Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Νέες διοικήσεις στην ΑΣΠΑΙΤΕ, ΙΚΥ και ΚΕΓ όρισε η υπ. Παιδείας

Δημοσίευση: 07/08/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νέα Διοικητικά Συμβούλια   στο  Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) και στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ), ορίσθηκαν με σχετικές αποφάσεις που υπέγραψε σήμερα η υπουργός Παιδείας  Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις Πρόεδροι αναλαμβάνουν, αντιστοίχως, οι κάτωθι:

- ΙΚΥ: Μιχάλης Κουτσιλιέρης, Ενδοκρινολόγος, Καθηγητής Πειραματικής Φυσιολογίας στην Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

- ΑΣΠΑΙΤΕ: Γεώργιος Χατζαράκης, Καθηγητής στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικών Μηχανικών στην ΑΣΠΑΙΤΕ και νυν πρόεδρος του Συλλόγου μελών ΔΕΠ.

Αντιπρόεδρος: Πανέτσος Σπυρίδων, Καθηγητής Τμήμα Εκπ/κών Ηλεκτρολόγων Μηχ/κών και Εκπ/κών Ηλεκτρονικών Μηχ/κών

- ΚΕΓ: Ιωάννης Καζάζης, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  (σ.σ. πρόκειται για ανανέωση θητείας) .

Η υπουργός Παιδείας κ  Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις νέες διοικήσεις του ΙΚΥ, της ΑΣΠΑΙΤΕ, του ΚΕΓ. Στεκόμαστε αρωγοί στην επίτευξη των στόχων τους υπέρ της εκπαιδευτικής κοινότητας και του κοινωνικού συνόλου εν γένει.

Σχόλια (48)

 
Ασπαιτε
07 Αυγ 2020 22:37

Ας ευχηθούμε η νέα Διοίκηση να φροντίσει να πιέσει και να αποκαταστήσει την ασπαιτε και την αδικία που έχει γίνει σε βάρος των φοιτητών.αμεσα όμως ΆΜΕΣΑ!!!!!! γιατί δεν πάει άλλο!!!!!

 
Αστρίτης
07 Αυγ 2020 23:31

Επιτέλους μια αχτίδα φωτός για την ΑΣΠΑΙΤΕ. Μπράβο στην κ. Υπουργό!!! Ας ελπίσουμε ότι η ομηρία της Σχολής έλαβε τέλος. Καλή δύναμη κ. Χατζαράκη, έχετε δύναμη και κουράγιο να βοηθήσετε τη Σχολή μας!

 
ΑΣΠΑΙΤΕ ΤΕΙ
08 Αυγ 2020 01:40

Για ποιο λόγο η ΑΣΠΑΙΤΕ συνεχίζει αυτόνομη πορεία, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ΤΕΙ στην Αττική και την υπόλοιπη χώρα;

Όσο πιο γρήγορα ξεκαθαρίσει το τοπίο τόσο καλύτερο για τους φοιτητές.

 
θαμώνας
08 Αυγ 2020 10:40

Πολλά συγχαρητήρια στους 2 καθηγητές που ανέλαβαν τα ηνία στην ΑΣΠΑΙΤΕ.
Γνώστες της κατάστασης και της σχολής. Πιστεύω ότι θα κάνουν το καλύτερο για όλους.

 
Ελπίδα ασπαιτε
08 Αυγ 2020 11:13

Μακάρι τόσοι φοιτητές τόσες οικογένειες που πάλεψαν να μπουν τα παιδιά τους σε κάποιο τμήμα της σχολής να δικαιωθούν επιτέλους
Θα είναι τρομερή απογοήτευση αν κ αυτή η διοίκηση γυρίσει την πλάτη σε ένα πρόβλημα που θα είχε ήδη λυθεί η καλύτερα δεν θα είχε καν δημιουργηθεί εάν όλοι εκεί μέσα κοιτούσαν το καλό των φοιτητών γιατί εκτός από τεχνολογική σχολή που βγάζει σωστούς τεχνολογους βγάζει και παιδαγωγούς !Ένας σωστός λοιπόν παιδαγωγος το πρώτο που κοιτάει είναι το καλό των παιδιών που έχει στη φροντίδα του.
Αν διαβάζετε λοιπόν αυτά τα σχόλια κύριε πρόεδρε... σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων κοιτάξτε τους φοιτητές σας και τους γονείς τους στα μάτια και παλεψτε μαζί τους για το καλό τους ΤΩΡΑ όμως ΣΉΜΕΡΑ όχι αύριο!!!!χρόνος δεν υπάρχει χάθηκε με τόσο λάθος κινήσεις ήδη αποφοίτησαν φοιτητές με πτυχίο ΤΕΙ..μην αφήσετε τους πενταετής να ζήσουν το ίδιο!!! φτάνει!!!
Δώστε τους ένα μέλλον αρκετά θα έχουν να αντιμετωπίσουν μέσα στο σκληρό στιβο της ζωής...
Δωστε κύριε πρόεδρε το παράδειγμα. Έτσι όπως οφείλει ένας σωστός παιδαγωγός!!!!!!!!!!!!!

