Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

“Μαραθώνιες” συνεδριάσεις του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης

Αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία επιλογής των προσωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης
Δημοσίευση: 12/08/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Μαραθώνιες” συνεδριάσεις   πραγματοποιεί στο υπουργείο Παιδείας,καθημερινά από την περασμένη Πέμπτη ακόμη και το Σαββατοκύριακο, το αρμόδιο Συμβούλιο, που διόρισε η υπουργός Νίκη Κεραμέως, για να επιλέξει τους νέους προσωρινούς Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos το Συμβούλιο θα ολοκληρώσει αύριο Πέμπτη , τις διαδικασίες και θα καταθέσει την εισήγηση προς την υπουργό Παιδείας με τους νέους προσωρινούς Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Εκτιμάται ότι στις αρχές τις ερχόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν κι επίσημα τα ονόματα των  116 εκπαιδευτικών που έχουν επιλεγεί για τις θέσεις αυτές.

Συνολικά κατατέθηκαν 572 αιτήσεις εκπαιδευτικών (σ.σ.  από αυτούς περίπου 80 δεν κατέθεσαν φακέλους) . Ο κάθε υποψήφιος είχε δικαίωμα να υποβάλλει υποψηφιότητα για όλες τις Διευθύνσεις της Περιφέρειάς του.

Λόγω αυτής της δυνατότητας στην πλειονότητα των Διευθύνσεων, ο κάθε υποψήφιος έχει κάνει αίτηση για περισσότερες από τη μια Διεύθυνση.

Υπάρχει βέβαια και μια Διεύθυνση Εκπαίδευσης η οποία δέχθηκε μόνο μία αίτηση.

Η “ηθική” το γνωστικό αντικείμενο του προέδρου που θα επιλέξει τους νέους προσωρινούς Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Η “ηθική”  είναι το γνωστικό αντικείμενο του καθηγητή του ΕΚΠΑ Παναγιώτη  Πανταζάκο  που δέχθηκε την πρόταση της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως να αναλάβει πρόεδρος του Συμβουλίου  που θα επιλέξει τους νέους προσωρινούς Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τώρα αυτό που μένει είναι ο κ. Πανταζάκος να εφαρμόσει και στην πράξη την “ηθική” επιλέγοντας τους καλύτερους για τις θέσεις των Διευθυντών,και αδιαφορώντας σε “κομματικά κελεύσματα”, κάνοντας πράξη αυτό που διδάσκει στους φοιτητές του.

Για να μην πούμε μετά τα αποτελέσματα,”δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν κρατούσες.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ Π. ΠΑΝΤΑΖΑΚΟΥ

Ειδικότερα το Συμβούλιο έχει ως εξής:

1. Παναγιώτης Πανταζάκος, μέλος Δ.Ε.Π. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως Πρόεδρος, με αναπληρώτριά του την Άννα Σαΐτη, μέλος Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

2. Αλέξανδρος – Σταμάτιος Αντωνίου, μέλος Δ.Ε.Π. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ,ως μέλος με αναπληρώτριά του την Σοφία Λαμπροπούλου, μέλος Δ.Ε.Π. του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

3. Ιωάννα Μάνου, Σύμβουλο Α ́ του Επιστημονικού Γραφείου Συμβούλων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως μέλος με αναπληρωτή της τον Δημήτριο Μπαμπίλη, Σύμβουλο Α ́ του Επιστημονικού Γραφείου Συμβούλων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

4. Παναγιώτη Πασσά, Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως μέλος, με αναπληρώτριά του την Καλομοίρα Μαρούγκα, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

5. Μαρία Παπαδανιήλ, Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, ως μέλος, με αναπληρωτή της τον Αλέξανδρο Κόπτση, Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Σχόλια (20)

 
Έχει χαθεί το τόπι???
14 Αυγ 2020 02:10

Μαραθώνιες αξιοκρατικές οί τοποθετήσεις των προσωρινών διευθυντών εκπ/σης. Αλήθεια πως κατάφερε να κατατάξει 500 φακέλους σε 5 ημέρες λίγο υπερφυσικό μοιάζει. Φαντάζομαι ότι συμφωνούν οί άλλοι 370 πού όχι μόνο δεν έγιναν αλλα ούτε καν θα δούνε το όνομά τους έστω σε έναν πίνακα κατάταξης για να ξέρουν σε τί υπερτερούν αυτοί που έγιναν.

