Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Λάθη στους προσωρινούς πίνακες ΑΣΕΠ της 2ΓΕ/2019

Δημοσίευση: 09/08/2020
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στις 6/8/2020, ημέρα Πέμπτη, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης των αναπληρωτών της Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης. Όπως είναι ήδη γνωστό, για πρώτη φορά στην ιστορία της εκπαίδευσης, θα  γίνει η πρόσληψη αναπληρωτών από τους πίνακες αυτούς, τα λάθη και τις παραλείψεις των οποίων ακόμη και το Υ.ΠΑΙ.Θ γνωρίζει και προφανώς αποδέχεται.

Αναφορικά με την περίπτωσή μου θα πρέπει να σας αναφέρω τα εξής: Είμαι φυσικός ΠΕ04.01 και, βάσει του συνόλου των πραγματικών μου μορίων (105,48), η κατάταξή μου στον πίνακα πρέπει να είναι στην 319η θέση και όχι στην 1145η!!!!!!!!(με μόρια 57,48), όπως εσφαλμένα εμφανίζεται στον πίνακα. Το λάθος αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στη στήλη μοριοδότησης προϋπηρεσίας η προϋπηρεσία μου εμφανίζεται μηδενική, ενώ έχω πραγματική προϋπηρεσία 48 μηνών (αποκτηθείσα από το σχολ.έτος 2007-2008 έως το σχολ.έτος 2019-2020), όπως άλλωστε είναι καταχωρημένη τόσο στο ΟΠΣΥΔ όσο και στην ορθώς υποβληθείσα ηλεκτρονική μου αίτηση στο ΑΣΕΠ. Παρόλο που η περίπτωσή μου φαίνεται μοναδική, εντούτοις εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτό το ένα και μοναδικό  σφάλμα πρόκειται να  επιφέρει αλληλουχία λαθών. Κι αυτό γιατί είναι δεδομένο ότι αφενός ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕ04.01 από τη θέση 319 έως τη θέση 1145 (δηλαδή 826 υποψήφιοι) ΕΧΟΥΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ και αφετέρου επηρεάζονται συνολικά οι τοποθετήσεις όλων ανεξαιρέτως των υποψηφίων.

Είναι επιτακτική η ανάγκη της άμεσης ανακοινοποίησης στο ορθό των προσωρινών πινάκων που φέρουν τέτοια κραυγαλέα λάθη, τα οποία είναι αδύνατο να αναχαιτίσει η υποβολή ενστάσεων, καθώς, όταν αυτές κριθούν, θα είναι πια αργά για να αρθούν οι αδικίες στις προσλήψεις, οι οποίες ήδη δρομολογούνται για το σχολ. έτος 2020-2021.

Σε κάθε άλλη περίπτωση,  οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν εγκαίρως να ανακοινώσουν επίσημα πώς προτίθενται να αποκαταστήσουν τις αδικίες που αναμφίβολα θα προκύψουν από την προσμέτρηση μορίων υπηρεσίας σε όσους δεν τα δικαιούνται και τη μη προσμέτρηση των μορίων αυτών σε όσους τα δικαιούνται, καθώς και την καταβολή ανάλογων αποζημιώσεων, μετά την έκδοση των οριστικών πινάκων.
     
 Ν.Α.
ΦΥΣΙΚΟΣ ΠΕ04.01

Σχόλια (8)

 
Μυρσινη
18 Αυγ 2020 12:56

Έχω καταθέσει την αίτησή μου για την ειδικότητα ΠΕ02 με αριθμό πρωτοκόλλου ... / 20/02/2020, δεν είμαι όμως στους προσωρινούς πίνακες, χωρίς τη δική μου υπαιτιότητα.
Εχω επικοινωνήσει με τη Ββάθμια Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και τον ΟΠΣΥΔ και η αίτησή μου έχει καταχωρηθεί σωστά όπως μου επιβεβαίωσαν.
Ο κλάδος είναι σωστά καταχωρημένος ενώ στον πίνακα φαίνομαι ότι δεν έχω προσκομίσει Βασικό Τίτλο Σπουδών.