 
Σιδέρης Κωνσταντίνος
08 Αυγ 2020 11:27

Θερμά συγχαρητήρια στην κ. Υπουργό που επέλεξε για τις θέσεις του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της Δ.Ε. της ΑΣΠΑΙΤΕ, δύο Ανθρώπους προσοντούχους και ταλαντούχους. Ανθρώπους που διαθέτουν υψηλότερο δυναμικό από αυτό των φραγμών, Ανθρώπους που είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσουν την ΑΣΠΑΙΤΕ στον ασφαλή Της λιμένα.
Εύχομαι και προσεύχομαι ο Πανάγαθος Θεός να τους στηρίξει για το λογικό καλό όλων μας.

Άξιοι!

Κ. Μ. Σιδέρης
ΕΔΙΠ στην ΑΣΠΑΙΤΕ

 
Υπουργική αποφαση
08 Αυγ 2020 12:03

Ενδιαφέρον θα είχε αγαπητό esos να δημοσιεύσετε όλη την υπουργική απόφαση για να δούμε όλα τα μέλη της διοικούσας Επιτροπής της ΑΣΠΑΙΤΕ

 
Κώστας Δημητρόπουλος
08 Αυγ 2020 15:36

Συγχαρητήρια για την νέα διοίκηση της ΑΣΠΑΙΤΕ, καλή δύναμη στο έργο που έχει να επιτελέσει!

 
3ετης φοιτητης ΑΣΠΑΙΤΕ
08 Αυγ 2020 16:01

Πολλα συγχαρητηρια στους δυο εξαιρετους καθηγητες μας τους ευχομαστε καλη δυναμη και να πανε την σχολη μας εκει που της αξιζει και εκεινοι ξερουν πολυ καλα ποιο ειναι το καλο της σχολης.Μακαρι να εχουμε γρηγορα τα καλα μαντατα γιατι καθε ενα ακομη ετος χαμενο σημαινει φοιτητες..........Ολη η οικογενεια ΑΣΠΑΙΤΕ ειναι στο πλευρο σας κυριοι.

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
08 Αυγ 2020 19:52

Συγχαρητήρια στην κα Υπουργό! Η επιλογή του Καθηγητή Γ. Χατζαράκη είναι η βέλτιστη, καθότι διαθέτει σπουδαίο ακαδημαικό προφίλ διεθνώς αναγνωρισμένο αλλά επίσης και τεράστια (υπερ εικοσαετή) εκπαιδευτική και διοικητική προυπηρεσία στην ΑΣΠΑΙΤΕ.
Γνωρίζει όσο κανείς άλλος το χώρο και τα προβλήματα του και θα πράξει τα δέοντα ώστε η ΑΣΠΑΙΤΕ να πάρει τη θέση στον ακαδημαικό χώρο που της αρμόζει.
Του εύχομαι ολόψυχα υγεία και καλή επιτυχία στο έργο του!

 
Αλέξανδρος Παπαδ.
08 Αυγ 2020 20:07

Εύχομαι στη νέα Διοίκηση, που είναι εξαιρετικοί Άνθρωποι και Επιστήμονες, να πάνε μπροστά την ΑΣΠΑΙΤΕ. Πανεπιστήμιο αυτόνομο με καλούς γνώστες της διοίκησης, όπως οι κκ. Καθηγητές Χατζαράκης και Πανέτσος θα πάει μπροστά. Εύχομαι καλή θητεία και ως Πρύτανης και Αντιπρύτανης. Ίδωμεν.

 
Νίκος Βασαγ.
08 Αυγ 2020 20:44

Θερμά συγχαρητήρια και καλή δύναμη στους δύο καθηγητές της ΑΣΠΑΙΤΕ.

