Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

61 ΚΠΕ θα λειτουργήσουν το σχ. έτος 2020-21

Δημοσίευση: 13/08/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Απόφαση η οποία προβλέπει τα κριτήρια επιλογής εκπαιδευτικών με απόσπαση στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Παιδείας τις επόμενες ημέρες.

Η απόφαση ορίζει τη λειτουργία για το επόμενο σχολικό έτος 61 ΚΠΕ, συμπεριλαμβανομένου και τα 6 νεοϊδρυθέντα.

Η απόφαση προβλέπει ότι σε κάθε ΚΠΕ θα αποσπασθούν πέντε εκπαιδευτικοί , δηλαδή συνολικά 305.

Τα ΚΠΕ θα λειτουργήσουν μέχρι την θεσμοθέτηση των νέων δομών εκπαίδευσης.

Σχόλια (17)

 
Ματινα Ν
13 Αυγ 2020 15:51

Είναι τόσο απαραίτητα τα κπε που δε γίνεται να λειτουργήσει η εκπαίδευση χωρίς αυτά. Ειδικά εν μέσω κορονοϊού. Για το λόγο αυτό τα αύξησε κιόλας! Τόσα κτήρια υπάρχουν, άδεια θα είναι ;

 
πολίτης
13 Αυγ 2020 18:05

Αλήθεια ποιος ο λόγος λειτουργίας των ΚΠΕ ?
Όπως πάει η χρονιά και τα κρούσματα επισκέψεις δεν θα γίνουν, να γίνονται προγράμματα εξ αποστάσεως ? ίσως αλλά μήπως θα έπρεπε να ανασταλεί η λειτουργία τους για μια χρονιά και να επαναλειτουργήσουν ξανά του χρόνου?
Μήπως χρήματα που πραγματικά πετιούνται σε ΚΠΕ γραφεία Φ.Α και λοιπά θα ήταν ποιο χρήσιμα στην στήριξη του πληθυσμού ?
Το πιθανότερο τέλος του μήνα θα έχουμε 1000 κρούσματα τη μέρα τα ΚΠΕ μας μαράναν ?
Επιστροφή εκπαιδευτικών στα σχολεία τους από διάφορους τέτοιους φορείς θα εξοικονομούσαν χρήματα για να βοηθηθεί ο κόσμος (εργαζόμενοι στον τουρισμό κλπ).
Χρειάζεται γερό μάζεμα γιατί θα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα.
Κλείσιμο δομών όπως ΚΠΕ κλπ.
Δημιουργία τμημάτων σε σχολεία ή ομάδες σχολείων με μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες οι οποίοι θα έχουν εξ'αποστάσεως διδασκαλία και δια ζώσεις συναντήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα (1-2 φορές το μήνα)
Οι υπόλοιποι μαθητές θα χωριστούν σε τμήματα των 30 μαθητών που θα κάνουν μαθήματα εκ περιτροπής.
Μηδενική ανοχή στην συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου όλων των εκπαιδευτικών δια ζώσεις και εξ αποστάσεως και άμεση πρόσληψη αναπληρωτών.

 
Εκπαιδευτικός
13 Αυγ 2020 20:20

Στήριξη της σχολικής μονάδας και όχι φούμαρα και πολυτέλειες ! Όλοι στα σχολεία για τη Χρονια αυτή!

 
Τι να πεις
13 Αυγ 2020 20:34

Αυτή η εγγενώς ανυπέρβλητη αντιπαράθεση εμφανίζεται προβλέψιμα πλέον επί παντός... Πολλοί είναι σε θέσεις εκτός σχολείου κι ας διορίστηκαν ως εκπαιδευτικοί. Αλλού είναι τα προβλήματα.

 
Ανθή
13 Αυγ 2020 20:48

Μια δύσκολη χρονιά έρχεται και όλοι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι μάχιμοι στις τάξεις τους. Γιατί πρέπει να είναι 5 αποσπασμένοι σε κάθε ΚΠΕ ;

 
Ιός και περιβάλλον
13 Αυγ 2020 21:56

@Ματινα Ν και @πολίτης
Η εμφάνιση και η διασπορά του κορονο'ι'ού(και κάθε ιού), έχουν άμεση σχέση αλλά και επίπτωση με τη λειτουργία του περιβάλλοντος.
Αν το Σεπτέμβριο "θα έχουμε 1000 κρούσματα τη μέρα", όχι ΚΠΕ.... αλλά ούτε και σχολεία δεν θα έχουμε.... ίσως ούτε και κυβέρνηση....

 
glgiannis
13 Αυγ 2020 23:36

Για να είστε τόσοι πολλοί εναντίον της λειτουργία των ΚΠΕ, μάλλον δεν έχετε καταλάβει αρκετοί τον γενικό σκοπό της εκπαίδευσης.
Αυτό που πρέπει να κριτικάρετε είναι όχι το αν πρέπει να αποσπαστούν εκπαιδευτικοί στα ΚΠΕ, αλλά τον τρόπο λειτουργίας τους.
Έτσι για να βάζουμε τα πράγματα στη διάσταση που πρέπει!

