Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Η υφ. Παιδείας για τη χρήση μάσκας 40 λεπτών στην αίθουσα

"Η εμπειρία μας έδειξε ότι τα παιδιά προσαρμόζονται"
Δημοσίευση: 11/08/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Αυτά είναι ερωτήματα τα οποία στην καθημερινότητα της τάξης θα είναι ένα ζήτημα, αν ορισθεί η μάσκα ως προαπαιτούμενο”.

Την απάντηση αυτή έδωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στο ΣΚΑΙ στο ερώτημα του δημοσιογράφου: “Είναι εύκολο ο εκπαιδευτικός να μιλά για 30-40  λεπτά στην τάξη;”

Δημοσιογράφος: Υπάρχει δυνατότητα να δοθεί στο 1.100.000 μαθητές από μία μάσκα την ημέρα;

Υφ. Παιδείας: Δεν πρέπει να κάνουμε υποθέσεις που μπορεί να προκαλέσουν

Δημοσιογράφος: Για να έχουν μία μάσκα την ημέρα οι μαθητές  έχετε τη δυνατότητα;

Υφ. Παιδείας: Μην αμφισβητεί κανείς ακόμη και αν ορισθεί η χρήση της μάσκας στα σχολεία ως απαραίτητη, ότι  μπορούμε να λειτουργούμε με ασφάλεια.

Δημοσιογράφος: Μία μάσκα την ημέρα έτσι;

Υφ. Παιδείας: Αυτό δεν θα το απαντήσω εγώ γιατί δεν είμαι γιατρός. Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι εμείς ως υπουργείο έχουμε λάβει  όλες τις πρόνοιες που χρειάζεται  για να επιστρέψουν οι μαθητές στο σχολείο

Δημοσιογράφος: Συμφωνείτε όμως ότι τα παιδιά δεν μπορούν να φέρνουν τη μάσκα τους από το σπίτι. Θα πρέπει να τη δίνουν τα σχολεία.

Υφ. Παιδείας: Εμείς ως υπεύθυνη κυβέρνηση θα φροντίσουμε για ο,τιδήποτε χρειαστεί για τη λειτουργία των σχολείων μάσκες, αντισηπτικά  θα το φροντίσουμε σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Δημοσιογράφος: Είναι εύκολο ο εκπαιδευτικός να μιλά για 30-40  λεπτά στην τάξη;

Υφ. Παιδείας: Αυτά είναι ερωτήματα τα οποία στην καθημερινότητα  της τάξης θα είναι ένα ζήτημα, αν ορισθεί η μάσκα ως προαπαιτούμενο.
Έχω διδάξει στην τάξη. Αντιλαμβανόμαστε πλέον ότι μπαίνουν νέες συνθήκες στην καθημερινότητα, όπως και τώρα νέα παιδιά  δουλεύουν φορώντας  τη μάσκα. Ας δούμε τι θα ορισθεί. Ας δούμε πως θα τα πάει η χώρα μας στην κρίσιμη αυτή περίοδο και σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών θα βρούμε τον καλύτερο τρόπο που να επιτυγχάνεται και η μαθησιακή διαδικασία αλλά και το πρακτικό ζήτημα. Η εμπειρία μας έδειξε ότι τα παιδιά προσαρμόζονται.

Δημοσιογράφος: Υπάρχει σκέψη να γίνονται τεστ για τον Κορωνοιό στα σχολεία;

Υφ. Παιδείας: Είναι κάτι που δεν το έχουμε συζητήσει.

Σχόλια (19)

 
Ελένη
26 Αυγ 2020 15:56

Ένας απλός πολίτης σύμφωνο απολύτως

 
Ένας απλός πολίτης
20 Αυγ 2020 23:27

Λυπάμαι που ψήφισα αυτούς τους ανθρώπους.
Στηρίζουν την υγεία των παιδιών μας σε μαθηματικά μοντέλα.
Γιατί δεν βγαίνουν καθαρά να πουν ότι ανοίγουν τα σχολεία για να έχουμε διασπορά στην κοινωνία όσο γίνεται ποιο γρήγορα.
Γιατί δεν κάνουν τέστ στους μαθητές και τους δασκάλους , ενώ έχουν ξεσκιστει να κάνουν τέστ στις δομές φιλοξενίας και όπου σκατα αλλού φανταστείτε.
Αν πεθάνει παιδί ή δάσκαλος ποιός φέρει την ευθύνη.
Αφού λοιπών θέλετε να ανοίξουν τα σχολεία γιατί κάποιοι χάσατε το καφεδάκι σας που ακόμα και άρρωστα τα παρατούσαν,
στα σχολεία για να κάνουν το κέφι τους, να θυμάστε ότι όλοι ανεξαιρέτως φέρουμε ποινική ευθύνη για ανήλικα παιδιά.
Όπως εμένα που θα με πάνε στον εισαγγελέα που δεν στέλνω το παιδί στο σχολείο, έτσι και ο εισαγγελέας να μου υπογράψει χαρτί ότι είναι υπεύθυνος αν πάθει κάτι το παιδί μου και με υποχρεώνει να το στείλω.
Καλύτερα μια χαμένη χρονιά παρά ένα χαμένο παιδί.