 
Συνένωση ΑΣΠΑΙΤΕ με ΠΑΔΑ
08 Αυγ 2020 21:09

Η απορρόφηση των σχολών της ΑΣΠΑΙΤΕ από τις αντίστοιχες στο ΠΑΔΑ είναι η μόνη λογική λύση σε αυτό το σημείο.

Το ιδανικό θα ήταν όλες οι σχολές των πρώην ΤΕΙ της Αττικής να απορροφηθούν από τις αντίστοιχες των Πανεπιστημίων (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ κ.α.) που λειτουργούν εδώ και χρόνια.

Οι πλεονάζουσες θέσεις προσωπικού να μεταφερθούν στα περιφερειακά ΑΕΙ, ώστε να ενισχυθεί η αποκέντρωση.

 
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
08 Αυγ 2020 22:44

Πολλα Συγχαρητηρια και στους δυο. Ειναι γνωστες της σχολης και ελπιζω επιτελους να προχωρησει η συνενοση με καποιο ΑΕΙ

 
Περίεργος
09 Αυγ 2020 11:29

Συνδικαλιστές ως διορισμένη διοίκησε ενός ΑΕΙ από μια δεξιά κυβέρνηση !!!
Μεγάλη απογοήτευση !!!
Ας δούμε τι έπεται ...

 
Νώντας
09 Αυγ 2020 13:29

@ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Η ΑΣΠΑΙΤΕ είναι ήδη ΑΕΙ απλά είναι ΑΕΙ τεχνολογικού τομέα. Προφανώς θέλετε να πείτε συνένωση με κάποιο Πανεπιστήμιο Δηλαδή ΑΕΙ πανεπιστημιακού τομέα.

Τέλος αν κάποιος θέλει πτυχίο Πανεπιστημίου κακώς μπήκε στην ΑΣΠΑΙΤΕ και δεν πήγε στο Πολυτεχνείο. Από την αρχή ξέρανε ότι η ΑΣΠΑΙΤΕ δίνει πτυχίο ΤΕΙ

 
παλιός απόφοιτος
09 Αυγ 2020 18:01

Έκανε τη διαφορά η αξιότιμη κ. Υπουργός! Εμπιστεύτηκε τη Διοίκηση της ΑΣΠΑΙΤΕ σε δύο έμπειρους και αξιόλογους καθηγητές. Ο κ. Χατζαράκης με λαμπρές σπουδές (κάτοχος δύο διδακτορικών) και παιδαγωγική κατάρτιση, πολύ μεγάλο ερευνητικό έργο, με πλειάδα δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, συγγραφέας βιβλίων για την τριτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πολυετή διοικητική εμπειρία. Δεν δίσταξε, ως Πρόεδρος του Συλλόγου μελών ΔΕΠ, να συγκρουστεί με την προηγούμενη Διοίκηση, πολλές φορές, αρκεί να ανατρέξει κανείς στα πολλά δημοσιεύματά του στο esos.
Ο κ. Πανέτσος, με πολλές σπουδές και αυτός, μεγάλη διοικητική εμπειρία, ήταν και είναι γνωστός ως η ήρεμη δύναμη και ο άνθρωπος με την έμφυτη οργανωτική ικανότητα.
Συγχαρητήρια στην Υπουργό για την επιλογή της. Συγχαρητήρια και στους κκ Χατζαράκη και Πανέτσο. Μας κάνατε υπερήφανους και αναζωπυρώσατε τις ελπίδες μας για την τύχη αυτού του ιστορικού Ιδρύματος, που τόσα χρόνια ταλανίζεται και ιδιαίτερα την τελευταία τετραετία κατά την οποίαν η απερχόμενη διοίκηση δεν κατάφερε το επιθυμητό, σε μια εποχή που όλοι κερδίσανε, εκτός από την ΑΣΠΑΙΤΕ.
Όμως, πέρα από τα ευχολόγια, να θυμάστε κ. Χατζαράκη και κ. Πανέτσο, ότι έχετε μόνο μία επιλογή. Να ΠΕΤΥΧΕΤΕ! Μπορείτε να κάνετε τη διαφορά! Εμείς θα ήμαστε δίπλα σας και θα επικροτήσουμε την όποια επιτυχία. ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!!!!

