Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Λιγότεροι από 500 εκπαιδευτικοί κατέθεσαν φακέλους για τις 116 θέσεις Διευθυντών Εκπαίδευσης

Στόχος είναι πριν το τέλος του Αυγούστου να έχει γίνει η τοποθέτηση των νέων προσωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης.
Δημοσίευση: 07/08/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Από τις συνολικά 572 αιτήσεις που έγιναν από εκπαιδευτικούς   για την  πλήρωση με επιλογή  Διευθυντών  Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης με προσωρινούς Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τελικά φακέλους κατέθεσαν λιγότεροι από 500.

Αυτό σημαίνει ότι οι υποψήφιοι θα είναι όσοι κατέθεσαν στον σχετικό φάκελο.

Το Συμβούλιο   Επιλογής Προσωρινών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υπό την προεδρία του Καθηγητή του ΕΚΠΑ Παναγιώτη Πανταζάκου αναμένεται να πιάσει δουλειά από την επόμενη εβδομάδα.

Στόχος είναι πριν το τέλος του Αυγούστου να έχει γίνει η τοποθέτηση των νέων προσωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Το Συμβούλιο που θα εξετάσει τους φακέλους των υποψηφίων Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχει ως εξής:

1. Παναγιώτης Πανταζάκος, μέλος Δ.Ε.Π. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως Πρόεδρος, με αναπληρώτριά του την Άννα Σαΐτη, μέλος Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

2. Αλέξανδρος – Σταμάτιος Αντωνίου, μέλος Δ.Ε.Π. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ,ως μέλος με αναπληρώτριά του την Σοφία Λαμπροπούλου, μέλος Δ.Ε.Π. του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

3. Ιωάννα Μάνου, Σύμβουλο Α ́ του Επιστημονικού Γραφείου Συμβούλων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως μέλος με αναπληρωτή της τον Δημήτριο Μπαμπίλη, Σύμβουλο Α ́ του Επιστημονικού Γραφείου Συμβούλων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

4. Παναγιώτη Πασσά, Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως μέλος, με αναπληρώτριά του την Καλομοίρα Μαρούγκα, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

5. Μαρία Παπαδανιήλ, Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, ως μέλος, με αναπληρωτή της τον Αλέξανδρο Κόπτση, Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε περίπτωση που ο Πρόεδρος έχει κώλυμα συμμετοχής, προεδρεύει ο αναπληρωτής του και αν και αυτός έχει κώλυμα συμμετοχής, προεδρεύει μέλος του Συμβουλίου που έχει την ιδιότητα μέλους Δ.Ε.Π. Α.Ε.Ι.

Σχόλια (25)

 
116
12 Αυγ 2020 11:49

500 ΑΙΤΗΣΕΙΣ?ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ?116 ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΦΟΥ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΝΣΤΑΣΗΣ ΟΥΤΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ.......

 
Απλός εκπαιδευτικος
11 Αυγ 2020 16:01

Εργαζόμενος σε μια μικρή επαρχιακή πόλη που.... όλοι μας γνωριζόμαστε από ανηλίκα παιδιά, περιμένω αν η κα Κεραμεως, κάνει πράξη το αίτημα πρωτοκλασατου υπουργού για να κάνει διευθύντρια εκπαίδευσης την κουμπάρα του γνωστή συνδιακαλιστρια..που πέρα από τα κομματικά και συνδικαλιστικα ενσημα, απέχει κατά πολύ των συνυποψήφιων της... Επίσης και την στάση του προέδρου της επιτροπής, κάνοντας πράξη το γν αντικείμενο που διδάσκει στους φοιτητές του... Ο κος πρωθυπουργός ταξερει όλα αυτά; Αυτό το μνμ στέλνει στα νέα παιδιά που τα ωθεί να μείνουν στην πατρίδα...