 
Μητέρα και εργαζομενη
13 Αυγ 2020 19:28

Αρκεί να ανοίξουν τα σχολεία και να μην έχουμε τα περυσινά προβλήματα όλοι εμείς που τυγχάνει να έχουμε μικρά παιδιά και να δουλεύουμε σε χώρους όπου δεν προβλέπεται εργασια εξ αποστάσεως! Δεν αντέχει η μέση ελληνική οικογένεια ξανά ούτε κλειστά σχολεία ούτε lock down

 
Τασος
13 Αυγ 2020 12:16

Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο, οι απαντήσεις της υφυπουργού ή τα σχόλια των αναγνωστών... Σε ένα μανίκι κράτος οι θεσμικά υπεύθυνοι προετοιμάζονται για όλα τα σενάρια. Καλές οι διακοπές, αλλά όχι και από την κοινή λογική. Και αφού δεν πληρώνονται οι ιδιωτικοί να μην πληρώνονται και οι δημόσιοι. Αμ' πώς!

 
Μάγος Μέρλιν
13 Αυγ 2020 11:44

@ @anna gutn
Νομίζω ότι τελευταία, είστε λίγο "βιαστικός" στην ανάγνωση των σχόλιων αγαπητέ μου. Η λέξη "κανονικά", μάλλον διέφυγε της προσοχής σας.
Και τα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ μπορεί να μην ανοίξουν "κανονικά" το Σεπτέμβριο και η ΕΦΟΡΙΑ και η ΒΟΥΛΗ και οι ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ....
Επίσης νομίζω ότι στον ιδιωτικό τομέα, ο Μητσοτάκης έδωσε επιδόματα και φορολογικές διευκολύνσεις. Άρα αν δεν πληρώνονται και οι δικαστές, εφοριακοί, βουλευτές, υπουργοί, ιερωμένοι κλπ, πρέπει κι εκεί, "στα πλαίσια της δικαιοσύνης και της ισότητας", να πάρει τα ανάλογα μέτρα έτσι δεν είναι?
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, ότι τα παιδιά δεν πρέπει να είναι στο σπίτι. Όμως, μόλις χθες είχαμε 250+ κρούσματα, όταν το Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο(που τα παιδιά δεν πήγαν σχολείο) είχαμε 10-20 ανά ημέρα. Αν το Σεπτέμβρη έχουμε πάλι τόσα(που ελπίζουμε όλοι πως όχι), τί λέτε, θα-να πάνε τα παιδιά σχολείο ή όχι?

 
@anna gutn
13 Αυγ 2020 01:07

Θα είναι έγκλημα να μην ανοίξουν τα σχολεία.Η οικονομία πρέπει να αρχίσει να κινείται.Με τα παιδιά στο σπίτι τι μήνυμα περνάει;Ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα αν δεν δουλέψει η οικονομία δεν θα πληρωθεί.Ο δημόσιος υπάλληλος όμως θα πληρωθεί.Μηπως θα ήταν στα πλαίσια της δικαιοσύνης και της ισότητας αν δεν ανοίξουν τα σχολεία να μην πληρώνονται και οι εκπαιδευτικοί ,όπως συμβαίνει στον ιδιωτικό τομεα ;

 
anna gutn.
12 Αυγ 2020 23:50

θα είναι έγκλημα να ανοίξουν τα σχολεία κανονικά θα έχουμε πολλές αυτοδικίες από τους γονείς. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 
Εκπαιδευτικός
12 Αυγ 2020 15:49

Η Ιταλία προετοιμάζεται 2 μήνες τώρα. 15μελη τμήματα 50000 νέες προσλήψεις μονά θρανία άνοιγμα νέων αιθουσών κτλ.
Αντίστοιχα αν προσλάβουν 10000 περισσότερους αναπληρωτές το επιπλέον κόστος θα ήταν 72 εκ ,και άλλα 30 τα ενοίκια κ 30 τα θρανία, τότε θα είμασταν έτοιμοι και με σοβαρό κράτος που προλαβαίνει πάρα θεραπεύει.

 
Ντίνα
12 Αυγ 2020 12:20

Ας την φορέσει πρώτα η ίδια, για να μας δώσει το καλό παράδειγμα.