 
Γιώτα
09 Αυγ 2020 18:02

Και φυσικά ήξεραν τα παιδιά που μπήκαν ότι μπήκαν σε μια σχολή τεχνολογικού τομέα και έχουν να συναγωνιστούν στην αγορά που τα αλλά ΤΕΙ. Τα οποία δεν υπάρχουν πια. Τα αλλά παιδιά ήξεραν επίσης ότι πέρασαν σε ΤΕΙ με 4 η 5000 μόρια και έχουν βρεθεί σε πανεπιστήμιο. Όταν λοιπόν αποφασίζεται κάτι να αποφασίζεται για όλους με αξιοκρατία. Και εφόσον η νέα κυβέρνηση θέλει να σεβαστεί τους νόμους της προηγούμενης να διορθώσει τουλάχιστον τις Αδικίες που αφέθηκαν πίσω για τους λόγους που κανείς δε γνωρίζει. Αλλοιώς ξαναγύρισε όλα τα τεχνολογικά όπως ήταν να υπάρχει ισοτιμία στη αγορά εργασίας.

 
Αποφοιτος ΣΕΛΕΤΕ
09 Αυγ 2020 18:24

Ποσο θα χαρουμε και εμεις οι παλαιοι αποφοιτοι βλεποντας την σχολη να παρει την θεση που τις αξιζει και ν αποκτησει την παλια της αιγλη.Οι δυο αυτοι αδαμαντινοι καθηγητες μπορουν ν αναπληρωσουν το χαμενο χρονο των προηγουμενων διοικησεων.Μπραβο στην υπουργο εκανε την πρωτη κινηση και αναμενουμε τα ευχαριστα.

 
Τα παλιά τα χρόνια ίσως
09 Αυγ 2020 19:16

@Νώντας

έλα μου όμως που μόνο στην Ελλάδα υπήρχε, ευτυχώς το κατάργησαν εκτός ΑΣΠΑΙΤΕ, πτυχίο ΤΕΙ.
Στο εξωτερικό αναγνωρίζεται κανονικά ως μπάτσελορ μηχανικού. Με ότι σημαίνει αυτό για τα επαγγελματικά δικαιώματα μηχανικού στην ΕΕ.

 
Γιώργος Νικολάου
09 Αυγ 2020 19:54

Συγχαρητήρια στην κ. Υπουργό για τον διορισμό δύο εξαιρετικών εκπαιδευτικών, αλλά κυρίως ανθρώπων. Εύχομαι καλή τύχη στο δύσκολο έργο που έχουν να επιτελέσουν!

 
Απόφοιτος ΑΣΠΑΙΤΕ
09 Αυγ 2020 20:39

Συγχαρητήρια στην κα Υπουργό κι από μένα για την επιλογή της στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Οι δύο καθηγητές που ανέλαβαν τα ηνία της σχολής με δίδαξαν πολλά και έχουν όλα τα εφόδια να κάνουν το καλύτερο δυνατό.

 
Ασπαιτε
09 Αυγ 2020 20:49

Κυρία Γιώτα συγχαρητήρια για την απαντηση σας στον κύριο Νωντα.Οχι για ναξερουμε το λέμε!!!!
Η ασπαιτε έπρεπε να είναι το πρώτο ΤΕΙ που θα γινόταν ΠΕ.
Οι φοιτητές της κάνουν 5χρονια σπουδές!!!!!
Έλεος!!!!να ξέρουμε τι λέμε!!!!!!

 
Ιωάννης Κωντζ.
09 Αυγ 2020 21:33

Συγχαρητήρια στην κυρία Υπουργό να διορίσει σε αυτές τις καίριες θέσεις τόσο ικανά άτομα με αυτό το ακαδημαϊκό και επαγγελματικό επίπεδο.
κ. Χατζαρακη και κ. Πανέτσο είμαι σίγουρος ότι θα βάλετε τα δυνατά σας για το καλύτερο σε αυτήν την σχολή διότι γνωρίζω σαν παλιός φοιτητής ότι ήσασταν πάντα δίπλα στην ΑΣΠΑΙΤΕ και πραγματικά την αγαπάτε και θέλετε το καλό της. Καλή θητεία και καλή δύναμη!!!

 
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
09 Αυγ 2020 21:33

@Νωντας
Ελα μου που εργαζομαι εκει τα τελευταια 30 χρονια και ξερω τι ειναι η ΑΣΠΑΙΤΕ. Οποτε.........

 
Veshi Ardit
09 Αυγ 2020 21:54

Συγχαρητήρια στους καθηγητές μας που ανέλαβαν την τύχη της σχολής μας.

