Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Στα “χαρτιά” έμεινε η εγκύκλιος- εντολή προς τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να συνεδριάζουν μέχρι 14 Αυγούστου

Σε κάποιες Διευθύνσεις δεν συνεδρίασαν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και σε άλλες συνεδρίασαν χωρίς τους αιρετούς
Δημοσίευση: 12/08/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στα “χαρτιά” έμεινε, σε έναν αριθμό Διευθύνσεων Εκπαίδευσης ,  η εγκύκλιος- εντολή του υπουργείου Παιδείας,  προς  τα υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών  να συνεδριάζουν μέχρι 14 Αυγούστου για να ολοκληρώσουν   τις τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά των εκπαιδευτικών οι οποίοι είτε είναι λειτουργικά υπεράριθμοι, είτε βρίσκονται στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, καθώς και των αποσπασμένων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ - ΕΒΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos  σε έναν αριθμό Διευθύνσεων τα Υπηρεσιακά Συμβούλια συνεδρίασαν, με τρία μέλη,  χωρίς τους αιρετούς και σε άλλες δεν συνεδρίασαν ακθόλου :

  • είτε διότι αδυνατούν  λόγω καλοκαιρινών αδειών των μελών,
  • είτε διότι ακολούθησαν την προτροπή  της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ προς τους αιρετούς και διορισμένα μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων να απέχουν από τις συνεδριάσεις

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες σε κάποιες Διευθύνσεις έχει ορισθεί συνεδρίαση για αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή.

Η εγκύκλιος

Να ολοκληρώσουν   τις τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά των εκπαιδευτικών οι οποίοι είτε είναι λειτουργικά υπεράριθμοι, είτε βρίσκονται στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, καθώς και των αποσπασμένων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ - ΕΒΠ, όπως επίσης και των προς απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ εκπαιδευτικών και εντός περιοχής μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, μέχρι την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020, ζήτησε  το υπουργείο Παιδείας στις 31 Ιουλίου, με εγκύκλιο , από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΥΚΛΙΟ

Για το σκοπό αυτό, το υπουργείο Παιδείας ζητά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, όπως ενημερώσουν  άμεσα με κάθε πρόσφορο τρόπο τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ της περιοχής ευθύνης σας έτσι ώστε:

α) οι λειτουργικά υπεράριθμοι, οι ευρισκόμενοι στη διάθεση και οι προς απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ εκπαιδευτικοί και εντός περιοχής για τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, να παρακολουθούν την ιστοσελίδα της Διεύθυνσής σας όπου θα αναρτήσετε τα λειτουργικά κενά των σχολικών μονάδων προκειμένου να δηλώσουν προτιμήσεις για τοποθέτηση,

β) οι αποσπασμένοι σε άλλο ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ εκπαιδευτικοί και τα αποσπασμένα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ να παρακολουθούν την ιστοσελίδα της Διεύθυνσης απόσπασης / τοποθέτησης όπου θα αναρτηθούν αντίστοιχα τα λειτουργικά κενά των σχολικών μονάδων προκειμένου να δηλώσουν προτιμήσεις για τοποθέτηση.

Αυτονόητο , τονίζεται στην εγκύκλιο, είναι ότι, ο προσδιορισμός των λειτουργικών αναγκών γίνεται σύμφωνα με τα ισχύοντα ωρολόγια προγράμματα και τις αναθέσεις μαθημάτων για το σχολικό έτος 2020-2021.

Ιδιαίτερη προσοχή, ζητά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης το υπουργείο Παιδείας, “να δοθεί στην ΥΑ αποσπάσεων εκπαιδευτικών από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ αρ. πρωτ. 93856/Ε2/15-07-2020, καθώς οι εκπαιδευτικοί που σημειώνονται με βαθμίδα τοποθέτησης «Α/ΘΜΙΑ», αναλαμβάνουν μεν υπηρεσία στις Δ/νσεις Δ.Ε. της περιοχής απόσπασης, ωστόσο με απόφαση του οικείου Δ/ντή ΔΕ διατίθενται στην Πρωτοβάθμια Εκπ/ση, όπου και τοποθετούνται σε λειτουργικά κενά”.

Σε ό,τι αφορά τυχόν εναπομείναντα κενά των κοινών κλάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά την ανωτέρω διαδικασία, αναφέρεει η εγκύκλιος, αυτά θα καλυφθούν με διάθεση για συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου των πλεοναζόντων εκπαιδευτικών στην άλλη βαθμίδα.

Σχόλια (5)

 
kwstas
12 Αυγ 2020 14:54

Ευτυχώς υπάρχουν και σοβαρά στελέχη που αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα.

 
ΑΛΑΛΟΥΜ!
12 Αυγ 2020 15:48

Δυστυχώς, αντί να λυθούν γρηγορότερα τα θέματα των τοποθετήσεων με την αναφερόμενη εγκύκλιο, όπερ και το ζητούμενο, προκαλείται και καθυστέρηση και μπέρδεμα. Πάλι το μπαλάκι τους Διευθυντές των Σχολ. Μονάδων, για να στέλνουν και να ξαναστέλνουν τα κενά στις Δ.Ε.....

 
Εκπαιδευτικός
12 Αυγ 2020 16:22

Πώς να μη μείνουν στα "χαρτιά" ερασιτεχνικοί σχεδιασμοί που αγνοούν την πραγματικότητα, αλλά και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο; Μα, το ίδιο το Υουργείο που ζητά να έχουν τελειώσει όλα με κλειστά τα σχολεία έως 14/8, συνεχίζει μες στον Αύγουστο να δίνει αποσπάσεις στο ΙΕΠ, στις αθλητικές Ομοσπονδίες, στο εξωτερικό, στα ΣΔΕ, στις δομες Φιλοξενίας, κλπ, ανατρέποντας το ίδιο τις όποιες τοποθετήσεις κάνουν κάποιες Δνσεις Εκπαίδευσης και τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ.
Η εμμονή τους δείχνει πλήρη ανικανότητα...

 
Επιτελικό κράτος
12 Αυγ 2020 23:21

Και κάτι κάνανε το Συμβούλια.
Εξηγούμε :
Την Παρασκευή οι νέοι διευθυντές εκπαίδευσης.
Το Σαββατοκύριακο πρόσκληση για νέα μέλη συμβουλίων.
Δευτέρα ή Τρίτη επιλογή και τοποθέτηση νέων διορισμένων μελών.
Από 20/8 όλα δουλεύουν ρολόι.
Αυπό σημαίνει επιτελείο...γατάκια !!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