Placeholder

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες αποσπάσεων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό

Οι αιτήσεις ανάκλησης της αίτησης απόσπασης που υποβλήθηκαν μέχρι και την Παρασκευή 7-8-2020 έγιναν δεκτές και τέθηκαν στο αρχείο.
Δημοσίευση: 11/08/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σύμφωνα με την αρ. πρωτ. 87303/Η2/7-7-2020 (ΑΔΑ: ΩΩΡΛ46ΜΤΛΗ-ΞΙΘ) Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό από το σχολικό έτος 2020-2021 και από το ημερολογιακό έτος 2021 Νοτίου Ημισφαιρίου, αναρτώνται οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών που υπέβαλαν αίτηση απόσπασης για τις ελληνόγλωσσες μονάδες εξωτερικού, σε δύο (2) αρχεία excel, τον πίνακα κατάταξης και τον πίνακα απορριφθεισών αιτήσεων.

Οι υποψήφιοι κατατάσσονται, κατά χώρα και κλάδο, ανάλογα με τη γνώση της ξένης γλώσσας, την οποία δηλώνουν και αποδεικνύουν με τα συνημμένα στην αίτησή τους πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, όπως ορίζεται στην ως άνω πρόσκληση.

Δεν συμπεριλαμβάνονται στον αξιολογικό πίνακα κατάταξης αλλά στον πίνακα απορριφθεισών αιτήσεων οι εκπαιδευτικοί των οποίων η αίτηση απορρίφθηκε για το λόγο που αναφέρεται στον καθένα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ  ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ

Οι αιτήσεις ανάκλησης της αίτησης απόσπασης που υποβλήθηκαν μέχρι και την Παρασκευή 7-8-2020 έγιναν δεκτές και τέθηκαν στο αρχείο.

 Σε περίπτωση που εκπαιδευτικός θεωρεί ότι συντρέχει λόγος ένστασης μπορεί να αποστείλει ένσταση με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά, αποκλειστικά μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: enstaseis-dipode@minedu.gov.gr, έως και την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020 και ώρα 23:59, δηλώνοντας, για διευκόλυνση της υπηρεσίας, στο θέμα το ονοματεπώνυμό του και αναφέροντας συνοπτικά και με σαφήνεια τους λόγους υποβολής της. Ενστάσεις, οι οποίες δεν θα αποσταλούν στην ανωτέρω ηλεκτρονική διεύθυνση δεν θα γίνονται δεκτές.

Ετικέτες: 
Αποσπάσεις

Σχόλια (18)

 
Αννα
28 Αυγ 2020 13:36

@maria
Ότι να 'ναι.....
Από πού κατάλαβες ότι είμαι με παράταση εκεί;
Απλώς δεν πάω για τους λόγους που ανέφερα, παρότι είμαι στον πινακα.

 
Μαρία Ν.
28 Αυγ 2020 09:06

@maria
Οι περισσότεροι συνάδελφοι δρομολόγησαν μια ζωή που μόλις στα τρία χρόνια πήρε μορφή, άρα είναι δύσκολο να την αφήσει κανείς τόσο νωρίς. Επίσης στον τρίτο χρόνο αρχίζει κάποιος να αποδίδει πραγματικά, αφού έχει προσαρμοστεί στα καινούργια συστήματα και διδακτικές απαιτήσεις. Πολλοί όμως κάνουν και δεύτερη και τρίτη δουλειά όμως για να τα βγάλουν πέρα, πράγμα που τους αποσπά από τη δουλειά τους στο σχολείο. Επειδή είχα την εμπειρία της απόσπασης στο εξωτερικό πριν λίγα χρόνια θα έλεγα ότι πέντε με έξι χρόνια με επιμίσθιο και ουσιαστική βοήθεια στον εκπαιδευτικό είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση, αν θέλουμε ελληνόγλωσση παιδεία με ποιότητα και προοπτική. Αλλιώς η ελληνική γλώσσα στο εξωτερικό έχει τελειώσει.

 
maria
28 Αυγ 2020 00:29

Οι περισσότεροι διαμαρτύρεσθε ότι τα χρήματα δεν αρκούν και θέλετε αύξηση του επιμισθίου αλλά ταυτόχρονα ζητάτε και παράταση της απόσπασης. Φάσκετε κσι αντιφάσκετε....