 
Αποκλεισμοί και κόφτες?
11 Αυγ 2020 14:02

@συνδικαλισμός και διοίκηση
Η ερώτηση έγινε προς εσάς, γιατί είστε ο τελευταίος που το επαναλάβατε και γιατί ούτε από τους προλαλίσαντες, δεν υπήρξε νομική τεκμηρίωση.
Καλό το φιλότιμο και η λογική αλλά δυστυχώς δεν είναι πάντα ούτε δεδομένα ούτε αυτονόητα. Γι' αυτό και ο νομοθέτης όταν διαπιστώνει ασυμβίβαστα, ξέρει τί πρέπει να κάνει και το κάνει.
Πρώην συνδικαλιστές, έχουν γίνει όχι μόνο διευθυντές αλλά ακόμη και ΓΓ υπουργείων. Το ζητούμενο είναι, εάν διοίκησαν με επιτυχία ή όχι και εάν "μπέρδεψαν" τα διοικητικά με τα συνδικαλιστικά ή όχι. Ο αποκλεισμός τους έτσι απλά γιατί... ήταν πρώην συνδικαλιστές... κάπως μου "ακούγεται".

 
συνδικαλισμός και διοίκηση
11 Αυγ 2020 10:38

βάσει φιλοτίμου, που έχει αναφερθεί και παραπάνω (αν διαβάζετε όλες τις αναρτήσεις) και βάσει λογικής. Υποτίθεται πως ο συνδικαλισμός υφίσταται για να ελέγχει την εργοδοσία και (στον Δημόσιο τομέα) την διοίκηση. Δεν αποτελεί λογική αντίφαση η συνύπαρξη των 2 ιδιοτήτων στο ίδιο πρόσωπο;

 
ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΛΕΜΟΝΗΣ
11 Αυγ 2020 09:21

Όλοι οι συνάδελφοι, με πανεπιστημιακό τίτλο φαντάζομαι, που αναφέρονται γενικά και αόριστα στους συνδικαλιστές με αρνητικό τρόπο, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι στην επιστήμη η γενίκευση είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς ανάλυσης δεδομένων , σε βάθος μελέτης , σύγκρισης περιπτώσεων, έρευνας κτλ. Από που προκύπτει ότι όλοι οι συνδικαλιστές είναι αμόρφωτοι; Από πού προκύπτει ότι όλοι οι συνδικαλιστές είναι εκτός τάξης; Από που προκύπτει ότι όλοι οι συνδικαλιστές γίνονται ή θέλουν να γίνουν στελέχη; Από που προκύπτει ότι οι όλοι οι αιρετοί κάνουν μόνο εξυπηρετήσεις; Τόσα χρόνια εμπειρίας, που φαντάζομαι έχουν, δεν αρκούν για να ξεχωρίζουν τους άξιους που είναι πολλοί, από τους υπόλοιπους που όντως υπάρχουν; Αν η απάντηση είναι (η γνωστή) μα δεν εννοούμε όλους, τότε έπρεπε να είναι διαφορετική και η διατύπωση. Δηλαδή αν κάποιοι εκπρόσωποί μας δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους η λύση είναι να μην έχουμε εκπροσώπους; Αν η διοίκηση αυθαιρετεί ποιος θα την ελέγξει;

 
Αποκλεισμοί και κόφτες?
10 Αυγ 2020 12:41

@συνδικαλισμός και διοίκηση
Βάση ποιού νόμου και για ποιό λόγο? Τεκμηριώστε εάν θέλετε.

 
@Ekpaideytikos
10 Αυγ 2020 12:39

Επειδή ακριβώς πρόκειται για "προσωρινούς" και δεν υπάρχουν "μετρήσιμα" προσόντα (δηλαδή η επιλογή είναι πολιτική για "υπηρεσιακές ανάγκες"), γι' αυτό και νομικά δεν υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ενστάσεων. Εξάλλου, είναι πιθανόν να αντικατασταθούν από μόνιμους με διαφανείς επιλογές πριν τις 31/8/2021.

 
steven
10 Αυγ 2020 12:36

Oι διαπιστώσεις μετά την υποβολή των αιτήσεων είναι πλέον δύο: Ο εκπ/κός κόσμος γύρισε την πλάτη στις μεθοδεύσεις της κ. Κεραμέως , οι οποία είναι πλέον φανερό ότι υπέκυψε στις κομματικές και συνδικαλιστικές πιέσεις , και επίσης ότι η κ.Κεραμέως γύρισε την εκπ/ση σε εποχές του 50 με αλήστου μνήμες επιλογές και πραγματικά λυπάμαι που ως νέα πολιτικός χρησιμοποιεί μεθόδους Μαυρογιαλούρου αντί να προχωρήσει σε επιλογές αξιοκρατικές ! ! !

