβαιώνεσαι ή παίρνεις χαρά με το να υποτιμάς τους άλλους, και έχω διαπιστώσει την κατηγορία των ανθρώπων που ανήκεις πολύ εύκολα.

 
,@Υποψηφια ΔΠΕ
07 Αυγ 2020 22:46

Έπρεπε ήδη να ξέρετε τις απαντήσεις αυτών που ρωτάτε.Απο την στιγμή που είσαστε υποψήφια έπρεπε ήδη να ξέρετε στοιχειώδη πράγματα.Επιβεβαιωνετε την ανάγκη γραπτού διαγωνισμού για να πάει μπροστά η εκπαίδευση.Αν δεν ξέρετε τα ποιο απλά πότε θα τα μάθετε;Και μέχρι να τα μάθετε θα λήξη η προσωρινή τοποθέτηση.Κριμα για την εκπαίδευση.Δεν το αξίζει αυτό.Θα σας απαντήσω εγώ που δεν καταδεχομουν να ειμαι προσωρινός υποψήφιος αν και έχω όλα τα προσόντα.Σε μη νομοθετημένες με μοριοδότηση επιλογές ,όπως αυτές,δεν μπορείτε να κάνετε το παραμικρό.Δεν υπάρχει μοριοδότηση προσόντων και άρα η κρίση του συμβουλίου είναι υπεράνω όλων.Δεν μπορείτε να πρόσφυγετε δικαστικά γιατί δεν υπάρχει νόμος που παραβιαστηκε και να στηριχτείτε σε αυτό.Προσωπικα αν ήμουν μέλος της επιτροπής και με ρωτουσατε για αυτό θα σας έκοβα γιατί ο Διευθυντής Εκπαίδευσης πρέπει να ξέρει ήδη ορισμένους νόμους και τρόπους διοίκησης.Δεν είναι υποχρεωμένη η εκπαίδευση να σας περιμένει να τα μάθετε ,αν προλάβετε να τα μάθετε.Καημενη Ελλαδα και εκπαίδευση δεν υπάρχει σωτηρία.

 
ΓΙΑΝΝΗΣ
07 Αυγ 2020 16:53

Πρέπει οι Δ/νσεις Β/θμιας Αθήνας να γίνουν διπλάσιες, γιατί τώρα έχουν αριθμό σχολείων όπως ολόκληρες περιφέρειες επαρχίας. Το Ρέθυμνο, η Ζάκυνθος, η Αρκαδία, έχουν γύρω στα 50 σχολεία ενώ της Αθήνας 300. Είναι απαράδεκτη αυτή η ανισοκατανομή και δεν είναι λειτουργική.Μπορεί δύο μικροί νομοί να έχουν ένα Δ/ντή ε/κσης για να εξοικονομηθούν αντίστοιχες θέσεις.

 
@Στέλιο
07 Αυγ 2020 16:52

δεν έκαναν αίτηση πολλοί (5 στατιστικά σε κάθε στασίδι), μάλλον οι καλύτεροι όχι, για να μην καούν γενικώς αλλά και ειδικώς για το μπάχαλο που έρχεται από 1/9. μέτριοι θα επιλεγούν (για να πάρουν χατιράκι, να έχουν κανά 4μηνο σε θέση στελέχους για το διευθυντηλίκι). άρα μην περιμένεις τώρα, μετά στους κανονικούς θα διούμε.

 
@Στράτος
07 Αυγ 2020 15:40

Οχι και μικρός αριθμός αιτήσεων για να προκύψει το 1 προς 5. Στι τελευταίες κρίσεις Δ/ντών σχολικών μονάδων η αναλογία ήταν 1προς 1,5. Δηλαδή, μέσα στην τριετία γίνονται Δντες σχεδόν όλοι. Εκεί ήταν όντως λίγες οι αιτήσεις.

 
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΠΕ
07 Αυγ 2020 15:29

Από την στιγμή που δεν θα υπάρξει αξιολογικός πίνακας υποψηφίων προσωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης θα έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε ένσταση ή να κινηθούμε νομικά με δικηγόρο ή εισαγγελέα; Περιμένω εμπεριστατωμένες προτάσεις .

 
που ειναι το πρόβλημα;
07 Αυγ 2020 13:39

απο τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο τρόπος επιλογής και κάποιοι ενδιαφέρονται να κριθούν με τον συγκεκριμένο τρόπο, είναι υποχρεωμένοι να δεχτούν τα αποτελέσματα, δεν υπάρχει πουθενά ούτε πρόβλημα ουτε η παραμικρή πιθανότητα για ενστάσεις. Αν πχ μου πει κάποιος εμένα να κρίνω ποιός είναι ο πιο καλός μαθητής μου, με βάση την παιδαγωγική μου αντίληψη και αποφασίσω οτι ο καλύτερος είναι ένας συγκεκριμένος, δεν χρειάζομαι ουτε αναφορές σε διαγωνίσματα ούτε τίποτα, ουτε καν να αναφέρω οπουδήποτε το σκεπτικό μου.
Η προσωπική μου βέβαια άποψη είναι η ακριβώς αντίθετη, θα έπρεπε όλα να είναι μετρήσιμα και οι επιλογές να γίνονται από έναν αλγόριθμο, ουτε αδιαφάνειες, ούτε αιρετοί, ούτε τίποτα. Ο λόγος που δεν γίνεται αυτό είναι οτι δεν το θέλουμε, ακόμη ως λαός, έχουμε περισσότερα κοινά με την Ανατολή παρά με την Ευρώπη.