 
Poyet
13 Αυγ 2020 17:36

Έχει γούστο να μαλώσουν τοπικοί βουλευτές επειδή επελέγη ο εκλεκτός του ενός και όχι του άλλου!!!!!!!!!!!!!!!! Στο νομό μας πάντως διέρρευσε ποιος βουλευτής στηρίζει ποιον/α υποψήφιο/α. Γυρίσαμε στο 1960 αν δεν το καταλάβατε και είναι ντροπή για όλους μας που το αφήνουμε και συμβαίνει αυτό. Κρίμα για την εκπαίδευση.

 
Μπούζι το καρπούζι
13 Αυγ 2020 15:05

@ΓΙΑΝΝΗΣ
Για να μην κλαίμε το χειμώνα, που είναι και μακρύς.
@Τζίμης
"όλα δείχνουν την επιλογή των υποψηφίων το ελάχιστο με διδακτορικό"... σε blue marine.
@ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ
Λέτε να πέρασαν τηλεφωνική?

 
Τζίμης
13 Αυγ 2020 13:15

όλα δείχνουν την επιλογή των υποψηφίων το ελάχιστο με διδακτορικό και θητεία Σχολικού Συμβούλου ... οπότε ... είδομεν ...

 
ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ
13 Αυγ 2020 11:06

Μα καλά δεν θα περάσουν από συνέντευξη? Έστω να τους δουν πως είναι. Να τους ακούσουν, να τους ρωτήσουν? Τόση Απαξίωση στους θεσμούς?. Μονο ότι θα προτείνει ο τοπικός βουλευτής με την μεγαλύτερη επίδραση? Έλεος στους δεξιούς με τα προσόντα. Τα ακούς κ. Μητσοτάκη που μας τα έκανες .τουμπ..... προεκλογικά?

 
200 μαμάαα...
13 Αυγ 2020 10:54

@Εκπαιδευτικός
Σχετικά με το 3. δείτε την επισήμανση του @Στράτου.
https://www.esos.gr/arthra/68803/endiaferon-ton-dyo-prokiryxeon-gia-tin-...
Πιστεύω λοιπόν ότι, όχι τα βιογραφικά αλλά ούτε καν η εισήγηση του Συμβουλίου Επιλογής προς την Υπουργό, ΔΕΝ θα δωθεί στη δημοσιότητα. Μακάρι να βγω ψεύτης.

 
Στράτος
13 Αυγ 2020 10:35

Διαφώνησα με όλη τη διαδικασία και την ανάγκη επιλογής προσωρινών Διευθυντών. Εκθέτει την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Αλλά, αφού επέμεινε στην απόφαση αυτή, είναι καλό να ανακοινωθούν το συντομότερο τα ονόματα και να γίνει η ανάληψη των καθηκόντων τους ώστε να "τρέξουν" οι υπόλοιπες διαδικασίες για τη νέα χρονιά (συνεδριάσεις ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ για τοποθετήσεις κ.α.). Ήδη οι αποχωρούντες Διευθυντές σε πολλές περιπτώσεις δείχνουν αδράνεια (π.χ. δεν προχωρούν σε κάλυψη των λειτουργικών κενών παρά την εντολή του ΥΠΑΙΘ αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί έως αύριο).

 
ΓΙΑΝΝΗΣ
13 Αυγ 2020 10:26

Βρε παιδιά, γιατί δεν απολαμβάνετε τις διακοπές σας και κάθεστε και ασχολείστε ?

 
Εκπαιδευτικός
13 Αυγ 2020 09:29

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι:
1. Από την στιγμή ΠΟΥ δεν θα γίνει η κρίση (!) και η επιλογή με αντικειμενικά κριτήρια, αλλά ΜΟΝΟ με αξιολόγηση (!!!!!) των φακέλων των υποψηφίων, ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ζήτημα ένστασης κατά της επιλογής.
2. Αυτό έχει ως ατυχές αποτέλεσμα ΝΑ ΜΗΝ υπάρχει καμία αιτιολογία στην επιλογή, αλλά να γίνεται ......"εισήγηση" για επιλογή......ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ.
3. Τουλάχιστον ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού σε όσους/ες συναδέλφους μπήκαν στην διαδικασία αυτή, να κοινοποιηθούν τα βιογραφικά όσων επιλεγούν τελικά.
Θα δούμε....

 
ΗΛΙΑΣ
13 Αυγ 2020 08:29

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ, ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΗΓΗΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ , ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΤΑΞΟΥΝ ΣΕ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΕΙΡΑ .
Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΩΣ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΛΙΣΤΑΣ.
ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ.

 
Φρέσκο γάλα
13 Αυγ 2020 01:08

@ @σπαρτακος 20:49
Πολύ σωστά... έτσι θα υπογράφουν και έτσι θα λένε και οι σφραγίδες τους! Προσωρινός Διευθυντής Εκπαίδευσης ημ.λήξης 2021....