 
Ανδρέας
12 Αυγ 2020 11:53

Δηλαδή μας λέτε ότι αυτό είναι συνέντευξη με ερωτήσεις και, κυρίως, απαντήσεις.

 
bakos
12 Αυγ 2020 10:16

Μερικές σκεψεις απο εναν εκπαιδευτικο
1. Η χρηση μασκας στα σχολεια ειναι μετρο που για χιλιους λογους αποκλειεται να εφαρμοστει
2. θα ξεκινησουμε με εκ περιτροπης μαθηματα οποτε το ζητημα ειναι αν θα επαναληφθει η γελιοτητα με την υπευθυνη δηλωση η οποια θα δωσει και τη δυνατοτητα να εχουμε πρακτικα κλειστα σχολεια
3. Αν συμβει αυτο θα γινουν τα εξ αποστασεως μαθηματα υποχρεωτικα ή όπως ηταν προαιρετικα τοσο για τους μαθητες οσο και για τους εκπαιδευτικους ;
4. Ειναι ο εκπαιδευτικος υποχρεωμενος να εχει το κατάλληλο set up για on line μαθήματα ;

 
Ο Θεός βοηθός
11 Αυγ 2020 22:41

Όταν έκλεισαν τα σχολεία το Μάρτιο, είχαμε αν θυμάμαι καλά 15-20 κρούσματα ανά ημέρα. Σήμερα είμαστε στα 120-130 και το Σεπτέμβρη, ένας Θεός ξέρει....

 
Στέλιος
11 Αυγ 2020 18:21

Διαβάζω τα σχόλια . Ο καθένας ο,τι. Δεν είναι λογικό να μην υπάρχει ξεκάθαρο τοπίο κορονοϊού στη λειτουργία των σχολείων ένα μήνα νωρίτερα; Απλά ο δημοσιογράφος ηθελε είδηση. Δε φαίνεται;

 
Στέλλα Πηλαβ.
11 Αυγ 2020 16:53

Η διενέργεια τεστ για τον κορωνοϊό σε όλα τα παιδιά θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα, να προηγηθεί του ανοίγματος των σχολείων και να επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, που θα καθορίζονται σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και τις οδηγίες των επιδημιολόγων. Συζητούνται κάθε είδους ανεδαφικά, ανεφάρμοστα και επικίνδυνα μέτρα (διότι η χρήση μάσκας από μαθητές δημοτικού ιδιαίτερα δε μπορεί να γίνει σωστά και πιθανότατα θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα), και παραβλέπεται η μέθοδος που θα επέτρεπε το ελεγχόμενο άνοιγμα των σχολείων και θα δημιουργούσε μια αίσθηση ασφάλειας στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

 
ΕΤΣΙ
11 Αυγ 2020 16:42

ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΤΟΙΜΟ ΣΧΕΔΙΟ!!

 
Μαρκ
11 Αυγ 2020 16:14

Εγώ θα σταματούσα τη συνέντευξη διότι ήταν πολύ εκνευριστική. Λέγοντας της μάλιστα "Καλά ας μιλήσω με κάνα άλλο στέλεχος του Υπουργείου γιατί εσύ Ζαχαράκη, τρείς φορές την ίδια ερώτηση σου κάνω και ΔΕΝ απαντάς στην ουσία. Ούτε σαφής είσαι και με το τσιγκέλι στα βγάζουμε."

Έλεος ρε φίλε δηλαδή. Είναι ερωτήσεις που απλά τις απαντάς με ένα σκέτο "Ναι " ή "Όχι". Και απαντάει ο,τιδήποτε άλλο εκτός από αυτό.

Τελικά δεν μάθαμε αν καθημερινά θα δίνουν και από μία μάσκα στα παιδιά. Υπάρχει ξέρετε αρκετή απόσταση άλλωστε από το σκέτο "Ναι" που λέω σε σχέση με το "ως υπεύθυνη κυβέρνηση ΘΑ φροντίσουμε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση". Και για να τα μασάει, ΟΧΙ δεν έχουν φροντίσει τίποτα ακόμη.

Μάλλον οι Δήμοι και οι Γονείς θα τις πληρώνουν. Διότι απ το Υπουργείο θα φροντίσουν απλά για μια μάσκα άνα εβδομάδα και όχι ανα ημέρα. Τόση μυστικοπάθεια και άγχος που τους πιάνει όταν ακούνε κάθε φορά την ερώτηση, δεν εξηγείται αλλιώς...

 
ΕΝ ΔΥΝΆΜΕΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
11 Αυγ 2020 15:49

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ!!!!! ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ Τ.Β ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!! ΑΣ ΕΡΘΕΙ Ο ΣΕΠΤΈΜΒΡΙΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ!!! ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!!

 
ΕΝ ΔΥΝΆΜΕΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
11 Αυγ 2020 15:49

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ!!!!! ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ Τ.Β ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!! ΑΣ ΕΡΘΕΙ Ο ΣΕΠΤΈΜΒΡΙΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ!!! ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!!

 
δεσπότης Ευβοίης δουρικλυτός
11 Αυγ 2020 14:07

Σαφέστατη σε όλα... όπως πάντα!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