Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΕΔΕ για την έκδοση αδειών άσκησης ιατρικού επαγγέλματος

Δημοσίευση: 13/08/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τα προβλήματα στην έκδοση αδειών άσκησης επαγγέλματος που παρουσιάστηκαν στις  5 και 6 Αυγούστου

Την ΕΔΕ θα διενεργήσει ο Β Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού  Συλλόγου Παύλος Καψαμπέλης, με στόχο και τον εντοπισμό τυχόν ατελειών των πληροφοριακών συστημάτων του ΠΙΣ.

Νωρίτερα ο Ιατρικός Σύλλογος με το ακόλουθο ανακοινωθέν είχε ζητήσει συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε:

 • Στις 04/08/2020 δηλώθηκε από το τεχνικό τμήμα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, βλάβη στον ΟΤΕ, με αριθμό 1-131223239400, για τεχνικό πρόβλημα ολικής αποσύνδεσης στις τηλεπικοινωνίες, μετά από αναβαθμίσεις που επιχειρούσε ο ΟΤΕ στην περιοχή την προηγούμενη ημέρα. Όπως αποδείχθηκε,  το πρόβλημα ήταν εξωτερικό και δεν αφορούσε τα συστήματα του ΠΙΣ ή τη συντήρησή τους.
 • Στις 05/08/2020 και ώρα 10:00 π.μ. αποκαταστάθηκε το πρόβλημα από τον ΟΤΕ και ξεκίνησε ένας τεράστιος όγκος εισερχομένων αιτήσεων για εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΠΙΣ. Από τις 11:08 π.μ. και έπειτα, ο διακομιστής (server) έστειλε 1.237 ηλεκτρονικά μηνύματα, εκ των οποίων, άλλα αφορούσαν την εγγραφή στην πλατφόρμα και άλλα τον κωδικό πληρωμής της κάθε αίτησης.
 • Παράλληλα, άλλα 1.237 ηλεκτρονικά μηνύματα απορρίφθηκαν,  λόγω του ορίου των ηλεκτρονικών μηνυμάτων (600 ανά ώρα με βάση τα διεθνή πρότυπα) που υπάρχει από τον διακομιστή εξερχόμενης αλληλογραφίας του παρόχου φιλοξενίας της ιστοσελίδας μας (Top Host Α.Ε.).
 • Στις 16:00, λόγω του τεράστιου όγκου, απεστάλησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 286 απαντητικά μηνύματα, με τους κωδικούς πληρωμής,  που συνοδεύονταν εκ παραδρομής και με τους αριθμούς πρωτοκόλλου των αιτήσεων, τους οποίους δεν έπρεπε να έχουν οι αιτούντες στην κατοχή τους πριν από τις 14/08/2020, όπως προέβλεπε η αρχική απόφαση του ΠΙΣ.
 • Ως εκ τούτου, για λόγους ισονομίας και δικαιοσύνης, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε να ελιχθεί, να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να υπαναχωρήσει από τον αρχικό σχεδιασμό και απόφασή του. Μέχρι το τέλος της ίδιας ημέρας, δηλαδή εντός ολίγων ωρών, είχαν προωθηθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στους 861 αιτούμενους οι βεβαιώσεις με τους αριθμούς πρωτοκόλλου, προκειμένου να υποβάλλουν δικαιολογητικά για ειδικότητα, στις κατά τόπους Περιφέρειες.
 • Στις 06/08/2020 το πρωί, αναρτήθηκε και η σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΠΙΣ. Την ίδια ημέρα επαναπροωθήθηκαν οι ίδιες βεβαιώσεις σε όλους τους αιτούντες ΚΑΙ από τις υπηρεσιακές ηλεκτρονικές διευθύνσεις των υπαλλήλων του ΠΙΣ, ώστε να διασφαλιστεί η διαβίβασή τους.
 • Στις 06/08/2020, 140 επιπλέον άτομα υπέβαλαν αίτηση για λήψη Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος, στα οποία επίσης προωθήθηκαν οι βεβαιώσεις και οι αριθμοί πρωτοκόλλου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την ίδια ημέρα.
 • Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και σήμερα 07/08/2020 στα αιτήματα που έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία μας από τις 06/08/2020 και ώρα 18:00, έως τώρα.
 • Τονίζουμε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου λειτουργεί απρόσκοπτα και χωρίς παύση ούτε ενός δευτερολέπτου, από την 1η Απριλίου 2019 μέχρι και σήμερα, χωρίς να έχει δημιουργηθεί ποτέ η παραμικρή ανωμαλία.
 • Κατανοούμε απόλυτα τον αιφνιδιασμό και τη σύγχυση που δημιουργήθηκε στους ιατρούς, λόγω των εξωγενών τεχνικών προβλημάτων και συγκυριών, αλλά ο ΠΙΣ αντιμετώπισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κρίση, ώστε να μην υπάρξει ιατρός που να μην του έχει προωθηθεί στην ηλεκτρονική του διεύθυνση η βεβαίωση με τον αντίστοιχο αριθμό πρωτοκόλλου, διασφαλίζοντας έτσι την ακεραιότητα των διαδικασιών.
 • Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε από την αλλαγή του αρχικού σχεδιασμού, αλλά ήταν επιβεβλημένη λόγω των συνθηκών.

Σχόλια (3)

 
Ελεύθερος
13 Αυγ 2020 15:17

Τί κακοτεχνία! Τί κακοδαιμονία! Και γιατί παρακαλώ δεν πρέπει οι αιτούντες να έχουν αμέσως στην κατοχή τους τον αριθμό πρωτοκόλλου της ηλεκτρονικώς υποβληθείσης αιτήσεως;

 
Οbservator
15 Αυγ 2020 22:19

Ας μας ενημερώσουν για το αποτέλεσμα της ΕΔΕ.

 
Κηδεμόνας
17 Αυγ 2020 12:52

Ελπίζουμε ο υφηπουργός υγείας να αποδεχτεί την πρόταση του ΠΙΣ για άμεση νομοθετική ρύθμιση ώστε επιτέλους να δικαιωθούν τα παίδια μας.Αφού το πρόβλημα δεν προέκυψε από υπαιτιότητά τους είναι άδικο να χρεωθούν επιπλέον χρόνια αναμονής για την.ειδικότητά τους....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