 
Αρθούρος
09 Αυγ 2020 22:25

Δυστυχώς,τεχνολογικός τομέας υπάρχει,έστω κι αν απαρτίζεται από πολύ λίγες σχολές.Αυτές είναι:η ΑΣΠΑΙΤΕ με τα 4 τμήματά της,η Ανώτερη Σχολή Τουρισμού Κρήτης,η Ανώτερη Σχολή Τουρισμού Ρόδου,η Δραματική Σχολή Αθηνών,η Δραματική Σχολή Θεσσαλονίκης,η ΣΤΥΑ,η ΣΜΥΝ,οι Σχολές Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου,Αργοστολίου,Πρέβεζας,Μακεδονίας,Χίου-Οινουσσών,Ύδρας, Ασπροπύργου,Κρήτης,Νέας Μηχανιώνας,οι 3 Σχολές Ξεναγών της Αθήνας,της Θεσσαλονίκης και της Κέρκυρας που πιθανότατα θα αναβαθμιστούν από την παρούσα κυβέρνηση,η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού στα Τρίκαλα,οι Σχολές Αστυφυλάκων, Λιμενοφυλάκων,Πυροσβεστών,η Ανώτερη Σχολή Τήνου.Σύνολο τμημάτων: Περίπου 40. Κάποιο προσεκτικό μάτι παρατήρησης του φετινού Μηχανογραφικού θα το έβλεπε αμέσως.Σ'αυτά,η διάρκεια σπουδών είναι λιγότερη από 4 έτη.Δεν είναι και λίγα γιά κάποιους συντηρητικούς,από όλες τις πολιτικές παρατάξεις να επιμένουν στην ύπαρξη των ΤΕΙ και του Τεχνολογικού Τομέα.Επίσης υπάρχουν και κάποιες άλλες σχολές που στέκονται μόνες τους στο πανεπιστημιακό στερέωμα είτε ως ιστορικά απομεινάρια όπως η ΑΣΚΤ,είτε ως παλιότερες αναβαθμίσεις άλλων τεχνολογικών σχολών,όπως είναι οι Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες Αθηνών,Θεσσαλονίκης,Ιωαννίνων και Κρήτης,οι οποίες έχουν από δύο τμήματα η καθεμιά.
Το θέμα είναι αν θα θελήσει η ΑΣΠΑΙΤΕ να αποτελέσει τμήμα όλων αυτών των αδιαμόρφωτων,ανεξέλικτων ή και υποκείμενων σε διαφορετικά υπουργεία τμημάτων και σχολών και αφορμή αιτιολόγησης της ύπαρξής των ή θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι η συγχώνευση με το ΠΑΔΑ ή με το ΕΜΠ, με την πρώτη εκδοχή να είναι η πιό πιθανή.
Το λεκανοπέδιο προφανώς και δε χρειάζεται άλλο ένα πανεπιστήμιο-σφραγίδα.Έχει ήδη 9! Πανεπιστήμια και Ανώτατες Σχολές,τα οποία φτάνουν και περισσεύουν.(Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο,Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,Πάντειο Πανεπιστήμιο,Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.ΑΣΚΤ,Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο,Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής,Πανεπιστήμιο Πειραιά,Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών)

 
Δημήτριος Ρ.
09 Αυγ 2020 22:34

Συγχαρητηρια και στους 2 καθηγητές , εξαιρετικοί άνθρωποι και μεγάλοι Παιδαγωγοί. Πήραμε πολλά όλα αυτά τα χρόνια από αυτούς ώστε να ανοίξουμε τα φτερά μας και να προχωρήσουμε σε περαιτέρω σπουδές. Η ΠΙΟ σωστή επιλογή που έκανε η σχολή το τελευταίο καιρό.. Ξέρουν τα προβλήματα της από μέσα και θα βοηθήσουν επιτέλους στα περαιτέρω βήματα καθώς με 53 μαθήματα διπλωματική , πρακτική , 2 ΠΑΔ και 300 διδακτικές μόνάδες της αξίζει πέρα από να βγάζει εκπαιδευτικούς μηχανικούς + μηχανικούς ΤΕ η απόλυτη Αναγνώριση ΤΗΣ

 
Τimos Theof
09 Αυγ 2020 22:57

Συγχαρητήρια για την νέα διοίκηση της ΑΣΠΑΙΤΕ ικανότατος, εργατικός και δημιουργικός!!

 
@Γιώτα
09 Αυγ 2020 23:01

Εγώ που πέρασα στην ΑΣΠΑΙΤΕ το 2012 έγραψα 15000 μόρια.
Για να ξέρουμε τι λέμε.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