Έχω καταθέσει ένσταση επί αυτής της παράλειψης που δεν οφείλεται σε δική μου υπαιτιότητα

Πώς θα προβώ στη δήλωση περιοχών αφού δεν μπορώ να μπω στο σύστημα ;
Από επικοινωνία μου με τη Ββάθμια μου είπαν οτι χάνω αυτή τη χρονιά.
Ποιες ενέργειες μπορώ να κάνω αφού δεν οφείλεται σε δική μου υπαιτιότητα η μη ένταξή μου στους προσωρινούς πίνακες ;
ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΝΟΜΙΚΑ

 
Προσλήψεις
10 Αυγ 2020 21:05

Μόνο μέσω διαγωνισμου και με κανένα άλλο κριτήριο. Η καταργηση του ήταν εκ του πονηρού.

 
ΠΕ86
10 Αυγ 2020 17:22

Στο τέλος για να διοριστεί κάποιος θα χρειάζεται Διδακτορικό+2 μεταπτυχιακά +10 χρόνια αναπληρωτής, το βρίσκετε φυσιολογικό αυτό?
Διαγωνισμός τώρα και να μετράει και η επαγγελματική εμπειρία στο αντικείμενο όχι μόνο η εκπαιδευτική.

 
Δασκαλα
10 Αυγ 2020 15:44

Πρέπει να διορθωθούν τα λάθη και οι παραλήψεις των διευθύνσεων στον ΟΠΣΥΔ.

 
Ψ.Α
10 Αυγ 2020 15:24

Κι εμένα επίσης στη στήλη της μοριοδοτησης του δεύτερου τίτλου σπουδων αναγραφηκε μηδενικο, ενω διαθετω επτα μορια επιπλέον, πραγμα που με καθιστα περιπου 2500-3000 θεσεις πιο χαμηλά στον πινακα. Φυσικά υπεβαλα ένσταση και αναμένω σε ανακοινοποιηση του ορθού και σύντομα!

 
Κ.Ε.
10 Αυγ 2020 14:39

Επειδή είμαστε πολλοί που ενώ μας έχουν περαστεί τα προσόντα μας στον opsyd, άρα αποδεικνύεται ότι έχουν κατατεθεί τα ανάλογα δικαιολογητικά, και ορθά έχουν συμπληρωθεί όλα, δε μας έχουν προσμετρηθεί τα αναλογούντα μόρια, πρέπει να πιέσουμε για την ανακοινοποίηση στο ορθό των προσωρινών πινάκων. Προφανώς δεν έχουν τρέξει σωστά τους πίνακες. Εμένα δε μου προσμέτρησαν το β΄πτυχίο και δε θα δουλέψω ως αναπληρωτής εξαιτίας αυτού, ενώ εργαζόμουν τα τελευταία έτη. Από το γραφείο της Υπουργού μου παραδέχθηκαν κι εμένα ότι πολλοί αντιμετωπίζουμε τέτοιο πρόβλημα, αλλά άγνωστο αν θα κάνουν κάτι...
Να καλέσουμε ο καθένας στην ΟΛΜΕ και παντού για να βγάλουν ανακοινώσεις.

 
Μ.Π.
10 Αυγ 2020 09:50

Το ότι και σ΄αυτή την προκήρυξη είναι απορριπτέοι κάπου 10.000 άτομα, λόγω μη καταβολής παραβόλου, δεν λέει κάτι; Δε μπορεί 10.000 ΠΕ και με τόσα άλλα προσόντα να μη μπορούν να κάνουν μια πληρωμή, τόσες κάνουν κάθε μέρα εξάλλου...κάτι γίνεται με τις τράπεζες...και άντε ν΄αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας! έλεος πια...έτσι θα το αφήσουμε πάλι κι αυτό;

 
Πειραματικός
10 Αυγ 2020 07:32

Ακραίο όντως και εύχομαι άμεση αποκατάσταση! Θεωρώντας ότι όντως έγινε σωστά η συμπλήρωση της αίτησης...
Ωστόσο δεν υπάρχουν μόρια που δεν δικαιούται κάποιος όταν θα έχει αποδεχθεί την τοποθέτηση και θα έχει διδάξει!
Τα κενά δεν είναι από πριν γνωστά και τα κριτήρια δήλωσης περιοχών είναι για τον καθένα διαφορετικά.
Αν κάποιος έχει δηλώσει περιοχή που άλλοι αποφεύγουν ποιος ορίζει αν δικαιούται ή όχι την τοποθέτηση σε περιοχή που κανείς πριν από αυτόν δεν είχε δηλώσει;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