 
Ποιά είναι αυτή;
13 Αυγ 2020 00:42

Υπάρχει βέβαια και μια Διεύθυνση Εκπαίδευσης η οποία δέχθηκε μόνο μία αίτηση.
Ποιά είναι αυτή;

 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ
12 Αυγ 2020 23:45

Κρατάνε και πρακτικά ;
Αιτιολογούν τις επιλογές τους;
Μη ..γελάτε!

 
200 μαμάαα...
12 Αυγ 2020 23:40

Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησαν. Είχα προτρέξει γράφοντας ότι και πριν τον 15 Αύγουστο θα ήταν έτοιμα... αλλά δεν το πολυπίστευα ούτε κι εγώ...
1. Ακόμα και ΣΚ να δούλευαν, είναι 7 ημέρες. Μόνο τα 500 βιογραφικά (πχ με μέσο όρο 10 σελίδες το καθένα), μας κάνουν 5.000 σελίδες.
Ας μου πει κάποιος σοβαρά, εάν 5 άνθρωποι μπορούν να ελέγξουν με ακρίβεια 5.000 σελ. σε 7 ημέρες και κυρίως, εάν μπορούν να τις διασταυρώσουν με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά των φακέλων(δηλ. πολύ περισσότερες από 5.000 σελίδες).
2. Τί πάει να πει, "το Συμβούλιο θα καταθέσει την εισήγηση προς την υπουργό"? Εισήγηση?!?!
Δηλαδή ΔΕΝ επιλέγει το Συμβούλιο ΕΠΙΛΟΓΗΣ (που μελέτησε και τις υποψηφιότητες, βιογραφικά, φακέλους) αλλά η Υπουργός???
Μπορεί δηλ. "η εισήγηση" να είναι, πρώτος για τη Θεσ/νικη είναι ο Α αλλά η Υπουργός να επιλέξει τον Γ, για κάποιο λόγο που μόνο εκείνη ξέρει?
3. Εμείς τί λέτε ότι θα μάθουμε? Την εισήγηση ή την επιλογή? Χαχαχα! Εντάξει, κατάλαβα γιατί δεν ήθελαν τους αιρετούς...
Μπράβο πάντως, νομίζω ότι το τερμάτισαν στην αριστεία, διαφάνεια, αξιοκρατία. Έσπασε το κοντέρ παιδιά.

 
Υποψήφιος
12 Αυγ 2020 22:09

Συνάδελφε Σπαρτακε.... μάλλον βλέπεις ... όνειρα θερινής νυκτός. Κρίμα...Τα ταγιέρ και τα κουστούμια ήδη είναι έτοιμα...Ειδομεν... κοντός ψαλμός αλληλούια......

 
Πόσο σανό ακόμη....
12 Αυγ 2020 22:00

Τί δεν καταλάβατε;
Έτσι επιλέγονται οι Άριστοι.
Μαραθώνιες συνεδριάσεις σου λέει.
Σωστές δουλειές από ηθικούς ανθρώπους.
Όχι σαν τους προηγούμενους, που τους ψήφισαν οι συνάδελφοί τους εκπαιδευτικοί και δεν εξήγησαν γιατί. ( αριστερό, αντισυνταγματικό και κατακριτέο).
Μας έχουν για ανεγκέφαλους;
ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ με τους 370 μη επιλεγέντες...

 
φιλελεύθερος
12 Αυγ 2020 21:07

Ήμουνα νιός και γέρασα... Σε αυτή την χώρα όποιος έχει το γκουβέρνο βγάζει τους δικούς του. Διορισμός προσωρινών - ουδέν μονιμότερο του προσωρινού-Εφαρμογή του μακιαβελισμού- η άσκηση της εξουσίας από τον ηγεμόνα γίνεται με κάθε δυνατό μέσο και χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό, προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία.

 
@σπαρτακος
12 Αυγ 2020 20:49

Δεν είναι οι διευθυντές εκπσης. Είναι οι προσωρινοί, για έναν χρόνο, μέχρι να ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο για τις κρίσεις των στελεχών. Το έχουμε;

 
ΕΝΕΟΣ
12 Αυγ 2020 20:13

Επιτέλους, ξεκίνησαν οι διορισμοί στη γενική εκπαίδευση με αναλογία 1/1, μία αποχώρηση/μία πρόσληψη. Ήταν απαίτηση, έγινε πράξη!
"Η δεξιά δεν ξεχνά, τι σημαίνει δεξιά".

 
Σπάρτακος
12 Αυγ 2020 16:56

Επιτέλους! Να γίνουν οι αντικειμενικές τοποθετήσεις των διευθυντών εκπαίδευσης!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.