 
Άπονη ζωή
10 Αυγ 2020 12:16

@Ekpaideytikos
Αγαπητέ μου, αμφιβάλω εάν υπάρχει ΚΑΝ δικαίωμα ένστασης.... για ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ λόγο....
Αφού α) δεν υπάρχει κανένα μετρήσιμο κριτήριο αξιολόγησης-κατάταξης και β) ούτε γνωρίζετε αλλά ούτε και έχετε πρόσβαση στα στοιχεία των υπολοίπων υποψηφίων..... τότε βάση ποιού στοιχείου μπορεί να επικαλεστεί κανείς ότι αδικήθικε?
Είναι σαν να θέλω να κάνω ένσταση για το ότι πχ
κατά την δική μου κρίση και εκτίμηση νοιώθω ότι αδικήθηκα από τη ζωή....

 
συνδικαλισμός και διοίκηση
10 Αυγ 2020 11:14

Ούτε (πρώην) συνδικαλιστές να γίνονται Δ/ντές Εκπαίδευσης

 
Ekpaideytikos
10 Αυγ 2020 10:44

Καλημέρα σε όλους
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι, αν κάποιος μπορεί να μου απαντήσει σχετικά: μέσα στο κείμενο της πρόσκλησης ΔΕΝ είδα να υπάρχει το δικαίωμα ένστασης σε υποψήφιο που κατά την δική του κρίση και εκτίμηση νοιώθει ότι αδικήθηκε.
Γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει σχετικά;
Δεν έχω καταθέσει αίτηση, αλλά μου προκαλεί περιέργεια το γεγονός πως ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ κάτι σχετικό.

 
@ Δώρα Χουλιαρα
10 Αυγ 2020 09:36

@ Δώρα Χουλιαρα
Καλή εβδομάδα !!! Μακάρι να είναι έτσι

 
Δώρα Χουλιαρα
10 Αυγ 2020 00:51

Προς Σταμάτη Λ: Όσοι δεν πληρούν τα κριτήρια 4 και 5 η αίτηση δεν ολοκληρώνεται δηλ. απλά τους «πετάει» η εφαρμογή έξω.

 
Αρτέμης Δ.
10 Αυγ 2020 00:02

Η απόλυτη ξεφτίλα.
Το Υπουργείο κάνει την απόλυτη μοριοδότηση για την επιλογή αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μοριοδοτεί τα πάντα (διδακτορικά, μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, υπολογιστές κ.λ.π.) αλλά την ίδια ώρα για Διευθυντές Εκπαίδευσης είναι αρκετό ένα βιογραφικό και "βλέπουμε". Δηλάδη, θα συμβεί το οξύμωρο, να έχουμε αναπληρωτές και μόνιμους με τρομερά προσόντα και διευθυντές εκπαίδευσης χωρίς καν πανεπιστημιακό τίτλο... να δείτε που θα γίνει!!!Αρτέμης μιλάει...

 
φιλελεύθερος
09 Αυγ 2020 21:40

Συμφωνώ απόλυτα. Οι συνδικαλιστές δεν έχουν θέση στα συμβούλια επιλογής.

 
Κωνσταντίνος
09 Αυγ 2020 00:39

Γιατί για μια φορά να μην υπάρξουν εξ αρχής διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες;; Τώρα θα επιλεγούν κυρίως ημέτεροι, σε προηγούμενες κυβερνήσεις ανάλογες καταστάσεις και διαδικασίες και ούτω καθεξής....Και εμείς, παίζοντας το παιχνίδι τους, πότε εκθειαζουμε τους μεν και πότε τους δε.... Ακόμη δεν μάθαμε;;;; Κοιμηθείτε Νεοέλληνες.... καλά

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
08 Αυγ 2020 20:11

Δυστυχώς όμως, θα δούμε τους συνδικαλιστές να παίρνουν τα φιλέτα των διευθύνσεων...