 
Απίστευτος λαός
14 Αυγ 2020 00:27

Από 1 ως 2 αποσπασμένους εκπ/κους έχουν οι 300 Βουλευτές στα γραφεία τους. Κάτι 1.000δες είναι επίσης σε γραφεία και υπηρεσίες, κάνοντας γραφική δουλειά που θα έκαναν και διοικητικοί υπάλληλοι ΔΕ.
Και μας ενοχλούν και θέλουμε να κλείσουν τα ΚΠΕ, που στην τελική, κάνουν ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ σε μαθητές, παράγουν ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ υλικό για μαθητές, υλοποιούν ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ σεμινάρια για εκπ/κούς και για ομάδες ενηλίκων και τέλος, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και από τους τοπικούς Δήμους.... που ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΥΣ να τα φιλοξενούν.

 
Προσωρινοί
14 Αυγ 2020 11:53

Μετά την επιτυχία με τους προσωρινούς ΔΕ, προσωρινοί τώρα και στα κπε! Εσείς να δείτε κα Κεραμέως.

 
Λαέρτης
14 Αυγ 2020 12:56

Θα μείνει τελικά κανένας εκπαιδευτικός στην τάξη για να διδάξει; Κάθε χρόνο το ίδιο σενάριο. Γιατί να προηγούνται οι αποσπάσεις σε χίλιους δυο φορείς και να ξεκινάει η χρονιά με κενά διδασκόντων στα σχολεία; Πόσες χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται μέχρι να καλυφθούν όλα αυτά τα κενά;

 
Συμβουλάτορας
14 Αυγ 2020 14:42

Φέτος είναι διαφορετικά τα δεδομένα . Ας είναι ένας χρόνος αναπροσαρμογής και βλέπουμε τη λειτουργία τους τον επόμενο χρόνο. Εδώ δε ξέρουμε αν θα ανοίξουν σχολεία! Τι άνοιγμα των κπε μας μάρανε ;

 
Εκπαιδευτικός
15 Αυγ 2020 18:13

Όσοι καταφέρεστε εναντίον των ΚΠΕ προφανώς δεν έχετε εκπονήσει ποτέ περιβαλλοντικά προγράμματα με τους μαθητές σας και δεν κατανοείτε την προσφορά τους.
Θα συμφωνήσω όμως ότι σε μια δύσκολη χρονιά όπως προαλείφεται η επόμενη είναι πολυτέλεια τα πέντε άτομα ανά μονάδα.
( ΥΓ : όταν εμείς οι εκπαιδευτικοί γράφουμε κείμενα καλό είναι να προσέχουμε την ορθογραφία π.χ το σωστό είναι διά ζώσης)

 
Observator
16 Αυγ 2020 01:01

Είναι λάθος πολιτική η απόσπαση εκπαιδευτικών σε άλλες θέσεις από αυτές για τις οποίες προσληφθησαν. Είναι διαχρονικό πρόβλημα.

 
Ειρήνη Δερμιτζακη
16 Αυγ 2020 15:53

Τα ΚΠΕ είναι καινοτομία στο χώρο της Ελληνικής Εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί των ΚΠΕ προσφέρουν έργο που δεν είναι ακριβώς μάθημα αλλά βιωματική προσέγγιση της γνώσης. Γιατί αυτό να είναι λιγότερο σημαντική εκπαίδευση από τα άχαρα εφταωρα.μ; Ή μήπως τώρα που όλη η Ευρώπη προσανατολίζεται στο μάθημα έξω από τις τάξεις λόγω κορονωοιου εμείς πρέπει να κλειδαμπαρωθουμε στις αίθουσες;

 
Απάντηση
17 Αυγ 2020 00:03

@δηλαδη τι είδους βιωματικό έργο θα προσφέρουν φέτος ; Το έξω απο τις τάξεις της σχολιάστριας δεν καταλαβαίνω για φέτος. Αλήθεια τι καινοτομία παρουσιάζουν ;

 
ΦΕΚ 13/8/2020
17 Αυγ 2020 22:41

Θα στελεχωθούν εξ αρχής με συνοπτικές διαδικασίες η μόνο τα κενά; Δεν δόθηκε δικαίωμα αποσπάσεων λόγω ''θητειας'' ! Και αυτό ''Στις περιπτώσεις που υπάρχουν υποψήφιοι για τις θέσεις του Υπευθ.ΚΠΕ και του αν.Υπ. ΚΠΕ, οι οποίοι προέρχονται και από τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, τότε η επιλογή του/τους γίνεται από τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπ/σης'' τι σημαίνει;

 
ΦΕΚ για "προσωρινά" ΚΠΕ....
18 Αυγ 2020 00:38

@ΦΕΚ 13/8/2020
Το πρώτο φυσικά.... Πώς αλλιώς θα βάλει, μόνο αυτούς που θέλει?....
Για το 2ο ερώτημα. Σημαίνει ότι εάν οι υποψηφιότητες για τη θέση του Υπεύθυνου ή του Αν.Υπεύθυνου, είναι περισσότερες της μιας, η επιλογή θα γίνεται από τον ΠΔΕ....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