 
Δημήτρης
07 Αυγ 2020 12:50

@Στοιχεία από δικηγόρο???
Θα πρέπει να ξέρει κανείς πως να κινηθεί και αναφέρομαι στους υποψήφιους Διευθυντές. Αν ζητήσουν έγγραφα μέσω δικηγόρου από Υπηρεσία θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τη 2α Παρουσία για να τα πάρουν. Αν όμως κάνουν μήνυση στα μέλη της επιτροπής γιατί η αδιαφανής κρίση τους έγινε αιτία να υποστούν προσωπική βλάβη και αναλάβει εισαγγελέας, τότε η επιτροπή θα τρέχει και δεν θα φτάνει.

 
Στοιχεία από δικηγόρο???
07 Αυγ 2020 11:25

@Μαρία
Συμφωνώ απόλυτα αγαπητή μου αλλά επειδή το επαναλαμβάνετε, ήθελα να επισημάνω-ρωτήσω τα εξής,
- έχετε ζητήσει πολλές φορές από δικηγόρο να σας δώσει έγγραφα-στοιχεία και το έκανε??? Εδώ ακόμα και μέσα στη Βουλή, δεν κατέθεσε ούτε στα Πρακτικά, τα έγγραφα-γνωμοδοτήσεις-ευρωπαικές αποφάσεις που επικαλέστηκε, για να "νομιμοποιήσει" αποφάσεις της(πχ πτυχία κολλεγίων, προσωπικά δεδομένα στην εξ αποστάσεως κλπ).
- εάν κάποιος είχε πρόθεση να δώσει στη δημοσιότητα τα κριτήρια επιλογής, αυτή τη διαδικασία θα ακολουθούσε? Δηλ. με βιογραφικά σε μία "διορισμένη" επιτροπή, χωρίς συνδικαλιστές και χωρίς πίνακα με σαφή και μοριοδοτούμενα κριτήρια???
- κάντε τέλος τον κόπο, να διαβάσετε το δημοσιεύμένο εδώ στο esos στοιχείο, που εντόπισε ο σχολιαστής @Στράτος. Ο νοών νοείτω, έτσι δεν είναι?
https://www.esos.gr/arthra/68803/endiaferon-ton-dyo-prokiryxeon-gia-tin-...

 
Μαρία
07 Αυγ 2020 10:25

Όπως προείπα, να δοθούν στη δημοσιότητα τα κριτήρια επιλογής στελεχών.
Να τα ζητήσουν τα συνδικαλιστικά όργανα.
Αν η διαδικασία είναι εξαρχής παράνομη, ας στείλουν κ εξώδικο. Ας ενημερώσουν κ την Κομισιόν για τη διαφάνεια.
Αλλιώς : οπορτουνισμός. Στην καλύτερη, ανύπαρκτα αντανακλαστικά. Καιρός να ξυπνήσουν.

 
Στράτος
07 Αυγ 2020 09:47

Μικρός ο αριθμός των αιτήσεων. Κατά μέσο όρο θα επιλεγεί ο 1 στους 5. Το μειωμένο ενδιαφέρον υπήρξε προφανώς επειδή έγινε αντιληπτό ότι οι επιλογές χωρίς μοριοδότηση και κατάρτιση πινάκων είναι ουσιαστικά προαποφασισμένες.

 
Poyet
07 Αυγ 2020 09:20

@@ Στέλιος
Ένα και μοναδικό προσόν. Να είναι κάποιος/α υποστηρικτής τοπικού βουλευτή. Και 10 διδακτορικά να έχει κάποιος, αν δεν έχεις άνθρωπο από πίσω είσαι χαμένος. Άσε που μπορεί να ψυχρανθεί κάποιος τοπικός βουλευτής αν δεν επιλεγεί το δικό του πουλέν.

ΥΓ: Το τερματίσατε κύριοι της ΝΔ. Επιλογή στελεχών χωρίς μοριοδότηση με ένα βιογραφικό μόνο; Τα καλύτερα μας τα φυλάτε για του χρόνου, μάλλον. Στις κρίσεις διευθυντών σχολείων με τη συνέντευξη 20 μονάδων. Το έλα να δεις θα γίνει εκεί. Ας προσέχαμε...

 
Στέλιος
07 Αυγ 2020 03:44

Για απόδειξη ότι η Ν.Δ. επιλέγει τους άριστους τώρα θα πρέπει οι ΄νεοι Δ/ντές εκπ/σης να έχουν όλοι διδακτορικό ή στους επαρχιακούς νομούς αν δεν υπάρχουν τέτοιοι μεταπτυχιακό.

 
Τσατραπακέισον
06 Αυγ 2020 21:50

Και πριν το 15 Αύγουστο μην σας πω....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