 
Δημήτρης Κ.
08 Αυγ 2020 18:52

@ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Πολύ σωστή η κίνηση της κ. Υπουργού. Μακάρι να συνεχιστεί και στα νομοσχέδια.
Είχαμε φτάσει στο σημείο ο συνδικαλισμός να ανεβοκατεβάζει Διευθυντές & Προϊσταμένους

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
08 Αυγ 2020 18:38

Το θέμα είναι ότι δεν θα πρέπει οι συνδικαλιστές να γίνονται διοικητικοί προϊστάμενοι, κάτι που δυστυχώς συμβαίνει με ορισμένους εκ των τρεχόντων Δ/ντών Εκπαίδευσης, όχι γιατί αποκλείονται βάσει νόμου, αλλά γιατί δεν θα έπρεπε να κάνουν αίτηση βάσει φιλοτίμου.

 
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
08 Αυγ 2020 15:13

Αγαπητοί Συνάδελφοι, αν είναι δυνατόν τη σημαντικότερη στιγμή μιας σχολικής χρονιάς να αλλάζουν οι Δ/ντές Εκπαίδευσης. Πότε θα αναλάβουν; Πότε θα ενημερωθούν; Πότε θα δουν επί τόπου τα προβλήματα των ΣΜ της περιοχής τους; Αν δε βάλουμε τους πισινούς μας κάτω όλοι από κάθε πολιτική παράταξη και να βρούμε ένα minimum τουλάχιστον συμφωνίας, η εκπαίδευση ΔΕΝ πρόκειται να πάει μπροστά.

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
08 Αυγ 2020 13:54

ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΈΛΑΒΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΝΑ ΡΩΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΜΕ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ

ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΘΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΘΗΤΕΙΕΣ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΟΥ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ,ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ

 
Δύσκολα τα πράγματα
08 Αυγ 2020 10:48

@Σταμάτης Λ.
Πολύ σωστά. Από τους 572,
μείον 72+ που έστειλαν αίτηση και φωτογραφία τους, μείον 100+ που δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις,
μείον 100+ με 1ο πτυχίο και μόνον,
μείον οι 116 νυν που θέλουν να τους αλλάξουν,
εεεεε εντάξει, μένουν καμιά 150 για να επιλέξει τους 116 η επιτροπή.....

 
εκπαιδευτικός
08 Αυγ 2020 09:35

Δεν μου κάνει εντύπωση... και δεδομένου ότι σε ορισμενες (μεγάλες) δ/νσεις θα υπάρχουν πάνω από τρεις ή τέσσερις αιτήσεις σε κάποιες άλλες θα είναι μία ή καμία!

 
Τα ονόματα των αρίστων
08 Αυγ 2020 01:44

Γιατί δεν δημοσιεύονται τα ονόματα? Επίδοξοι προ'ι'στάμενοί μας είναι στο κάτω κάτω. Είναι μυστικά τα ονόματα για κάποιο λόγο? Εδώ για άλλες θέσεις(κατώτερες ιεραρχικά), δημοσιεύονται τα πάντα για τα υπηρεσιακά μας στοιχεία....
Επίσης, οι 72+ τί έστειλαν δηλαδή??? Αίτηση + βιογραφικό? Καλά κρασιά παιδιά!

 
Σταμάτης Λ.
08 Αυγ 2020 00:56

Νομίζω οι υποψήφιοι δεν θα είναι μόνο όσοι κατέθεσαν στον σχετικό φάκελο αλλά μόνο αυτοί που πληρούν τις προϋποθέσεις των παραγράφων 4 & 5 του νόμου 4713/2020, και αυτό θα διαπιστωθεί μετά την εξέταση των αιτήσεων και των φακέλων υποψηφιότητας.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.