 
Αννα
27 Αυγ 2020 21:56

Ξεκινάνε πολλοί εκπαιδευτικοί κ πάνε Γερμανία, χωρίς να έχουν κάνει καμία έρευνα της εκεί κατάστασης, κυρίως της οικονομικής....τα λεφτά δεν φτάνουν..εκτός κ αν δεν έχεις πρόβλημα να μένεις σε μια τρύπα κ να δίνεις 1000+ ευρώ. Εν τω μεταξύ σε αυτή την συγκυρία ούτε τα ταξίδια μπορείς να απολαύσεις, ούτε εμπειρίες να αποκομισεις. Εκτός του ότι θες 10000 για να ξεκινήσεις, ξενοδοχεία, να νοικιάσεις, κτλ. Επιμισθιο μετά από 3 μήνες και αν....

 
Γονέας Βερολίνο
22 Αυγ 2020 19:32

Ούτε κ στα Ελληνογερμανικα νηπιαγωγεία περιοχής Βερολίνου μη στείλετε εκπαιδευτικούς χωρίς γερμανομαθεια....

 
Παντρεμένος
22 Αυγ 2020 16:58

Έχουμε κολλήσει στους προσωρινούς πίνακες και κουβέντα δεν γίνεται για τους παντρεμένους.

 
Bill
20 Αυγ 2020 21:14

,@ Μαρία
Τα κενά θα τα ανακοινώσουν τα συντονιστικά Γραφεια

 
Πρώην αποσπασμένος
20 Αυγ 2020 17:28

Καλησπέρα,
Προς διόρθωση των γενικεύσεων και της ΓΚΡΙΝΙΑΣ, όπως συνήθως επικρατεί εδώ στα σχόλια..
Οι τιμές ενοικίασης ΔΕΝ είναι ίδιες σε όλη τη Γερμανία. Καλό είναι να διευκρινίζετε σε ποια πόλη αναφέρεστε για να μη δημιουργείτε σύγχυση. Η περιοχή ευθύνης του Μονάχου έχει σαφώς υψηλότερο κόστος. Αυτό ΔΕΝ ισχύει για πόλεις της περιοχής ευθύνης του Βερολίνου. Μπείτε σε αγγελίες σπιτιών π.χ. για Ντόρτμουντ, Βούπερταλ που έχουν ελληνικά σχολεία και δείτε τιμές.
Ειδικά στα κοντινά προάστια των πόλεων 6-10 στάσεις με Ubahn ή Sbahn τα ενοίκια είναι μια χαρά για 2500€ (μισθός ΚΑΙ επιμίσθιο).
Εκτός και αν κάποιοι συνηθίσανε να μένουνε πάνω στην Ερμού ή τη Βασιλίσσης Σοφίας στην Αθήνα (που δεν το νομίζω..), οπότε θα πληρώσουνε ακριβή τη διαμονή στο κέντρο και των γερμανικών πόλεων..

 
Μαρία
20 Αυγ 2020 17:03

Μήπως ξέρει κανείς τα κενά Φυσικής Αγωγής στα συντονιστικά γραφεία Βερολίνου και Μονάχου;

 
Αννα
20 Αυγ 2020 14:01

Για μπείτε σε ιστοσελίδες για να δείτε πόσο νοικιάζονται τα σπίτια στη Γερμανία, όταν υπάρξει σπίτι....Δεν φτάνει το επιμισθιο, εκτός αν πας σε WG....

 
Πρωην αποσπασμενος
16 Αυγ 2020 08:47

Ε και? Το ενοικιο παραμενει στα 1300 ευρω για ενα μικρο τριαρι . Ενωθείτε και ζητηστε επιτελους αυξηση του επιμίσθιου στος 2500ε ΞΥΠΝΗΣΤΕ

 
Aris
14 Αυγ 2020 23:40

Εύγε στον Σύλλογο γονέων κ κηδεμόνων Μονάχου. Κάτι ανάλογο από Σύλλογο Γονέων Βερολίνου θα υπάρξει;;;

 
Νεφέλη
14 Αυγ 2020 17:01

https://www.esos.gr/arthra/63826/apospaseis-ekpaideytikon-se-sholeia-exo...

Τελικοί πίνακες προς απόσπαση για το σχολικό έτος 2019-20. Και ακολούθησαν άλλες τρεις προσκλήσεις για απόσπαση στο εξωτερικό. Τα κενά δεν καλύφθηκαν σε όλα τα σχολεία ούτε και με τις παρατάσεις πέρα της πενταετίας που οι τελευταίες έγιναν στο τέλος του Φλεβάρη του 2020.

 
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου και Περιχώρων
14 Αυγ 2020 11:19

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου και Περιχώρων σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Βαυαρίας, ετοίμασε μια λίστα με Έλληνες μεσίτες και εταιρείες ή Hausverwaltung που ενοικιάζουν δωμάτια ή διαμερίσματα, σε μία προσπάθεια να βοηθήσουμε στην εύρεση κατοικίας τους νέους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς που έρχονται για να ενισχύσουν τα ελληνικά σχολεία του Μονάχου.

Όποιος /όποια ενδιαφέρεται μπορεί να λάβει περισσότερες πληροφορίες σε ανάρτησή μας στο Facebook:
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου και Περιχώρων

Ευχαριστούμε όλα τα άτομα που βοήθησαν σε αυτή μας τη προσπάθεια!

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου και Περιχώρων

 
Δημήτρης
14 Αυγ 2020 11:05

Καλησπέρα, είμαι πρώην αποσπασμένος από την περιοχή του Βερολίνου.

Σε άλλο σχόλιό μου και με αφορμή ερώτηση του συναδέλφου @tom συμβουλεύω τους νέους συναδέλφους να προτιμήσουν την περιοχή ευθύνης του Βερολίνου, αντί αυτής του Μονάχου. Τους λόγους τους είχα τεκμηριώσει με σχόλιά μου στην παρακάτω ανάρτηση:
https://www.esos.gr/arthra/68494/prosklisi-ekdilosis-endiaferontos-ekpai...

Ειδικά φέτος, ακούγεται έντονα ότι ύπαρχουν αρκετά κενά και στις δύο περιοχές της Γερμανίας. Είθισται να μην προκυπτουν κάθε χρόνο τόσα κενά, συνεπώς οι νεοαποσπσμένοι πρέπει να λάβουν υπόψη ότι τις επόμενες χρονιές μπορεί να μην παρουσιαστεί ανάλογη ευκαιρία για αυτούς. Συνεπώς η ανάκληση της αίτησης μπορεί να είναι περισσότερο μία χαμένη ευκαιρία για κάποιους και όχι μία σωστή επιλογή.

Συμμερίζομαι την αγωνία των υποψηφίων, την είχα περάσει και εγώ, για αυτό και προσπαθώ να βοηθήσω.

Καλη επιτυχία σε όλους.

 
goneas
13 Αυγ 2020 22:51

Ελπίζω να μην στείλουν ξανά στο Μόναχο εκπαιδευτικούς χωρίς γερμανομάθεια διότι είναι αδύνατον να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του δίγλωσσου σχολείου. Άς σκεφτούν επιτέλους και μία φορά τα παιδιά μας...

 
ποτε ξανα
13 Αυγ 2020 20:07

τοποθ,ετηθηκα περσυ σε τεγ καπου στο νοτο της Γερμανιας ,ανακαλεσα ευτυχως πολύ γρηγορα και γλιτωσα τα χειροτερα.Συναδελφοι που δηλώσατε Γερμανια ,
σας ευχομαι τα καλυτερα και θελω να πιστευω οτι δεν εχετε οικονομικο πρόβλημα ουτε βεβαια τα κριτήρια σας ηταν οικονομικα .

 
Τom
12 Αυγ 2020 13:24

Από τις ελάχιστες αξιοκρατικές διαδικασίες που απέμειναν, τουλάχιστον ως προς την απόδοση μορίων......

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.